Доволни ли сте от следящия ви бременността лекар/ка?

• 19 783
  • 210
  •   1
Отговори
# 30
Да,бях доволна.И двете ми бременности ги водиха по ЗК Peace

# 31
При пьрвият не бях доволна,за това го и смених кьм 13г.с.
Там вече случих,бях много доволна от отношението и прегледите.При сьщата лекарка и родих.

# 32
  • София
Доволна съм, не мога да се оплача. ЖК си водех в Шейново, но ме следеше д - р Гагова (само).
От раждането и лекарката, която ми го води обаче съм в пъти по - доволна - д -р Гергана Петрова. Невероятна жена! Heart Eyes

# 33
  • София
Доволна бях, в противен случай щях да сменя моментално лекаря.
Ако ти не си доволна, смени твоята. Но ми се струва смешна причина това, че не ти е казала колко тежи бебето. В 29-та г.с. няма никакъв смисъл да ти каже, защото все пак ти остават повече от 2 месеца до раждането.

# 34
Да, бях доволна от лекарката ,която ми следи бременността.

# 35
Да, доволна бях от лекаря си.

Хареса ми, че не прави кръвни изследвания всеки месец- когато нещата са нормални, си е малко overkill. Веднъж на тримесечие беше по-нормално.

Ехограф- не всеки път, ако има нещо притеснително.

Отношение- не като към свещена крава, което ми хареса.

Най-важното- вдига си телефона или набира при пропуснато повикване.

# 36
Ами какво да ви кажа ,на моменти ми се искаше да я сменя.Преди да забременея обаче ходих при няколко други по различни поводи и честно казано не останах доволна от почти никой.Явно когато си по ЗК не ти обръщат голямо внимание.Все пак ми се струва несериозно в днешно време прегледа да се състои от мерене на корема ,кръвното и теглото.На видеозон ме е гледала двата пъти които са по ЗК плюс още веднъж когато имах притеснения ,че бебето изостава по размери (след направена фетална морфология)Следя форума и на майките постоянно им казат размерите на бебето ,степента на зрялост на плацентата  и тн.При мен такива неща изобщо няма.Слушаме тоновете, след което следва мерене на кантара-Леле ама колко си напълняла (все едно не го знам) кръвното  и хайде до другия път.И това се прави от акушерката, а лекарката седи пред компютъра.Даже не искаха да ми сменят термина по показанията на ехографа, а отчитаха по 28 дневен цикъл при положение, че моят изобщо не е такъв.Добре че настоявах, че какво преносване щяха да отчетат....Аз изобщо не искам да ми предизвикват раждане защото уж преносвам когато и на фм и на генетична консултация ми казаха, че просто овуто ми е по-късно и бебето е 3 седмици по-малко отколкото по цикъл.Сори че стана толкова дълъг пост.

# 37
  • В светлината на слънцето
И двете си бременности проследих в частен кабинет при лекаря, при който след това и родих. При първата изобщо не съм ползвала ЖК. При втората все пак реших да се запиша в кварталното ДКЦ. Отидох два пъти - още при първия път силно се разочаровах от претупването и изобщо отношението на лекарката, след което отидох още само веднъж, колкото да си взема обменната карта.

# 38
Бях доволна от доктора, който следеше бременността ми. Работеше със ЗК, а на частен не съм ходила, не ми се е налагало да търся друг. Винаги подхождаше внимателно към мен, никога не е пропускал преглед или друго, което ми се полага. Даже, смея да твърдя, че се престараваше. Пожелавам на всяка бъдеща майка такъв доктор.  bouquet

# 39
  • София
Следя се при лекарката си и съм много доволна и с първото ми дете ме следеше тя и при нея родих, изобщо не съм се регистрирала за ЖК по здравната каса.

# 40
Моят лекар в Шейново, при когото ходя от години ме посъветва да се запиша на ЖК в поликлиниката до нас, за да ми пускат изследванията и болничните понеже той самия не работи по ЗК. Иначе всеки месец ходя и при него, за да ме следи и той и да ме гледа на ехограф. При него ще раждам.
От лекаря в поликлиниката не съм доволна грам  #Cussing out! Най-ужасното беше, когато коремът ми се обрина заради мазило против стрии. Оплаках се на консултацията, не ме погледна дори, за да види за какво става въпрос. Натри ми носа как съм можела да давам пари за скъпа козметика вместо да се мажа със зехтин или бебешкото олио на Джонсън. Е, добре, минах на тях. В резултат, на което обривът и сърбежа се увеличиха и не можех вече и да спя спокойно! Отидох пак, този път аз му натрих носа какво ми е причинил от немърливост и ме прати при личната ми лекарка да видим какво ще ми предпише. Едно кремче за бебета и Калций+Вит. Ц прекратиха алергичната реакция и дерматита се скри за 2 часа, а аз се мъчих 1 месец, защото му повярвах, че е от скъпата козметика и продължих да подхранвам дерматита!!! Нямам думи, толкова нерви изхабих...

# 41
Аз следях бременността си на две места: в поликлиниката, и на частно при лекарката, която избрах да изражда бебето ми!От лекарката по ЗК изобщо не съм доволна, ходех при нея само за редовните изследвания, които се заплащат по ЗК.От лекарката, при която раждах съм страшно доволна.Ходех при нея в началото по-рядко, после по-често.Изключителен човек, изключителен лекар!!!Живот и здраве като му дойде времето искам и второто ми дете тя да го изражда! Peace

# 42
  • на последния етаж
Аз следях бременността си на две места: в поликлиниката, и на частно при лекарката, която избрах да изражда бебето ми!От лекарката по ЗК изобщо не съм доволна, ходех при нея само за редовните изследвания, които се заплащат по ЗК.От лекарката, при която раждах съм страшно доволна.Ходех при нея в началото по-рядко, после по-често.Изключителен човек, изключителен лекар!!!Живот и здраве като му дойде времето искам и второто ми дете тя да го изражда! Peace

Същото направих и аз.

# 43
не бях доволна,защото не изслушваше и консултациите минаваха за 5 минути.но не я и смених,защото ми пускаше редовно  изследванията и когато кажех ,че искам направления  за хематолог,уролог,.... ми даваше веднага.

# 44
От три четвърти от следящите ме лекари съм доволна. От четвъртия се разочаровах заради това, че единственото безплатно от здравната каса ми беше даването на направлението за раждането.

Общи условия

Активация на акаунт