В САЩ бохчата сме стъкмили,114 гозби наредили!(или другото лице на бейбибума)

• 37 025
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
stella, за кого викаш?  Mr. Green

# 451
за наш'те как за кого?!  Laughing гоу колтс!

# 452
  • WA, USA
Момичета, в голяма дилема съм и не знам какво да правя с тези паспорти. Нашите изтекоха, и мислехме да ги сменяме тази сряда, но се оказва, че после като се приберем в Бг пак трябва да ги сменяма с някакви нови с биометрични данни, които били приели от март месец. Това е супер рекет, защото естествено ще трябва да плащаме бърза поръчка #Cussing out
Та искам да попитам тези от вас които сте с Американски паспорти дали можем да си пътуваме само с тях. Каква е глобата, ако се заядат на митницата? По принцип имаме право да кандидатстваме вече за гражданство, но нямаше голям смисъл пък и скъпичко ми се виждаше, ама сега направо ми завря кръвта, заради тези идиоти.
Понякога съжелявам, че регистрирахме Иво в Бг. Не знам защо толкова им се нервирам на тези от паспортна Rolling Eyes

# 453
  • Чикаго / София
Момичета ,света не е само Америка!

Въх, благодаря, че ми отвори очите! Crazy

Миме, мамче е последното дума  която бих използвала за Холограма! Joy

Имам ужасни спомени от зъболекарката в детската градина. Качваха ни на автобус и ни водеха на зъболекар в някаква поликлиника ли беше, болница ли - не си спомням вече. Всички деца отивахме по кабинетите и отвсякъде се чуваше неистов рев. Аз цялата се тресях и плачех на стола. Що викове и заплахи отнесах, че и един силен шамар. Най- накрая попаднах на една зъболекарка която се смили над мен и ме остави! Rolling Eyes  От там насетне, родителите ми ме водеха при техния зъболекар.

Филмчето беше потресаващо.  Направо ми се насълзиха очите докато гледах децата какво са преживяли!

# 454
сипируми, аз съм на същия хал. Изтича ми паспорта скоро, мислех да сменям от тук, но само ако взимат биометричните данни тук. Междувременно подадох за американско гражданство. Все някакъв паспорт отнякъде ще дойде.  Laughing

# 455
Руми, не става ли да изчакате с подновяването няколко месеца? Доколкото разбирам и оттук ще може да се получи биометричен паспорт, защото всички нови паспорти ще са такива, но не съм наясно от кога.

# 456
Руми, мен ако питаш, спокойно сменяй паспорта сега. Официално, паспортите от стария тип ще важат докато изтекат и няма да е задължително да се подменят с новия образец веднага. Плюс това, са съобщили по новините, че новите паспорти ще се забавят и най-вероятно няма да започнат да ги издават на 29 март, както беше последния план. Тази драма я следя от миналата година по това време - първо щяха за издават новите паспорти юни 2009, после до края на 2009, после края на март 2010... като нищо да ги отложат още.

А защо не искате американско гражданство?

# 457
анет, получихме 2 различни комплекта от това: http://www.google.com/products?client=firefox-a&rls=org.mozi … p;ved=0CDAQrQQwAw . има много малки части и не мисля, че е подходящо за по-малки деца ( на кутията пише 4+). аз не съм много впечатлена, но дени определено загуби няколко часа днес да ги реди.

2. ето това беше отворено още вчера, много и хареса. направи цветя и ми ги налепи навсякъде  Crazy: http://www.google.com/products?hl=en&client=firefox-a&ch … p;ved=0CDgQrQQwAg
времето за изпълнение зависи от големината на комплекта, нашият беше от по-скромните Simple Smile

3. имаше един комплект с плоски фигурки от дърво за оцветяване и маркери, изхвърлила съм кутията и не знам как му беше търг. название. нищо особено.

4. един комплект за правене на бижута, дени тъкмо ме моли да го отваря и него, изглежда интересно и ще отнеме поне час-два.

5. комплект за скрапбукинг. мислим да го направим със снимките от рд-то.
6. комплект да си украсиш сам месинджър бег, интересно и покрива изискванията за време Simple Smile
7. меджик сенд. аз не обичам такива цапащи игри, в които резултата е едно нищо.

това е Simple Smile

# 458
стела,мерси за времето/инфото!За жалост сме употрбили почти всичко споменато.Екстра топчета за чиксосите можете да купите на пиксос ако има интерес дете още,много ги мразя че се пилеят ужасно,но са хит у дома.

# 459
Стела, 4естита ти рожденни4ка (със закъснение)!

# 460
Момичета, в голяма дилема съм и не знам какво да правя с тези паспорти. Нашите изтекоха, и мислехме да ги сменяме тази сряда, но се оказва, че после като се приберем в Бг пак трябва да ги сменяма с някакви нови с биометрични данни, които били приели от март месец. Това е супер рекет, защото естествено ще трябва да плащаме бърза поръчка #Cussing out
Та искам да попитам тези от вас които сте с Американски паспорти дали можем да си пътуваме само с тях. Каква е глобата, ако се заядат на митницата? По принцип имаме право да кандидатстваме вече за гражданство, но нямаше голям смисъл пък и скъпичко ми се виждаше, ама сега направо ми завря кръвта, заради тези идиоти.
Понякога съжелявам, че регистрирахме Иво в Бг. Не знам защо толкова им се нервирам на тези от паспортна Rolling Eyes
Няма да имаш никави проблеми, ако пътувате с американските паспорти. На дъщеря ми беше изтекъл  бг-паспорт преди повече от две години. Тя пътува за Германия с американски паспорт, а по Коледа гостува в БГ. Влезнала е с американски паспорт и не е имала никави проблеми

# 461
Деси, не си мнго права. Дъщеря ти няма български документи изобщо, ако не се лъжа, лична карта имам предвид.
За хората, които са български граждани и притежават лична карта българска, има задължение да притежават паспорт и да влизат и излизат с него от България. Няма как да влизаш с паспорт на друга държава, ако си все още гражданин. Бистрили сме я темата тук, даже откъси от закона поствахме.
Сценарият е нещо като да искаш да влезеш с българския си паспорт в Щатите, нищо че си американски гражданин.

# 462
Деси, не си мнго права. Дъщеря ти няма български документи изобщо, ако не се лъжа, лична карта имам предвид.

Вече съвсем се обърках. Нали всички български граждани (т.е. тези, които имат ЕГН) са длъжни да имат и представят български документи на границата? Тоест, няма значение има или няма лична карта - задължително трябва да има паспорт, щом е български гражданин. Или аз нещо не съм разбрала? Миналата година не направих ЕГН на бебето точно защото нямаше време за паспорт и се притеснявах, че ще имаме проблеми.  newsm78

# 463
Хм, не съм много сигурна, че ще направят проблем при липса на бг паспорт. Че те откъде ще знаят дали имаш лична карта и бг паспорт? Ако кажеш, че е изтекъл да не би да не те пуснат?
Аз влизам винаги в Б-я с 2-та си паспорта, като бг само го поглеждат. А пък друг въпрос е, че и първото, и фамилното ми име са абсолютно различни в двата паспорта, т.е. все едно е друг човек - никога нищо не са казали.

# 464
Аз пък немога да разбера защо човек да не може да влезе с американския паспорт в България при условие, че има български паспорт също. Аналогията за влизане в Америка с български паспорт не важи донякъде понеже най-малкото ти трябва виза, за да влезеш. Да не говоря че проверките при влизането в Америка са доста по-сериозни в сравнение с влизането в България. Също в България може да се стои до един месец с американски паспорт без да имаш нужда от виза. Да, логично звучи като си гражданин на дадена страна да показваш документ-а от тази страна, но не виждам проблем някой да те спре на границата. Все пак като американски гражданин пак имаш право да влизаш в България и съответно ползваш това право. Може би има закон, но въпроса е този закон спазва ли се?

Между другото мъжа ми си изкара нов български паспорт преди няколко седмици и беше от стария вид, та и аз предполагам че старите си важат докато не изтекат и няма нужда да се подменят веднага като излязат новите паспорти. То е ясно че искат да вземат само априте на хората с най-новите паспорти.

Общи условия

Активация на акаунт