Августовски бебета - тема № 8

• 21 682
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Ах, морето
Ние днес също имаме месечинка. Ето го Деско на 5 месеца (даже с почерпката): .

Честити месечинки на всички! Да са ни живи и здрави дечицата!  Heart Eyes

# 466
Ааа папагала не си го давам - въпреки, че освен да успокоява бебето се е научил и да реве та две бебета си имам.
Италианче и заради количката и заради студа, ама днес бях час и нещо навън и съвсем не е толкова студено колкото мислех - бях опаковала и бебка и себе си и се търпи. Тя чак се беше сварила вътре като я извадих.
За 8-ми март - аз съм ЗА с две ръце. /нали ми е наблизо Embarassed/

# 467
  • София
italiana ето това се казва ОФЕРТАТА ,ако баща ни не е в командировка през март, ще съм на линия,еми и аз съм човек, а не само майката на щерка му. Могат по мъжки да се събират като им се роди дете,ами ние какво,аз се чекнах до колкото си спомням,не той #2gunfire
Захира ох,че е забавно при вас Joy
Буболече Мече ние вчера ядохме картоф с пъщърнак,не знам как го яде това дете,но аз и пари да ми дават няма да го ям. Това е някаква ряпа май и било полезно newsm78  Аз не знам един ден попара как и дали ще и правя,като не съм яла и мразя такова ядене!
Пък за стерилизирането,аз още го правя,даже още и гладя дрехите,не ми пречи гладенето,то става за 5 мин. Но сте прави дали вече има такъв смисъл от толкова чисти шишета и биберони при положение,че всичко първо минава през устата. Виж за водата ,преварявам задължително чешмяната и ще го правя до годинка или давам изворна. Скоро си купувахме батерия нова за чешма,истинска,не някой ментак,е няма толкова филтри и мрежички,а нашата в момента и варовик пуска и все нещо ми плува в чашата.

# 468
Пащърнака е рода с моркова, ама аз не го обичам хич... един ден може би в супа може да сложа... ама от къде да го сложа като не го купувам, а баба ми не сади Mr. Green Та логиката ми е да си яде от нашите храни, няма до първи клас да изреждам асортимента на Хипп, я Wink
Попара обичам... но това дали децата ще обичат е друг въпрос Wink
То малко неща имат смисъл с въздуха дето дишаме докато сме на разходка.. прахоляци и изгорели газове... Sick Ама такъв е живота.. Спрях да гладя, когато беше на 2 месеца... то аз и за нас не гладя сигурно заради това Simple Smile

# 469
А аз мислех, че срещата ще е и с бебковците Laughingаз мойта ще я взема така или иначе.

Guili ти си майката на щерка му, пък моя мъж твърди, че голямата любов били татко и щерка пък аз съм била "цицката" и за друго не им трябвам. Да ама като му я оставя малко и веднага се паникьосва.

За пюретата да ви питам - как ги правите на подходяща температура? Гледам, че има разни уреди за затопляне на пюрета. Някои майки знам, че топлят в микровълновата, но аз съм й голям враг...

# 470
Ако сега го отварям го вадя от шкафа и давам директно, ако е за следващия ден и е седяло в хладилника го вадя и слагам в купичка с топла вода бурканчето... С 2 думи - на стайна температура го давам Simple Smile

# 471
  • София
Zahira, italiana, явно сме съкварталки или живеем наблизо. Аз съм от Красно село Simple Smile
  Искам да попитам майките на момченца- забелвате ли пишлетата на вашите бебчета. Вчера бяхме на консултация и лекарката съвсем малко опита да забели, каза, че ако дръпне повече има опасност да се разкъса кожичката и че ще го правим постепенно. Вечерта като го съблякохме за къпане забелязах че има малко кръв и е зачервено. Днес още е зачервено, но по-малко. Ако и при вас се е случвало мазали ли сте с нещо или си е минало само и дали така става по принцип.

# 472
И ние сега се пирбрахме и папкахме.

Буболече: да ти кажа аз как мисля: Никога не бях и чувала за пащърнак  Joy Но с малко четене разбрах, че е една от основните храни за захранване понеже имало сума полезни неща въре. Странно, но на Андреа страшно й хареса  Joy Според мен детето не е задължително да се захранва само с неща, които ние ядем, за да може в по-ксъсна въздраст да си определи собствен вкус. На мен ако хич не ми хареса пащърнака и карфиола, тя си облиза пръстите, по-натам вероято също ще е така, нали сега си оформят скусовите предпочитания. Та ние да им предложим, пък те ако щат  Laughing

Италиана: супер оферта, дано успея да дойда. Simple Smile

Захирка, нещо ме игнорваш напоследък.  Whistling Пиша ли ти пиша по разни върпсои, а ти? Ааааааааа сърдита съм ти!  Crossing Arms

smile3518
Нашият тати е запецнал във Варна от понеделник и не може да си дойде. Доста ми е криво Sad

# 473
 wavey

Здравейте! Имах гости 2 дни и като гледам доста съм изпуснала, но до довечера ще ви изчета.
Днес Бобко падна от дивана!  Cry Cry Cry Сърцето ми спря на мига! От 2 дни много се обръща, като пумпал е, от гръб по по корем и обратното. Направих му нови снимки и докато ги разглеждам, а съм на 10 см от него и детето падна между дивана и холната маса.  Cry Cry Cry Удари си главата на ръба и сега има цицина на главата отгоре, малко зад фонтанелата.  Cry Веднага изплака и за около 5 мин се успокои, та аз да почна. Ревах близо 40 мин и си сетих, че трябва да звънна на педи. Тя каза да му погледна зениците дали са еднакво широки, да не повърне до довечера и дали си държи стабилно главата, когато е гушнат в мен.
Ужас, много го изживявам и си чувствам кошмарно!  Cry Знам, че ще има още много падания, но днес ми е за първи път и сега ми е много болно!  Cry
Оплаках ви се!!! Ако някой може с още нещо да ме посъветва ще съм му благодарна!  Praynig

Отивам да ви чета, че ви изпуснах........  Hug  Heart Eyes

# 474
Здравейте момичета!
Честити месечинки на всички бебоци! Да са много послушни!
Много ми харесаха снимките! Голями са ви сладурки и сладурковци дечицата!!  newsm07
Захирка с твоя папагал направо щях да умра от смях. Голяма забава!  Joy Joy Joy
Да ви се похваля днес Александра яде за първи път каша. Купих й на Хумана бананова с пребиотик. Много й хареса даже се разрева като свърши.
Италиана супер идея! На мен ми е малко далече но може да измисля нещо но не обещавам на 100%

# 475
Янче не те игнорвам - просто видях, че сама си си отговорила за пюретата - разликата идва от грамажите. Иначе на Сънвал са на сметка, но са почти само големи разфасовки за около 2лв. бурканчето. Честно казано на Ганчев никога не съм ги пробвала, но поне плодовите не изглеждат зле. И друго щях да пиша нещо ама забравих - по-късно като се сетя ще се включа.
А за носенето на ръце - осъзнавам, че е проблем обаче не знам психиката ли ми е слаба, просто не мога да я слушам как реве. Готова съм денонощно да я разнасям, кърмя и т.н. само и само да не реве. А и не знам как да подходя за да я отуча.

А мъжа ти заради времето не може да се прибере нали? Толкова ли са зле пътищата? Моят е в командировка в Полша и вчера ми се обади, че там не са й чували за глобално затопляне Grinning. Максималните температури били -10.

Данче много внимавай! Не го изпускай от поглед. За съжаление човек почвада следи за такива неща като се опари. Нашия случай е показателен. Щом е изплакал значи е добре. Анди нали мъжа ми я преби на 15 дни та имаме един кошмарен спомен... аз си изревах очите 1 седмица. Та ядрено магнитен резонанс та ехографии, бях се поболяла, викам здраво право дете родих без упойки без нищо да не го тровя и после какво - не стига, че го пребихме ами го и упойваха... абе не ми се говори. Но ако има апетит и ако е изплакал няма проблем. И наистина както ти е казала педиатърката следи за тези неща.

Мариелка да комшийки сме Simple Smile!

# 476
Данче, ужасно преживяване... Аз още не съм го преживяла, но ми се струва, че дали 1ви или 15ти път все толкова зле ще ни е, че децата са паднали! Вярвам, че Бобко ще е добре!  Hug

Янче и аз четох четох за захранването и знаеш ли какво установих? Че няма нищо задължително Mr. Green Всеки си дава каквото сметне за добре... Не съм казала на Хариела да не дава.. едва ли без пащърнак захранването ще е неправилно Wink
А с тия пюрета не знам какъв вкус може да си изгради детето... Нима ще яде често чисти моркови под такава форма? Или морковите миришат в ястие така както и в пюре? Не мисля Simple Smile За мен поне мога да кажа, че готвя много добре, не смятам вкуса си за показателен, ама определено готвените неща вкъщи нямат вкуса на купените пюрета, независимо от това, че съдържат същите неща. Peace

Искам да ви питам колажа на първа страница кога се променя и дали мога да пратя и аз снимчица?  Blush

# 477
  • Sofia
Данчеее, ужас ...  Shocked Дано му няма нищо на Бобко... Но не се обвинявай, трябва да свикнем с тези неща, занапред ще са много паданията, само дано е малкия Дявол ... Колкото и да сме майки-орлици, все ще има моменти, когато ще ги изпускаме от поглед и те ще падат.

Буболече, аз също никога не бях яла пащърнак, но съм решила на Софи всичко да предлагам, като Янчето. Тя помежду другото много го хареса, аз й го смесих с картоф и малката папка та знае ли се ...  Grinning

Италианче, офертата ти е страхотна! Аз съм за, само дано нещо не ме възпрепятства до тогава.

Джули, и ти като Ивушка страшно ме кефиш как пишеш ...  Joy Joy Joy

# 478
Zahirka, ох, щях да падна с този твой папагал...  Joy Joy Joy
А, за срещата е БЕЗ бебета, за да си починем, но разбира се, която няма на кого да го остави е ясно, че ще си го вземе.. Моят бебок по принцип много слушка на ресторант..
Данче, много кофти наистина, но казват, че на бебенцата и м били гумени главичките и нямало проблем!  Hug дано всичко да е наред  Praynig

# 479
Ох Данче много неприятно. Но ти недей да плачеш. Щом е изревал а и аз така знам че бебоците са още гумени няма страшно. Само ти бъди спокойна защото бебетата усещат. Няма да сепритесняваш всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт