В САЩ бохчата сме стъкмили,114 гозби наредили!(или другото лице на бейбибума)

• 36 994
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • usa
мен тая работа с емигрантите да плащат данъци не ми хареса! така хубаво ми беше до сега като се скатавах и не давах и стотинка на чичо сам... но ми ми хареса поканата за ежемесечни мийтинги на президента c лидерите на двете партии. няма начин да не дадат плод тия срещи!

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 17:27 от миз

# 541
  • Чикаго / София
Не гледам политика откакто съм тук.

Ние децата ги пратихме миналата година за 1 месец в Бг. без нас. Вярно много мъчно ни беше. Едва дочаках да си дийдат, нооооооо за тях беше супер. Естествено мъчно им беше за нас, но се върнаха много пораснали, много говореха, особено малката използваше нови думи и изрази с които ни скриваше шапката. Бяха ходили на хижа в Стара Планина, бяха 2 седмици на село. Там като че ли най-им хареса - животни, свобода, цял ден тичат боси по двора, ловят охлюви, яздат магарета, возят се на каруца - от животните и близкия контакт с тях на село бяха най-впечатлени. Сега търсим начин да ги пратим и това лято за 1 месец. Сигурна съм, че пак ще ми е много мъчно, но си заслужава. А ние с мъжа ми през това време си направихме една разходка из няколко града, починахме си и си заредихме батериите за предстоящата година. На мен ваканциите на село лятото винаги са ми били много приятни. Едни от най-хубавите ми детски и безгрижни спомени са от летата на село при баба и дядо. Simple Smile

Нашите родители подпитват кога ще си ходим, ама както писах  знаят ни приходите, така че им е ясно - скоро няма да е и не дават зор! Wink

Вики аз втория път не знам колко преди термин щях да родя, че ми го предизвикаха, но самото раждане протече много по-бързо.  С мен имаше момичета които раждаха за първи път. По едно и също време ни сложиха вагиналните таблетки за предизвикване на раждането - аз родих с около 4-5 часа по-бързо от тях.

# 542
Здравейте и от мен  bouquet
Един въпрос каква е целта на речта на Обама?(сори ама ме заинтригувахте със коментарите-някакъв отчет ли прави newsm78)
Мики82 за списъците много неща са излишни, както Вики ти е показала бодитата и аз бях от тези дето близо 6 месеца ползвах цяло боди (втората снимка) и да ти кажа с по 6-7 такива изкарах от 0-3мес и после от 3-6 мес, отделно няма да споменавам че от БГ цялата рода се беше изсипала да купува дрешки от хубави по-хубави, но ги слагах само за снимка и толкова Peace много полезно нещо е тензух, да си набавиш слагаш върху хавлията и така като завиеш бебето след като го изкъпеш веднага попива водата и така не го търкаш и не нараняваш кожичката Peace
Хайде като се присетя още нещо ще пиша Mr. Green
Вики ти си герой Peace честита мама на Американска земя  Hug и аз чакам моята март месец Heart Eyes и пак ти желая леко раждане Peace аз родих 2 дена преди термина  Peace

# 543
Миме: http://en.wikipedia.org/wiki/State_of_the_Union_address

Аз пък го гледах тази сутрин, на запис. През април стават четири години откакто не сме в Щатите; започвам да си мисля, че няма да ме отпусне "втората родина" скоро  Mr. Green

Вики, за твоята статистика: първото дете термин + 3 дни; второ: термин - 7 дни. Божа работа, така да се каже, и двете не бяха предизвикани.

# 544
Вики, моят термин беше 21, родих на 15ти. Докарай го февруарско водолейче, хайде.  Grinning Леко раждане и здраво бебче.
  Знаете, че съм мързелива и не ми се чете назад  Embarassed, Мики, с коя торта омая родата? Рецептата може и на ЛС, да не се отплесва темата на ядене пак.  Laughing

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 17:21 от ТинаХрис

# 545
Мики, за списъците, от няколко си ги комбинирах и направих мой с доста малко неща. Вси4ко друго бях намерила в нета и записала в слу4ай на нужда да знам от къде да го купя без да губя време в търсене. Вземи от няколко неща по 2-3 бройки макс, за да видиш дали бебето ще ги хареса. Например, моето за нищо на света не можех да го увия в пелена/одеало, в тези пижами  пла4еше, а моя близка отгледа децата си в тях, супер удобни са нощна смяна и т.н. С две думи задължително е само кошницата за кола, другото е до дете Simple Smile Също имай впредвид, за бейби шауър хората купуват най-4есто за 0-3/3-6 месеца дрехи.

# 546
  • У дома
Вики, леко раждане!!!

Аз родих второто за половин час и ми казаха, че за третото ще трябва да го чакам в болницата, защото много бързо съм раждала. Само дето няма да има трето, колкото и да ми се молят първите две.

Момичета, може и да сте коментирали, но аз рядко ви чета... за амер. паспорт освен сертификата за гражданство какво друго искат? Май нямам акт за раждане или просто не мога да го намеря. Мога само да покажа, че тук съм сключила брак и толкоз.

# 547
Atalanta, сертификата + driver's license са достатъчни.

# 548
мики,моят много скучен и прагматичен съвет е-ако правиш шауър- регстрирай се в голям физически магазин за да можеш да върнеш 80% от нещата изглеждали супер кют,но абосл.неупотребяеми.Същото важи и ако вие купувате,освен ако не е някоя джаджа к сте помислили добре.Не е ? за парите толкоз,а за затрупването с имот ( по к тема знаете моята тирада),1то бебе магически и още неродено се образува с повече стока от 2та му възрастни родители.Аз върнах почти всичко и имах карти за ползване от ния почти докато се роди стефан. Новородено бебе има реална нужда от около 15 предмета (бях смятала навремето),другото е за радост на майка му,което не е хич маловажно (но мноооооооооо прах трупа Laughing)
*
Няма драма и дилема с път и ваканции,решили сме и обяснили  преди години и никой не се ежи.Пък да ми е съвестно-съвсем не,редица други теми си имам по к си късам косите

# 549
  • Boston, MA
Айде, Вики, чакаме новини. Бобката и аз го изкарах почти до термин, и двете раждания предизвикани. За нула време ги родих и двамата обаче.

По политическите въпроси няма да се изказвам, знаете, че съм щатната ви консерва (заедно с Бенс  Wink).

Децата в България не са пращани, въпреки че това е практиката на повечето ни приятели, ММ е твърдо против, аз вече започнах да се стоплям за идеята, поне за Дани, на 4 год и поне за една седмица. Може би ще изчакам сам да иска да ходи там... сега ми разправя как ние двамата сме щели да отидем в "Афика", а тати и Боби, и брат ми да стоят тук Grinning Как имаме нужда от почивка няма да обяснявам, но засега сме решили всеки да почива по няколко дни сам, да се откъсне..

За бебе-стоката (Анет  Laughing) абсолютно съм съгласна, че зависи от лайфстайл и виждане на майката. Бодита и от двата вида ползвам, късият ръкав е като бельо, другите тип гащеризон са горната дреха и това е всичко, дори сега зимата Боби не го обличам повече от два ката вкъщи, навън само космонавт и/или завивка на седалката/количката (в зависимост колко минуса под нулата е Grinning). Лятото и двете момчета са били само по "долното" боди, с късия ръкав, евентуално памучно панталонче. Първия месец ми бяха удобни нощниците с дупка отдолу.

Пег Перегото пък аз не мога да го понасям вече, кошницата за колата тежи 100 кила (сигурно е много предпазена, ама аман), количката и тя една голяма, нямам търпение пролетта да бухам малчо в Макларън-а и леко портативно да се разхождаме.

Монитор ми е бил излишен, както и burp cloths и подобни. Не харесвам бебета с лигавници (въпреки че моето също постоянно се плюнчи), та и това не ползвам. Никога не съм ползвала и кофа за дайпъри специална.

Моите must have-s са Бопи (въпреки че и обикновена възглавница ползват хората за кърмене), кенгуру/слинг, за Дани и swaddling blanket, но Бобката не харесва да са му вързани ръцете. Бих купувала размер над 6 месеца също, и аз много връщах, и си взех неща, които харесвах и ползвах.

Това беше седмичната тирада, до скоро!

# 550
И аз ще чакам новини от Вики!

Баща ми очаква да си ходим всяка година, лятото, нали, но същевременно ни третира като туристи "Ще ви заведа в Шумен и Троян, тук, там, еди кви си"... Само дето след последното пътуване до БГ бих искала да не ходя поне 2 години, че ми дойде много вече.

Искам да попитам какви са традициите около организирането на бейби-шауър в работна среда? Шефката ми скоро ще ражда, знам, че не иска нищо преди да се роди детето, но след това? Ако ще има шауър, аз ще трябва да го организирам, всички други са или мъже, или прекалено далече в орг. структира.

Трябва ли да е изненада? Мъже могат ли да участват? Мога ли да мина с организиране на събиране на подаръци и пращане в дома на шефката?

Стейт ъф да юниън адреса таз година трябва бъде включен в учебниците като ярък пример за откачен популизъм. Харесва ми да пляскат и да се радват, обаче не разбрах върховните съдии за кво идват въобще, ако ще седят като намусени хлебарки?

# 551
Да добавя към полезния съвет на Анет - ако имате да връщате нещо връщайте го овреме иначе може да откажат да го приемат (на мен ми се случи, но след година туткане де Blush).
Важно е в какъв сезон ще се роди бебето, в кой щат живееш (заради климата), имаш ли място в жилището, и т.н. за да си планираш покупките. Например стайната люлка беше първото нещо, което върнах като излишно за нашия случай.

Нямаме натиск да си ходим за ваканциите до България. За 11 години сме си ходили 6 пъти, като в другите години някои родител ни е идвал на гости, или сме имали баба да гледа Мария за по-дълъг период.

Ирка, и моите най-хубави спомени от детството са свързани с безгрижните ваканции на село -  разходки до реката, с колелото до язовира, ядене на суров слънчоглед, крайпътни вишни и джанки, прибиране в къщи само за ядене и спане, ееех размечтах се Laughing... Може би след някоя и друга година да изпратим малката сама за месец-два, но засега и тя и ние не сме готови.  

Хиър, ако няма да правите нищо преди раждането, защо не й съберете пари за гифт карта в някой магазин, откъдето после да си купува памперсите, бебешките храни и каквото има нужда? На мен в предната ми работа ми бяха направили изненадващ шауър с вечеря в ресторант,  общо 20-ина жени без мъже. В тази ми работа правят шауъри с торта, балони, уишинг уел баскет за дребни предмети и предимно събираме пари за гифт карта, идват и мъже да си хапнат от тортата  Grinning. Иначе основният шауър си го правят роднините. Шефката ти американка ли е?

# 552
Вики, ти наистина си на финала! Всичко да протече както искаш и, да, новини  ще чакаме!

Това за лайфстайла наистина е важно за бебешките покупки. Аз следвах съветите тогава на 1-2 приятелки, които бяха родили преди мене и общо взето, ги намерих за полезни, но и излишни неща имаше. Бопи възглавницата (сори, Бубка) не я харесах нещо. Монитор трябваше защото сме на няколко етажа. И кофата за дайпери беше полезна, и помпата... А пък в слинг моята не искаше и това е.  

Не мога да си представя да оставя детето на някой за 1 месец, дори и да има на кого. И мене като дете никога не са ме оставяли толкова дълго. Аз сега за 3 дни само оставих толкова инструкции и прекарах толкова време на телефона...

# 553
Хиър, ако няма да правите нищо преди раждането, защо не й съберете пари за гифт карта в някой магазин, откъдето после да си купува памперсите, бебешките храни и каквото има нужда? На мен в предната ми работа ми бяха направили изненадващ шауър с вечеря в ресторант,  общо 20-ина жени без мъже. В тази ми работа правят шауъри с торта, балони, уишинг уел баскет за дребни предмети и предимно събираме пари за гифт карта, идват и мъже да си хапнат от тортата  Grinning. Иначе основният шауър си го правят роднините. Шефката ти американка ли е?

Зарка, мерси! Гифт картата е добра идея, но аз може и да подпитам дали има някакъв списък жената някъде, да съберем пари и да го купим. Не мисля, че ще имам енергия и време да организирам торти и т.н., може би на първия й ден след матернити ще купя торта, но не мога да направя всичко с украсата и игрите. Американка е, вярваща еврейка е, ако е важно, че аз хич не разбирам.

На тези жени в България им викат "пухкави" http://www.viewsofia.com/article/4976/%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B5%D … D0%B8%D1%80%D0%B0  ooooh! ooooh! ooooh!

# 554

Сетих се за тази стара снимка.

Общи условия

Активация на акаунт