17 СОУ В Западен парк

  • 91 392
  • 484
  •   1
Отговори
Привет на всички мами!
Дъщеря ми ще бъде в първи клас тази година и вече започна треската за избор на училище. Живеем в район Красна поляна и бях категорична, че ще я запиша в 18 СОУ, но тази седмица чух позитивни мнения за 17 СОУ и даже ходихме до там и останах приятно изненадана от базата.
Много ще съм благодарна на майки, чиито дечица учат там да споделят мнение за всички подробности за това училище, относно преподаватели, занималня, стол, ниво на учене и т.н. Избора е много труден

# 1
  • Мнения: 59
Здравей, отказахте ли се от 28-мо? Гледам, че няма отговори в другата тема, която си пуснала. Наистина много труден избор Направо ми се реве  Cry И аз днес посетих няколко училища, вкл. 18-то, където ми казаха, че нямаме шансове, защото общо взето нямаме и предимства (не живеем в района, не работим в района, иначе не е толкова далече...). Да взема и аз да посетя 17-то. Хубавото е, че има осигурен транспорт, един огромен +.

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=school&Number=1945227 … part=all&vc=1

Виж този линк, не е много актуален, но все пак...
Пиши ако научиш нещо. Аз също ще поразпитам.

# 2
Благодаря ти за линка, явно само ние ще си пишем, толкова ли са неактивни майките от нашия район незнам. Наистина училището не е лошо, но чух, че май само до 4-ти клас. Май ще се ориентираме към 18-то, въпреки че подадохме вече документи и в двете училища, пък където ни приемат. Вие записахте ли се в 18-то и ако да какви езици посочи в молбата.
 За 28-мо се отказах категорично, ходих до там и останах разочарована-според мен горните две училища са на по-високо ниво.

# 3
  • Мнения: 59
да, може би наистина са по-добри. Подадохме документи в 18-то - първо желание английски, второ немски. Синът ми не е фен (поне засега) на японския и китайския език, а сега като се замисля май нямаше възможност за избор на китайски или май ми е убягнало от погледа. Но дамата в деловодството на няколко пъти не пропусна да ми каже, че нямаме никакви шансове. Затова не се надявам много. Някой от вас в близост до училището ли работи? Вие кои езици избрахте там? До 17-то още не съм ходила. Малко ме притеснява френския език там. Ние сега учим английски, дали няма да му се объркат двата езика?...Как ти се струва атмосферата там? Успя ли да говориш с някой учител или с директора? Може би и след 4-ти клас е добро. Гледах една класация "Класация на училищата в София от матура по "Български език и литература". Виж на кое място е 17-то.

http://www.dnevnik.bg/print/arhiv_za_grada/2008/08/07/535270_ist … skite_uchilishta/

# 4
  • Мнения: 59
Преди малко се обадих за информация - обучението за 1 и 2 клас е целодневно, сутрин са часовете, а следобяд има занималня, където си подготвят уроците. Всеки ден в занималнята се занимават с френски. Иначе имат по 3 часа седмично, в началото съвсем елементарни неща - оцветяване, букви...За 3 и 4 клас занималнята е по желание. Сутрин започват в 8 часа, има безплатна закуска, платен транспорт по желание, видеонаблюдение, различни извънкласни форми. Казаха ми, че на 14 април ще има информационна среща с директорката, там може да се попита за всичко за което не се сетих аз. Има възможност да се избере и учител за 1 клас. Много ще е хубаво ако сега се включи някоя мама на 4-класник и сподели опит и впечатления.

# 5
Да и на мен дадоха такава информация от 17-то, ние сме с входящ номер 58. На 14.04. от 18.30 е родителската среща и мисля да отида задължително. Разходихме се в училището, показаха ни класните стаи-много чисти и просторни, на чин по едно детенце, въобще бяха много любезни.
Сега нещо от вътрешен човек-тази година учителките, които ще поемат първи клас ще бъдат много добри, това ми го каза зам. директорката, която е много близка приятелка с една майка от приятелките на дъщеря ми, въобще е казала само суперлативи за училището, но незнам то всеки си хвали неговото училище.

# 6
  • Мнения: 59
Да и на мен много любезно ми отговориха. Дано да успея в понеделник и аз да отида, че съм с едно малко момиченце...Така е всеки си хвали своето, но като ти го каже някой познат си по-склонен да вярваш. Е като гледам май нямаме много добър избор в района. И аз ще гледам да отида на род. среща. Ще трябва да се уговорим, поне да се запознаем Wink

# 7
  • Мнения: 59
А как подредихте желанията си за езици в 18-то?

# 8
В 18-то написахме първо френски, после испански, руски, немски, английски и накрая японски, защото за последните два езика ни казаха ,че нямаме шанс, но се чудя дали все пак да не променя и да напиша англ. на първо място. Просто ще откача с тези училища и езици.

# 9
  • Мнения: 59
А може ли да се променят желанията? Така мисля, че имате по-голям шанс.

# 10
Днес ходих и промених езиците в 18-то, писах на първо място английски, после испански и на трето френски, пък каквото стане. Дилемата ще е или в 18-то английски или в 17-то френски, където ни приемат.
Днес идваха в детската градина и носеха покани за 92-ро училище, имало отворени врати тази седмица. Ти какво мислиш за това училище?

# 11
  • Мнения: 59
Ами нямам много информация за 92-ро. Освен да се разходя тази седмица, щом имат отворени врати. Иначе в понеделник подадохме молба в 17-то, номер 88. Направи ми впечатление, че училището е на много тихо и спокойно място, което не е никак за пренебрегване. Не съм разглеждала много, защото бях с малката, затова разчитам за повече впечатления на род. среща.
А от другите езици в 18-то отказахте ли се (руски и немски)? Дали и аз да не добавя френски? Simple Smileза по голям шанс  Simple Smile
В коя детска градина сте?

# 12
# 13
Не сме се отказали от другите езици, но просто ги подредихме по назад. Иначе ние сме от Разсадника и сме в 24 ЦДГ Коледарче-това е до Тина Киркова. Вчера ходих с една майка отново до 17-то да си подаде тя документите и успях да поразпитам няколко деца за училището-всички казаха, че били много доволни. Вие къде живеете и в коя градина сте? Малката колко ти е голяма?

# 14
От първия линк не го бях чела форума, тъкмо се зарадвах, че има само позитивни мнения и последната майка направо ги разби. Ама то май за всички училища има и хубаво и лошо, а пък и все пак този форум   е от преди 2 години. Жалко, че никой не се включи с по-актуална информация.

Общи условия

Активация на акаунт