Може ли да се пие аналгин?

• 6 036
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,

Падна ми една пломба и сега ме боли глава, предполагам, че е от пломбата. Търсих дежурен стоматолог, обаче в нета не мога да открия такъв. И сега се чудя - да пия ли някакво болкоуспокояващо или да не пия - в нас имам течен аналгин, аулин, тайленол, айбупрофен, обаче ме е страх да пия каквото и да било, защото кърмя.  newsm78

# 1
  • sofia
Май не може.На мен ми препоръчаха Парацетамол/Панадол/.

# 2
  • Видин
Ибупрофен може. Виж съдържанието на айбупрофен (не знам какво е това) какво е и ако е ибупрофен смело взимай. Аулин също може, но в краен случай  Peace

# 3
Според мен ако приема на аналгин, който не е препоръчителен по време на бременност и кърмене се налага, може да направиш следното: Първо, изцеди кърма за да имаш за следващо хранене. След това изпии лекарството. 2-3 часа след приема му се изцеди и не използвай тази кърма - изхвърли я.
Мисля, че така не е проблем за бебчо, а пък и е еднократно, не е постоянно.

# 4
  • София
Аналгин не бих пила, токсично лекарство.
Парацетамол може да се пие в умерени количества- обади се на доктора си, на педиатъра.

# 5
  • София
можеш само парацетамол.
също можеш да жабуриш с еудрил, ако мислиш, че от пломбата те боли главата.
ако си в София...мисля, че в стоматологичният до ВМА трябва да имат дежурни.

На мен ми се беше надул един мъдруц докато кърмих, чак ангина ми беше направил - само това ми даваха + ефизол за ангината....

# 6
Ако болката е търпима не вземай нищо,стисни зъби и ако не можеш да заспиш от болка можеш да изпиеш един Парацетамол.

# 7
Мдаа. По принцип се води, че може само парацетамол да се взима. Е да ама аз след раждането имах страшни болки от епизиотомията и постоянно се тъпчех с течен аналгин. Не съм хвърляла кърма. Не че и имах особено много, общо взето от началото дохранвахме. Както и да е, нищо му нямаше на детето.

# 8
Парацетамол или Ибупрофен.

# 9
И според мен само парацетамол можеш да пиеш.Поне на мен само това ми даваха.

# 10
Дежурен стоматолог  в гр.Добрич 0887 472 673 Д-р Г.Киримов

# 11
  • Видин
То месец минало от тогава...едва ли вече й трябва  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт