Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 ян. 2010, 12:17 ч.

Частна ясла "Доверие" в Редута

 • 35 233
 • 198
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 653
Peace
Между другото на снимката на аватара ти, отдясно с червената блузка е моята девойка.

 Hug  Hug  Hug

# 31
 • София
 • Мнения: 578
Малко Мишленце, съгласна съм с теб. Но мисля, че е нелепо да сравняваме държавната и частната градина, т.к. едното ти струва 50-60 лева на месец, а другото десет пъти повече.

Извинявай, не знаех, че говорим за таксите. Факт е, че независимо колко плащаме, не бива да се водят болни деца, но се водят. И това, че не виждаме, че някой носи лекарства, не означава, че не го прави. Но, както и да е. Всеки си решава. Поне за частни ДГ има избор. Ако не ти харесва нещо, винаги можеш да отидеш на друго място. 

# 32
 • Мнения: 3
Здравейте, мили мами! За съжаление се налага първия ми пост в този прекрасен форум да е за нещо негативно. Доста време се чудех дали да пиша, но не искам да има още пострадали от тази градина - прекрасна като материална база, но с отвратително отношение към децата, за тези неща трябва да се говори, да се говори много!
Майка съм на 2 годишно дете и се наложи, поради административни неуредици в държавата ни, да го пратя в частна ясла. Случайно се запознах с директорката на въпросната ясла, която с мек поглед и сладки приказки ме убеди, че точно това е най-доброто място за детето ми. Отидохме на оглед в градината - беше прекрасно представена, с чудесна материална база, яслата изглеждаше като нарисувана картинка. Поисках да видя педагог, но въпросът беше отклонен и всичко сякаш се дирижираше от една изрусена мед.сестра и директорката на въпросната градина - педагог явно нямаше. От мои познати разбрах, че за много кратко време от там са минали много кадърни педагози, но повече от два три месеца не са издържали, поради една или друга причина. Реших да поразпитам - все пак там щеше да бъде най-скъпото ми, моето дете. Между временно детето ми започна да посещава въпросната ясла, аз трябваше да се върна на работа и нямах избор. Никой не знаеше, че тя може да говори вече и разбира всичко, за това с нея се държаха като с малко бебе - тя така и не се отпусна да говори пред тях. В къщи обаче всеки ден ми разказваше как изглеждат нещата, макар и по детски - тя проговори рано, и не, че си е нашето , но вече говори доста добре, просто не се отпуска лесно и пред всеки.
Да започнем с това, че давах 550лв за здравословно хранене, с междинни закуски от различни плодове, а за времето, в което тя ходи на ясла, не беше дадено дори парченце ябълка. Обедното хранене е било повече хляб и малко супа, и понеже тя отказваше да яде, стресирана от обстоятелствата, някаква сестра - наричаше я баба Роси, си е позволявала всеки ден да натиска лъжицата в устата й, като е разтваряла насила с пръсти устата й, а въпросната руса сестра, Ади, да я държи през това време за ръцете. Представете си за какъв стрес става въпрос, след което дъщеря ми се разболя и пищеше и повече не искаше да ходи на ясла. При разговор с директорката нещата изглеждаха винаги по прекрасен начин, с възвишени думи, до момента, в който платя таксата. Тази агония продължи няколко месеца - мислех си, че нещата ще спрат, че дъщеря ми ще се отпусне, а то наистина не е имало как. Сега си отговарям на въпроса защо там истински педагози не се задържат дълго време.
Едно ще ви кажа - пазете децата си далеч от там, всичко е само фасада!

# 33
 • Sofia
 • Мнения: 3 496
В общинските ясли за деца до 3 години се грижат медицински сестри, педагог идва да кажем 3 пъти седмично за някакви музикални занимания. В частните различно ли е  newsm78
Наскоро четох менюто в една доста популярна детска градина- бях в недоумение- никаква разлика с това в ОДЗ-тата, никакъв намек за здравословна храна. Та не съм много учудена от нещата, които споделяш в тази връзка.

# 34
 • Мнения: 3
Здравейте, mama31.  Пише ви Илонка Горанова – създател и собственик на детска ясла и градина  „Доверие”. Не знам коя сте, но със сигурност си давате сметка какво правите  с тази  публикация.                                                                                                                                                Изоборът на частно заведение е свободен за всеки родител. Ако сте била недоволна от нашата ясла  можехте да споделите  с мен или  с  така наречената от вас „изрусена сестра”, която се казва  Адриана Андреева и е оторизиран  от мен управител на детска ясла „Доверие”. Наистина нейната роля  е да „дирижира” , т.е. да отговаря за текущите грижи  за децата. От 7,30 сутрин до 18 часа вечер аз и всички родители, чийто деца са в яслата разчитаме на високия и професионализъм, обич и грижовност. Организацията на битовите условия, обслужващия персонал и неговата квалификация отговарят на нормативната уредба за изграждане на детска ясла. Храненето се контролира от съответните инспектиращи органи и е съобразено с  всички изисквания за здравословно  хранене на децата. Смело заставам зад тези думи и всеки един родител може по всяко време да получи информация. Аз съм предучилищен педагог от близо 30 години. Ежедневно упражнявам педагогическа  дейност в яслата. Разполагам с екип от специалисти – предучилищен и музикален педагог, преподаватели за ранно чуждоезиково обучение, които допълнително занимават децата извън регламентирания ученбо – възпитателен процес за тази възраст. Неоснователно е твърдението, че едно дете под  две години може да разкаже такива ужасяващи неща. Смятам, че са недостойни и вашите твърдения, с които уронвате престижа на нашето детско заведение и петните хората, грижещите се с много любов и всеотдайност за децата.

# 35
 • Мнения: 37
За това детско заведение съм чувала само позитивни мнения-във форума ги има на няколко места,моя колежка е ползвала техните услуги преди година,не съм я чула за нещо негативно,освен несъществени неща.

# 36
 • Мнения: 238
какво значи "неоснователно е твърдението, че едно дете под две години може да разкаже такива ужасяващи неща"?
Не взимам страна, но просто това е малко нелепо...има деца, които могат да ти разкажат доста неща на две години...

# 37
 • Мнения: 3
Здравейте госпожо Горанова,
Много пъти се опитвах да се свържа с Вас чрез мед.сестра Андреева, но тя така и не ми съдейства за връзка с Вас. Моите твърдения са твърде основателни, защото живея близо до яслата и няколко пъти имах възможността да надникна и да видя така нареченето Ви "професионално" отношение към децата. Аз самата бях свидетел как двете мед.сестри насилваха едно дете с лъжица супа, да не говорим, че така наречената баба Роси си позволи - АЗ ВИДЯХ как го удари два пъти. Точно този факт се опитвах да споделя с Вас, но Вие явно не виждате това, което се опитвам да обясня - съмненията ми в професионализма на уж професионалистите Ви. Когато поисках среща с педагог в яслата - а на мен ми беше обяснено, че такъв има целодневно!!!, се оказа, че е напуснал преди 3-4 месеца. За какви тогава занимания говорим в детската ясла? Сега детето ми е в друга частна ясла, но там имаме достъп до педагогическата им дейност и напредъка на моето дете е очевиден.
Освен това споделям искрено с Вас, че не може с едно и също лекарство - от един и същи флакон!!!, да се лекуват всички деца в групата, защото така е преценила Вашата мед.сестра! Моето дете не можа да обясни за какво става въпрос продробно, но така или иначе вече не сме във Вашата ясла...Кой извършва контрола в такива случаи?!
А относно това, че двегодишно дете не може да разказва - това само по себе си показва до колко сте запозната с развитието и възможностите на децата на тази възраст!! А всички деца не са еднакви. Спирам до тук, защото не виждам смисъл да продължавам - поне не в момента. Имате прекрасна материална база, жалко, че няма кой да се грижи професионално за децата!

# 38
 • Мнения: 7 135
Mama31, писала си че с едно и също лекарство лекуват всички деца, това означавала ли че приемат болни деца. И как така лекуват всички деца в групата всички ли са болни нещо не ми стана ясно.

# 39
 • Мнения: 3 713
Винаги съм се учудвала на положителните отзиви за тази градино-ясла. Когато отидохме преди няколко години със съпруга ми да се срещнем с директорката, след като предварително бяхме уговорили срещата, трябваше да чакаме половин час да се наприказват с едни родители, след което не чух дори едно "Извинете". Нямаше двор, в който да играят, а една тераска, другият вариант за игра навън беше в парка, което на мен никак не ми допадна. Третото, което окончателно ме отказа е, когато директорката ни каза, че в неделя тя пазарува храната за цялата седмица. Знам, че ще ми скочите, че съм дребнава, но не видях да е по-добре от общинска детска градина и затова реших да си спестя парите.

Което не означава, че другите не трябва да са доволни, разбира се. Всеки си има право на мнение.

# 40
 • Мнения: 564
Здравейте mama31,
абсолютно заставам зад думите на г-жа Илонка Горанова. Моето дете беше и в яслата и ДГ - общо около 2 години и половина и съвсем искрено мога да ви призная, че по-спокойна за детето си не съм се чувствала никъде другаде. В детската ясла детето ми беше обгрижвано блестящо - като се започне от храненето, хигиената и заниманията му през деня. Когато съм искала някаква допълнителна информация, НИКОГА не ми е била отказвана, отделно от това г-жа Горанова е по цял ден в ДГ, имам номера на личния и телефон, който още при записването на детето взех,  и всеки път когато съм искала съм се свързвала безпроблемно с нея.  Невероятно звучи, че за няколко месеца, които детето Ви е било там не сте успели да се свържете с нея.
На мен лично Вашия пост ми изглежда тенденциозен, а пък с последното ви включване, че детето Ви било казало за еднаквия флакон, съвсем ми се затвърди мнението.
И моята дъщеря проговори изключително рано, и дори и нескромно да звучи притежаваше изключително добър речников запас за възрастта си тогава, който между другото по време на престоя и в Доверие изключително се обогати, но колкото и горда майка да съм, не бих се доверила на обясненията на дете на 2 години - дали лекарството и флакона са едно и също.
ku[d]ku[d]yaka, това явно е било доста отдавна, тъй като и яслата си има дворче, и малката група, само големите ходят в парка, който е на около 10 метра.

# 41
 • София
 • Мнения: 3 729
Човечето, не е въпрос на гордост, по-добре се доверявай на обясненията на двегодишно дете,  те нямат изграден навик да  лъжат. И дори и да не се дава лекарство на всички деца от един и същи флакон, факта, че въобще се дава лекарство някак не ме влече.

# 42
 • Мнения: 3 713
Дори и големите само да ходят в парка, то пак, според мен, не е удачно. В парка има кучета, всякакви хора, независимо от броя на децата в групата, идеята да играят там не ми харесва. Това, което описах като тераска може и да му казвате дворче, но за мен си е едно циментирано място, което не е по-голямо от терасите в общинските градини.

Дано да са се променили нещата, за мен лично предлаганото не отговаряше на исканата сума. Всеки си решава. Не искам и да влизам в спор и да убеждавам никого в нищо, просто изказвам мнение.

# 43
 • Мнения: 564
Човечето, не е въпрос на гордост, по-добре се доверявай на обясненията на двегодишно дете,  те нямат изграден навик да  лъжат. И дори и да не се дава лекарство на всички деца от един и същи флакон, факта, че въобще се дава лекарство някак не ме влече.
Извинявай,
но все пак имам глава на раменете и ако имам подобни на авторката на темата съмнения предпочитам лично да проверя дали нещо е лекарство и как се дава и защо, отколкото да разчитам на 2-год. дете да прецени това. Детето на 2 не лъже, но все пак е дете на 2, и какво, как и защо е видяло е много спорно.

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 13:32 от chovecheto

# 44
 • София
 • Мнения: 277
Темата е ужасна и просто не повярвах на очите си, какво прочетох!

Синът ми ходи там от миналия септември, така че смея да твърдя, че знам какво говоря.
Цитат
От мои познати разбрах, че за много кратко време от там са минали много кадърни педагози, но повече от два три месеца не са издържали, поради една или друга причина.
- грешна информация са ви дали "вашите познати" , по-добре да се бяхте информирали от първа ръка!

Цитат
а за времето, в което тя ходи на ясла, не беше дадено дори парченце ябълка.
- Синът ми не ядеше плодове, като тръгна там.  Интересно как знае имената на всички плодове, вкусовете им, че и има предпочитания към тях вече откак е в яслата  newsm78 Твоето дете е на 2, моето на 2 и половина. Всеки ден го питам какво са яли. Задължително споменава банан, ябълка, мандаринка и т.н. Кое дете лъже???

Цитат
всичко сякаш се дирижираше от една изрусена мед.сестра
- Е за това нямам думи! Чувствам го като лична обида! "Изрусената сестра" е невероятен професионалист и отношението и грижата, които полага за децата са перфектни!

И изобщо от всичките ви постове лъха такъв негативизъм, че направо ми призля! Ако бях на мястото на г-жа Горанова, щях да помисля над възможността да ви съдя за клевета в публичното пространство. Управителката била изрусена мед. сестра, пом. педагозите биели децата и ги насилвали да ядат, всички деца били болни и ги лекували с едни и същи лекарства.... звучи като филм на ужасите.

Още много исках да кажа, но просто не ми се говори. Като родител на дете, посещаващо яслата твърдя, че това е пълна лъжа и вероятно целта на авторката е съвсем различна от осведомяването на заинтересовани родители. В поста си позволявам лично мнение, тъй като и авторката го прави. А къде е истината.... всеки преценява за себе си.

Гледам, че авторката се регистрирала специално за това...

Общи условия

Активация на акаунт