Майчинството счетоводно - 26

• 39 383
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
macipis  [/b] ,молиш ги да заяват само твоите осигуровки без реално да ги плащат.Иначе жалба  подаваш

Благодаря! Но знам, че нито ще ги заявят, нито пък тази жалба ще свърши работа. Моя работодател има запори от 10ина години насам и още куп задължения към Държавата. Изобщо няма да обърне внимание.
А каква е тази Декларация, която се попълва за изплащане на обещетение от 135ия до 410ия ден? Ако подам такава, ще започнат ли да ми изплащат, считано от 136ия ден, независимо, че не са ми платени осигуровките?

# 91
  • Пловдив
Благодаря! Но знам, че нито ще ги заявят, нито пък тази жалба ще свърши работа. Моя работодател има запори от 10ина години насам и още куп задължения към Държавата. Изобщо няма да обърне внимание.
А каква е тази Декларация, която се попълва за изплащане на обещетение от 135ия до 410ия ден? Ако подам такава, ще започнат ли да ми изплащат, считано от 136ия ден, независимо, че не са ми платени осигуровките?

тази декларация се подава,за да се получава обезщетение след болничните.Но няма да стане така,защото болничните са ти висящи.Щом е такава фирмата не е трябвало от там да излизаш в майчинство,а да си намериш друга фирма.Има вариант да напуснеш след като изтече третия болничен от педиатъра,да отработиш един ден в друга фирма и от там да ползавш обезщетение от 135 я ден до 410 я и после до 2 г на детето.Защото май няма изгледи работодателя ти да е коректен и няма да взимаш никакви пари ако останеш при него.

# 92
Здравей те,много съм объркана и се надявам вие да ми помогнете.
Бременна съм в края на третия месец,от няколко дни се водя на работа с минимална работна заплата.Преди 1 година имам 5 месеца трудов стаж на /4 месеца на 500лв и 1 на 700лв/
От тогава до сега,както и преди теи 5 месеца нямам никакъв друг стаж.Притеснявам се че до термина който ми е на 02.08.2010г. няма да съм направила общ трудов стаж от 12 месеца.

Незная колко пари ще ми е майчинството и дали въобще ще получавам.
Мъжът ми не се води никаде на работа,но работи на частно,дали ще мога да се възползвам от член Чл. 5а. (2) Закона за семейни помощи за деца и ако да,каква молба трябва да пусна

Всичко ми е толкова не ясно и съм много объркана  Cry

Благодаря ви предварително!

# 93
  • София
Здравейте, знае ли някой каква е сумата, която се получава за еднократната помощ при раждане?

# 94
  • Пловдив
Здравейте, знае ли някой каква е сумата, която се получава за еднократната помощ при раждане?

първо дете 250 лв,второ 600 лв

# 95
  • София

първо дете 250 лв,второ 600 лв
Перфектна както винаги. Благодаря!   bouquet

# 96
  • Пловдив
silveto_23 ,излизаш в 45 дневен на 18 юни.Базата ти е юни09-май10.Грубо дотогава ще имаш 10 м стаж.По време на болничните също трупаш стаж и тогава ще направиш необходимите още 2 месеца.И тогава ще ти превеждат обезщетене от НОИ-след като направиш 12 м стаж.Ще взимаш минималното обезщетение 2 години.Молба за детски /35 лв/ ще подадеш след като вземете акта за раждане,също тогава и за помощта за раждане /250 лв/.Също има помощ за бременност /150 лв/-лекаря ти дава бележка 45 дни преди термин и с нея отиваш в социална служба.За всички помощи и детските попитай в районната  социална служба-там ще ти обяснят какви документи се изискват

# 97
Благодаря ви за бързия отговор  Hug
По време на болничния трупам стаж и тези 12 месеца ще ги направя живот и здраве след раждането,някаде септември ако не греша.Тогава като направя нужния стаж трябвали да подавам някакви молби или декларации или счетоводителя прави всичко

# 98
  • Пловдив
Благодаря ви за бързия отговор  Hug
По време на болничния трупам стаж и тези 12 месеца ще ги направя живот и здраве след раждането,някаде септември ако не греша.Тогава като направя нужния стаж трябвали да подавам някакви молби или декларации или счетоводителя прави всичко

при достигане на стажа не прави нищо особено,но всички болнични и декларации за майчинството трябва да се подават,незавсимо че нямаи стаж.счетоводителя трябва да ти ги дава и ти да ги попълваш

# 99
Момичета, интересува ме на кого мога да прехвърля майчинството?Аз искам на майка ми, но не знам дали мога. Някъде бях прочела,че ако се върнеш на работа ще ти дават 50% от майчинството, това дали е така? Аз обаче няма да се връщам на старата работа, а ще започвам нова, това има ли значение?
Благодаря ви!

# 100
  • Пловдив
Момичета, интересува ме на кого мога да прехвърля майчинството?Аз искам на майка ми, но не знам дали мога. Някъде бях прочела,че ако се върнеш на работа ще ти дават 50% от майчинството, това дали е така? Аз обаче няма да се връщам на старата работа, а ще започвам нова, това има ли значение?
Благодаря ви!

след 6  месец може да прехвърли на бащата /трябва да работи/
след 410 я ден на майка ти /трябва да работи/ или да се регистрира на борсата и по програмата в подкрепа на майчинството /питай в социална служба за нея/
ако не го прехвърлиш на никой и работиш,ще взимаш 50 процента,след като изтекат 410 те дни,до 2 г на детето

# 101
Благодаря ви!

след 6  месец може да прехвърли на бащата /трябва да работи/
след 410 я ден на майка ти /трябва да работи/ или да се регистрира на борсата и по програмата в подкрепа на майчинството /питай в социална служба за нея/
ако не го прехвърлиш на никой и работиш,ще взимаш 50 процента,след като изтекат 410 те дни,до 2 г на детето

Благодаря ти за бързия отговор Hug
Тези 410 дена, до първия рожден ден на детето ли се водят, че нещо много се бъркам Embarassed

# 102
  • Пловдив
Тези 410 дена, до първия рожден ден на детето ли се водят, че нещо много се бъркам Embarassed

броиш 410 календарни дни от първия ден на 45 дневния болничен перди термин.неговото начало може да видиш в амбулаторната ти карта.или ако имаш пик код,да видиш кога ти е крайната дата на  обезщетението определена от системата

# 103

броиш 410 календарни дни от първия ден на 45 дневния болничен перди термин.неговото начало може да видиш в амбулаторната ти карта.или ако имаш пик код,да видиш кога ти е крайната дата на  обезщетението определена от системата

БЛАГОДАРЯ ТИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ Hug
Да имам пик и сега ще проверя Peace

# 104
Elfita, искам да те попитам за тази помощ за бременност от 150 лв. , на всички бременни се полага или гледат доходите...

Общи условия

Активация на акаунт