Майчинството счетоводно - 26

• 38 270
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • В полите на Пирин планина
благодаря
ако съм съгласна да ме съкратят пак трябва ли да искат разрешение от Инспекцията по труда?

От теб не се изисква "съгласие"  - съкращението е акт на работодателя и си има процедура.

# 46
Здравейте, от 13 април 2009 съм на работа, заплата 335 лв. (преди това не съм работила),
на 5 ноември се наложи да вляза в болница, от тогава съм в болничен - 30 дни, декември пак - 30 дни. преведоха ми болничните, които обаче са 80% от минималната заплата(240лв), а не от моята заплата - 335лв., защо?

И на мен преди време ми се е случвало. Да не би да те осигуряват на 240, нищо, че взимаш повече?

# 47
Здравейте, от 13 април 2009 съм на работа, заплата 335 лв. (преди това не съм работила),
на 5 ноември се наложи да вляза в болница, от тогава съм в болничен - 30 дни, декември пак - 30 дни. преведоха ми болничните, които обаче са 80% от минималната заплата(240лв), а не от моята заплата - 335лв., защо?

И на мен преди време ми се е случвало. Да не би да те осигуряват на 240, нищо, че взимаш повече?
Благодаря ти. Не знам, може и така да е, ще проверя като си изкарам ПИК код от НОИ, доколкото разбрах с него получаваш доста информация.
Значи болнични, майчински и т.н. се смятат според сумата на която се осигурявам, а не сумата която взимам?

# 48
  • Варна
А каква е процедурата при забравен/загубен ПИК? Нова молба ли се подава или просто отивам да ми я припомнят? Blush

# 49
  • Пловдив
А каква е процедурата при забравен/загубен ПИК? Нова молба ли се подава или просто отивам да ми я припомнят? Blush

нова молба и нов пик

# 50
 Shocked Момичета трябва ми един бърз отговор  ще  попълвам декл. 7 за внасяне на здр. осигуровки,проблемът е че   по ЛК адресът ми е в гр. Пловдив, защото съм от там и отскоро живея в Ст. Загора, само че нямам адресна рег. тук / ст. загора / , дали ще проблем ако в декл. адресите са са различни?ще мога ли да си внеса здр. осигур. в Ст. Загора или ще трабва да се прибирам до пловдив , за да ги внеса там ?
благодаря ви   bouquet

# 51
Може ли някой да ми каже,след като са занесени болничните листове в нои,колко време след това се привеждат?!Благодаря  bouquet

# 52
Може ли някой да ми каже,след като са занесени болничните листове в нои,колко време след това се привеждат?!Благодаря  bouquet
15 работни дни  Peace

# 53
Благодаря  bouquet

# 54

но обезщетението се изплаща според осигурителния доход, който би трябвало да е поне на 335лв.
poulini обади се или пиши да питаш какъв е проблемът  Wink

# 55
Shocked Момичета трябва ми един бърз отговор  ще  попълвам декл. 7 за внасяне на здр. осигуровки,проблемът е че   по ЛК адресът ми е в гр. Пловдив, защото съм от там и отскоро живея в Ст. Загора, само че нямам адресна рег. тук / ст. загора / , дали ще проблем ако в декл. адресите са са различни?ще мога ли да си внеса здр. осигур. в Ст. Загора или ще трабва да се прибирам до пловдив , за да ги внеса там ?
благодаря ви   bouquet
А някой по моето питане  newsm78

# 56
  • В полите на Пирин планина
благодаря ви   bouquet

По принцип декларацията може да се изпрати с обратна разписка по пощата.

# 57
благодаря ви   bouquet

По принцип декларацията може да се изпрати с обратна разписка по пощата.

Не мога ли да ги внеса в Ст. Загора като подам декл. в същия град ?

# 58
  • София
Дали някой може да ми помогне!
В момента съм болнични поради рискова бременност. Последния болничен е с продължителност 14.11.2009-14.12.2009. От него за месец ноември имам изплатени 11 раб. дни, а за месец декември - 7 работни дни.
Въпроса ми е - защо за месец декември изплатените работни дни са само седем?
Писах до НОИ и те ми отговориха, че
"Вашият работодател за месец декември е посочил в работодателската част на болничния лист в т. 3 - 7 работни през периода на неработоспособността през които е следвало да работите и за които следователно Ви е изплатено обезщетение."
По тази логика работодателя може да посочва колкото си иска работни дни или греша?
>

# 59
На каква база се изплаща временна работоспособност (болничен) след 2-те години майченство? А платеният отпуск, ако е взет след майчинството?

Общи условия

Активация на акаунт