17 СОУ в „Западен парк“

• 100 091
  • 503
  •   2
Отговори
# 255
  • софия
Извинявам се, че се откланявам от темата за първолаците. Дъщеря ми ще е 4 клас тази година в кварталното ни училище в Надежда 1. Искам след 4 клас да я преместя и се впечатлих от мненията за 17 СОУ. Дали имате впечатления за учителите и обучението след 4 клас в училището? Малко е раничко може би, но ми се иска да се ориентирам от сега къде може да я преместя след 4 клас...Благодаря предварително Simple Smile

# 256
Здрвей Bube03, не мисля, че ще можеш да я прехвърлиш след 4 клас в 17, защото там организацията на обучението е по-различна - целодневно задължително е и учат МНОГО френски, казвам много, защото имат по два часа всеки следобяд и отделно сутрин, т.е. ако детето не е посещавало допълнително уроци по френски, не зная дали ще може да навакса. Хубаво е все пак да попиташ в самото училище - много са мили и разбрани хората, така че  ще ти бъдат от полза. Успех  Peace

# 257
Здравейте, след толкова мислене и чудене накрая се спряхме окончателно на 17-то и вчера подадох оригиналното свидетелство. Датата за диагностика е 10.06. 11 ч. Казаха ми да носим молив и 7 лв такса за диагностиката. Аз много бързах и не помислих, но сега се питам за какво точно е тази такса, като диагностиката не е по желание на родителите и по никакъв начин не ни е от полза. То е ясно, че ще я платим, но просто ми е любопитно. Някой дали се е сетил да попита?
И още нещо ... споменаха, че трябва да си купим учебник и тетрадка по френски на стойност 54 лв до края на юни най-късно???

# 258
Ralka Balka,
на тези въпроси беше отговорено на родителската среща. Диагностиката се плаща, защото се прави от външни за училището специалисти. Тя е полезна за нас и децата, защото установява дали има някакви проблеми с финната моторика.
Учебниците по език се плащат във всички училища или поне в доста от тях.

# 259
  • софия
Здрвей Bube03, не мисля, че ще можеш да я прехвърлиш след 4 клас в 17, защото там организацията на обучението е по-различна - целодневно задължително е и учат МНОГО френски, казвам много, защото имат по два часа всеки следобяд и отделно сутрин, т.е. ако детето не е посещавало допълнително уроци по френски, не зная дали ще може да навакса. Хубаво е все пак да попиташ в самото училище - много са мили и разбрани хората, така че  ще ти бъдат от полза. Успех  Peace

Много благодаря за отговора... Никога не е учила френски, но все пак ще се обадя, за да поразпитам повече в самото училище Simple Smile

# 260
Ralka Balka,
на тези въпроси беше отговорено на родителската среща. Диагностиката се плаща, защото се прави от външни за училището специалисти. Тя е полезна за нас и децата, защото установява дали има някакви проблеми с финната моторика.
Учебниците по език се плащат във всички училища или поне в доста от тях.

Аха, сега разбрах. На мен ми казаха, че диагностиката ще определя входящото ниво на децата и затова се чудех. А за учебника по френски не цената ме притеснява, а срока за закупуване.

# 261
За учебници и униформи и в други училища се събират парите още сега. Използва се повода за посещение на училището и предплащане, за да са закупени в пакет до септември. Ако нямате възможност към момента, предполагам ще е възможен компромис и отлагане на плащането.
На мен ми се искаше да има и някакъв вариант на униформа.

# 262
Я, да ви питам аз: има ли някои от вас, които ще ползват транспорта на училището? На мен ми казаха, че до седмица-две след началото на годината се организира и малко се притеснявам, че как ще се караме и взимаме не знам...

# 263
Е, записахме се вече в 17-то, така че наесен с песен в първи клас

Извинявам се,но това означава ли,че вече са готови списъците с приетите деца?

# 264
Е, записахме се вече в 17-то, така че наесен с песен в първи клас

Извинявам се,но това означава ли,че вече са готови списъците с приетите деца?
Всички деца, които си занесат оригиналното удостоверение за предучилищна са приети.

# 265
Днес сутринта много ме изненада факта, че от 15 записани за диагностика деца, се явихме само 6 newsm78 Става въпрос за 9 часа

# 266
Нормално, приетите в 18, 32 или други по-желани от 17-то училища не са се явили.

# 267
Я, да ви питам аз: има ли някои от вас, които ще ползват транспорта на училището? На мен ми казаха, че до седмица-две след началото на годината се организира и малко се притеснявам, че как ще се караме и взимаме не знам...
Да, ние задължително ще използваме транспорт. Мислих го и аз този момент още сега и понеже имам "корпус за бързо реагиране" Simple Smile не съм се притеснила много. Но все пак се надявам бързо да протече организацията за да влезем в ритъм. За първите седмици обмислям придвижване сутрин с метро "Надежда" - "Вардар", а прибирането ще го мислим комбинирано с друго съседско дете.
Диагностиката ни днес премина в голям ентусиазъм и забавление, дори момичето ми излезе с усмивка и заяви, че има нова приятелка Ана-Мария Simple Smile Надявам се устрема с който отидохме днес да се запази през цялата ни бъдеща учебна година Simple Smile
При платени такси и учебни помагала остава в м.септември да проверя за дата на родителска среща, за други ангажименти преди старта не се сещам...

# 268
и Мишо излезе супер ентусиазиран и с ново приятелче, така че засега сме ОК. Платихме учебниците и сме готови за септември. Аз обаче с още две мами, слязох до стола и съм малко втрещена  Shocked Страшен соц и доста мизерничко  Sick Направо тръпки ме побиха. За сметка на това класната стая ми хареса - приветлива и цветна Simple Smile

# 269
Аз ви предлагам да не се впечатляваме много-много от битовите условия. Като бяхме деца и нашите училища, столове и тоалетни не бяха кой знае какво Simple Smile. Важното е децата да се чувстват добре и госпожите да са свестни.
Може по-нататък да си организираме една среща в парка под училището да запознаем децата. Този уикенд случайно се запознахме с едно детенце, което е в по-горен клас и моят сладур е много доволен, че си има познат батко в училището. Предполагам всички ще се чувстват по-добре ако познават други първокласници.

Общи условия

Активация на акаунт