В САЩ бохчата сме стъкмили,114 гозби наредили!(или другото лице на бейбибума)

• 36 979
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Да, но хомеопатията обяснява болестите и произхода им от съвсем друга гледна точка. Разбира се всеки е  прав за себе си.  Laughing

# 631
/

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 18:15 от Лeни

# 632
Да, но хомеопатията обяснява болестите и произхода им от съвсем друга гледна точка. Разбира се всеки е  прав за себе си.  Laughing

Да съгласна съм с теб, да не говорим самото лечение колко е различно. Имам 2 прители които са се отдали на хомеопатия, имат си и пациенти, но са споделяли с мен, че без консултации понякога им е трудно да назначат лечение, особено хронични заболявания. Може би от там идва моето предпочитание към лекар-хомеопат.

Да не говоря какви неща съм изчела за лечение в нета, което един лекар хомеопат няма да назначи никога такова лечение.

# 633
е, добре, Нуфаро,  но аз не разбирам кой лекар в такъв случай носи отговорност за здравето на детето?

Благодаря, момичета!

# 634
Ами майката. Laughing

# 635
е, добре, Нуфаро,  но аз не разбирам кой лекар в такъв случай носи отговорност за здравето на детето?

В случая аз си нося отговорност за детето, защото аз отказвам лечението на антибиотик. Аз имах нужда от диагноза на медицинско лице.
Повярвай ми не се чувствам много добре от цялата работа, да не говорим, че мъжа ми и той се притесни и казва взимаме антибиотика. Дмитри никога не е пил антибиотик, което не ми е проблем да му дам, но знам че може да се излекува и без антибиотика- при точна диагноза и точно хомеопатично. А каква е гаранцията, че антибиотика ще е точния, след 7 дни друг  и т.н. При хомеопатичните по бързо се разбира ефекта на лекарствата.

# 636
Нуфаро, дано детенцето оздравее бързо. 

Моите впечатления са, че като правило докторите не са тренирани за хомеопатия и не се занимават с това (единици са изключенията). Ако става дума за билки, например, няма никакви систематични изследвания, и няма данни за взаимо-действията между различните хомеопатични средства.  Освен, че не са тренирани в хомеопатия, докторите нямат никакви финансови инсентиви да се занимават с това. Виж, финансови инсентиви от фармацевтични компании имат доста. 

При всички случаи, бих предпочела да имам доктор тука, който може да прегледа детето ми наяве вместо през океан. И изобщо, ако нямате доверие на един лекар, сменете го!

# 637
Нуфаро, в САЩ съм 7 години. И аз доста разбирам от лекарства (микробиология+фармация) и по принцип доста споря с доФторите. Тука се назначава широкоспектърен антибиотик до излизане на резултаите от посявката, след това се корегира. Като цяло тука лекарите не предписват антибиотик за щяло и нещяло...., но ако предпишат значи има причина.

# 638
Не ме разбирай погрешно, изборът си е твой, а и аз нямам достатъчни знания нито по хомеопатия, нито по медицина, че да изказвам мнение за лечението, просто исках да кажа, че е хубаво едно квалифицирано лице да има цялата картинка за състоянието на детето и реакциите му към различни лекарства! Системата тук е достатъчно усложнена, вие сте нови и запрятай ръкави да се ориентираш, защото това не ми звучи като дългосрочно решение на въпроса...

(както за пореден път става ясно цар съм да давам акъл непоискан! за което се извинявам!)

# 639

При всички случаи, бих предпочела да имам доктор тука, който може да прегледа детето ми наяве вместо през океан. И изобщо, ако нямате доверие на един лекар, сменете го!

И аз предпочитам доктор тук, може би нямаше да стигнем до бронхит изобщо. Но ние сме на Меди- кал и нямаме много избор на лечебни заведения, да не говориме да си избирам лекар хомеопат. На мъжа ми не му плащат здравни все още(ние сме от скоро тук), аз работя, но не се водя на работа. На детенце още веднага му направихме тази застраховка и така. Ще трябва да измисля нещо, но още незнам как ще станат нещата.
Аз харесвам педиатърката, проблема е че предлага друго лечение.
Имам два избора- Нов лекар хомеопат или сегашния лекар и друг начин на лечение.
Ясно е , че така не може  да се лекуваме през океан.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТГОВОРИЛИ ПО ТЕМАТА

# 640
Мнооого в страни от темата но пак искам да попитам някой дали има рецептата на  една бисквитена торта която съм  виждала преди месеци в готварския.
Изписаха се сигурно 20 страници от въодушевени фенове на торатата колко била вкусна ,помня че беше с бисквити ,кисело мляко и овесени ядки мисля?!
Някой случайно да е попадал на тази торта-търсих до сега с търсачката но нищо не излиза.
Клеър? тандур?

# 641
Вики, може би иде реч за тази, Мюсли Торта:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=105335
Таннита или Тандури да ме поправят ако бъркам...

Аз я правих преди време, наистина е вкусна.

Леко и бързо раждане ти пожелавам : )

# 642
Мюсли Торта!   chef Лятото я правех почти всеки ден.  Grinning В началото си я ядях сама,  Party но после се навъди конкуренция.  Whistling

# 643
За лекарите ще замълча.Но за закуските ще си кажа Laughing - освен изброените уважаваме и  едни солени мъфини (броколи,сирене,аспержи,пиле,каквото има друго),стават и за закуска и за обяд,ядат се 3-4 дни и успешно разнообразяват преобладаващата сладория закускова.
*
До тези с по-големи деца-дечинята домакинстват ли?нашите перат,нагъват,прибират,товарят и разтов.миялна,подреждат играчки,приготвят дрехи за седмицата,чистят кола и пр.- с помощ,напомняне и пр,но действат. Аз все си мислех че е нормално,оня ден ме заклеймиха като зловещ експлоататор,децата на офиса (м-у 6 и 18) не правят почти нищо от гореописаното????Не можели,щели да счупят,деца били??

# 644
  За детския труд съм.  В смисъл помощ в къщи, полезно е даже според мен.  Някакви домашни ангажименти, не поемане на домакинството.

Общи условия

Активация на акаунт