МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 3

• 107 447
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Здравейте,
чета Ви от време на време,но май ще започна по-редовно,че наближава и моят термин.
Имам въпрос към psychology:
МБАЛ Дева Мария акредитирано лечебно заведение ли е?Ако не кога се очаква това да се случи?Доколкото разбрах,това с акредитацията е различно от това болницата да работи със Здравната каса.
И едно въпросче към мамите ,които вече са раждали в болницата:
Има ли такива от Вас,които са раждали нормално,без упойки,без системи или  е практика на болницата да препоръчва епидурална упойка и системи?
Има ли такива от Вас,които са били убеждавани в процес на раждане да бъдат оперирани без да е било наложащо?
Ако има моля Ви да споделите как е протекло!

Предварително благодаря!
Поздрави и успех на всички, на които големия ден наближава!!! newsm51

# 181
  • Бургас
Здравейте,
чета Ви от време на време,но май ще започна по-редовно,че наближава и моят термин.
МБАЛ Дева Мария акредитирано лечебно заведение ли е?Ако не кога се очаква това да се случи?Доколкото разбрах,това с акредитацията е различно от това болницата да работи със Здравната каса.
Има ли такива от Вас,които са раждали нормално,без упойки,без системи или  е практика на болницата да препоръчва епидурална упойка и системи?
Има ли такива от Вас,които са били убеждавани в процес на раждане да бъдат оперирани без да е било наложащо?

Предварително благодаря!

Точно срещу тази наредба за акредитация скочи и нашият шеф и затова имаше и подписка. Отпадна тази наредба и сега няма нужда от акредитация. Поне така мисля.

# 182
  • Бургас
Честит празник ,на всички работещи в МБАЛ"Дева Мария"!!!
С пожелание за много здраве и професионални успехи!!!
   bouquet

# 183
  • Бургас
psychology можеш ли да провериш със сигурност дали е отпаднала наредбата?

# 184
  • Бургас
Момичета може да ми е малко тъп въпроса ама да питам. BlushНасочила съм се към стандартният пакет, но в него не се включват дрешки за изписването , но го има като опция и е на много ниска цена (поне според мен)  Peace , та мисълта ми беше някой виждал ли ги е тези дрешки и хубави ли са?Да знам да си купувам ли комплект предварително или да го посоча като опция. Thinking

# 185
Момичета може да ми е малко тъп въпроса ама да питам. BlushНасочила съм се към стандартният пакет, но в него не се включват дрешки за изписването , но го има като опция и е на много ниска цена (поне според мен)  Peace , та мисълта ми беше някой виждал ли ги е тези дрешки и хубави ли са?Да знам да си купувам ли комплект предварително или да го посоча като опция. Thinking
аз не съм ги виждала,но в крайна сметка то бебето няма да ходи на модно ревю. те го обличат и веднага го завиват с одеало или пелена. така че каквито и да са няма да се видят много.
аз ако не бях купила комплект щеше да им се доверя може би.
psychology,др. Гамишев казал на моя позната,че вече работите със касата,само дето не било официално.има ли нещо такова или някой е в грешка?

# 186
tedy_sp незнам дали има родили без системи,но аз мисля да родя без такива.Даже се консултирах с 2-ма лекари,които работят в болницата дали това е възможно и тогава си дадох капарото  Peace

# 187
  • Бургас

аз не съм ги виждала,но в крайна сметка то бебето няма да ходи на модно ревю. те го обличат и веднага го завиват с одеало или пелена. така че каквито и да са няма да се видят много.
аз ако не бях купила комплект щеше да им се доверя може би.

Абе права си че няма да ходи на модно ревю ама пусти мерак за роклички Crazy , а като каза одеалце или  пелена ние трябва да си я купим нали?Аз я свърших тази работа вече. Whistling

# 188
ами към нашия комплект има една тънка пеленка и за това сме купили и дебело одеалце

# 189
tedy_sp незнам дали има родили без системи,но аз мисля да родя без такива.Даже се консултирах с 2-ма лекари,които работят в болницата дали това е възможно и тогава си дадох капарото  Peace

Да,всеки може да каже,че не иска система с окситоцин,стига да не се наложи.Аз много съжалявам,че не го направих.Първото раждане ми мина без никакви лекарства,и нямах нито един шев.А болките не бяха по-силни от мензисни.А второто,на системи ,беше в пъти по-болезнено,и с разкъсвания.Разбира се,става по-бързо,когато се сложат системи.

# 190
Здравейте,

Предварително благодаря!

Аз родих нормално, без упойка, но бях със ситема-окситоцин, тъй като ме приеха със контракции и 2,5 см. разкритие. Никой не ме е убеждавал за епидурална, нито пък за секцио! Системите не са толкова страшни, контракциите се търпят. При мен най-болезнено беше самото раждане, но минава за 30 мин. и то бях като в транс , даже вече и не помня  Laughing Системата ми я сложиха в 7,00 и родих в 12,50 Wink

# 191
Да,всеки може да каже,че не иска система с окситоцин,стига да не се наложи.Аз много съжалявам,че не го направих.Първото раждане ми мина без никакви лекарства,и нямах нито един шев.А болките не бяха по-силни от мензисни.А второто,на системи ,беше в пъти по-болезнено,и с разкъсвания.Разбира се,става по-бързо,когато се сложат системи.

Да,във Ветрен може,но в МБАЛ незнам как е.Иначе аз съм чувала същото за болките и разкъсванията.
С първото раждане не стига че ми сложиха система,раждах 10часа.Пукнаха ми околоплодният мехур още на 4см разкритие,започнаха ми напъни,а бебето не беше слязло достатъчно.Напъвах 1ч на вятъра,абе да не ви разправям да плаша родилките,но накрая имаше бая шев и кройка.Сега даже ,мехурът не искам да ми пукат..иначе започват напъните твърде рано..И всичко това с уговорка,май трябваше да отида без,че да не гледат часовника..

# 192

Да,във Ветрен може,но в МБАЛ незнам как е.Иначе аз съм чувала същото за болките и разкъсванията.
С първото раждане не стига че ми сложиха система,раждах 10часа.Пукнаха ми околоплодният мехур още на 4см разкритие,започнаха ми напъни,а бебето не беше слязло достатъчно.Напъвах 1ч на вятъра,абе да не ви разправям да плаша родилките,но накрая имаше бая шев и кройка.Сега даже ,мехурът не искам да ми пукат..иначе започват напъните твърде рано..И всичко това с уговорка,май трябваше да отида без,че да не гледат часовника..
Не мисля,че пукането на мехура има отношение към болките.Първия път ми го спукаха при пълно разкритие.След това,без системи,родих за 3 часа.Ако бяха ми вляли окситоцин,щеше да е сигурно за половин час.И някак си повече успяваш да се контролираш и да се владееш,когато си без.

# 193
mama89 трябва да вярваш на тялото си , то знае най добре и за него раждането е нормално нещо, и ако има проблем докторите са там да ти помагат и напътстват. При всеки е различно затова, че Бъди спокойна и вярвай в себе си  Hug! Успех и чакаме новини !

# 194
  • Бургас
Здравейте момичета, и аз да се запиша във вашия форум. Ще се записвам да раждам в Дева Мария, че термина наближава (12.03), но не зная трябва ли когато се записвам да нося картон, направление за раждане и др.  newsm78 . колко капаро се оставя? Извинявам се за глупавите въпроси но съм много объркана вече Simple Smile времето минава а  аз с нищо не съм подготвена. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт