Майчинството счетоводно - 26

• 38 181
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте,
Едно бързо въпросче.
Извинявам се, ако вече е дискутирано.  Embarassed
През втората година получават ли се 240 лв, ако майката не работи на трудов договор, а детето е на ясла?
Благодаря!   bouquet

# 616
  • Пловдив
Здравейте,
Едно бързо въпросче.
Извинявам се, ако вече е дискутирано.  Embarassed
През втората година получават ли се 240 лв, ако майката не работи на трудов договор, а детето е на ясла?
Благодаря!   bouquet

когато детето ходи на ясла ти трябва да се върнеш на работа и ще получаваш 120 лв

# 617
  • София
Здравейте,
Едно бързо въпросче.
Извинявам се, ако вече е дискутирано.  Embarassed
Благодаря!   bouquet
когато детето ходи на ясла ти трябва да се върнеш на работа и ще получаваш 120 лв
Благодаря за бързия отговор.   bouquet
Това го знам и сега е така.
Аз обаче обмислям вариант да напусна.
Затова и питам.
Докато си търся друга работа, а детето е на ясла - получавам ли тези 240 лв?

# 618
  • Пловдив
Затова и питам.

ако напуснеш,детето може да ходи на ясла,но няма да получаваш нито 120,нито 240 т.е нищо,защото нямаш работа
като намериш вече ще взимаш 120 лв до две години на детето

# 619
  • Пловдив
Извинявам се ако е коментирано.Значи става въпрос за зълва ми роди с планово секцио на 21.01 а термина и беше на 02.02. 45-дневния болничен и е до 02.02. а от болницата са и издали от 21.01-42 дневен.как точно става изравняването педито на детето ще и пусне повече дни или?

# 620
  • В полите на Пирин планина
Извинявам се ако е коментирано.Значи става въпрос за зълва ми роди с планово секцио на 21.01 а термина и беше на 02.02. 45-дневния болничен и е до 02.02. а от болницата са и издали от 21.01-42 дневен.как точно става изравняването педито на детето ще и пусне повече дни или?

Точно така - педиатърът изравнява до 135 дни.

# 621
  • София
Затова и питам.
ако напуснеш,детето може да ходи на ясла,но няма да получаваш нито 120,нито 240 т.е нищо,защото нямаш работа
като намериш вече ще взимаш 120 лв до две години на детето
Благодаря!

# 622
  • Пловдив
Много благодаря ще предам  Hug

# 623
  • Майничка

Точно така.

# 624
Здравейте! Аз имам въпрос за майките студентки и еднократната помощ. Четох, четох, на нещо пак не ми е ясно. Аз съм студентка редовно обучение и към датата на раждане пак ще съм студенткта, но едновременно с това съм осигурена от фирмата в която работя на 8 часа. Аз в крайна сметка имам ли право на тази еднократна помощ или не?

# 625
Здравейте! Аз имам въпрос за майките студентки и еднократната помощ. Четох, четох, на нещо пак не ми е ясно. Аз съм студентка редовно обучение и към датата на раждане пак ще съм студенткта, но едновременно с това съм осигурена от фирмата в която работя на 8 часа. Аз в крайна сметка имам ли право на тази еднократна помощ или не?

Да, имаш право.

# 626
  • София
Здравейте !  bouquet
Искам да попитам, на 2-ри ми преведоха първата сума от майчинството, но в Справка за изплатени Парични Обезщетения и Помощи от ДОО чрез НОИ - актуално състояние от сайта на НОИ ми е вписана само едната фирма с подадена  Молба декл. чл. 50-51, понеже съм работила на две места не трябва ли и двете да са вписани  newsm78
В Справка за приети документи, изчислени и/или изплатени обезщетения и помощи от ДОО пак само едната фирма ми е вписана , дали има някакъв проблем , как да проверя знаете ли?

# 627
Здравейте!Детето ми стана на 1 год. и от 12.02 ще започвам работа.Какви документи трябва да подам и трябва ли да има някакво уверение от работодателя,прикрепено към тях,че съм започнала работа.

# 628
Здравейте !  bouquet
Искам да попитам, на 2-ри ми преведоха първата сума от майчинството, но в Справка за изплатени Парични Обезщетения и Помощи от ДОО чрез НОИ - актуално състояние от сайта на НОИ ми е вписана само едната фирма с подадена  Молба декл. чл. 50-51, понеже съм работила на две места не трябва ли и двете да са вписани  newsm78
В Справка за приети документи, изчислени и/или изплатени обезщетения и помощи от ДОО пак само едната фирма ми е вписана , дали има някакъв проблем , как да проверя знаете ли?

Зависи кога всяка от фирмите изплаща заплатите, съответно превежда осигуровките и представя документите в НОИ - това последното става в 2-дневен срок от изплащането на заплатите.

Здравейте!Детето ми стана на 1 год. и от 12.02 ще започвам работа.Какви документи трябва да подам и трябва ли да има някакво уверение от работодателя,прикрепено към тях,че съм започнала работа.

Ако са ти изтекли 410-те дни не трябва нищо да подаваш, ако не са - Приложение 12.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 14:21 от AnMary

# 629
  • София
Lady Brinne много благодаря Hug! И на мен ми се сториха малко парите, бях си смятала приблизително майчинството преди това , ама като не разбирам достатъчно от материята  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт