Отговори
# 360
  • Варна
Здравейте, майчета! Днес голяма разходка си направих и се прибрах точно като заваля снега във Варна. Ходих да видя на живо количките, които харесах и съм много разочарована. Въпросната Mutsy, дето ми взе акъла на живо изобщо не ми хареса. Коша за багаж почти го няма и като тръгна да изкачвам баира до нас буквално всичко ще се изсипе. Няма пълно легнало положение, няма вече цвета, който си харесах (има нови цветове за тази година) и струва майка си и баща си - само чантата е 100 лв., чувалче за краката 100 лв. и т.н. Другите колички, които харесах в нета също са ужасни на живо. Спрях се на други две (Кенгуру - Passenger и Chipolino - Gemma) - та ще видим, че ми писна. Незнам какво мислите за тези марки, но дано да стават. Всичко, което ми грабва окото е над 1000 лв. smile3515
Харесах си и страхотен комплект за изписване на Bebetto. Притесни ме, че е турско, но ми се стори качествено. Много е красиво. Вие имате ли отзиви за тази марка? newsm53
И моите планове са бебчо да спи в нашата стая поне 2-3 месеца, а после да го изместя в хола (нямаме детска стая  Cry), но ще видим - да не се заричам. Иначе и аз мисля за интимния живот. На всичкото отгоре на мен малко ще ми е гузно да правя секс бебчо като е в стаята. Знам, че няма да разбира, но само за това ще мисля и ще ми е кофти.  Embarassed

# 361
абе, вие ми се смеете за секса ама аз определено съм притеснена. аз и сега мога да правя и даже имам желание, но мъжо не иска - притеснявал се, че бебка е вътре. все едно го правел пред нея. представям си какво ще е като се роди  Thinking
наистина ще трябва да разнообразяваме със свободните стаи, но все пак...

# 362

Харесах си и страхотен комплект за изписване на Bebetto. Притесни ме, че е турско, но ми се стори качествено. Много е красиво. Вие имате ли отзиви за тази марка? newsm53
Комплектът за изписването на синът ми беше bebetto, както и един комплект за количката. Аз съм много доволна. Дрешките не са мръднали, не че са носени повече от месец два. Но комплектът за количката е ползван около 8,9 месеца, пран хиляди пъти и нищо му няма.

# 363
Здравейте Simple Smile Галя, аз също гледах вчера пак колички - в един от магазините ми оплюха Mutsy и ми казаха, че коша за кола не бил с изцяло легнало положение, което като го разгледах после, се оказа вярно Sad Много ми хвалиха High Treck, но и тя има недостатъци доста според мен, а и двете колички са доста тежки за мен  Sad  На финала се хванах за ABC Design, в нета пише, че не били много здрави  newsm78 Някой от вас ползвал ли е такава преди ?!?

Аз си харесах Mamba - поне са доста леки в сравнение с другите 2. В сайта на Chipolino, също съм харесала Gemma, но на живо не съм я гледала.
А за секса Simple Smile - аз и сега имам чувството, че бебето ме гледа и не ми е особено комфортно ...

# 364
спомням си преди 4 г.как само чакахме детето да заспи Embarassed(а те бебета нали са с характер и не заспиват когато ти искаш),а след това се свиква и ние нямаме засега отделна детска стая но живот и здраве лятото децата ще си знаят стаята а ние ще сме сами.

# 365
don biberone, към това, което Тини-мини ти е написала ще допълня, че бебето можеш да отидеш да си го вземеш, веднага щом те настанят в стаята, защото на жените с първо раждане ги дават малко по-късно, но ако отидеш да си го поискаш и кажеш че се чустваш добре, предполагам, че няма да ти откажат. Ако си с избор на екип, дори може да поискаш да го гушнеш за малко веднага след раждането и дори да го накърмиш, но това не е много сигурно дали ще го позволят.
Понеже обсъждате интимния живот, ако бебето спи при родителите, специално за нас с мъжа ми това не е било никога проблем, нищо не пречи когато детето се приспи да се отиде в друга стая. Най-важното е кой, как се чуства добре, ние с мъжа ми сме пристрастени към спането с малката и ако не е при нас просто няма да можем да спим, та при нас явно не ние ще се чудим как да преместим децата в другата стая, а те ще се чудят как да се отърват от нас! Laughing
Ани, къде се изгуби  Thinking пиши, ако имаш време да не те мислим, че обикновенно си от най-редовните, а пък сега нещо липсваш! Hug

# 366
Привет мили коремчета,
включвам се на бързо,че имам доста работа.
Съвет/от собственият си опит / за момичетата който си търсят количка : разгледайте всички филмчета в YouTube  за количките, които сте харесали на външен вид .Консултантите в магазина понякога не знаят всичко или се опитват да те убедят в нещо което не е така , не казвам че от филмчетата ще ви стане всичко ясно , но поне как се сгъват.Аз така се отказах от Bebe Confort High Trek,за да се сгъне се слага на земята - а в мокро и кално време какво се случва???  Аз така си избрах моята и си я капарирах от филмчета и разбира се консултация в магазина.
Надявам се да съм била от полза!!! Hug
tabu - какво значи комплект за количката?

# 367
и аз си мечтаех преди 4г.и половина че детето ми ще спи в детското легло но уви какви ли не мерки не предприемах но не стана като го сложех в леглото се едно го слагах не знам къде, детското легло го слагах плътно до спалнята и така не стана и така до ден днешен мажо имам чувството че ревнуваше от собственото си дете сега се мъчим да спи на леглото си дано успеем надявам се бебока като се роди да не прилича на Батак си защото е ужасно но има и такива сладури

# 368
Момичета обсъждате кошчетата за кола.Всички колички които гледах тези кошчета нямат легнало положение.Бебето седи приседнало в тях.
Количките ми харесаха, но  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes това със столчетата за кола и мен ме притеснява.
Всъшност досега не съм видяла такова кошче за кола в което бебето да стои легнало като в кош за новородено newsm78
Галя и при мен е така. Симптомите от първите три месеца май се върнаха Sick
Дон Бибероне писах и в тематае за ТК - голям наплив голямо нещо.не ме записаха за утре.Всичко било пълно.Инфо има на сайта и по списанията 9 месеца - ето тук виж
http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5
За креватчетата разбрах за ПДЧ - то.Как стои въпроса с т.н чамови мебели newsm78 - май така бяха newsm78

# 369
Звездичка, благодаря ти за информацията.
Тъкмо споделям на мъжа ми, как ми се иска след раждането, дай Боже всичко да е наред, бебчо да си е при мен. Малко ми е гадно да си представя как толкова време го нося, треперя му, да ми е най-милото и свидното и в момента в който се роди да не мога да го взема на ръце и да си остане при мен, а да е в някоя съседна стая и да не мога да го виждам. И да мога да го взема чак след не знам си колко часа.
Предполагам не съм изключение в това отношение. Знам, че има жени, които предпочитат и имат нужда да отпочинат и съберат сили след раждането, та детето в тези случаи дори е облекчение да не е при тях. Някои жени дори нямат и избор в това отношение. Знам ли и аз как ще бъда, но на този етап ми се иска бебчо да си е до мен.

Хъни - Бъни, ей това и на мен ми трябва. Не знаех, че е със записване. Като се замисля е нормално, защото сигурно доста искат да отидат и да видят за какво иде реч.
Освен да отида и аз на място и да питам за следващите отворени врати, кога ще са. И за училището съм се замислила. Явно ще трябва повече да се задействам. Може пък да се видим там на някоя сбирка.  :2smile

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 20:19 от don biberone

# 370
  • Варна
Добре дошла при нас, krasimiravHugМомичетата от Варна като се включат сигурно ще ти помогнат в избора на лекар! Знаеш ли какво ще е бебчето?
Здравей marini, много благодаря за поздрава!   bouquet Бебчето ще е момиченце.  Grinning

# 371
  • София
Момичета обсъждате кошчетата за кола.Всички колички които гледах тези кошчета нямат легнало положение.Бебето седи приседнало в тях.
Всички са такива, да. Някои имат допълнителна подложка на гръбчето/дупето, за да не е пропаднало в чупката, ако няма можеш ти да си сложиш пелена или нещо подобно за да не е баш под ъгъл. Българските педиатри казват, че през първите месеци макс. продължителност на лежане в такова кошче е 2.5 часа на ден, в чужбина го дават по-ларж. Даже закачат кошчетата на рамата на количката и така ги возят. Май при тях това е понятието кош за новородено, доколкото съм чела  newsm78.  Ако кошчето не е в кола, чрез преместване на дръжката в различни позиции можеш да го сложиш по -легнало или по-изправено (ако ме разбра, но в който и да е магази нще ти покажат) или пък да го ползваш и като люлка, защото отдолу е на дъги. Много мами твърдят, че столчето ги е спасило от канксите колики, защото бебетата спят по-сгърчени там. Аз по принцип с Плами и Цвети ги избягвах и ги ползвах само в колата за придвижване от точка А до точка Б през първите 5 месеца.

# 372
  • Варна
Здравей deni 1971, благодаря за инфото! Ще опитам с лентичката.

# 373
don biberone, да кажа и аз за "Тина Киркова" - веднага след раждането ми го дадоха да го подържа малко и след това като ме изведоха при родата пак ми го дадоха! На тях им го бяха показали на вратата непосредствено след раждането. След това ми го дадоха почти веднага след като ме настаниха в стаята и всъщност си беше при мен през цялото време. Първата нощ аз помолих да го вземат, защото бях доста изтощена от болките 24 часа и исках да събера сили, за да мога да съм пълноценна оттук-нататък. На раждалите секцио бебетата не спят при тях!
В тези кошчета за кола под гръбчетата на бебетата се слагат меки възглавнички или пелени, за да не става дупка на кръста. Аз не съм ползвала със Сашко, но сега ми обещаха и ще видим как ще е!
Ние си спим със малкия в една стая, откакто се е родил, поради липса на жизнено пространство. Това не ни се е отразило по никакъв начин на интимния живот, даже и бебка си направихме, а и се внася разнообразие с принудителната смяна на мястото! Wink С времето се свиква, а и предвид нашето не спящо дете беше немислимо да е в друга стая, дори и да имаше такава възможност!
Нашият комплект за изписване също беше турски, но на фирма AZIZ! Много добро качество и сега ще влезе в употреба, но не за изписването, разбира се! Simple Smile
bibi, вие нямахте ли проблеми на границата с тези стачкуващи фермери? И на мен много ми допада цветът розово-червено-оранжев, иначе никак не съм почитателка на розовото, но все ще се промъкне и нещо в розово за новото попълнение! Wink
Добре дошла, vladii05! Hug

# 374
Да, за случаите със секцио, знам че е така.

Общи условия

Активация на акаунт