Майчинството счетоводно - 26

• 39 384
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Ето тук си вкарваш ЕГН-то и кода :

https://benefits.nssi.bg/EGN/

ама тожа не е ли само за болничните? аз искам справка за изплатено майчинство newsm78

Не е, но с ЕГН не става. Трябва да си издадеш ПИК код от НОИ за да можеш да проверяваш.

# 241
  • София-Младост
Ето тук си вкарваш ЕГН-то и кода :

https://benefits.nssi.bg/EGN/

ама тожа не е ли само за болничните? аз искам справка за изплатено майчинство newsm78
Спправката е за всички обезщетения, които НОИ изплаща.

# 242
Малко се обърках, след представяне на първия болничен за 45 дни преди термина, следва втори за 42 дни от болницата където съм раждала, а после..... какво трябва и от къде се взима. Благодаря предварително.

# 243
Малко се обърках, след представяне на първия болничен за 45 дни преди термина, следва втори за 42 дни от болницата където съм раждала, а после..... какво трябва и от къде се взима. Благодаря предварително.

Третият болничен го издава педиатърът на бебето. След изтичането на третият болничен се подава декларация за разликата до 410 дни - подава се при работодателя.

# 244
  • София
Здравейте момичета
Имам приятелка ,която не си е плащала здр. осигуровки от 2007г и сега иска да ги внесе
Проверих във НОИ и сметнахме  дължимата сума,
*искам да попитам това ли са кодовете:
560405 – за осигурителни вноски
562806 – за дължими лихви
От банката ни дадоха и една по -голяма бланка,в която може да се напише няколко основания за плащане/4 сметки/
*Въпроса ми е - как се пише- сумата на вноската след това сумата на лихвата или на една бланка посочени отделните години и сумите а на друга бланка отделните години и лихвите
*Задължително ли е заедно със сумата по вноските и веднага да се изплатят и лихвите,за да е вече здр.осигурена

# 245
Здравейте момичета! Аз питах преди няколко дена един въпрос Simple Smile, но пак ще се повторя ако може някой да ми каже компетентно мнение, аз горе долу съм наясно, но все пак да се консултирам с вас Simple Smile. Миналата година работих при един работодател, той ме съкрати и след това забременях точно в същия ден Simple Smile, но след това работих два месеца при друг и от там съм в болнични чак до сега - 45 дена преди термина  Heart Eyes. Та се чудя и мая трябва ли ми служебна бележка от предния работодател за изравняване на дохода, защото сегашната счетоводителка нещо ми увърта и не мога да разбера какво да правя, аз пари държавата да ми възстановява не търся, но се притеснявам да не стане така че укривам данъци - Simple Smile. И Нои или НАП, вече незнам кой Simple Smile да ми прави проблеми с майчинството, това ми е притеснението. Thinking

# 246
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета! Аз питах преди няколко дена един въпрос Simple Smile, но пак ще се повторя ако може някой да ми каже компетентно мнение, аз горе долу съм наясно, но все пак да се консултирам с вас Simple Smile. Миналата година работих при един работодател, той ме съкрати и след това забременях точно в същия ден Simple Smile, но след това работих два месеца при друг и от там съм в болнични чак до сега - 45 дена преди термина  Heart Eyes. Та се чудя и мая трябва ли ми служебна бележка от предния работодател за изравняване на дохода, защото сегашната счетоводителка нещо ми увърта и не мога да разбера какво да правя, аз пари държавата да ми възстановява не търся, но се притеснявам да не стане така че укривам данъци - Simple Smile. И Нои или НАП, вече незнам кой Simple Smile да ми прави проблеми с майчинството, това ми е притеснението. Thinking

Няма кой да ти търси или връща данъци в общия случай, защото данъкът вече е 10% плосък. Независимо от това все пак се прави годишно изравняване на дохода на лицата, защото е възможно да имат някакви данъчни облекчения.

# 247
Здравейте,търсих да намеря в предните теми и писаници,но не видях и ще питам  Peace Peace
За майчинството следното:Ако 6 месеца съм осигурявана и 6 месеца съм била на бюрото по труда,то социално майчинство ли ще взимам или ще ми го преизчисляват ?И ако случайно го изчисляват,тия 6 месеца на бюрото как се смятат?
Извинявам се ,ако има такъв въпрос,но не съм го видяла  Peace

# 248
  • Пловдив
acid,ако в момента на излизане в дневен болничен не работиш,ще взимаш социално майчинство /100 лв на месец за една година/,ако отговаряш на изискванията за доход.Опитай да намериш фирма,която да не назначи фиктивно,за да взимаш две години минималното /240лв/ 
Ако в момента на издаване на 45 дневния работиш ,месеците на борсата ще ти се смятат на 240 лв

# 249
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте момичета
Имам приятелка ,която не си е плащала здр. осигуровки от 2007г и сега иска да ги внесе
Проверих във НОИ и сметнахме  дължимата сума,
*искам да попитам това ли са кодовете:
560405 – за осигурителни вноски
562806 – за дължими лихви
От банката ни дадоха и една по -голяма бланка,в която може да се напише няколко основания за плащане/4 сметки/
*Въпроса ми е - как се пише- сумата на вноската след това сумата на лихвата или на една бланка посочени отделните години и сумите а на друга бланка отделните години и лихвите
*Задължително ли е заедно със сумата по вноските и веднага да се изплатят и лихвите,за да е вече здр.осигурена
кодовете са тези
на платежното първо пишеш ЗО и кода за плащане отдолу лихвите.Най-отгоре общата сума.
Можеш да платиш само ЗО, а лихвите по-късно Peace
на едно платежно обединяваш ЗО - например от 01.01.2007г до 31.12.2009г
лихвите по същия начин общо за периода.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 11:20 от jakinik

# 250
Момичета, не съм сигурна, че въпросът ми е за тук, ако не е моля да ме извините!
Става въпрос за попълването на данъчна декларация. Досега не съм имала проблеми, но част от 2009 бях в майчинство.
Имам граждански договор, който трябва да опиша, първите три месеца от годината имам плащания по трудов договор (също прилагам служебна бележка) и след това излизам в майчинство. За периода на майчинство трябва ли да приложа бележка от НОИ какви суми са ми изплатени или не, защото майчинството е необлагаемо? Ако не трябва, то тогава в декларацията ще ми фигурира доход само за първите три месеца.

# 251
  • Бургас/Пз
Аз съм в майчинство в момента.
 Досега внасях 4.8% върху 260лв здр.осигуровки.
Доколкото разбирам вече ще трябва да внасям върху 420лв.
Въпросът ми е дали процентът се запазава?

# 252
  • Пловдив
Аз съм в майчинство в момента.
 Досега внасях 4.8% върху 260лв здр.осигуровки.
Доколкото разбирам вече ще трябва да внасям върху 420лв.
Въпросът ми е дали процентът се запазава?

да,запазва се-здравната през 2010 е 20,16 лв

# 253
Момичета имам пак въпрос, нещо се обърквам с тези сметки  newsm78 искам да разбера каква сума трябва да внасям след като от 1.02 ще си пускам фективен договор на 420 лв  newsm78. Терминът ми е на 27.06.2010 - каква сума ще получавам през майчинството ми, и кога трябва трябва да си пусна тези 45 дни преди термина, предполагам средата на м.Май и дали отработените дни на този месец /м.Май/ ще влизат в сметките за изчисляването на майчинството /т.е. дали се води работен след като половината ще е наистина работен/. А и друго, имали значение, когато се те осигур. на една сума и примерно за някои месеци си получавам допълнително възнаграждение / бонус / , тази сума влиза ли при изчисленията ?
12 месеца назад - Юни 2009 до Май 2010:

3 месеца, не съм рабатила
9 месеца на 260лв и успоредно с този договор фективно пуснат друг  от 01.02. на 420 лв/т.е. 4месеца  /
Благодаря предварително   bouquet, вече станах за почерпка, ихихихих Simple Smile  Joy

# 254
  • Варна
Момичета имам пак въпрос, нещо се обърквам с тези сметки  newsm78 искам да разбера каква сума трябва да внасям след като от 1.02 ще си пускам фективен договор на 420 лв  newsm78. Терминът ми е на 27.06.2010 - каква сума ще получавам през майчинството ми, и кога трябва трябва да си пусна тези 45 дни преди термина, предполагам средата на м.Май и дали отработените дни на този месец /м.Май/ ще влизат в сметките за изчисляването на майчинството /т.е. дали се води работен след като половината ще е наистина работен/. А и друго, имали значение, когато се те осигур. на една сума и примерно за някои месеци си получавам допълнително възнаграждение / бонус / , тази сума влиза ли при изчисленията ?
12 месеца назад - Юни 2009 до Май 2010:

3 месеца, не съм рабатила
9 месеца на 260лв и успоредно с този договор фективно пуснат друг  от 01.02. на 420 лв/т.е. 4месеца  /
Благодаря предварително   bouquet, вече станах за почерпка, ихихихих Simple Smile  Joy

Май месец няма да влезе в базата за изчисление въпреки, че половината ще си го изработила. Базата ти е Май 2009 - април 2010.
За трите месеца без работа, дохода ще се изчислява на МРЗ т.е. 240 лв.
Ако си получавала някакви бонуси, то трябва да си платила данъци за тях, изчисленията стават на база дохода върху, който имаш платени осигуровки.

Общи условия

Активация на акаунт