Майчинството счетоводно - 26

• 39 384
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • sofia
Тук мамите,досега винаги са ми помагали по темата.И сега отново имам питане,след като болничните за раждане и след това, ми приключиха на 20.12.2009 ,сега вече съм майчинство. SmileПодадох си всички декларации оттук на там какво следва,Нои автоматично ли почва да ми плаща майчинството, нещо друго необходимо ли е...кога ще получа първите пари за майчинството.Благодаря ви Hug
В кой точно период си? 135-410 дни или вече е втората година за отглеждане на малко дете до 2г.? Сега януари трябва да ти изплатят дните за 12.2009
в периода от 135-410 благодаря ти предварително Hug

# 226
  • Пловдив
в периода от 135-410 благодаря ти предварително Hug

дните от 20 до 31 декември ще ти иг платят на края на януари.след това ще получаваш пари всеки месец до 5 то число.например парите за януари ще ти ги преведат до 5 февруари.не си в майчинство,а в обезщетение за бременност и раждане

# 227
Здравейте!
Изчетох множество нормативни актове и дискусии във форуми, но не намерих отговор на следния въпрос: При наличие на две правоотношения - трудов договор и самоосигуряване към 45-тия ден преди раждането, обещетение за бременност и раждане и по двете ли следва да бъде получено? Искрено се надявам да получа отговор! 
 newsm51   ви предваритилно!

# 228
  • sofia
благодаря елфита,а някви други документи освен приложенията и декларацията необходими ли им са на нои

# 229
Здравейте! Обещах на приятелка да питам по нейния казус: детето й вече е на 2 годинки и тя си е взела 6 месеца неплатен отпуск. Въпросът е ако сега забременее на каква база ще се изчислява бъдещото майчинство.

# 230
Здравейте,
Вече ми изтича и третият болничен и трябва да подам необходимите документи на работа. Искам да помоля ако имате примерна молба за отпуск по майчинство да я постнете , защото не ми е съвсем ясно какъв да е текста. Много Ви благодаря предварително и се извинявам ако вече е давана някъде/може и да ми кажете къде ,ако е така/.
Ще съм Ви много благодарна тъй като утре трябва да ги подам.
Хубав зимен ден на всички.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 17:24 от valichkaaa

# 231
Рошл@ ,кога излзаш в 45дневен

база която си дала юли 2009 - юли 2010г  са 13 месеца  Crazy

от 15 януари предполагам си осигурена на 1000,а не на цялото 2000 лв

Ще раждам края на август 2010г - значи ще изляза средата на юли 2010г
А от 15 януари сключих допълнителен трудов договор на 4 часа за 1250лв, между временно редовната на 750лв си върви
Помогни ми, че тотално се обърках Crazy

# 232
Здравейте,
Искам да попитам по запознатите мами как стои въпросът с плащането на болничните по време на бременност.
В 16 г.с. съм и както се очертава може и да се наложи да пазя леглото през цялата бременност.
От прочетеното оставам с впечатление, че болничният се изчислява на база последните шест брутни заплати (моля ако греша някой да ме поправи). Ако през последните 6 месеца дохода бруто ми е бил около 1200 лв, каква сума ще получа за първият месец болнични?
За вторият месец в болнични кои месеци се взимат за изчисление на обезщетението? С две думи всеки месец ли ще пада сумата от болничният? И накрая за майчинството кои месеци ще се вземат под внимание?

Предварително благодаря на отговорилите!

# 233
  • Пловдив
Ще раждам края на август 2010г - значи ще изляза средата на юли 2010г
А от 15 януари сключих допълнителен трудов договор на 4 часа за 1250лв, между временно редовната на 750лв си върви
Помогни ми, че тотално се обърках Crazy

базата ти е юли2009-юни2010 г.Обезщетението грубо  ще е около 1150 лв.Можеш да прекратиш втория договор от 1 юли.Така ще си спестиш галимацията с по два болнични листа и изчакването от НОИ двата работодателя да подадат данни за теб.Осигуряването по втория договор ще се вземе предвид дори да прикратен към момента на издане на 45 дневния

Iulchence

Здравейте,
Искам да попитам по запознатите мами как стои въпросът с плащането на болничните по време на бременност.
В 16 г.с. съм и както се очертава може и да се наложи да пазя леглото през цялата бременност.
От прочетеното оставам с впечатление, че болничният се изчислява на база последните шест брутни заплати (моля ако греша някой да ме поправи). Ако през последните 6 месеца дохода бруто ми е бил около 1200 лв, каква сума ще получа за първият месец болнични?
За вторият месец в болнични кои месеци се взимат за изчисление на обезщетението? С две думи всеки месец ли ще пада сумата от болничният? И накрая за майчинството кои месеци ще се вземат под внимание?

Предварително благодаря на отговорилите!

ако излезеш в болничен до термина,няма да ти пада всеки месец обезщетението.ще играе всеки месец,но това е заради работните дни в месеца.ако сега си вземеш болничен до края ,той ще е за общо заболяване и за него взимат 6 м назад.Изчисленото среднодневно за първия болничен за общо заболяване ще се изплаща за всичките месеци според работните дни.После като ти издадат 45 дневния ще ти вземат назад 12 м.Като ще ти влязат и месеците в болничен-за тях ще се вземе не самия болничен,а сумата,от която е изчислен.С две думи излизай в болничен без да се притесняваш.Той няма да ти намали обезщетението и ще взимаш добри пари /грубо около 940 лв за болничния за общо заболяване и за бременност и раждане също/,защото те осигуряват добре

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 18:32 от Elfita

# 234
Здравейте! Мъжът ми се води на работа от 15- ти Януари т.г. и то на 4 часов работен ден. След като родя ще има ли право на платен 15 дневен болничен, ако работодателя няма нищо напротив?

# 235
  • Пловдив
Здравейте! Мъжът ми се води на работа от 15- ти Януари т.г. и то на 4 часов работен ден. След като родя ще има ли право на платен 15 дневен болничен, ако работодателя няма нищо напротив?

работодателя няма как да има нещо против-задължене е да предостави отпуска за ползване от датата на изписване на бебето.бащата ще има право на отпуска,ако през целия си живот има стаж 12 месеца

# 236
Благодаря  Hug

# 237

Elfita
безкрайно много ти благодаря  bouquet

# 238
Привет момичета, моето въпросче е по кой член е най-изгодно човек да бъде съкратен от работа, за да получава повече обезщетения и за по-дълъг перод от време? БЛагодаря ви предварително. Осигуряван е на минималната работна заплата. Хубав ден на всички   bouquet

# 239
Ето тук си вкарваш ЕГН-то и кода :

https://benefits.nssi.bg/EGN/

ама тожа не е ли само за болничните? аз искам справка за изплатено майчинство newsm78

Общи условия

Активация на акаунт