В САЩ бохчата сме стъкмили,114 гозби наредили!(или другото лице на бейбибума)

• 36 970
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
заплащането за 4аст от домакинските задължения е с цел да се нау4ат децата да ценят парите и знаят, 4е не  вси4ко се полу4ава на готово в този живот. на мен ми харесва идеята, естествено не говоря за миене на 4инии и оправяне на стаята(нито това имах по-рано като споменах заплащане), но за по-трудоемки дейности бих го направила, нали все отнякъде и някога трябва да се нау4ат и градят навик, защо да не запо4не от семейството и много преди да станат на 15 и могат да работят другаде.

# 661
Бенс, разбирам ти идеята.  Peace
За нас просто е по-приемлив вариант детето да получава джобни, отколкото да му се заплаща за това, че е свършила нещо вкъщи. Пак се учи на бюджет, но без да се слагат етикети с цени на неща, които така или иначе трябва да се свършат вкъщи, а и на самото дете ще му бъде полезно да знае как се правят. Предполагам, има значение, че ние и двамата сме гледани така.  newsm78

Дидитка, то чак не е смешно. Имах студентка втори курс, която ме моли да й удължа срока за take-home exam, защото чистачката погрешка смела теста й заедно с боклука. На въпроса каква чистачка, след като университетът я задължава да живее в общежитие, ми беше обяснено, че те си наемали фирма за чистене. За стая 10 квадратни фута.

# 662
Егати студенката Shocked.

# 663
Да се оплача, днес ходихме до Аспен. От този курорт ( все пак световно известен) очаквах повече. Че то Банско е по-голямо от това градче. Да не споменавам, че Лейк Луйс ( Канада) е доста по-голямо, а и пистите му са къде къде по-хубави.

Е оплаках се.

Относно заплащане на помоща в домакинството подкрепям  ianajar. Иначе и аз искам заплащане за това, което върша.

# 664
За нас просто е по-приемлив вариант детето да получава джобни, отколкото да му се заплаща за това, че е свършила нещо вкъщи.

това пак са джобните пари, но не са дадени защото му се полагат, а защото ги е заработило и ще си помисли два пъти пове4е преди да реши за какво да ги похар4и. пак да кажа, 4е не става на въпрос за нормална ежедневна помощ.

---
с такива образи слава богу не ме е срещала съдбата Laughing

# 665
Бенс, разбирам ти идеята.  Peace

И аз разбирам идеята, има резон в нея дет се вика... просто ми е неестествено може би защото не съм свикнала с такава нагласа. Все си мисля че в семейството всичко се прави за доброто на семейството, а не за пари. Пък вече съседите нека им плащат за ринене на сняг или косене на трева - и от това могат да се научат да ценят парите, но да си знаят че в наш'та къща помагат защото живеят в нея, а не заради заплащането.

Агент, знам я и царевицата, и всичко  Laughing Вече две поколения бягаме от картофи и царевица - първо майка ми на 300км в София, после аз през океанО в Бостън. Наистина много стимулира академичните успехи. Въпреки че ми липсва елемента на прясното доматче от бостана... Затова си отглеждаме зарзават в двора, от семената на баба   chef

Като казахте писти, ние сме се засилили да ходим на ски, понеже на мен ще ми е сефте, но покрай нас е много плоско... Бостънджийките, ходили ли сте от тук някъде на ски? По възможност да не отива един ден само в път  Mr. Green  Като за сефте няма нужда да е нещо впечатляващо. Хвърлила съм око на Wachusett, че май е най-близкото възвишение наоколо. Някой ще може ли да даде впечатления?

# 666
кюбит,тандур ...мерси -мисля че е тази торта но съм я виждала в друга тема в която възхвалите надхвърляха 50 стр.   ,надявам се да е същата торта...

Мамчето дойде и съм много щастлива и спокойна вече -   да става каквото ще става  Mr. Green
Вече имаме проблем с "недей да вдигаш това да носиш ,много е тежко или легни и си почивай" ,днес и казах че не съм тежко болна а просто бременна и че мога спокойно да нося 5 галоновата бутилка с прясно мляко  Laughing . Ех тези майки... Heart Eyes

Аз пари не давам -Дан е възпитан със пари за свършена работа ...гледаме да балансираме и му казах че може да и дава по доларче от време на време когато наистина е заслужено.
Не ми пречи тъй като не ми иска пари когато я накарам да си изчисти стаята .Помага ми детето и то с огромно желание,иска да мете ,иска да сгъва и подрежда дрехи иска да чисти прах...доволна съм за сега,ще е добър пример като голяма кака.

# 667
Пари не давам аз, лоша съм  Mr. Green. Тя чисти баните (без тоалетните)- огледала, фосити, каунтери и т.н., бърше прахта и разбира се стаята й си е нейно задължение. Сега с брат й ми е помощ незаменима. Седи до него говори му, забавлява го аз докато свърша нещо. Проявява интерес към готвенето, реже ми салатата, прави палачинки и разни мъфини.
Бих казала, че е много важно да се поощряват, тъй като идва момент в който ще им е необходимо да го могат.

Момичета имам въпрос. На свекър ми му предстои сърдечна операция. Правиха му анджеопласти и се установи, че няма запушвания. Проблема е във валв ??? Как го превеждате и коя част е това? Това ми е и въпроса. Гледах в гугъл, но нещо не схващам.

# 668
Клапа е общото название на български, като там всяка клапа си има име (пулмонаpна, аортна и т.н.)

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 07:47 от Juturna

# 669
Тенкс Джу, предположих, но не бях сигурна.

# 670
  • usa
честит рожден ден на геле агентова, със закъснение, но от сърце! всичко най-хубаво и желая - здраве, смях, ум, късмет и едно жълто ламбурджини отгоре за добавка. ако тя не го иска, майка и да го вземе...

за джобните, задълженията и детската експлоатация. у нас навремето много се радваха да помагат, могат - не могат, искам - не искам, настояваха и вършеха всичко с удоволствие и усърдие. от как захитряха, ака станаха пубери, много е важно да пропускам да споменавам, че това, което ги карам да свършат е задължение. чуят ли думата `chore`, абсурд е да свършат каквото ги карам. ако ги помоля просто да ми помогнат, в повечето случаи го правят, но да вършат chores просто не е куул. общо взето големите нямат много задължения - сгъват дрехи, вадят чинии от миялната, бейби ситват брат си винаги, когато трябва, прибират го от училище, подреждат си стаите, прибират масата след вечеря, често се прехранват и хранят брат си и общо взето това е. не постигват трева, не разхождат куче(не им харесва да прибират след него), не го и къпят, не пускат прахосмукачка, не бършат прах, не чистят тоалетни... но за мен е важно, че не минава ден, в който да не са свършили нещо полезно за обществото. не им плащаме за свършена работа, имат си allowance, от която си плащат и сметките на сел фоните, идеята на което е ги учим на спестовност. не съм съгласна с мнението, че белите събърбън деца не работят и трябва да им се слугува. 99% на пирятелите на децата ми са бели събърбън деца и всичките се трудят. на повечето по-големите им братя и сестри работят поне през лятото, една част от тях и през учебната година.

анет, не каза какво стана в училище  Thinking?

# 671
ето и нещо много смешно по неделнишки  Grinning

http://www.youtube.com/watch?v=1lYgpxBtJbc

гледайте до края ,отначало изглежда ужасно но всъщност е сладко  Laughing

# 672
Честит Рожден Ден Танита!!!!Желая ти много здраве ,щастие и много любов!!!
Весел празник
  bouquet

# 673
Честит да и е!  Жива и здрава и много късмет!

# 674
  • У дома
Честит рожден ден на Гелето Агентова!!!!  Много много радост да носи на мама и тати!

ЧРД и на Танита!!!

Положението с чоорс вкъщи е като при миз . Пари не давам, защото и на мен никой не ми дава за чистене. Но вчера ми се каза, че бърсането на огледала нямало смисъл, защото бързо се цапали отново. Та съм решила днес да не готвя, защото какъв е смисъла да ядем, ако след това пак ще огладнеем  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт