Отговори
# 405
Мамета, не съм ви чела а влизам със спешен въпрос.
От снощи съм с гадно главоболие, цяла нощ се въртях посред нощ мерих кръвно и пих парацетамол, но все едно не съм пила  Cry
Сега продължава да ме боли. Та въпроса ми е мога ли да пия още един, незнам през колко време и как да се приема парацетамола или пък има ли друг лек - направо ми пулсира главата не е кръвно 110/70 е.

# 406
Здравейте мамита!
За столчетата - нашето е немско (Рьомер) и в упътването изрично пише да се държи 2ч. в него, след което да се прави почивка (бебето да се вади), за да се изправи гръбчето. Така че не всички 'на запад' го препоръчват това постоянно возене на детето в столче за кола. Всеки си решава, разбира се.  Peace

Зарче, върнах се да си препрочета поста, но никъде не видях да съм казала, че на Запад препоръчват да се вози постоянно в кошчето  Crazy Просто казах, че кошчето се използва при всички положения, когато бебето е в колата, а ако количката позволява може и да се прикрепя на нея, за да не го събудиш примерно, като пристигнете...Освен това както казаха има кошчета и кошчета - някои имат пълно легнало положение, в други може да се сложи възглавничка да му подпира кръстчето и така. Изтъквам ползата и необходимостта от такова кошче, когато човек има кола, а не казвам, че бебето трябва да е нон-стоп в него. Peace

Old Sport, спокойно бе мила, никого не съм цитирала! Преди време като обсъждахме пак тази тема се каза, че в САЩ ги возят почти постоянно в такива столчета. А аз казвам какво пише на нашето, което е купувано от Германия и мисля, че там контрола за сигурността и безопасността е доста добър! Изобщо не казвам, че е излишно. Напротив! Дори законът го изисква! А както казваш ти - би било удобно като слезеш от колата да го сложиш на рампата на количката вместо да будиш бебето. Но аз примерно не бих го използвала само за разходка (ако не ползвам кола, а просто го разхождам). Дано да съм се изразила ясно.  Peace

Вярааа, най-добре питай лекар. Аз мисля, че няма проблем да пиеш още един парацетамол, но нали не ти е подействал особено.  newsm78 Дано ти мине по-бързо!  Hug

# 407
Мами дайте да обсъдим малко темата за или против спането на бебето при мама и тати   newsm78 Rolling Eyes И аз като poliville  съм на мнение ,че бебчето трябва да си е в собствената стая ,ако има такава разбира се ,но повечето хора с който споделям ме разобеждават твърдо да не го правя и вече се замислям. Повечето са на мнение че бебчето трябва да спинка с родителите поне до 4 месечна възръст за да го наблюдава мама и да го слуша да не задави ,дали диша нормално и т.н.Четох и статий че е важно бебчо да е при мама в началото ,защото така се изграждала и връзката мама бебе ,ама според мен тя си се изгражда 9 месеца колко повече ? Аз малко не виждам разлика ,ако си имаш бебефон няма ли да е същото? С тази разлика ,че и тати няма да може даспинка докато ние будуваме или се храним. Не че нашия тати ще спи спокойно и без бебето ,много е грижовен , ама иска ми се да му поспестявам малко от тази емоця  Laughing
Кажете според вас как е по добре да спинка бебчо при нас до 3-4 месеца или да си е в стайчката ?

# 408
За парацетамола незнам Верче но мен като ме боли много главата и пия чай от лайка, помага ми...А между другото говерейки веднъж с моята док каза че и аулина може да се пие след 3 месец но да не се прекалява...

# 409
jeni80, развесели ме с тази твоя "почивка"  Joy
Зарче, няма проблеми  Peace И аз не бих го разхождала в кошчето, освен ако не се налага. В Щатите няма как да не е в кошчето по-дълго време - при тези разстояния. Но и там контролът върху тези неща е повече от добър, така че са си ок хората.
Вяра, ако първият парацетамол не ти е помогнал особено, не виждам смисъл да пиеш втори. Най-безобидния съвет, за който се сещам е да пиеш повечко вода - често това помага  Peace Аулин не бих пила и под дулото на пистолет и без да съм бременна. Изключително нешадящо лекарство е това, а много хора го лапат като бонбони (не визирам никой от пишещите, просто имам такива наблюдения)  Peace

# 410
Вяра пробвай с пръст да си рисуваш спирала на мястото на болката ...така 5 десет минути,но легни удобно и се отпусни...една приятелка ме светна за това.
Excellent отговорът ще дойде когато се поставим на мястото на бебчето.Ако си бебе,попаднало в един напълно различен свят,в който единственото близко,познато и успокояващо нещо е мама....от какво ще имаш нужда,когато не ти е добре? От мама  Peace Особено в началото бебето е хубаво да е в близост до мама,най-вече когато е неспокойно.Въпрос на удобство е дали да тичаш до креватчето или да е при теб или на една ръка разстояние.При всички случаи трябва да се отзовеш.Говоря за новородените,които няма как да бъдат "разглезени".Това е мое лично мнение  Peace
 Наистина какво стана с Ани  newsm78

# 411
Благодаря ви милички  Hug
За да питам лекря си е мноог сложно и скоро няма да получа отговор, за това питах вас ако знаете.Чай от лайка пих в 5:30 сутрина  ще пия още един след половин час пък да видим и вода ще пия.
За спането на бебето при мама и тати - аз съм на мнение,ч е трябва да си има стая обаче... дали ще можем да му я осигурим, ние ще живеем на квартира и опредлено ни трябва 3стаен партамент, но каката ни е 12 год и не може да са заедно в стая. Както и да е , но  аз мисля че е добре в началото бебето да е в стаята с майка си, после вече  към  6-7 месец ли и аз незнам но по някое време вече може да е в др стая.
cveta80 Това е интересно сега ще пробвам  Hug

# 412
Въпрос имам, който живо ме вълнува - освен на ЖК, ходите ли на частно? Аз ходя за момента само на ЖК по ЗК и незнам - изпускам ли нещо, кога трябва да се почне по-често ходене... как процедирате (и как смятате да процедирате) вие?

А от 2 дена мойта хубавелка рита някъде много ниско долу, че чак боли  ooooh! И като тресне пикучния мехур ми е най-неприятно. Имам чувството, че може да ме накара да се изпусна някъде на публично място..

А за имената - решихте ли?

Секс - не съм правила от миналата година и имам чувството, че накрая ще родя като девица  Crazy

# 413
Zdraveite mili mami,mnogo otdavna ne sam se vklu4vala,no redovno vi 4eta i eto 4e sega vidqh 4e ste zasegnali temata za koli4kite i ko6arkite,ta re6ih da vi razkaja za moq kuriozen slu4ai,Sled dalgo rovene v neta se vlubih v esin model koli4ki,koito v burgas nqma6e ot kade da se namerqt(az sam ot bs).Onzi den moq maj ima6e rabota v sofiq i obikolil magazinite tam, vidql vaprosnata koli4ka, re6il da me iznenada i mi q donese,no mejduvremenno az misleiki 4e nqma da q imam kaparirah si druga tuk v burgas,koqto sa6to mnogo mi dopadna i taka sega sam s edna koli4ka v ka6ti i polovin v magazina  Rolling Eyes Ta iskam da vi predloja ako nqkoi proqvi interes moje da se razberem ne6to.Modelat e X_lander XA ,imam leten ko6,zimen ko6,dajdobran,4uval4e za krakata,koeto stava i za pokrivalo s ka4ulka,mnogo e interesno,komarnik i 4anta.Letniq ko6 ima napalno legnalo polojenie,a sennika mu ima vazmojnaost da padne mnogo nadolu,koeto moje da vi spesti kupuvaneto na 4adar4e,a sa6to i predpazva ot vqtar.Super leka i manevrena e .Vsa6tnost eto i link http://www.kasidabg.com/strollers_strollers-x-lander-products_id-12353.html i zimniq ko6 http://www.kasidabg.com/strollers_strollers-x-lander-products_id-15913.html i cveta e sa6tiq.Ima 1 godina garanciq,a az davam garanciq 4e v Burgas takava nqma  Laughing Cenata e 750lv,zaradi 4antata,koqto e otselno i ima podlojka za prepovivane,a ina4e e 700lv.Ako na nqkoi mu haresa predlojenieto mi da mi pi6e na li4ni Simple Smile

# 414
  • София
froh, аз преди да родя първия път също получавах такива настойчиви съвети, "абе ти ще видиш като родиш, тогава друго ще говориш". Наистина след раждането не се чуствах никак добре, но това не ми попречи да си потърся бебето при първа възможност и като го взех не ми е тежало изобщо,  даже беше при мен в леглото през доста от времето, защото ми беше много трудно  да ставам и всеки път като се разревеше просто му давах да суче, после то си заспиваше и не съм имала никакви трудности и си починах съвсем пълноценно.

Звездичка!  newsm10
Много ти благодаря за подкрепата и куража, който ми вдъхваш с поста си  smile3525

Вяра, най-добре проведи един бърз разговор с лекаря си - той най-добре ще ти каже какво още да направиш. Иначе бих ти препоръчала, ако има някой до теб в момента, който да ти направи един хубав масаж на главата, мисля че ще те облекчи - поне при мен действа и е много приятно.

Excellent, принципно на този въпрос, къде да спи детото, може да получиш много и най-различни отговори. Всеки има своята философия и истина за нещата и вярва, че тя за него най-правилната. Но това е обусловено от много фактори, които за всеки един от нас са различни - част от тях са назад в нашето минало, част от тях в настоящето, плюс желанията ни за бъдещото.  Зависи на първо място от родителите, от техното светоусещане, от това какви са им въобще възгледите за отглеждането и възпитанието на децата, от постановката им въобще за съвместния живот в семейството, генерално от начина на живот, който водят или искат да водят.
После зависи и от детето, от това което ние сме му дали като наследство - характер, темперамент, първи усещания, също емоционално и здравословно състояние. И не на последно място зависи от битовите условия, при които живеем - не всеки може да си позволи необходимото пространство за това, което желае.....

# 415
  • Sofia
Excellent, първия 1-2 месеца би било кошмар да ставаш всеки път и да ходиш до друга стая за да го кърмиш. Поне в началото аз си мисля, че е зор за майката ако не са заедно... За таткото е най-добре ако има къде да спи  друга стая в случай, че не може и той да се наспива. Секс първия един месец ние не сме правили, имах си лохии и шева зараства.
Данче, що за щуротии - всичко да било ново. Ние с нашите приятели всичко сме си предавали, даже и дрехите. Само за обувките съм против за да няма изкривяване на походката. Ако обче ще го лакирате също си остави време за измирисване  Peace
мили-ванили,  на мен ми е зазбранен и съм в същото положение  Crazy

# 416
Аз определено не бих спала спокойно, ако бебето е в другата стая, макар и с бебефон.
Креватчето й /от преносимите кошарки/ беше залепено за спалнята и аз до него. Преди да родя спях като пън и никой не можеше да ме събуди. После коренно се промених и чувах най-малките шумове от бебето /сигурно майчински инстинкт/. А мъжът ми за щастие започна са спи супер дълбоко и не чуваше когато бебето плаче или ставам за кърмене.  Grinning
В болницата исках да е при мен, за да не й дават АМ.  Peace

# 417
Хъни - Бъни
“чам” е турската дума за бор Simple Smile. Повечето мебели от масив, които се предлагат, са именно от такава дървесина, тъй като излизат доста по-евтини, от тези от букува, например. Така че можеш само да се поинтересуваш с какво е обработено леглото. Аз съм с впечатлението, че вече масово се ползват лакове и байцове на водна основа, но може просто да съм попадала на такива случаи. В магазина надали ще ти отговорят, но примерно във фирмата производител предполагам ще дадат информация.

Една интересна, според мен, статия за спането заедно:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=893
Мисля, че не е нужно да казвам какво е мнението ми по въпроса. Мисля, че до към 2 година детето ще спи при нас, а първите месеци вероятно и в леглото ни. Ще видим бебчо какво ще мисли по въпроса Simple Smile
Между другото по-голяма част от хората по света спят с бебетата си и не могат да проумеят що за жестокост е това да отделиш новородено в отделна стая, „възпитавайки го”.  А тази практика е характерна изключително за „развитите” общества...

Данче, поздравявам те за избора на легло! Преди няколко дни си купихме количка втора ръка и аз съм изключително доволна. Слава Богу, не сме притеснени финансово, но не мисля, че това е причина да трупаме излишни вещи и да хвърляме баснословни суми. На детето му е все тая колко струва количката или леглото, които ползва. Важното е да са му удобни. Останалото е суета и удовлетворяване на родителски капризи, на бебето му е още рано „да иска”. Има време и за това Simple Smile
Kато цяло сме изключително консуматорско общество и особено покрай сватби, бебе и т.н. не просто прекаляваме, ами направо се оливаме. Не искам да обидя никой. Но за мен лично това е безотговорно не само към семейния бюджет, а най-вече към околната среда, която експлоатираме без да се замисляме. Новото легло означава не само още едно отсечено дърво, но и транспортирането му, електроенергия за обработването му, химия, с която се обработва, човешки ресурс...
И част от близките ни са потресени от това колко сме „стиснати”, но аз не мисля, че е нужно да разяснявам на всеки какви са ни подбудите. Явно е, че ако човек е с нагласата да купи всичко, което се препоръчва в списъците, а и нещо отгоре, няма да го трогна особено с размисли каква е реалната стойност на всяко от тях.
Иначе и на мен ми е особено странно като се каже „Ама как така за първо бебе?!”. Защо за второто може, а за първото не?! 

Предполагам сме единодушни, че най-важното, от което детето има нужда е грижи и внимание. Останалото са подробности.

Аз също не успях да се запиша за отворените врати нито във Втора градска, нито в Тина Киркова. Записах се за февруари.

# 418
  • София
Здравейте на тумбаланките  Peace
Данчето- леглото в което ще спи бебанка са спали дъщеря ми, племенника ми и още един младеж преди него. Само ще му ударя един лак - февруари, март, за да се  отмирише и е готово. Задължително ще купя нов МАТРАК - горещо ти го препоръчвам. На една от лекциите алерголога го каза, а също и препоръча да не е изцяло дунапренен. Количката ми също е ползвана от дребната, но е супер запазена. За сега приятелки са ми предложили - шезлонг, активна гимнастика, бънджи гащи и т.н. да не говорим за дрешките. Така, че щом ти харесва леглото взимай го без всякакво притеснение/добре е само да го лакираш и да смениш матрака./
Excellent - за спането на бебека с родителите - аз с дребната бях много против, но да ти кажа сега си смених мнението. На последната лекция психоложката препоръча до навършване на 5м. много близък контакт с бебето, дали на вашето легло или леглото да е долепено до вашето. А доколкото разбрах и за нощното кърмене/което било изключително важно за наличието на кърма/ е доста голямо улеснение бебето да е в непосредствена близост.
milli_vanilli аз си ходя на консултацията само по ЗК и не мисля, че пропускам нещо/но вече си плащам за видеозона/. Днес ми взеха кръв и урина, цитонамазка и влагалищен секрет, мериха ме на кантар, кръвно, обиколка на корема, височина на матката, изобщо всичко.  Laughing А за напишкването - най- опасни са кихавицита, аз с предната бременност се напишках при една силна кихавица точно прех входа на свеки  Joy
Потвърдиха и пола на бебката - Алиса ще е   261uu

# 419
здравейте,коремчета сладки!!!!

Вижте на каква количка се спрях! http://www.kasidabg.com/hauck-malibu-all-in-one-lolli-lime-2010.html  Някой имал ли е опит с нея???? Hug

Общи условия

Активация на акаунт