Августовски бебета - тема № 8

• 21 669
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Добро утро, не знам дали има толкова ранобудни като нас тази сутрин.
Та така вчера бяхме цял ден на гости и като се прибрахме мойта маймунка заспа към 7:30 - 8 и познайте сега...  Simple Smile
Събудихме се в 4 и дискотека, а на всичкото отгоре се сърди, че искам да спим и рев скандали докато не станах, преместихме се в хола и вече има мир вкъщи.
А да ви се похваля изби ни и второто зъбче тази нощ, може и от това да се е събил дзверо, знаели ми душата.
Сънчо ние сме три деца, майки е имала моменти в който и е идвало да се обеси направо, не че сега няма, но са по-нарядко. Пораснахме какво да се прави и май вече не ни се връзва толкова на глупостите.
magare ти си герой, аз направо прекъснах, но и мойто диване няма кой за пет минути да ми я вземе от ръцете , докато не се прибере баща и.
Чао за сега, че пуканката заспа, май тракането на клавиатурата я успокоява.   Grinning

# 136
ДОБРО УТРО!И да не ми отговаряте,аз пак ще пиша!Аз на Таня Дентокинда го разтварям в млякото,понеже и въведох много нови неща,и тя вода ми отказва да пие!Разтварям го в 30мл 2 хапчета по 3 пъти на ден!Ефекта е огромен(поне при нас де)!Спи по 12 часа нощно време,само се пробужда да хапне малко и пак откъртва!Е,през деня спи най-много 2 пъти по 30 мин,ама търпи се!Калция също и давам в млякото,но за него се консултирах с Педи и каза че може!

# 137
Добро утро!! Специално за Аси бих почерпила с кафенце, но не знам как се пускат снимките тук. Ще ме извините

Терпсихора и аз искам такъв лигавник. Колко парички струва и от къде го намери? Ние плюем и се омазваме до ушите. Всичките ни дрехи са унищожени. Вече ги делим на домашни и за излизане. Само не знам какво ще правим след 2 месеца като почнем пак да се храним навън. Ако плюе и се омазва така ще трябва да си взема 10 литрова туба Вениш.

magare напълно те разбирам. Напоследък много често ми се случва да викам брат ми да ми помага за малката ( за протокола той е на 18 ) Играе си с нея, разнася я и така аз успявам поне за час -два да седна да науча нещо. Не е лесно да учиш и да гледаш бебе, особено ако никой не помага. При нас бабите се появяват веднъж на 10 дни. Намачкват я за час и си тръгват. До сега са я взимали само на нова година ( и то майка ми), свеки изобщо не ми помага.

# 138
  • София
Добро утро, момичета!

Лигавникът го има в family-bg, Данет, Кикиморско царство......  Със сигурност го има и в други онлайн магазини, аз поръчах от фемили-бг.ком. Има го и в Пиги'с Хаус, в Топ бебе на Гоце Делчев и т.н. Много е добър! Цената е 29.00 лева.

За Дентокинд- както и снощи писах, давам го от 3 дни- тази нощ за първи път усетих разликата! За първи път се събуди в 6 часа (легна си в 10). Предните вечери пак заспиваше към 10, но се будеше в 11, 01, 05...... Накратко : при нас ДЕЙСТВА, НО ТРЯБВА ТЪРПЕНИЕ! Благодарности на Сандра, че ми отвори очите онзи ден!  bouquet

Шайн, ти, като специалист, кое гелче би препоръчала? Или кое даваш на Белослава? Simple Smile

Сънчо, предполагам, че е било страшно! И аз това си мислех- сега е модерна някаква схема за захранване, която категорично отрича начина, по който нас са ни захранвали. Кой знае след 30 години колко архаичен ще им се струва на нашите деца начинът, по който ги гледаме сега, при това със съзнанието,че правим най-доброто за тях!

Елиа, питай баща му дали му се струва нормално. Аз поне така постъпвам. Ами като не разбирам от такива неща  hahaha

Магаре, ама и на теб не ти е лесно! Хубаво е поне,че има кой поне малко да ти помага, защото иначе сигурно е нечовешко. И Йоанна, и Захира и изобщо студентките не знам как се оправяте, момичета, но голямо браво!

# 139
  • Кърджали
Наспах се!  Mr. Green Откога не се беше случвало аз да се събудя преди дребното.
Магаре, благодаря! досега го нямахме този ужас със заспиването. Може би само три - четри дена преди да почна да и давам Дентокинда и докато подейства се случваше да заспи и после до 12 само да се събужда с рев/след което и давахме Панадол и заспиваше като пън/. Но това да заспи в 12 и да прекара почти ялата нощ след това пак будна не се беше случвало никога.То и затова може би бях като пребита.
Снощи пак не искаше да заспи. Съответно вися до баща си, докато накрая не взе да си размята главата като луда направо, и се размрънка. Баща и и даде Панадол за всеки случай, и аз я взех да суче за да видим дали ще заспи. Заспа от раз, и спа до 8:30. Явно по някое време се е пробуждала леко, защото сутринта я намерих да спи по корем. Ще видим как ще е довечера. И пак се моля, ако е заради зъбче, да вземе ад пробие най - накрая... То венеца и е подут на сто места, според баби и лели, дори кучешкото зъббче е тръгнало да пробива и май ще пробие първо.
Та по този повод, искренно съчуствам на всички, чиито бебчета не спят и се събуждат нощем. Надявам се скоро всички да почнат да си спят по цяла нощ  Praynig
За захранването - май преди да го почнем го мислех повече. Сега вече просто решавам на мига какво ще яде, и вече се съобразявам с нея дали и харесва или не.

# 140
Момичета МНОГО ви благодаря за подкрепата!!! Добре че сте вие да ме вкарате в правия път  hahaha  Hug Hug Hug  bouquet   bouquet  bouquet Между другото всезнайката, която ме разпъна на кръст ми се извини днес  bowuu

Магаре: не си го измислям  Joy Или е изтрито или не си видяла коментарите, които визирам, или не ти се струват толкова кофти, колкото на моите недоспали и изнервени уши  Joy Мерси и на теб за съвета. Май наистина ще изчакам с месото докато навърши 7м! Дотогава има много нови неща да давам Simple Smile  Hug

Шайн: хихи, абсолю'трно си права за сексиото, некърменето, соковете  Joy Аз съм за анатемосване по 2 от 3те hahaha

Терпсихора: хахахахаха, мале колко съм съгласнааааааа  Hands Clap

Александра: Hug   bouquet А значи действа Дентокинда? Аз го давам от снощи и ако действа с натрупване очаквам и при нас поне мъничко прогрес  ooooh!

Ние снощи пощуряхме.  smile3511 smile3511 smile3511 Аз тотално вдигнах ръце, отидох в др стая, мъжо вика 'Анди и да не вика и да вика ти не идвай'. Е познайте ПАК колко издържах. След 1 час мрънкане и накрая крещене, отидох и колкото и да не ми се искаше дадох цица Sad То й беше станало време за ядене и се ядосах, че пак стана на нейната с цицата!!!!  #Cussing out Нооо, много съм желязна. Сега реве пак вече час, умира за сън, но няма да давам цица.  Crossing Arms Naughty Кат иска да спи, да спи. Ще се научи, че цицата не е за щяло и нещяло, а за ядене!!! За пръв път обаче съм спала 5,5 часа непробудно. Тя се будила само веднъж и татко й я приспал. Бях много щастлива за успеха!

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 10:41 от Yana-barborana

# 141
Добро утро и от нас
Йоан4е благодаря, аз пък специално за теб, едно капу4ино

# 142
E Аси , благодаря. Много обичам капучино

Янче, браво че поне малко си поспали и браво на вашото тати. всички мъже да са като ТВОЯ. дано Анди скоро да спре с тези изпълнения

# 143
Честита половин годинка на Ния на мама Калина  bouquet!
Как се изтърколиха тези месеци Laughing!
Лилия, върнах се да прочета въпроса ти, но не мога да помогна, защото давам готови пюрета.Варя само тиква и също се чудех дали мога да я замразя newsm78, че в противен случай ще ни се наложи да ядем тиквеници до откат ooooh!.Освен да ви изпращам по малко, но предполагам че сега всеки се чуди какво да прави с излишната тиква hahaha Joy.
Терсихора, на Белослава давам само Дентокинд.За геловете е както за капките за колики- всяка майка е доволна от определен гел Wink, защото симптомите са различно изявени при всяко дете Wink. Най-голям ефект има дентинокс, но съм с предубеждения към даването му на 5-6 месечни бебета, защото съдържа много етерични масла и лидокаин.В малко по-късна възраст, когато вече чрез храната са се срещнали с много непознати вещества би било ОК, но като за начало.....Не че нещо фатално ще се случи, но е разрез с така внимателното въвеждане на всички нови за детето неща.
На Белослава бих дала Генгигел.Основната му съставка е хиалуронова к-на, която е напълно безвредна и поне при възрастни има вълшебен ефект.
Внимавайте с геловете внесени от чужбина, защото може да съдържат анестетици под форма, която не е регистрирана за употреба в Бг.

# 144
Здравейте майчета!
Как сте днес?
Ние от два три дни също се будим по 2-3 пъти през ноща. Но слава богу за сега минава номера с малко вода и бибата.  Praynig Praynig
Янче да не ти пука от "разбирачките" в подфорума. Всяка майка си усеща бебока и най-добре си знае как да постъпи. Тегли им една тънка дълга и ....
Браво на мамите студентки!!! Супер сте!!

# 145
Шайн по повод тиквата. Аз я обелих нарязах на парчета и сурова я замразих в кутийки във фризера.

# 146
  • София
Шайн, много ти благодаря за съветите и изчерпателните обяснения!   Hug

Честита половин годинка на малката Ния! И честити 5 месеца на Митко и Божидар! Да растат послушни, да похапват с апетит и зъбките да никнат безболезно и бързо Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 11:27 от terpsyhora

# 147
МХристова , а като се размрази не стои ли тричава ?

Янче, от много успокоения никой не ти отговори баш на въпроса hahaha.Аз давам по едно бурканче плодово пюре на ден между храненията, а от другата седмица мисля да започвам с месните пюрета( още малко ще се поколебая между месо и жълтък Thinking).Та при теб ще е още по-лесно, защото плодове не трябва тепърва да въвеждаш .Направо започвай с пюренцата.
Терпсихора, ако мога да съм полезна с нещо, насреща съм Hug

# 148
  • На плажа
Аз пробвах на моя лакомник - направо бъркам с пръста в устата и почвам да търкам венеца там където се предполага че трябва да излязат първите резци и той маймуната много се кефи - спира да шава дори Simple Smile

И моя дивак се кефи супер много и това е  спасението,като е крив. Laughing
 .
За боледуването в градината,както е казала Сънчо,няма как да се избегне.В началото боледуват повече и с течение на годините все по малко.
Лилия златна,какво си питала,пропуснала съм Embarassed
Йоанче,не се харчи за вениш,има един препарат-Спот.Струва 1.70лв.,а се слага по съвсем малко,няма петно,което да не е маха.А Ники тежи 7 кг. и 66см. е висок,другия месец ше видим как е.
terpsyhora ,стига бе ooooh!,29лв. за лигавник,никога  Naughty
Янче,правилно си решила да не даваш цица за щяло и нещяло.Тя е само за ядене.Казвам го защото една приятелка успокояваше бебето си по този начин и като го отби на 9 месеца,започна един рев,който с нищо не се успокояваше и се друсаха по цяла нощ на шезлонга.
И накрая,но не на последно място  Честита половин годинка на Ния на мама Калина

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 11:34 от tina1801

# 149
4естита половин година на сладката Ния на мама Ккалина , 4естити 5 месаца на Митко на Цветито и на Дар4о на Ивушка...
Да са ви живи и здрави и много да ви радват
 Подаръци за беб4етата   Да си успокояват венците

и подарък за мамите

Общи условия

Активация на акаунт