Отговори
# 570
Мажа се с Бюбхен и понякога с мас но явно си зависи от кожата...

# 571
valeto мисля, че няма проблем за нормално. моята колежка роди миналата година на 36 съвсем нормално (даже без упойка) в МД.

# 572
  • София
Добро утро от мен! Hug

Днес е денят на родилната помощ и пожелавам на всички бъдещи мами добри, човечни и опитни лекари и акушерки до тях. По този повод в Шейново бе пълно с лица от Нова тв, г-жа кметицата се мерна и въобще цареше масово оживление. Party

Днес съм раннобудна, направих си вторите изследвания към ЖК. Вече едвам се обръщам в леглото, всички стави ми се схващат, само се въртя....Иначе самият корем не ми тежи засега, но съня ми е много неспокоен. Tired

За късогледството- според моя опит e важно да се измери вътреочното налягане. Иначе до -6 диоптъра мисля няма проблем за нормално раждане. Миналата бременност в 9 месец офталмологът ми разреши нормално раждане, въпреки че съм с малък диоптър беше важно състоянието на очните дъна. Peace

Еrika аз раждах с епидурална и съм доволна. Нямах странични ефекти вследствие на нея. Много е вероятно да ползвам пак. Все още го обмислям.

За мамите за първи път- ами нормално е да не сте наясно с много неща, то човек не се ражда научен. Първа бременност, първо раждане, нови емоции и интeреси, никой не е подготвен за това, но се научава. Бебето ще ви научи на всичко. Те са най-добрите учители + вашата интуиция. Много родители правят грешки с първото си дете. Аз въпреки че бях изчела де що има книга за бременността и отглеждане на бебето така се спекох като трябваше да къпем дребната за първи път и още много такива неща. Няма страшно. Ще се справите с всичко, което сега ви притеснява. Питайте за всичко, което ви интересува. Peace

Багажа за болницата преди си го приготвих като влязох в 9 месец. Май го обсъждахме по-назад в темата какво да вземем за родилното.Дано никой не тръгне да ражда по-рано. Praynig

За стриите- ползвах Mamma Donna на Chicco, сега съм на маслото на Икаров против стрии, което мирише ужасно, но съм много доволна и от двете. Второто е мноого мазно и ми се отразява добре. Мажа се всеки ден само по 1 път. Засега нямам стрии.  Sunglasses

Хубав ден от мен! Hug

# 573
  • В сърцето на един мъж
Добро утро
И аз съм марсианка.  Ще разчитам на майчински инстинкт и на милото и на мама разбира се
Тансу успех с шефа, все пак се радвай че работата ти позволява да бачкаш и от вкъщи. С какво се занимаваш и защо се притесняваш да отсъстваш по дълго.
Не знам ама като ви чета аз ли съм единствената дето има пълно разбиране към нея в службата, всички колеги гледат да ми помагат вкл и шефа, не съм срещала злобни и завистливи погледи и реплики Rolling Eyes Направо се чувствам късметлийка. Обожавам работата си и за това бързам да се върна

# 574
Името сме си го решили още преди да е зачената -  Елия. Аз отдавна и говоря на име.

Това е и моето име  Party  В смисъл, което ми е най-фаворит. Аз да си кажа, да няма после сърдити, че съм копирала  Grinning
Ама знаете ли защо? Еми защото много модерно е да се кръщава на таткото. А аз пък, да съм вечно наопаки - що пък да не е на майката (т.е. на мен - аз съм Елисавета/Ели) и го казах на майтап един път, а то взе, че ми хареса. Ама майка ми само ми дудне, че било тъпо Tired
 Heart Eyes

# 575
Добро утро Simple Smile

Glorybg, ще си позволя да ти дам един съвет във връзка със секциото – поинтересувай се по-детайлно какви са последствията за бебето (вероятно за себе си вече си го направила), родено при секцио. Операцията вече се приема като нещо съвсем безобидно, но съвсем не е така. Най-доброто за бебчо е да се роди естествено. А по отношение на болките – наистина си е страшно, но не ти ли се струва малко по-поносимо болки един ден пред болки дни наред. Ако няма медицински показания за секцио е по-добре човек да не си причинява сам тази коремна операция.  Пиша го съвсем добронамерено и в никакъв случай не те осъждам. Естествено, изборът си е твой, но не забравяй, че вече взимаш решение не само за себе си, но и за малкото си детенце Simple Smile

За стриите – до сега съм на много разнообразна програма. Започнах със студено пресовано кайсиево масло, след това сусамово масло, разнообразявано с Мустела /1 опаковка, която ми беше подарък/, сега ползвам зехтин, престоял около 30 дни с невен. За момента няма щети, пък да видим до края Simple Smile

Марсианците сме много, ясно е  Joy
Аз до последно се чудих дали да ходя на курс, но в последния момент се записах и от тази седмица ще се образоваме. За основните неща - кърмене, къпене, козметика, ваксини...много четох, не се чувствам съвсем сигурна за последното, но се надявам да се справим заедно с бебчо Simple Smile Както бе казано и по-напред, не е много добре майката безусловно да се доверява на близки и приятели, защото част от принципите, налагани при нашите майки, днес се отричат. Иска си четене, колкото повече, толкова по-добре. Първо се объркваш съвсем, но после можеш да извлечеш информацията, която е най-близо до разбиранията ти Simple Smile

Хубав ден!

# 576
didi666 притеснява ме да отсъствам по няколко причини: 1. съм на мениджърска позиция - отговарям за финансирането в автомобилен вносител, което си е доста проблемно в тези времена. до скоро бях сама в отдела си. от скоро имам и помощник, но се страхувам да оставя всичко на нея. 2. като си извън бизнеса за повечко време тотално губиш представа какво се случва и след това има голяма опастност някой (в случая помощничката ми) да те е изместил. 3. слава богу има възможност от работа от вкъщи (тел, лаптоп, кола), което те прави абсолютно пълноценен. моят шеф по принцип е доста разбран, но все пак си гледа интереса и печалбите. когато му звъннах да му кажа, че съм бременна (шефът ми е в Германия, аз съм си безнадзорна тук Simple Smile), първото, което и каза не беше: "честито, как се чувсташ", а "ще можеш ли да работиш?"  Sick
та да видим...

# 577
Аз съм с Chicco Mamma Donna, супер съм доволна  Peace
И аз така  Peace Peace Peace

Добро утро и от мен  Mr. Green
Как са днес бебчетата? Мойта вчера и беше криткия ден, то нече има много активни, ама вчера беше много мързелива, добре че вече е голама и и е тясн, че поне я усещам като лекинко се размъда че да съм спокойна иначе такива неща като ритници - неее  Laughing Ако не ми казваха всеки преглед, че всичко е наред щях да се усъмня - но явно има и такива като мойта   Grinning
Чета ви подробно аз за съвеите към Марсианската група, в коята съм и аз. Имам новото изданиа не Д-р Спок "Грижа за бебето и детето" ама нещо ми се струва че много малко за бебето пише и се почва за по-големи деца  newsm78
Аз ще бъда при баба и ще имам помощ определено, нищо че е от преди 50 години пак е помощ.
Опаа сега видях че много сте писали докато аз изчета по-ранните коментари и за това спирам и после ще продължа  Crazy

# 578
За късогледството- според моя опит e важно да се измери вътреочното налягане. Иначе до -6 диоптъра мисля няма проблем за нормално раждане. Миналата бременност в 9 месец офталмологът ми разреши нормално раждане, въпреки че съм с малък диоптър беше важно състоянието на очните дъна. Peace
Нека допълня и аз. Имам висок диоптър (-5.50) и прочетох, че е добре да си направя преглед с Голдман преди да родя. Отидох при офталмолог, който при прегледа установи, че периферията на ретината и на двете ми очи е много изстъняла и ме препрати спешно на операция с аргонов лазер за своеобразно залепване на изсънялите участъци. И лекарката от първия преглед и доцент Даскалов от Токуда, който ми направи лазерната интервенция, категорично ми забраниха да раждам по естествен начин. Не били един или два случаите на отлепена ретина при напъните на раждането или по-късно - при грижите за детето, свързани с вдигане на тежко и най-вече - с често навеждане.
Моят съвет е момичетата с диоптър над -5 да си направят такъв преглед с Голдман за всеки случай. Прегледът е болезнен и неприятен, въпреки упойката, но преминава за 10 минути. Безплатен е ако го правиш с направление, иначе струва около 20 лева.
Това е от мен. Не ми се щеше да е секцио, но очите са много важни и ме е страх. Дано при вас няма такива проблеми.
 Hug

# 579
milli vanilli, аз ще я кръстя на майка ми. Тя, за съжаление, почина преди 15г.  smile3518 , но аз оттогава си мечтая да имам момиче и да го кръстя на нея (въпреки, че казват, че не се кръщавало на починал, но аз не робувам на суеверия). Тя също се казваше Елисавета. Аз даже бях в дилема дали да не е цялото име, но така или иначе ще и казваме Ели, та реших да е Елия. Много красиво ми звучи и се радвам, че и ти си се спряла на това име. Ще трябва да ги запознаем после адашките!  Wink

# 580
А нормално ли ще раждате,момичета??? Wink

Аз се глася за нормално, но да вдим доки да не ми секне ентусиазъма...........не сме говорили още с него. Някой знае ли ако си "по-мъдър"  Joy - като мен - 36 г., може ли нормално или препоръчват секцио?  newsm78 Аз съм за нормално!
Ще раждам секцио.И първия път операционно и сега,но не само по тази причина.
Мажа се с Бюбхен и понякога с мас но явно си зависи от кожата...
Аз лично не мога да се доверя на тези кремове и лосиони,колкото и скъп да е той и за това си се мажа с мас.Бях качила 30 кг.,закръглена от всякъде,а корема ми беше като за тризнаци и все пак една стрийка нямам PraynigМисля да продължа с мастта,въпреки че по отвратително нещо май не съм мирисала ooooh!.

# 581
И аз съм за нормално раждане - дано да не се налага друго, но каквото-такова.
За имената - още мислим и вече дори нямам любимо и това стана защото много взех да ровя и да променям избора си. Любимото ми име е Вероника ама странно ми е да я кръстя на себе си (на мен ми казваха така)  Rolling Eyes

# 582
  • София
ДОБРО УТРОО-О-О! Flutter
Тансу, успех  Peace и аз имам да довършвам разговор от вчера.
Спрях се на вариант майчинство 1 година + платените отпуски, което ще е около 1 г. и 3 м. с опция за еветуално още 2 месеца, защото ще е лято и може да не намеря бавачка баш тогава.
Вчера ми попадна списание Шарено. Там пише, че промените в имунизационния календар са от 01,01,2010, тъй че ще ни хванат. Статията е интересна та ще пробвам да я снимам и да я кача при албумите.
За мазането - аз изпробвах хиляда мазила - Мустела п-в стрии (скъпо и мирише гадно), Мамма крем и олио на ДМ козметикс - после хавлията и бельото ми миришат на гад след пране, иначе са без пари.  Най съм доволна от Кларинс http://us.strawberrynet.com/skincare/clarins/body-treatment-oil- … nic/13126/#DETAIL + скраб преди мазането по съвет на козметичката (така по-добре влизала мазнината в кожата) и от бебешкото олио със зехтин, невен и смадлика на Бочко, което ми беше препоръчано тук.  Peace
За марсианките - аз не се славя като особено сръчна, а по-скоро се изявавам като мислител-интелектуалец Flutter (в смисъл накарай мързеливия да работи, та да ти даде акъл), но интуицията е голяма сила. Моята е хем майчина, хем рибешка и трудно ме подвежда. например още с първото сваляне и слагане на памперс го правех, все едно съм го правила цял живот. Таткото - тоже. Бебетата съм ги гледала по метода проба-грешка. То детето само те води, тъй че трябва дамо да не се панираш ....много и да не слушаш приказките на другите родилки, че аз наяве видях какво е жена в следродилна депресия и добре, че не й повярвах на всичко, дето го избълва за 3-4 дни, докато си деляхме стаята след раждането.
Елия е супер готино име !

# 583
Да кажа и аз за диоптъра и секциото - аз съм -3, даже май вече -4 диоптъра, но важно е очното налягане! Задължително е според мен мамите с диоптър да си направят преглед при офталмолог, но диоптъра не е индикация за секцио! Аз раждах нормално и не съм имала никакви проблеми!  Peace

# 584
Добро утро момичета !
Както споменахме ,днес е денят на родилната помощ ,дай Боже на всекму квалифицирани лекари и мили акушерки Praynig
Тази сутрин съм леко притеснена ,защото цяла нощ бебчо не рита изобщо и ме гони параноя някаква  Praynig
п.п. Какво стана с ани,има ли новини ?

Общи условия

Активация на акаунт