Отговори
# 420
Ама разбира се момичета,това за спането на бебчетата си е въпрос на избор.Какво пише в книгите или как някой ви е казал какво е правил,не е начин да се вземе това решение.Бебето ще бъде в нашата стая,за да ми е по спокойно на мен,нямам други съображение.А пък това че и таткото няма да се наспива...... newsm78......ми и аз няма да съм бодра ама някой трябва да се грижи за това дете.Отговорността и приноса за новия член в семейството е и негова също така,така че ще се буди и той.

Мили Ванили на частно не съм ходила,но мисля скоро да отида до МД при доктора който съм си избрала,все пак да ме има в предвид и да се уговорим нещо.А и не виждам причина да ходиш ако не се налага Peace

# 421
здравейте,коремчета сладки!!!!

Вижте на каква количка се спрях! http://www.kasidabg.com/hauck-malibu-all-in-one-lolli-lime-2010.html  Някой имал ли е опит с нея???? Hug
И аз си харесах тази,само че в червено или черно.Смятам че е добра и не мисля да се обикалям вече Peace

# 422
  • Бургас

Excellent, принципно на този въпрос, къде да спи детото, може да получиш много и най-различни отговори. Всеки има своята философия и истина за нещата и вярва, че тя за него най-правилната. Но това е обусловено от много фактори, които за всеки един от нас са различни - част от тях са назад в нашето минало, част от тях в настоящето, плюс желанията ни за бъдещото.  Зависи на първо място от родителите, от техното светоусещане, от това какви са им въобще възгледите за отглеждането и възпитанието на децата, от постановката им въобще за съвместния живот в семейството, генерално от начина на живот, който водят или искат да водят.
После зависи и от детето, от това което ние сме му дали като наследство - характер, темперамент, първи усещания, също емоционално и здравословно състояние. И не на последно място зависи от битовите условия, при които живеем - не всеки може да си позволи необходимото пространство за това, което желае.....

202uu newsm74
Toчно това е и моята философия за отглеждането на едно дете . PeaceАз преди да родя си мислех ,че аз ще съм "шефа" , НО бях изненадана малките слънца ни показват кое е най-добре за тях.

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 14:14 от zlatоmira

# 423
мили ванили, много ме разсмя със секса Simple Smile. и аз не съм правила от септември...май беше  newsm78. тогава ни разрешиха и направихме един жалък опит като през цялото време се притеснявах да не прокървя, а той само ме пазеше да не ме заболи и някрая каза, че имал чувството, че бебето го вижда и не иска да правим повече  Embarassed. та и аз като теб ще си родя девствена Simple Smile  Blush

glorybg и аз я харесах тази количка, но няма напълно легнало положение на гърба. предполагам, че това се постига с коша за новородено. дръжката върти ли се, за да може бебето да е с лице към теб в началото?

# 424
  • Варна
Вяра♥, парацетамол може до 4 бр.за 24 часа, питала съм ,защото главоболието ми е
голям проблем.Опитай и с кока-кола,на мен много ми помага.

За това къде да спи бебето-имала съм нощи с моя батко дето по 50 пъти съм ставала,
толкова много ревеше и така до 2 годишна възраст.В най-тежките нощи дръпвах кошарата
(от сгъваемите е) до спалнята и само се присягах да давам биберон,вода или поразклащах
малко кошарата......Абе голям кошмар си беше,а и таткото ни все го няма за по няколко месеца
и нямаше кой да ме сменя.....Така,че зависи от детето....Вече знам,че човек не трябва много,много
да се зарича.

# 425
Благодаря ви мами  Hug Hug Hug
В никакав случай не се заричам  Flutter  .Искам само да чуя и вашите мнения и то най вече на мамите който чакат второ бебче,защото имат опит вече  Party Mr. Green  И засега си правя заключение ,че най добре за всички ще е до кам 5 -тия месец или 1 годинка да си имаме саквъртирантче в спалнята   1crib newsm07 newsm30

# 426
  • София
Вяра, заради ушите излапах цял блистер парацетамол за 10 дни. Не по-често от през 4 часа каза АГ- то. 2 пъти дъже пих и аналгин, когато болката беше нетърпима. Пий и вода както са те посъветвали и издишвай и вдишвай бавно и дълбоко първо през едната после през дугата ноздра.

# 427
здравейте,коремчета сладки!!!!
Вижте на каква количка се спрях! http://www.kasidabg.com/hauck-malibu-all-in-one-lolli-lime-2010.html  Някой имал ли е опит с нея???? Hug
И аз си харесах тази,само че в червено или черно.Смятам че е добра и не мисля да се обикалям вече Peace
И на мен май ми харесва тази количка. В коментарите пише, че дръжката не се върти, но коша за новородено се обръща, така че може да е с лице към майката.  Party
Моля, ако някой знае да сподели - какви цветове има от този модел?  Praynig На мен черното никак не ми допада за детска количка.  Rolling Eyes

Вяра, може да опиташ с някакви упражнения от йогата, дано ти мине скоро.  Peace

# 428
Тини Мини цветовете са червен,черен,черно със сиво,червено,черно с резеда и черно със синьо.Разгледай ги,чукни на търсачката ,„ДЕТСКИ КОЛИЧКИ HAUCK“,тя е модел Малибу и ги разгледай.
Аз само не мога да разбера в характеристиката са дадени килограми.Те се отнасят за количката или за товара в нея newsm78.

# 429
Аз само не мога да разбера в характеристиката са дадени килограми.Те се отнасят за количката или за товара в нея newsm78.
Благодаря за отговора, ще потърся.   bouquet
Дадени са кг на количката /Тегло 8,5 кг/.  Peace

# 430
  • София
Здравейте банда! Hug

За интимния живот и бебето в стаята- изобщо не ни е пречело бебето и присъствието му не е навредило на интимния ни живот. Има и други стаи, а и нашата маймуна си е поспалива от бебе. Чак като по-голяма се местехме повечко, ама то и така си ни е добре. Всяка двойка си знае най-добре. Майките на първи дечица ще видят как е. И аз преди да родя много неща си мислех, че няма да направя, ама то реално нещата често са различни и ситуацията си подсказва. И аз съм на мнение,че поне година бебето трябва да е при нас / то зависи и от детето, ако има потребност и повече ще седи/. Леглото на дребната беше долепено до нашата спaлня. Честно казано всеки си знае най-добре. Peace

За столчетата за кола- и мен ме притесняваше чупката и свитото положение на бебето, но явно не е било чак толкова страшно. Дребната я сложихме в такова на 4 месеца, мисля, че и беше адски удобно, много често си спеше в него. В началото слагах пеленка или възглавничка и я държах там по 15-20 минути на ден. Като 5-6 месечно бебе си престояваше вече повечко.

Данче, това че е първо дете и всичко трябва да е ново са предразсъдъци.  Confused Каквото можеш да си позволиш това ще вземеш. За някои неща не си заслужава да се дават много пари. Не намирам нищо лошо да взема вещи използвани от приятелки, стига да ми харесват и да са запазени. Аз колко неща съм давала на приятелки...Лятната ни количка 3 деца извози... Party

И аз съм от тези майки, които не държат бебето веднага да ми го дадат след раждането- да видя, че е добре, пък после ще се видим. Определено исках да си почина. Видяхме се след 6 часа с бебка и ми беше добре. Връзката между нас двете не пострада от това, че не сме се залепили веднага една за друга. След това имахме достатъчно време и възможност да си наваксаме. Heart Eyes

Хубав ви ден! Laughing

# 431
  • София
kaat, поздравления за добрия постинг и по-различната гледна точка, която представяш за пазаруването покрай идването на бял свят на нашите бебчовци. За другата, некомсуматорската страна на въпроса някои от нас или не си дават въобще сметка, или рядко се замислят по въпроса, а други просто нехаят. Истината обаче е една - това, от което най-много и на първо място се нуждаят децата ни е нашата обич, грижи, внимание и много, много търпение, момичета ! Пък цветът на количката няма значение.

# 432
абсолютно съм съгласна с каат и фрох  Peace. бебето въобще не го интересува каква марка е количката му и колко струва легълцето му и какви цветове са дрешките му. всичко това го правим, за да успокояваме собствената си съвест и да демонстрираме социално положение, както правим с дрехите, които носим, колите, които караме и местата, на които ходим на почивка. всъщност на човек му трябва да постигне хармония със себе си и смир с духа и сърцето си, на което ни учат източните философии. на пук на това консуматорските "западни" общества чрез тази "наука" маркетинг ни карат да сме подвластни на марки и ни налагат стандарти на живот, които са много далеч от природата, но все пак го правим.
отнесох се  ooooh!. това, което исках да кажа, е че на бебето му трябва много любов и всеотдайност и то ще ни възнагради с усмивката си и любовта си. всичко останало е суета  Blush

в тази връзка данче, не робувай на предрасъдъци и на хорски приказки, а чуй сърцето и разума си и вземи най-практичното решение за обзавеждането.
аз лично смятам, че няма нужда да се изхвърляме със супер скъпи неща, а ще се огранича с практични и удибни количка, столче и легълце на разумна за качеството си цена.

# 433
И на мен май ми харесва тази количка. В коментарите пише, че дръжката не се върти, но коша за новородено се обръща, така че може да е с лице към майката.  Party
Моля, ако някой знае да сподели - какви цветове има от този модел?  Praynig На мен черното никак не ми допада за детска количка.  Rolling Eyes

Дааа коментара аз го писах,тъй като от сайта не ми отговориха и реших сабственоръчно да се заема!ходих в Хиполенд и я видях.напълно легналото положение се постига със зимния кош, да, който е и мн подходящ и за летните месеци,защото покрижалото отгоре му се маха!доста е лека, от това, което усетих и материята и не е като на повечето - шушлякови, а е доста приятна на допир!От магазина ми казаха е няма проблем за цвета и може да се поръчат всички съществуващи цветове от каталога!Мисля 4е имаше и в синьо с тъмно кафяво (ако те притеснява черното)!Разгледах и много др колички, то тази ми се стори хем достатъчно лека, хем и дизайнът й е по-разчупен!освен това има и столче за кола - така че няма да купуваме допулнително! Виж в интернет са разцветките Hug Hug  bouquet

# 434
  • Карлово
Посъветвайте ме какво да правя?
В началото на бременността ми откриха фибролипом в дясната гърда с размери около 2 на 4 см....

Здравей, kaat!

Съгласна съм с мненията на мамолозите, че фибролипома няма да попречи на кърмата по никакъв начин. Разбираемо е, че те тревожи образуванието, но преди да родиш е трудно да се каже как ще се справите заедно с бебето. Напълно възможно е и да не пречи толкова при засукването. Така че, съветът ми е единствено да изчакаш до раждането и да се информираш за различни пози на поставяне на гърдата, за да намерите след това заедно с бебето оптималната за вас.
Колкото до плоските зърна – и там ще трябва да изчакаш. Издърпването на зърната ще правиш след раждането, за да не предизвикаш сега контракции. Дали със специалните помпички, дали с пръсти или с обикновена помпа, това също ще определиш сама като видиш кой от методите ти е най-удобен. Ще потърся  филмче за ръчно изтегляне на зърната и ще ти го пусна. Добрата новина при плоските зърна е, че след известен период се оформят и вече не са проблем, както и при следващо кърмене се запазват оформени.
Сега се наслаждавай на бременността си и се настрой психически, че ще се справите заедно с бебчо като се роди!

Общи условия

Активация на акаунт