Августовски бебета - тема № 8

• 21 674
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Аси и според мен не бъркаш. Нашата кифличка изяжда на обяд 150гр. зеленчуково и за още пита но.. няма кой да й даде. Joy Joy Joy

# 166
Днес май те конкурирам по честота на писане  hahaha

И аз ви конкурирам, понеже толкова съм се сдухала, че чак не ми се излиза днес! Чакам я да се събуди, да яде(че толкова й се спеше, че не пожела и да опита пюрето), и майка ми ще я изведе. Малко релакс искам. Ще се опитам и да поспя... Tired

# 167
  • Варна
Дария като я водих на гастро, жената каза едни от първите плодови пюрета, които да въведа да са сини сливи, круша, дюля и кайсия. Като я попитах дали няма проблем за кайсията толкова рано да се въведе, ми каза че след топлинна обработка няма проблем, не че съм си мислела сурова да я давам

# 168
Офффф,не съм влизала от два дни и сте се скъсали...

Днес ставаме на 5!!!! Да ми е живи издрав и на останалите месечинки!!!

Иначе благодаря... Hug

Тъкмо щях да хваля Божидар, че е тотален релакс и ...нашия е доста неспокоен от 2 дни...или е от тиквичката, която му набутвам от сряда насам или ще се зъбим...днес му дадох направо едно зеленчуково на Ганчев и да ви кажа не беше гнусно като другите...нямам време че отиваме на мерилки и теглилки и после ще ви чета..

Янче, споко, я се наспи душа!
  bouquet

# 169
  • София
Да питам: вашите деца в колко заспиват вечер? При нас е кошмар ,с триста зора и дондуркане около час насам-натам около 23 ч трупясва малката. Храним се към 21 след банята и към 24ч ,едва заспала я вдигам за шестото хранене,в спящо състояние яде- и аз не знам колко? Но поне до към 5 да спи. Направих си експеримент да не будя насила в 24ч ,но в 3 се ококорва и си търси топлото мляко. Да не казвам ,че няма и месец откакто премахнахме манджата в 3 #Crazy 
за Яслите ще ходите ли на оглед предварително,който е решил да кандидатства? АЗ също ще подам,не че съм наясно как и кога,но ще се местим,живот и здраве в студентски град и дори не знам кое къде е ? Ще играя на тото определено!

# 170
Само за малко влизам да честитя половината годинка на Ния, да е все така послушно детенце
Честити петмесечинки на Дарко и Митко, и те да са големи и усмихнати момченца.
Янче, браво за съня, дано да се случва по - често.
Аз малко по диагонал четох (за което се извинявам, после ще се върна да ви изчета), но сега отивам да оправям багажа.
Гледам днес Терпсихора се конкурира с Аси по писане  Joy Joy Joy Joy само така момичета, аз ще следя съревнованието, вечерта ще раздадем наградите за най - активна във форума  hahaha hahaha hahaha
Биа губи тази награда, никаква я няма, Данчето и тя се покрива някъде  newsm78

# 171
Така, права си  Peace  Simple Smile

Днес май те конкурирам по честота на писане  hahaha

Ами аз щот се въздържам да пиша...Вързала съм си ръцете  Joy Joy Joy

# 172
  • София
giuli ние заспиваме благополучно в 23-23.30  и се буди поне два пъти нощес.Но като се събуди не плаче, а си пее и играе. Ставам и в тъмното давам цицата и пак заспива. Иначе не става. И в 8-9 вече е кукуряк и чака да си играем, а аз  Tired

# 173
  • Варна
Аз малко по диагонал четох (за което се извинявам, после ще се върна да ви изчета), но сега отивам да оправям багажа.
Гледам днес Терпсихора се конкурира с Аси по писане  Joy Joy Joy Joy само така момичета, аз ще следя съревнованието, вечерта ще раздадем наградите за най - активна във форума  hahaha hahaha hahaha
Биа губи тази награда, никаква я няма, Данчето и тя се покрива някъде  newsm78

Данчето е тук, само че седи да ме дебне във фермата кога снасям, че тези дни съм много продуктивна Joy Joy Joy, а Биа наистина се изгуби, дано са добре и да са отишли някъде на почивка да разпуснат

Трейси, ти не се мотай тук, а ходи да стягаш багажа, накрая да не тръгнат без тебе Whistling Heart Eyes

Джули, ние заспиваме в 21.00 до към 7-8 сутринта, но няма повече да го споменавам да не ме линчуват мамите, които стават по 10 пъти на нощ Thinking Grinning Heart Eyes

# 174
И аз да не се хваля много, да не ми завидите пак и да стане обратното, ама ние се къпем в 21 4аса и 21,30 ляга, пие млякото и заспива... после се буди в 3,4 или 5, разли4но , папка,взимам го при нас на спалнята и откарва до 7,30-8 понякога/много рядко до 9/

П.П.Моля не ми завиждайде, има и по-спящи от нас  Innocent smile3525

# 175
Успях да я приспя без цица, но гушната в руцете ми - от трън та на глог, но поне е нещо различно от цицата!!  Rolling Eyes

Тинче: абсолютно си права!! Аз в началото си викам 'аааа когато иска да цица', ама на ти сега - без мен и най вече циците ми НЕ се успокоява. Язък, че имам баба и дядо в къщата си, които ВЕЧЕ не могат да помагат порада тази тъпа причина с циците!!!  smile3511
Янче, много добре разбирам проблема ти с циците. И при нас е същата картинка, чак се чудя понякога, майчетата дето не кърмят как си успокояват децата.  Joy Мойто друго не признава. Naughty
Гледам, всички сте на етап реване и нощно будене. Да се включа и аз в бройката. Снощи се приспивахме два часа, в които не млъкна- голям рев, който от нищо не се повлия - нито на ръце, нито в количката,никак. И цица не искаше, ама накрая явно много се умори, та засука и заспа почти мигновено. И така цели 3 часа ... После същото упражнение. Ама с по-малко реване. Ей, бял ден не може да види човек, докато минаха коликите, почнаха зъбите, додето се усетим и в пубертета ще влязат.  Wink
Благодаря ви за съветите за бучката на крачето, налагам с риванол и правя студени компреси, видимо се е поразнесла.
А и да се похваля, днес за пръв път й дадох пюренце. Картоф. Е няма такава отвратена физиономия. Бута го с езиче и върти глава и толкоз. Ще видя утре дали ще е същото.

# 176
Корбети:  ooooh! Мани, мани!!! СЪЩОТО и аз си мислех - как без цица си успокояват децата??? АМи ако и без биба?? Данчето например е точно така.  Thinking

Шайн: ами нали като се захранва с нов вид храна трябва да са минали минимум 2 седмици от предишната. Примерно а ако първо си захранила със зеленчук трябва да се изчака 2 седми (минимум!) за вкарване на плодове ИЛИ каша ИЛИ месно пюре ИЛИ попара и каквото още има там за даване  Laughing Не ми отг там на няколкото въпросчета, я виж  Laughing

Мами, може ли да задам един тъп въпрос, срам не срам:  Embarassed Кога точно се казва, че е заместено хранене??? Когато примерно даваме на обяд зеленчуци и после не кърмим/не давама АМ?? И още: ако бебо така се насити от пюрето и не иска да суче после/да пие АМ какво правим??? Как да му набавим необходимата доза дето казват 70-80% мляко на ден до 1 год???

А как се справяте със синхронизирането спане/ядене на твърда храна?? Защото нали бебето трябва да е наспано, в добро настроение за да яде пюретата, че още са им новост. А при анди вече 2 пъти ми се случва точно когато трябва да яде пюре да й се приспива зверски и да не го иска. Трябва да й дам цица да пийне малко, да набутам биба след 2 мин, че да не яде и да спи малко и после да яде, но пък така ми се разваля ужасно режимът Sad Особено се притеснявам скоро ако започна да й давам на вечеря примерно каша. Ми то да я къпем ли, гимнастика и масаж ли да правя, пюре ли да давам, да спи ли??? Та тя е тооолкова изморена след банята, че ВЕДНАГА заспива на цицата, даже не суче много и за това след 1 час е будна и иска още!!  ooooh! ooooh! ooooh! То вечерята трябва да си е мляко, но ми се иска да пробвам скоро и друго да давам да видим ако се засища по-добре дали ще спи повече!

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 15:59 от Yana-barborana

# 177
yana barborana аз ще си кажа мнението (без да го налагам естествено)
щом не иска АМ или цица след това значи е заместено храненето   bouquet

а ти като му даваш веднъж той от останалите си добавя пре достатъчно мляко не се притеснявай! Още повече че храната е по засищаша от млякото и може с доста по малко да сехрани детето  Peace
а за спането...аз правя така - давам пюре или каша само на обяд или след сън към 11 часа (ние спим към 13:30после) и нямам никакви проблеми със заспиването
ако не знаеш кога точно ще спи следобед му го дай като стане от сън   chef

а относно това - аз не съм привърженик на пюрето вечер - от мама даже знам че сутрин и вечер е най важно да е кърма или АМ, а ако искаш да помогнеш на съня давай смело но най добре АМ или мляко с бисквитки (аз пробвах и е супер)

дано съм помогнала

# 178
  • На плажа
Янче,заместили сме хранене,когато яде само пюре,без мляко после.А за тези проценти ,за да ги спазваме не трябва да заместваме до годинка а първо кърма ,после пюре.Но никъде не пише,че е задължително,а е желателно т.е. връщаме се на ,,всеки си решава за себе си,,

# 179
и още нещо - защо не пробваш да я къпеш по рано? ако имаш възможност де  Hug

аз все си мислях че като легне по рано по рано ще стане ама не е така при нас! даже и в 12 да легне вечер пак в толкова си става и това е

по лесно ще ти е ако не е мноооого уморена   bouquet

и пак последно - педи ми каза че гимнастика се прави само през деня защото много ги уморява, но ти си знаеш

Общи условия

Активация на акаунт