Майчинството счетоводно - 26

• 38 189
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • В полите на Пирин планина
здравейте Simple Smile
ако ме съкратят колко време ще съм на борсата и колко ще получавам ?

Зависи колко трудов стаж имаш - за срока, а ще получаваш 60 % от осигурителния доход, но не повече от 12 лева на ден.

# 31
трудовия ми стаж  е малко над 5 години , а ако съм била в майчинство преди има ли значение
?

# 32
  • Пловдив
трудовия ми стаж  е малко над 5 години , а ако съм била в майчинство преди има ли значение
?

турдов стаж от 3 до 5 г-обезщетението се получава 6 м
трудов стаж от 5 до 10 г-8 м
майчинството се зачита за стаж и го включваш

ПП имаш предвид ако непосредствено преди съкращението си била в майчинство ли?-не е проблем

# 33
Здравейте, мили мои.

Обръщам се с молба към вас за помощ. Не разбирам кой знае колко от счетоводство да не кажа хич  Sad Но ми трябва бърз и адекватен отговор, който счетоводителката на фирмата в която работя, не ми дава. Дали защото е заета, незнам. Случаят е следният: От май месец съм на работа в тази фирма. Осигуряват ме на 360 лева. Декември месец разбрах, че съм бременна. Сега се повдига въпроса за осигуровките и майчинските след това. Искам да си вдигна осигурителния праг на 600-700 лева, но не мога и незнам как да си сметна колко ще трябва да доплащам за това и колко след това ще са ми майчинските, тъй като от май до ноември съм на 360 лв. а от декември до края ще съм на 600 или 700. В зависимост кое е по-изгодно, ако въобще нещо е изгодно.
Зано сте ме разбрали.
С нетърпение чакам вашите отговори.

# 34
да с майчинството е
а колко ще получавам ,немога да разбера как е най-добре да ме съкратят или да е по взаимно съгласие ,кога ще получавам повече и имали разлика как съм освободена
След майчинството съм си използвала платения отпуск и след това искаха да ме освободят по чл 325 ,но не са подписвала още нищо

# 35
  • Пловдив
valen_tina , съкращаването е по-добрият вариант.Точна сума не можем да ти кажем обаче.При взаимно съгласие е твърдо 4 м по 120 лв

Dary_lifestyle ,кога трябва да излезеш в 45 дневен.Ако не знаеш пиши поне термина,че така не може да се смята

# 36
Нинче, въобще не се е объркала, отпускът ще ти се изчисли на база последен месец, в който имаш поне 10 отработени дни, а това ще е месец още от преди 45-дневния ти болничен  Wink
Здравейте!
Надявам се да ми помогнете! Къде е записано това нещо? Дали можете да ми дадете линк към закона?Счетоводителката на фирмата твърди, че тъй като нямам 10 работни дни след прекратяване на майчинството, възнаграждинието за отпуската се определя на база на минималната работна заплата и ще бъде 85 % от нея ? Вярно ли е това ?

# 37
Извинявай. Термина ми е 18 август Simple Smile

# 38
Вярно ли е ,че нямат право да ме съкращават ,защото съм била с дете до 3 години и ако не е вярно какво може да ги спре

# 39
  • Пловдив
Здравейте!
Надявам се да ми помогнете! Къде е записано това нещо? Дали можете да ми дадете линк към закона?Счетоводителката на фирмата твърди, че тъй като нямам 10 работни дни след прекратяване на майчинството, възнаграждинието за отпуската се определя на база на минималната работна заплата и ще бъде 85 % от нея ? Вярно ли е това ?

КТ

Чл. 177. от KT (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от начисленото при същия работодател среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.

45 дневен излизаш на 4 юли.базата ти е юли09-юни10 г.ако вдигнеш на 600 от януари,обезщетението ще ти е грубо около 410 лв.Разликата в осигуровките,която трява да поемаш ти е 90 лв

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:13 от Elfita

# 40
  • В полите на Пирин планина
Вярно ли е ,че нямат право да ме съкращават ,защото съм била с дете до 3 години и ако не е вярно какво може да ги спре

Могат, но с разрешение от Инспекция по труда. Ако нямат съкращението е неправомерно и можеш да ги осъдиш.

# 41
Здравейте!

КТ

Чл. 177. от KT (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) За времето на платения годишен отпуск работодателят заплаща на работника или служителя възнаграждение, което се изчислява от начисленото при същия работодател среднодневно брутно трудово възнаграждение за последния календарен месец, предхождащ ползуването на отпуска, през който работникът или служителят е отработил най-малко 10 работни дни.

Благодаря ! Оказа се, че самата счетоводна програма изчислява неправилно възнаграждението ми за периода на отпуска.

# 42
благодаря
ако съм съгласна да ме съкратят пак трябва ли да искат разрешение от Инспекцията по труда?

# 43
Здравейте!

КТ

45 дневен излизаш на 4 юли.базата ти е юли09-юни10 г.ако вдигнеш на 600 от януари,обезщетението ще ти е грубо около 410 лв.Разликата в осигуровките,която трява да поемаш ти е 90 лв

Много ти благодаря, Elfita
Така както разбирам аз, ще довнасям по около стотина лева месечно, за да се осигурявам на 600 и накрая майчинските ми ще бъдат около 400 лева, независимо от  това,  че не 12 месеца съм се осигурявала на 600? Правилно ли съм разбрала? Ако е така, то много благодаря за бързият и точен отговор   bouquet

# 44
Здравейте, от 13 април 2009 съм на работа, заплата 335 лв. (преди това не съм работила),
на 5 ноември се наложи да вляза в болница, от тогава съм в болничен - 30 дни, декември пак - 30 дни. преведоха ми болничните, които обаче са 80% от минималната заплата(240лв), а не от моята заплата - 335лв., защо?

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:55 от poulini

Общи условия

Активация на акаунт