СЕПТЕМВРИ'09, тема 11

• 17 376
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Находка, добре те е научил дядо ти  Laughing И свекър ми знае как да поиска хляб, сол и вода  hahaha Каза, че това му стига  Joy

# 496
  • sofia
Е, Находке, не го очаквах от теб тоя съвет!

# 497
  • Бургас
Какво правите вие, бе?! Какво е това писане от сутринта!  Shocked То толкова много информация, че забравих за какво исках да пиша и за какво не. Както и да е. Още по-добре.

Красимира е много по-добре днес (чукам на дърво). Има лека температура. Вчера вечерта вдигна до 40,4.  Tired
Борис също мисля, че си е ОК детето. Да се надяваме, че няма да ме изненада по-късно и той с неразположение някакво.
На всички болни дечица пожелавам бързо оздравяване.  Praynig

За секцио(то): аз сигурно съм единствената тук, която е признавала не веднъж, че съм родила така по желание. Едва ли ви интересува, но не съжалявам нито за миг, за което. И сега да беше-пак така щях да родя.  Peace Освен това всеки се възстановява  по-бързо или бавно. Не могат всички родили по единия или другия начин да се слагат в общи рамки. Два дена след моето секцио никой не можеше да повярва, че са ме рязали.  Peace И понеже явно на мен все ми се случват хипер невероятни неща- наблюдаващата ме докторка беше категорично против да ме режат и ме убеждаваше непрекъснато, че ще родя много лесно нормално. Та така- с мен не може да се излезе на глава, реша ли нещо.  Rolling Eyes

Gaci_mama, мерси за инфото за майчинските, че и аз вече взех да се чудя защо нямам никакви постъпления по картата.  Twisted Evil

Чакам дружки на гости, че луднах вече сама тук. Ставам да пооправя.  Tired

# 498

Красимира е много по-добре днес (чукам на дърво). Има лека температура. Вчера вечерта вдигна до 40,4.  Tired
Борис също мисля, че си е ОК детето. че и аз вече взех да се чудя защо нямам никакви постъпления по картата.  Twisted Evil

Е т'ва чаках да прочета. Simple Smile  Hug
Отивам да полегна и аз докато спят хлапетата!

# 499
Находищеее ти си била мойта зодия бе, аз се чудя що така си приличаме  Party ,  само че аз съм година след теб. Peace
Гледам сега предаването, благодаря Simple Smile

# 500
Здравейте и ние сме от неспящите, вечер не иска нито в кошарата нито на нашето легло, от 3 дни спи в количката. Снощи положението беше по-добре само веднъж се събуди в 3 часа да яде и след това чак сутринта в 8.
Аз също съм за секциото, въпреки че по медицински причини родих секцио/заради ниската ми плацента и кръвоизливът който направих/ нито за миг не съм съжалили, и ако дай боже имам второ също ще е със секцио. Възстанових се много бързо както каза Ладида на втория ден вече се разхождах из болницата.

# 501
По отношение на секциото, аз съм на мнение, че предпочитанието на секцио по не медицински причини си е въпрос на личен избор. Обаче също така мисля, че лекарите трябва много добре да информират майките по този въпрос. Или пък самите жени да се самоинформират Simple Smile
Възстановяването също е различно и зависи от отделния организъм. Моята кумица, родила секцио, се възстанови много трудно, а пък други мои познати- бързо. Всичко си е строго индивидуално.
Ако е по не медицински причини, аз предпочитам естественото раждане, въпреки че в докато бях в предродилното, много ми се прииска да направя секцио.  Crazy Даже се бях заканила, че второто раждане ще е секцио. Да, ама засега тези идеи отшумяха Simple Smile То докато се мъчех, се бях зарекла, че и второ дете надали ще искам, ама и тези страхове отминаха Simple Smile Взех си някои поуки и се надявам второто раждане да бъде много по- приятен момент Simple Smile

Ладида, радвам се, че Краска вече е по- добре.

Стефи,
аз лоши рецепти няма да дам Simple Smile Много ми е приятно, че си останала доволна от крайния резултат. Доста вкусно беше това руло, затова исках да го споделя с вас Simple Smile

Днес Невена яде доста прилично с лъжичка. Даже не си омаза лигавника. Пу Пу.. Дай Боже да свикне още повече и да си хапва без проблеми Simple Smile

# 502
Елица цял ден скимърца, реве...  Thinking Tired

# 503
здравейте
как сте?
ние сме добре,растем си играем си.опитва се да ни никне зъбче,но кога ли ще се покаже не знам. newsm78
уф как да видя снимките на находката не ми излиза  й.
хайде отивам да ви чета и после пак ще пиша обещавам вече да съм в час с темите

# 504
Лидка, екстра беше Рожденния ден на брат ми - ядене , пиине и тея две наща дет се вика  smile3532 Wine Glass smile3546 cheers Всъщност той горкия очаваше много по- голям купон, ама нали споделих че всичките му приятели са бременни булки, та нямаше как да има джумбаре голямо. Освен Алекс имаше и още едно бебе - на снахата на сестра й хлапето. Та и с това трябавше да съобразяват. Аз за тва не исках много да ходим - все с нас трабва да се съобразяват , ама нали беше юбилей та нямаше как.
Секциото и нормалното раждане  Момичета, не е ли прекалено обсъждана тема...даже ми се струва че и по медиите се прекалява с това. Вече се дъвчи все е дно и също. На мен Велев кадето беше при Гала ми прави Амниоцентезата- мн свестен човек, на мен ми хареса  Peace
За моето секцио мога да кажа, че отдавна съм го забравила, а мога да кажа и аз че е горе долу по собствено желание.  Бебето ми се видя прекалено голямо за моите възможности и никакво разширение на таза за 9 месеца.  Само белег има и никакви болки и усложнения, за което благодаря наБога . Качих се сама на горния етаж на болницата пеша за да се настаня в стаята си.  Разбира се че при всеки е различно- дали нормално или секцио- всяка мама различно го преживява-както физически така и психически.

# 505
Хайде пак тук Mr. Green

Ладида,много се радвам,че вече е по-добре Краска!Дано и бебо не го прихване! Praynig

Относно раждането,напълно подкрепям написаното от Уиш PeaceА колкото до това,че нормалното раждане било животинско,то тогава и секса трябва да разглеждаме,като такъв!Всички животни се чифтосват. Mr. Green

Мама Гаци,може би си права,че бързам да се радвам за здравия сън на Ива,но ми се иска да си продължава така! PeaceА и с баткото от деня в който се роди до ден днешен не съм имала нито една безсънна нощ.Та тайничко се надявам и сега да е така Praynig

# 506
Здравейте момичета!

Лелее Ладида, само като прочетох 40,4 градуса и ми стана лошо! Добре че се оправя вече детето!

Тази нощ пък при нас беше поспалива. Катюшкин явно хапва вече добре и за това си спа от 22:00 до 7:30. И след като хапна искаше да спинка още  Mr. Green Днес хапна 2 пъти по 140гр. и един път 200гр.  #Crazy А само преди седмица изяждаше максимум 80-100!

За секциото - моят доктор много ме убеждаваше да родя секцио, но мен ме беше страх много и не исках. Добре че се запънах  Mr. Green Но ходих и при друг доктор само, за да се уверя, че не се налага наистина да раждам секцио. Еми не се налагаше, въпреки 4-те килца и 300 на беба.

За проходилките - не се заричам, но за сега смятам да послушам ортопеда и да не слагам в проходилка. Мисля, че бях чела някъде, че са забранени в някои страни заради инциденти случили се с бебета докато са били в проходилки и без надзор. Искам да кажа, че май са ги забранили не заради ортопедични последици, а по други причини. Така или иначе си мисля, че е по-добре да е малко по натурално и естествено развитието и, ако може да започне да си лази детето и после да проходи, ще е чудно.
В тази връзка, вчера бях сложила Катето на активната гимнастика и тя се обърнала по корем и иска да стигне до една от играчките и протяга ръчички и се мъчи да се отблъсне с крачета  Mr. Green Все едно й беше ясно каква е идеята на пълзенето, но все още не и стигат сили да го осъществи  Mr. Green

# 507
Преди малко забравих да пиша newsm78
Някой питаше за часовници.Миналата година купих на мъжа ми Casio.С 10 годишна гаранция и на много добра цена!Беше около 100 лв.Иначе и Ориент са много качествени,но са над 200лв

# 508
Здравейте,
Криската, мерси за отговора.   bouquet Все пак май се оказа, че сме прекалили с топлото. Но сега сме на гости на майка ми, а тя е в къща и на мен все ми е студено и не мога да преценя кога прекалявам с температурата. Днес е значително избледнял обрива. Но аз два дни след баня реших да не я мажа с нищо. Сега ще ходя до аптеката да взема крема на А-Дерма, за всеки случай.

LaDiDa, дано детенце да се възстанови съвсем тези дни.  Praynig

bebe6oci, за часовниците - http://www.bgwatches.com/. Преди година и половина купих от тук за мъжа ми часовник на Casio, но от спортната серия. Все още го носи, не е мръднал и много си го харесва.  Не знам за кого е, но нали знаеш, че има поверие ако подариш часовник на близък човек. Ако си суеверна, разбира се.  Hug

# 509
  • София
Елица цял ден скимърца, реве...  Thinking Tired
И Никола е така от сутринта Tired В момента, в който се събуди, се започва яко мрън, направо ме побърква.

Общи условия

Активация на акаунт