Майчинството счетоводно - 26

• 38 170
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, привет!
Имам спешен въпрос - ако ме съкратят от работа по чл.325, т.3, какво право на обезщетение ще имам - минималното или спрямо трудовия стаж?
Благодаря Ви!

# 631
  • В полите на Пирин планина
Момичета, привет!
Имам спешен въпрос - ако ме съкратят от работа по чл.325, т.3, какво право на обезщетение ще имам - минималното или спрямо трудовия стаж?
Благодаря Ви!

Минималното за 4 месеца.

# 632
Привет!Имам едно питане.Терминът ми беше на 24.01 и съответно първият болничен е от тогава.Родих на 19.01 и болничният от родилното носи тази дата.За разликата трябва ли ми някакъв болничен и от кого?Знам че за преносване се издава ,но за по-ранно раждане?

# 633
  • Пловдив
Привет!Имам едно питане.Терминът ми беше на 24.01 и съответно първият болничен е от тогава.Родих на 19.01 и болничният от родилното носи тази дата.За разликата трябва ли ми някакъв болничен и от кого?Знам че за преносване се издава ,но за по-ранно раждане?

третият последен болинчен ще ти издаде педиатъра и той ще ти компенсира по-ранното раждане и ще ти изравни дните до 135 дни болничен

# 634
Благодаря за бързия отговор Elfita  Hug

# 635

На мен АГ-то следило бременността, който ми издаде и първия боничен ми издаде такъв за разликата.  Wink

# 636
  • Пловдив
На мен АГ-то следило бременността, който ми издаде и първия боничен ми издаде такъв за разликата.  Wink

да,защото си преносила и случаят е съвсем различен от този на renxy .при нея гинекологът не може да й издаде този болничен

# 637

да,защото си преносила и случаят е съвсем различен от този на renxy .при нея гинекологът не може да й издаде този болничен

Оф, да бе! Така става, като четеш и кърмиш едновременно!  hahaha

# 638
  • Пловдив
Извинявам се, ако въпросът ми е обсъждан, но искам да попитам дали и татковците имат право на някакви болнични, когато съпругата им роди и ако да, от кой се издават и кой ги изплаща работодателят или НОИ? Предварително благодаря за отговор или насока къде да прочета.

# 639
  • Варна
Извинявам се, ако въпросът ми е обсъждан, но искам да попитам дали и татковците имат право на някакви болнични, когато съпругата им роди и ако да, от кой се издават и кой ги изплаща работодателят или НОИ? Предварително благодаря за отговор или насока къде да прочета.

Нямат право на болничен, а на 15дневен отпуск от датата на раждане на детето. Изплаща се от НОИ.

# 640
  • Пловдив
Хексе, много благодаря   bouquet Огромно значение има за нас кой ще изплати отпуската, сега съм спокойна, благодаря още веднъж!

# 641
Здравейте момичета,
Колко  и как да си изчисля обезщетението след последния болничен от раждането, ако 5месеца брутната ми заплата е била 445лв, а останалите 7месеца - 1050лв?
Моля помогнете ми.

# 642
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Колко  и как да си изчисля обезщетението след последния болничен от раждането, ако 5месеца брутната ми заплата е била 445лв, а останалите 7месеца - 1050лв?
Моля помогнете ми.

обезщетението се изчислява еднократно при започването на 45 дневния болничен.Тогава ти се прави среднодневно и го ти се изплаща според работните в месеца.След края на третия болничен няма да имаш ново изчисление,това което си взимала от 45 дневния насам,ще то взимаш до края на 410 те дни до 5 число на месеца

# 643
Благодаря ти Елфита. Това не го знаех. А как да си изчисля среднодневното си възнаграждение? Него го умножавам по броя на работните дни за конкретния месец нали?

# 644
  • Пловдив
Благодаря ти Елфита. Това не го знаех. А как да си изчисля среднодневното си възнаграждение? Него го умножавам по броя на работните дни за конкретния месец нали?

разгледай първата страница на темата
среднодневното го умножаваш по работните дни в месеца,да

Общи условия

Активация на акаунт