Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 ян. 2010, 12:17 ч.

Частна ясла "Доверие" в Редута

 • 35 229
 • 198
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 159
Правото /и финансовата възможност/ на родителя е да избере частна ясла/градина/у-ще. Когато избира, преценява. Всеки родител иска различно-хранене, обучение, допълнителни занимания, басейн и т.н.т. На последък родителите се впечатляват от мат. база и забравят да питат за други неща Грешка!Не че това не е важно, но е 50%, а останалите 50% са други неща-персонал, храна, обучение. Знам и за други ЧДГ със сауни, в които нещата "не са на ниво".
Струва ми се прекалена тази публикация. Не казвам, че майката лъже, но...!Интересно ми е от "къде е надникнала " и видяла тъпченето на децата и шамарите? Те на двора ли се хранят. Деца на 2г. могат да имат богат речник. Да, те не лъжат, но света им е различен и те си измислят. /много честа съм чувала -"тати би мама"...., "мама вика един чичко у нас" и т.н.т./. Не мога да ти вярвам на 100%. Освен това се включиха и други/със стара регистрация/, които изказаха положително мнение. Интересно ми е, дали някога, някъде във форума сте попадали на детско заведение/частно или държавно/, за което да няма и лош отзив!!! Аз-не!

# 46
 • Мнения: 67
    Наистина прочетох тук  доста информация, която е злонамерена и тенденциозна. И истинността  на казаното от авторката е под въпрос.  Едва ли някой вече вярва на подобни крайни мнения. Не познавам хората от тази градина, нямам познати, чието дете да е там, но ми стана тъжно за персонала, който работи там. Дали те заслужават тези думи!?
    Не знам за вас, но аз определено все по-малко вярвам на мненията с ясно изразено злонамерено послание. Също и на крайните възторжени отзиви, които са си скрита автореклама. Време е да се променят някои от правилата във форумите - не можеш да рекламираш, но можеш да уронваш престижа на когото и да било!? ooooh!
    

# 47
 • София
 • Мнения: 1 208
Да, и според мен крайните мнения не трябва да се толерират. Странен е факта, че някой би се регистрирал в сайта единствено, за да апелира да не се записват деца в дадено частно заведение. Ако пък от друга страна е истина, съжалявам за случилото се с детенцете, но считам, че е редно първо да се говори с другата страна и да се уточняват нещата директно, а не сега да се психясат всички родители на дечица посещаващи въпросното детско заведение.

# 48
 • Мнения: 3
Здравейте!
И аз съм ужасена от това, което прочетох.
Искам да споделя, че познавам отблизо работата на "Доверие" като учител на деца, които са преминали през целия цикъл: ясла - градина - подготвителна група. Смело заявявам, че децата, които идват от "Доверие" и са преминали през целия им цикъл на обучение, постъпват в училище с изключително висока подготовка. Тези деца категорично се отличават от общата маса на децата, идващи от държавните градини. Това са деца с изградени училищни навици и отношение към учебния процес и със знания, които далеч надхвърлят образователния минимум, който се изисква за постъпване в училище.
Тези мои наблюдения ме навеждат на мисълта, че педагогическата работа на всички нива в „Доверие”  е на висота, така че това, което пише МАМА31, според мен е клевета и измислица! Ако изобщо е имало напуснали педагози, според проучването (а бих казала и надничането през прозорците) на въпросната МАМА31 (която дори няма доблестта да си напише името), вероятно въпросните "кадърни" педагози не са издържали на високите изисквания към тяхната работа, които далеч надхвърлят изискванията в държавните учебни заведения.
Много още неща бих могла да споделя, но има ли смисъл? Според мен МАМА31 е от познатия и в училище тип майки, за чиито деца все няма достатъчно добро училище и достатъчно добри учители... Жал ми е за детенцето! Представям си колко пъти още ще бъде местено от училище в училище...

# 49
 • Sofia
 • Мнения: 3 495
Смело заявявам, че децата, които идват от "Доверие" и са преминали през целия им цикъл на обучение, постъпват в училище с изключително висока подготовка. Тези деца категорично се отличават от общата маса на децата, идващи от държавните градини. Това са деца с изградени училищни навици и отношение към учебния процес и със знания, които далеч надхвърлят образователния минимум, който се изисква за постъпване в училище.
Има си хас да не са генийчета Joy Новорегистрираните потребители винаги са трън в очите в подобни теми. На тях може да се вярва толкова, колкото и на крайните мнения.

# 50
 • Мнения: 564
desive78, може и да ти е смешно, но най-вероятно е така. Когато дъщеря ми отиде в държавната градина тази година - I гр., самите и учителки ме питаха кой е работил с това дете и как е работено, че знае толкова.

# 51
 • София
 • Мнения: 277
Предния си пост написах в изблик на емоция, за което се извинявам на всички пишещи и четящи темата. Може би не бях права да обвинявам авторката, че се е регистрирала единствено да злослови по адрес на " Доверие" и използвах факта, че аз съм "стар" потребител в полза на моето мнение.
Вероятно детенцето просто не се е адаптирало, възможно е да не се е чувствало добре в яслата, възможно е и възпитателите да не са се справили с него. Всичко е възможно и всяко дете е различно. Това не значи обаче, че персонала е лош. Изля се прекалено много пумия върху това детско заведение, обаче, със силно преувеличените коментари на Мама31.

Знам че свят голям - хора всякакви. Естествено всеки има правото да не е доволен от нещо. Просто ми стана мъчно за г-жа Горанова и всички, които работят там с такава нежност, търпение и усърдие. И накрая да прочетат това.

Всяко едно нещо , вероятно има своето логично обяснение. Когато авторката е "надникнала" и е видяла как сестрата държи ръцете на детето, тя просто може да му е говорила и да го е успокоявала, ако е било разстроено за нещо (по-вероятно според мен), отколкото да го е стискала за ръцете, за да го тъпчат насила. Дете на 2 може да си измисля, повярвайте ми! И ако авторката е искала да се свърже с директорката, няма нищо по-лесно от това. За какво и е, някой да урежда срещи? Има телефон на сайта, на таблата в яслата и градината, от персонала също всеки би и го дал, ако го поиска. Защо не се е обадила да поговори с директорката, а в момента се опитва да разбие на пух и прах авторитет, граден с години?

# 52
 • Мнения: 67
Именно - опитва се да разбие авторитет, граден с години.
И може безнаказано да го прави, нали!?

# 53
 • Мнения: 1 072
Че то никой не наказаха за злословенето по адрес на най-стабилната банка преди време, което едва не я кътурна, а това е престъпление, та вие се чудите как всеки може да злослови по адрес на някаква си детска градина:-) Само минавам през темата, не ме интересува лично. Моето мнение е, че става въпрос на гнусна нелоялна конкуренция, във всеки случай дано да е така, а не да са насилвали детенце да се храни Peace

# 54
 • Мнения: 4 465
Интересно ми е, дали някога, някъде във форума сте попадали на детско заведение/частно или държавно/, за което да няма и лош отзив!!! Аз-не!

В интерес на истината за Доверие не съм чела лоши отзиви. Сега прочетох.
Нямам преки впечатления, но преди време проучвах ДГ в района и ако малката не се беше класирала в общинска ДГ, щях да я запиша там.

Преглътнах липсата на двор, но пък и нямах никакви проблеми да се видя със собственичката и да говоря с нея. Въпреки че нямаше представа за какво искам да си говорим. И затова ми е трудно да повярвам на историята. Щом нещо в инфото куца, как да вярвам и на останалото. Че не е тенденциозно, не е преувеличено и т.н.

# 55
 • София
 • Мнения: 3 723
Нито съм ползвала услугите на въпросната градина и ясла, нито познавам някой от там, ама ми е смешно как като се пусне оплакване от държавна градина, без значение от броя на публикациите на автора, и се почва дружно оплюване на държавните детски заведения и на персонала в тях. Обаче пусне ли се такова оплакване за частна ясла - се обявява за оронване на нечий авторитет, като заедно с това се нарояват още мнайсе новорегистрирани потребители да защитават или плюят. И аман от изказвания как децата от частните заведения са далеч пред "от общата маса на децата, идващи от държавните градини"... Това ми звучи като простосмъртните в държавните, а богопомазаните в частните. Редица родители с уникални деца нямат възможност за частни градини. Имам много преки наблюдения върху начален курс в училищата и всъщност положението не е точно такова. Много деца от частни заведения са  разглезени, без навици и с мисълта, че учителите са им длъжни. Така че айде да не лепим етикети и да не разделяме децата на обща маса и изключителни,а?

# 56
 • Мнения: 72
Най-добре си е в държавните детски градини.

# 57
 • Мнения: 3 713
А директорката може ли да отговори дали все още пазарува в неделя храната за цялата седмица?

Изобщо да разясни как стоят нещата с извеждането на децата в парка и опазването им от непознати и кучета, а там има много кучета, защото половин Редута си разхождат любимците там, може да си представите какво оставят в тревата. В някои общински градини дворовете може да не са с много съоражения, но се обезпаразитяват два пъти годишно, защото са задължени от РИОКОЗ. Не виждам как ръководството на градината може да обезпаразитява парка. Не се заяждам, но за мен, като родител тези неща са важни. Виждам, че директорката държи да изясни нещата. С какво нейната градина се различава от държавните детски градини, освен по броя на децата в групите? Как стоят нещата с работата с децата със СОП, приемат ли се такива и ако да, как се работи с тях?

Държа да подчертая, че не вярвам на 100% нито на положителните, нито на отрицателните отзиви. Ако сметнете, че въпросите ми не са подходящи, ги изтрийте. Нямам лоши намерения, просто в мен се породиха някои въпроси.

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 22:24 от ku[d]ku[d]yaka

# 58
 • Muenchen
 • Мнения: 569
Голяма реклама и направихте на тази детска градина и ясла.Това тя ли е?
http://www.doverie-bg.net/3-7_years_old.html
Имам въпрос към персонала:на третата снимка има телевизор.Защо е необходим телевизор в градина?

# 59
 • Мнения: 186
Голяма помия се е изляла тук.... Confused
Телевизор има и в нашата държавна градина и децата редовно висят пред него за да гледат филми, тъй като персонала е малоброен и един човек и една помощник възпитателка не смогват да обгрижват постоянно всички.
В частна градина, където децата са значително по-малко, предполагам идеята е друга - по-скоро като допълващо средство към програмата за обучение.
Калинка, твойто дете не ходи ли на градина, че си толкова учудена за телевизора??? Преди време се вълнувах от тая тема за държавните градини и се оказа, че това е масова практика и в около 90% от градините, държавните се гледа доста често телевизия.

Общи условия

Активация на акаунт