Августовски бебета - тема № 8

• 21 685
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • София
 http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs154.snc3/18148_13 … 6389475775_141188 Това е моят бонбон Алекс. За първи път качвам снимка и незнам да ли съм се справила.
 Нещо пак нестава защо ли?

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 14:17 от dyndla

# 451
И една смешна случка да ви разкажа - оставям я аз на спалнята да си играе и влизам да се къпя. И нали имаме говорящ папагал той седи в стаята при нея. Тя почва да реве истерично понеже ме няма, а папагала: Андиииии, няма мамо няма! Андииииии няма няма не!
Той понеже ме слуша какво й говоря като плаче и веднага навързва две и две, много е умен та да знаете, че си имам детегледачка.

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 452
През нощта я обличам и завивам хубаво. Живея в къща и подържам в стаята Т около 18-20градуса. Но по принцип в леглото й има ел. одеало. Пускам го да затопли леглото и после слагам детето.

Козметиката, която като цяло ползвам е на "Бочко" или преварена мас. Само от тях не получава обриви и не й изсъхва кожата.  Ето това кремче ползваме ние http://www.lavena.bg/index.php?ch=9&tip=1&id=65&l=1

Пюретата си ги правя аз, защото Елица не харесва готовите. Сега съм й приготвила зеленчуково от картоф, морков, спанак и по съвсем малко чесън и лук. Някога купувах на Тони пюретата на Ганчев, но бяха вкусни. И на мен ми харесваха.

От мен е това за сега. Отивам да си нахраня бебока и да го пратя дая спи, че ме чакат домашни.

# 453
  • София
Ох Захира с твоя папагал направо умрях от смях тук. Давай го насам, че аз само викам от тоалетната като стане така. Добре, че е баба му та не се налага често.

Бобчо също не иска сам да заспива - все на гърдата. А тия дни и по 1 час откарва - спи и посуква...
Снощи го оставихме да повика малко, ама то 1 часа беше вече и към 2 го пъхнах в нашето легло да суче и така заспа. Спрях да пускам и нощната лампичка за контакта, за да му е тъмно и да спи уж...Определено си е обърнал режима да спи през деня.

Аз стоях днес в Бейби мола при кашите и пюретата и се загубих...кое, какво, но ще трябва да се ориентирам вече...

Да се похваля - подадохме му документи за паспорт, че като ни щукне да можем да отпрашим нанякъде - ха дано!

Ето и малка почерпка за днешните ни 5 месеца:

# 454
http://media.snimka.bg/5383/017022287.jpg

Това е Алекс на dyndla

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 02:15 от Дивиана

# 455
Мале какви сладкишчета са бебоците ви Laughing

Само да се събуди Марти ще му спретна една фото сесия    Peace

Захира този твой папагал ме уби Joy

# 456
Yana-barborana аз започнах с бои млечна каша с ориз. (не съм видяла, че на линка излизат всички) Сега мисля да му дам био млечна каша с ориз и ванилия. Относно плодовите пюрета, ами реших да давам за десерт след хранене в 10.30. Даже започнах с ябълка от два дни, а сокче пак от ябълка давам между 18.00 часа и 19.00 часа пак след ядене, което е от каша. За пюретата ние ядем най - много на Нестле Алети. Зеленчуци, които на други пюрета като хип и сънвал ми отказа на Нестле ги хапва с удоволствие.
И ние бяхме днес на консултации. Станали сме 7.900 кг и 68 см.
Педиатърката ми казва да започвам с местните пюрета и жълтък 1/4, но аз ще започна с местните сигурно другата седмица, а жълтъка ще го оставя след месец - четох, че по - последни данни се препоръчва жълтъка да се въвежда след 8 месец.
Не знам колко е вярно, но аз мисля да изчакам Тони да стане поне на 6 и половина и тогава ще му дам.

# 457
  • На плажа
Не съм стерилизирала повече от веднъж - при купуване на нещо ново. Даже стерилизирах само залъгалките, а всички гризалки и играчки само мия с гореща вода. Peace Същото се отназася за купичката и за лъжичката за хранене, шишето за вода.
Все едно аз съм го писала.даже и биберонките вече не стерилизирам.
Захира,разби ме с този папагал Joy
dyndla,голям е сладур твоя бебок  Peace

# 458
Тина,  Hug
Деси_стз, аз жълтъка мисля да го дам след още някой плод и зеленчук, че до тук само 1 плод имам въведен... После месото и накрая кашичка. Липсва ми Стара Загора.. прати й поздрави от мен  Heart Eyes Hug
Захира, имаш си бавачка значиии, а аз чакам мъжа ми да се прибере и тогава се къпя Wink

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 15:35 от BubolecheMeche

# 459
  • София
Здравейте, ние преди малко се прибрахме, пак откарахме над 2 часа навън.
Да ви се оплача тази нощ пуканката ме побърка, цяла нощ я изкара на цица. А  ако и явзема или случайно я изпусне, е няма такъв скандал докато не и я дам.
За оставянето при нас освен на баща и вечер, няма на кой да я оставя, а той не се навива да я гледа сам, та да изляза и аз малко като бял човек. Държи има няма половин час и си ми я връща.
Захира, твоя папагал е уникат, завършена детегледачка.  Simple Smile

# 460
Привет момичета  Hug

Днес при нас вали сняг и се прибрахме по-рано от разходката. В тази връзка - ние излизаме всеки ден, може да е за 1 час, но Коци се чувства прекрасно и проспива цялата разходка. Сега даже още спи в количката.  Laughing

Силви, кажи ми моля те какви са документите за паспорт? Ние също имаме планове да пътуваме до Гърция след като отвориха границата през Златоград и морето ни е на 1,30-2,00 часа от тук.  Hug За колко време става паспорта?

Буболече, аз също не стерилизирам. В началото изварих залъгалките и шишетата и след това мия само с топла вода и веро. Сега даже ако се наложи да купя нещо (в момента лъжички и купичка) даже само ги измих, не съм ги преварявала.

Захира, страхотен папагал си имате.  Laughing

Всички бебчета, които видях са невероятни сладури!  Hug

И сега да питам мамите, които вече са давали оризова каша - каква давате? Педи ме посъветва да започна с нея заради силните колики на Коци, а не с картоф. Все още съм в чуденка, но поне да събера мнения, за да знам какава да купя.  Hug И още един въпрос - какво съдържа първата каша на бебето на Хип?

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 15:30 от Дю

# 461
  • Sofia
Мама на Яна, аз тази нощ бях като теб. Или й давах да цоцка на Софи, или я люлеех на ръце... Направо не се издържа вече ...  Sad И тази нощ би всички рекорди, заспа чак в 6 сутринта. Цяла нощ с мъжа ми бяхме на пост, то е рев, то е чудо, няма спане от това дете ...  Sad А толкова добричко беше и си спеше по цели нощи ..., какво му става незнам ...  Rolling Eyes Като я взема на ръце и спира да плаче, приспивам я и докато я държа всичко е наред, но оставя ли я се събужда с рев и всичко започва отначало. Нямам престава докога ще изкараме така ...  ooooh!

Захирка, това с папагала е жестоко! Смях се с глас!  Joy Joy Joy

Диндла, страхотен сладур е малкия. И не съм виждала баща му, но определено на теб ми прилича.  Grinning

Терпсихора, наистина е много голяма разликата. И аз вчера гледах на София клипчета откакто беше съвсем малко бебенце и се учудих колко много се е променила.  Grinning

Силви, честити ви 5 месеца!  Hug Hug Hug

Дю, Първата каша на бебето на Хип съдържа АМ + оризово брашно + царевично брашно и е с пробиотици, което е много добре.

Аз досега съм купила едно единствено пюре на Хип чист пащърнак. Останалите сами си ги приготвям. Но скоро ще опра до купуваните, защото ми привършва асортимента от домашни продукти, който имам...  Wink Иначе ми доставя голямо удоволствие да готвя за Софи, а пък като я гледам как ги лапа приготвените от мен неща, още повече се кефя ...  bowuu

# 462
Хариелка, ядете ли пащърнак вкъщи по принцип.. питам, защото съм решила да захранвам само с неща, които всички ядем... Затова не мисля да купувам пюрета от броколи и пащърнак... Манго, авокадо също няма да въвеждам Simple Smile
Дю, нищо не разбирам от каши... Купих онзи ден на Нестле една оризова... Ама на нея пишело Етап1 /4-6 месеца/ Пък ние отиваме към Етап2... и сигурно няма да купувам на Нестле...

# 463
  • София
slavena80 кожата на Алекс беше много суха и му взех едно кремче за лице на Клоран. С едно намазване кожата му се промени. Мисля, че струваше около 12 лв.

# 464
Ехо на всички! Много пишете...
Захирка, ти заради студа или заради количката не излизаш?  Ние също като Шайн и Янчето всеки ден мерим улиците,  излизаме в 12.30 и до 15.30 -16.00 сме навън.. обикаляме квартала, стигаме до стрелбище или красно село според зависи какъв маршрут си измислим... в такива дни като днес слагам и дъждобран.
Купих крема на а дерма и мисля че има вече ефект! Мерси за съветите!
Такааааа...
ДА ПУСНА ЕДНА ОФЕРТА ДО ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ И ИМАЩИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДОЙДАТ МАМИ:
ДА СИ НАПРАВИМ ЕДНА СРЕЩИЧКА НА 8 МАРТ  ВЕЧЕРТА И ДА ОТПРАЗНУВАМЕ ПРАЗНИКА, (ПОВЕЧЕТО ОТ НАС ЗА ПРЪВ ПЪТ)!
ПРЕДЛАГАМ ЕДНА  ПИЦАРИЯ  В БОРОВО,O SOLE MIO СЕ КАЗВА , ЕТО ГО И САЙТА http://www.delsole-bg.com/. ПОЗНАВАМ СОБСТВЕНИКА И МОГА ДА ЗАПАЗЯ МЕСТА И МОЖЕ И МЕНЮ ДА СИ СПРЕТНЕМ, ИЛИ ПЪК ДРУГО МЯСТО АКО ИСКАТЕ... КАКВО МИСЛИТЕ???

Общи условия

Активация на акаунт