Отговори
# 375
  • Варна
Здравейте Danna и glorybg и irina* ,  много ви благодаря за инфотмацията. Аз се колебая между АГ и Майчин дом. Не познавам лекари на нито едното от двете места. В майчин дом ми харесва хигиената, а в АГ-то не съм ходила никога.
irina*  с удоволствие бих дошла на лекцията, но съм на работа. Нямат ли друга дата след 01.03?

# 376
Момичета обсъждате кошчетата за кола.Всички колички които гледах тези кошчета нямат легнало положение.Бебето седи приседнало в тях.
Количките ми харесаха, но  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes това със столчетата за кола и мен ме притеснява.
Всъщност досега не съм видяла такова кошче за кола в което бебето да стои легнало като в кош за новородено newsm78
http://www.jane.es/seguretat/index.php?fuseaction=matrixcup  това кошче е с регулиране на гръбчето,а също на JANE и коша за новородено е с  регулиране на гръбчето
 Hug

# 377
Ох не мога да смогна да ви изчитам, камо ли да пиша  Crazy
Преди доста време участвах в развихрилата се дискусия за кошчето за кола, затова сега само ще кажа, че у нас е  разпространено силно погрешното мнение, че кошчето не е полезно и прочие. Такова нещо просто няма. Но както и да е.
Иначе и на Запад си имат понятие за кош за новородено, а и няма как иначе да е при положение, че повечето колички идват от там (независимо, че сигурно са произведени по-скоро на изток) - carrycot и car seat са съответно термините.  Peace

# 378
Дон Бибероне на сайта на девет месеца може да видиш програмата за следващия месец за отворените врати.За този сме изтървали  - повече няма да има и всичко е пълно.
Телефона за записване е 822-18-08.
За училището за родители се записваш на телефон посочен на сайта на болницата - виж разгледай и ще намериш PeaceЛекциите са всеки петък.Мисля, че са безплатни.
За столчетата за кола последно питам......ако не се купи такова столче то май няма как по друг начин да се вози бебето в кола.
На една консултация човек да отиде няма как да го пренесе - освен ако клиниката не е на две крачки от дома де Peace.
Явно няма да се мине без такъв стол.

# 379
Да, и законът го изисква - не само за бебе, ами и за по-големите деца  Peace

# 380
Знам да Peace.Ще гледам да търся поне такова дето маскимално му пада гръбчето.Досега не бях се замисляла и за това Rolling Eyes

# 381
  • София
Ох, така съм се ококорила, че май няма скоро да се спи  Shocked
Напоследък се приспивам с клипчета за кърмене, действат успокояващо  Wink
Slavchi - Благодаря, свалих си от Замунда Le premier cri, тъй че ще го изгледам.
Утре съм на консултация, та ще видим как се движи бебана. Друго не знам, но е голям футболист. Кротва се само щом баща и си сложи ръка на корема  Joy
За секса не се притеснявайте, когато има желание винаги се намира начин и място  Wink И ние сме ограничени откъм пространство, но това не ни пречи  Heart Eyes
Приятно будуване на неспящите и лек сън на спящите  Wink
Froh - позачисти си кутията  Peace

# 382
В МД-София в следродилното секцио и форцепс, бебетата не стоят при майките и ги хранят с адаптирано нощем, сигурно и през дена ако реве. Нормално раждалите са на друг етаж и бебетата са си при тях.

Аз раждах през 2008 г. в МД със секцио, но ме качиха на 12-ти етаж и бебето си беше при мен денонощно. Аз не бях изключение, напротив - от едната страна на коридора, всички родилки бяха оперирани, така че не е сигурно къде ще ви сложат. Според мен, всички които плащат за избор на екип ги качват на 12 етаж, защото там отделението е ремонтирано. За храненето - педиатърката определяше дали на бебето да се дава добавка от АМ или да е изцяло на кърма. Шишетата с Аптамил ни ги носеха в стаите и зависеше от нас дали ще ги дадем или ще правим опити да ги кърмим.

# 383
  • София
Кротва се само щом баща и си сложи ръка на корема  Joy

Имало и други като нас  Simple Smile Вече си мислих, че сме единствени - всички познати споделят как бебето ритало щом баща му си сложи ръката на корема, а нашето не та не. Ама нали ще ми е рогато милото, отсега показва характер  Wink

Момичета, какво ни става на всички?!?!? Не е ли рано още за безсънни нощи? Започвам да си мисля какво ли ни чака занапред...

# 384
Добро утро  Hug

И мен снощи ме мъ4иха едни киселини, а нямах Талцид под ръка, та днес задължително ще си купя. Много ми помага, спира ги веднага и е безвреден.
Аз днес ще успея да се класирам за отворените врати в МД, но не съм се записала и не знам, дали няма да ме върнат. Мога да пробвам да се обадя сега, но сигурно ве4е е късно.  Все пак, ако ме приемат, ще се радвам да се видим с тези от вас, които също ще ходят. Аз ще съм обле4ена с 4ерен панталон и обута с 4ерни ботуши, но още не знам с какво яке/палто ще съм. Навън ми се струва доста студено днес. Та, тези, които ще ходите, пишете, за да се разпознаем.
За спането на детето/децата при родителите - категори4но против съм и не бих го допуснала. Да, първия месец - два бебето също ще бъде при нас, но не в кревата ни, а в неговото си легълце. След това ще го отделя в стая с някое от по-големите, най-вероятно с Цвети. На нас ни предстои местене и ще има две детски стаи, за да може децата да са 2 по 2.
Аз ще се оправям за работа, нещо съм станала толкова муднааааа  ooooh!
лек ден на вси4ки

# 385
Добро утро!

Поради липса на място малкия спи при нас (в неговото си легло) и не смятам че по някакъв начин това е повлияло на интимния ни живот, бебка живот и здраве първоначално ще спи при нас, пък по-нататък ще им правим детска стая.
Столче за кола 0-13 кг с малчо  не съм ползвала, взехме направо от 9-18кг ,но за бебка задължително ще вземем . Едно забавно клипче от мен. Laughing

http://www.metacafe.com/watch/1170667/milk/

# 386
Здравейте мамита!
За столчетата - нашето е немско (Рьомер) и в упътването изрично пише да се държи 2ч. в него, след което да се прави почивка (бебето да се вади), за да се изправи гръбчето. Така че не всички 'на запад' го препоръчват това постоянно возене на детето в столче за кола. Всеки си решава, разбира се.  Peace
Секса - странно ми беше първия път като видях 2 вперени очи в мен, но бебетата не разбират в началото (това ни беше първия опит след раждането и ми беше странно и без воайора)  Laughing . Когато порасна, а спеше още при нас, сме използвали другите стаи, банята. А сега вече си спи в отделна стая, така че нямяме проблем. Начини винаги се намират, само желание да има!  hahaha
Нашия комплект също е турски, на Aziz. И за баткото използвах на тази марка доста неща и съм много доволна!
 Hug

# 387
  • София
Знам да Peace.Ще гледам да търся поне такова дето маскимално му пада гръбчето.Досега не бях се замисляла и за това Rolling Eyes
знам , че не е правилно , но за удобство на бебето аз слагах възглавница отдолу и горе долу решавах проблема  Hug ( това е само идея де )

# 388
Здравейте мили майчета smile3525
От много време се каня да пиша в темата,но за съжаление все не остава време,а и няма как да  наваксам с инфото за да се включа.Е на кратко,втора бременност,синът ми е на три и половина,терминът ми е края на април.Притеснена повече от преди Rolling EyesРадвам се че ви има smile3521

# 389
  Здравейте  Hug
jeni80 добре дошла  Hug Кога точно ти е термина,че да те включим в листата на чакащите  Laughing  Laughing  Laughing Разбрахте ли пола на бебчо? И мен ме обхваща страх понякога.Раждането с Йоана беше след 26 часа от постъпването в болницата и изглежда стресът от тогава още ме държи.От друга гледна точка пък съм вече нетъпрелива да гушна бебко.Сега всичко ми е много по-осъзнато и спокойно от преди.
  Гледам имате от Микки съвет да си купите възглавничка за кърмене Peace Препоръчвам ви пак,нали после пък се ползва за бебко като почне да сяда.  Peace
 Мамите които са ползвали колан за след раждане.Дайте отзиви Simple Smile Знам,че първите дни не е препоръчително да се ползва.После има ли обаче ефект  newsm78
  За спането на детето.....не забравяйте,че всичкое индивидуално.При едно ревливо и неспокойно бебе по принуда ще го оставите да спи при вас.При мен така и си остана до сега.И ни е много хубаво заедно.КАто дойде бебко ще я командировам при баба и (майка ми).Поне в началото.Ако бебето е спокойно разбира се,че ще се опитам пак да си го науча да си спи в креватчето.
 за сутиените за кърмене - с Йоана бяхме зле финансово и си купих от пазарчето на Младост 1 сутиени за кърмачки за по 5 лева.Още ги има  Wink Пак ще си взема и от тях да има за смяна.Не са особено красиви Simple Smile но вършат работа. Peace
metchopooh дай насам някое клипче за кърмене  Wink

Общи условия

Активация на акаунт