В САЩ бохчата сме стъкмили,114 гозби наредили!(или другото лице на бейбибума)

• 36 972
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Аз тъкмо щях да кажа дали не е мюсли тортата на Сладка Хапка Simple Smile Вики това ли търсиш?

Анет, абсолютно експлоатирам от най-ранна детска възраст. Не винаги ми се получава ( има неща, които предпочитат пред други), но за възрастта си се справят много добре.  Peace

# 646
Честит рожден ден на патерица на Ангелинка, да расте здрава и щастлива!

За закуска много ядем кашкавалки от типа филия с маргарин и кашкавал запечена в скарата.

Нуфаро, и моето дете е с бронхит. След като декември я водихме два пъти на доктор за обикновени детскоградински вируси и беше пила антибиотик за ушна инфекция, точно след Коледа имаше ужасна кашлица и се оказа бронхит та пи втори антибиотик. Гадно е, защото уж нищо му няма на детето, а кашлицата се влачи до два месеца и може да се възбуди дори само от стден въздух. Аз предпочитам да слушам обикновената медицина, че не дай си боже се наложат по-сериозни интервенции ще отида в болница, няма да търся алтернативни методи.
Пийте си антибиотика, не е толкова страшно и дано се оправи скоро детенцето  Hug.
Само да добавя, че Мария 3 години, докато идваха бабите да я гледат, не беше пила антибиотик и не беше вдигала температура. Аз не знаех какво е болно дете. Но тръгна на градина и се промени положението, та и аз се постреснах декември месец  Confused.

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 16:59 от Зaрка

# 647
  • Чикаго / София
Анет, помагат децата в къщи. Прибират си дрехите след пране, играчки, помагат с миялната и другидребни задължения които са им по силите.  Деница помага много, Лъчезара още бяга по тъч линията, ама и тя се включва все по-често.

# 648
Веднъж лекувахме малката така от разстояние, никога повече. Тъкмо бяхме дошли, без застраховка, нашата вдигна една зверска температура, не можеше да диша, хъркаше като спеше, и педиатърката от БГ каза "Давай антибиотика" (който бяхме донесли ей тъй за всеки случай). Дадох една доза и след час заведох детето на лекар. Круп, вирусно. Да ме питате с кой акъл щях да натъпча детето с антибиотик ей тъй заради $200 сметка. Не нося лекарства от БГ вече, не поръчвам, не експериментирам. Тукашния педиатър изписва антибиотик и за леко зачервено ухо (да чукна на дърво, моето никога не е имало ушна инфекция), в този случай не го дадох, след контролния преглед се оказа, че всичко е наред. Не знам дали е било презастраховане, но като цяло харесвам педиатъра.  Peace

За помагането у дома - помага. Сама проявява желание да събира пране и чинии, разрешавам без драми, че ще счупи нещо. Но играчките са друга бира, събира ги едва след като "изхвърля" някоя и друга. Казвам "Бомба е паднала бе, дете", тя ме пита "Къде е, не я виждам?".

За закуската разнообразявам и аз, обаче гледам да е предимно солено. И попара със сирене и сухар правя все още, заради сиренето. Днес макарони с cottage cheese, утре баница със спанак и сирене. Рядко пие мляко и по тази причина гледам поне закуската да е "сиреняна".

# 649
Детето оби4а да помага, има нужда да подреждам след него, но важното е, 4е има желание. В Джъмбори класа също ги карат да прибират игра4ките, като им пускат една песни4ка за клийн ъп, Ейдж си я подпява редовно като шета Laughing

Анет, а как тези деца(от офиса) си изкарват джобни пари? Мъжа ми е казвал, 4е е трябвало да "заработва" парите с домашни задължения, не за 4истене на стаята(това си е било задължетелно у тях), но за косене на трева, разходка на ку4ето, боядисване, миене на колите и т.н.

нуфаро, както ти си решиш Peace Само споделям нашият опит-мъжа ми се самолекуваше( не знаеше,4е има бронхит), завършихме в ER и системи, имунната му система отслабна и си докара за следващата година още два пъти бронхит.

До сега никога не сме имали слу4ай с детски антибиотик, който да не работи и да е трябвало повторно ле4ение с друг. Детето имаше MRSA, която е резистант на много антибиотици, бях се подготвила за много такива да се пробват, но от първият вси4ко се оправи.

# 650
мерси на включилите се,експлоатцията продължава с бясна скорост,ей на дианка бърка кекс сега Grinning!бенсън,не знам,тук много популярно е децата да имат гифт карти,а не кеш, финансовата к-ра за мое изумление е екстра дори за родители..
добавка-6пм са намалили ориг.крокс и пр сандални неща под 10 кинта,за малки и големи Grinning

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 18:48 от anette1104

# 651
Ауу, Анет, болна тема подхвана. Колко много бих предпочела за сега да не помага, ама няма начин. Носи си едно столче навсякъде  и иска във всяка манджа да бръкне, да разбърка, да сложи подправки по негов вкус. Изобщо не мога да му смогна.  ooooh! Иначе нямам против, ако помощта всъщност беше помощ, ама сега ми създава два пъти повече работа.

# 652
Атти, здрави нерви и търпение, има светлина в тунела Simple Smile Към 2 и половина запо4ват да разбират пове4е, дале4е са от послушание, но е по-добре...

Анет, явно са се променили нещата от преди 15 години, когато мъжа ми е бил дете....жалко, 4е не е към по-добро.

Айде отивам да разгледам в 6пм, мерси Simple Smile
-няма нищо в размера, който търся Crossing Arms

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 22:47 от benson10

# 653
Анет, явно са се променили нещата от преди 15 години, когато мъжа ми е бил дете....жалко, 4е не е към по-добро.

Много зависи за коя част на страната става въпрос, и за коя социална/икономическа прослойка. Не бих се учудила на белите suburban kids да им се слугува и нищо да не пипват, но това е по-скоро изключение. Хората които познавам наоколо си разпределят задълженията между всички членове на семейството, по вестниците непрекъснато има статии със съвети за chores и децата, има голям натиск да заработват нещо със собствен труд както споменахте от косене на трева, baby sitting и т.н. Така че спокойно, все още си експлоатират хората  Wink Според мен е полезно децата да се учат да помагат, ако е в разумни граници - да си подреждат играчките, да си сгъват дрешките и т.н. Експлоатация е ако ги водят всяко лято на село да кОпат картофи и да се потят на къра наред с възрастните  Mr. Green

# 654
По вестниците пише и за читаво хранене,и спортуване,и контра-булинг, и редовни лекарски прегледи и пр и пр-по мои впечатления м-у написано и сторено разлика огромна,затова питах и за лични мнения.В моите среди няма натиск за изкарване на пари,хич дори,пазарят се като циганета тийнс и отказват поголовно оферти на к аз самата бих се съгласила преди 5 години.Съвсем друг ? е че за мен участването в домакинството не трябва да се заплаща, този модел ми е особено грешен.

# 655
По вестниците пише и за читаво хранене,и спортуване,и контра-булинг, и редовни лекарски прегледи и пр и пр-по мои впечатления м-у написано и сторено разлика огромна,затова питах и за лични мнения.В моите среди няма натиск за изкарване на пари,хич дори,пазарят се като циганета тийнс и отказват поголовно оферти на к аз самата бих се съгласила преди 5 години.Съвсем друг ? е че за мен участването в домакинството не трябва да се заплаща, този модел ми е особено грешен.

Да, аз затова казах че много зависи за кои хора става дума. Някои следват писаното по вестниците и тичат джогинг по улиците и парковете, някои набиват чипс пред телевизора. Участването в домакинството и косенето на трева за пари май е като здравословното хранене и exercise - подкрепя се на теория, слага се в new year's resolutions, но в крайна сметка кой го спазва и кой не, е съвсем друга работа...

Между другото и на мен ми е много странен модела със заплащането на дете за домакинска помощ. Може би заради модела "който не работи, не трябва да яде" който ми се прилагаше на мен като дете  Mr. Green

# 656
Още нямам родителски опит по темата с детския труд, но намерението ни твърдо е да си възпитаваме чадата в духа на "Който не работи - не яде". Не възприемам по никакъв начин заплащане за помощ вкъщи. Пари да се печелят от косене на трева и гледане на деца е чудесно, ако се прави в къщата на друг, след като е свършено каквото трябва у дома. В семейния дом задълженията са общи и първо се работи за благото на семейството, после за собствени облаги.

# 657
Не бих се учудила на белите suburban kids да им се слугува и нищо да не пипват, но това е по-скоро изключение.

Сред белите богати деца хич биля не е изключение по мои наблюдения. Поради което отиват в университет, и мама и татко ги записват към 24hour valet service, защото детето не знае как да пусне пералня и не е пипало прахосмукачка през живота си.  Rolling Eyes

# 658
Съвсем друг ? е че за мен участването в домакинството не трябва да се заплаща, този модел ми е особено грешен.

да, да и да!

И Гелето пишман помагач като Аттин К., но аз силно поощрявам и и давам достъп и инструктаж до всичко (препаратите и котлоните са аут), последно ме изкодошиха в градината, че ще и напишат чек в края на месеца, защото била на всяка гозба мерудия и настоявала да се грижи и храни по-дребните!
Тормоз и експлоатация дотогава, докато истинският свят и се стори като черешка на торта  Mr. Green

Експлоатация е ако ги водят всяко лято на село да кОпат картофи....  Mr. Green
Картофите са китка в сравнение с царевицата, вЕрвай ми... от детска гледна точка е забавно, а в тийн годините стимулира академичните успехи с цел да се избегне повторението на гореописаните ситуации  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 01:42 от Agent Provocateur

# 659
Не бих се учудила на белите suburban kids да им се слугува и нищо да не пипват, но това е по-скоро изключение.

Сред белите богати деца хич биля не е изключение по мои наблюдения. Поради което отиват в университет, и мама и татко ги записват към 24hour valet service, защото детето не знае как да пусне пералня и не е пипало прахосмукачка през живота си.  Rolling Eyes

Да де, не че сред тях е изключение, а че те самите са изключение на фона на цялата страна, защото все пак повечето хора не са богати suburbans. Но пък сред последните какви изцепки съм виждала... На една състудентка родителите й идваха с колата, взимаха й мръсните дрехи да ги перат вкъщи (живееха на половин час разстояние), и й ги доставяха прани и гладени. Щото е голям зор да си набуташ парцалите в пералнята и после в сушилнята в общежитието  ooooh! Виж ако трябваше на ръка да пере, и да простира в студа на въжето, а няма време защото трябва да учи... как да е... но в днешно време с пералня и сушилня е направо срамота.

Общи условия

Активация на акаунт