Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 ян. 2010, 12:17 ч.

Частна ясла "Доверие" в Редута

 • 35 229
 • 198
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 336
desika,  питай, наистина. Аз като попитам за нещо конкретно, ако случайно не са обръщали внимание досега , на следващия ден специално ми наблюдават детето и ми "докладват". 

Ние тръгнахме точно на вашата възраст и свикнахме мнооооооого бързо. Имай предвид, че на тази възраст  децата са още малки и не осъзнават още така силно раздялата с мама, бързо им отклоняват вниманието с играчки и занимания- особено сутрин: гимнастика , папкане, госпожата по музика и танци... Така че не се тревожи. Е, никой няма да ти гледа детето както ти самата, но като трябва да се ходи на работа, няма как.

Да не те плаша, ама след около година ще започне да разбира, че го оставяш - тогава вече е искрения рев, който ти къса сърцето: "мамо, искам с тебе, мамооооо. Аз ще дойда с тебе на работа и много ще слушам, мамо, моля те вземи ме".  Но и това е период, който трябва да се преживее. Аз много ревах навън като я оставя, но полека-лека започна да свиква и да казва с нацупена устичка: " добре, мамо, ти като свършиш работа, ще ме вземеш. Аз ще чакам и няма да плача" Повечето наборчета на моята дреболинка минаха през това - просто е етап от порастването. Не е свързано с градината, а с раздялата с теб. Където и да го оставиш, пак ще плаче така. Просто стискаш зъби и ти докато премине  #Crazy

# 16
 • Мнения: 36
Добър  вечер,бих искала да попитам ако има мами, които ползват услугите на частна детска ясла Доверие в Редута да споделят своите впечатления.Благодаря.

# 17
 • София
 • Мнения: 277
Моето дете ходи там. Писала съм и в други теми - изцяло положителни отзиви мога да дам.
Лелките са много мили, директорката е страхотен и разбран човек, занимават ги, хранят ги добре, учат ги на различни неща. Нямам абсолютно никакви забележки, малкия от първия си ден ходи с желание  Peace
Ако нещо конкретно те интересува - питай  Grinning

# 18
 • на кого му пука...
 • Мнения: 415
Подкрепям казаното от Сисилия. Peace
Нужно е само да разговаряш с Директорката лично и ще разбереш,
че там работят хора с големи сърца! Grinning
Ние, или по- точно аз( Blush), страдахме много, че се наложи да я преместим.

# 19
 • София
 • Мнения: 653
От както съм пуснала синът ми в яслата ме мъчат някакви съмнения, че персонала не казва всичко по отношение на това как се чувства детето  там.

...

А днес пак ми обясниха, че се е представил много добре.

Моя син посещаваше "доверие" от както стана на една година и три месеца до 15.12.2010 (3 години), когато за пореден път тази година се разболя. Минал е през яслата и през градината, но градината не е това, което е яслата. И да, деситка, много неща не ти се казват, но аз го разбрах това едва след 2 години, когато отидох да си отпиша детето. Тогава ми казаха как в началото е ревал, а децата са си запушвали ушите, как удрял децата като иска нещо при все, че ВСЯКА ПОЖА ВЕЧЕР ги питах детето ми удря ли, т.к. това е нещо което не смятам да толерирам. И още един куп неща, които в момента не искам да си спомням. Изкараха ми го и недоразвит на база един когнитивен тест, който трябваше да бъде направен октомври, а резултатите от него ми съобщиха на 01.02.2011г. Защо не са ми казвали - ами това си били техни си неща, нямало да ме занимават.

В яслата за децата се грижат много добре, но в градината изпускат нещата, особено от към здравословното състояние - сутрин ги посреща една леличка, а сестрата идва едва след 2 часа - към 10 часа, когато ги преглежда. От както сме в градината за 2 месеца изкарахме няколко кошмарни болести, които сеопитаха да ме убедят, че е алергия. Просто сестра Андреева е златна и липсата и в градината определено се усеща.

# 20
 • Мнения: 564
Maruma, дъщеря ми мина и през яслата и градината и не бих могла да кажа, че градината е по-зле от яслата. Аз съм доволна от грижите и на двете места. Когато я преместиха в градината тя също преболедува, а пък не беше боледувала цяла година преди това. Отдавам го, на смяната на средата. След това не е боледувала изобщо докато не я отписах. В момента в държавната градина е боледувала много повече, отколкото за целия си престой в Доверие.

# 21
 • София
 • Мнения: 653
Maruma, дъщеря ми мина и през яслата и градината и не бих могла да кажа, че градината е по-зле от яслата. Аз съм доволна от грижите и на двете места. Когато я преместиха в градината тя също преболедува, а пък не беше боледувала цяла година преди това. Отдавам го, на смяната на средата. След това не е боледувала изобщо докато не я отписах. В момента в държавната градина е боледувала много повече, отколкото за целия си престой в Доверие.

chovecheto, и моето дете като тръгна беше в градинската група и не боледуваше. После, като отделиха яслата - пак беше добре. Въпросът е, че сега в градината контролът на вратата е никакъв, а родителите често водят болни деца с торбичката лекарства (защото както знаеш - ходи или не детето, таксата си върви). За съжаление, смело мога да кажа, че това не е градината в която дадох детето си преди две години, въпреки, че директорката постоянно инвестира в какви ли не иновации с цел запазване на здравето на децата. Въпросът там не е педагогически, децата наистина са обгрижвани, но не е нормално дете което не спира да кашля да е на градина, нали? А извинението пред родителите да е "алергия".

# 22
 • София
 • Мнения: 653
Да, персоналът наистина е страхотен, децата са обгрижвани с много обич. Но за мен здравния контрол, особенно в градината, е под нивото и на държавната градина. В яслата е ОК и аз също я препоръчвам с две ръце.

# 23
 • София
 • Мнения: 277
Да, персоналът наистина е страхотен, децата са обгрижвани с много обич. Но за мен здравния контрол, особенно в градината, е под нивото и на държавната градина. В яслата е ОК и аз също я препоръчвам с две ръце.

С подчертаното не мога да се съглася. Синът ми беше за известно време (няколко месеца точно в грипавия период) там и мога да кажа, че сестрата всеки божи ден идва около 10 часа и преглежда всички деца. На мен лично са ми се обаждали за температура 37.7 и съм ходила да си го прибера.  Това че родител си е завел сутринта очевидно болното дете с температура, съжалявам ама си е грешка на родителя! Персонала се обажда при такива случаи също, не само сестрата.

И моя син боледуваше - и в градината , и в яслата. Докато не се преболедуват леките вирусчета, няма как да стане. Това си е мое мнение естествено, но е факт че детето ми вече месец посещава, без нито едно отсъствие . Дано така да продължи  Praynig

И още нещо има - къде и в коя друга градина има медицинско лице през цялото време? В яслата са бебета, там няма как, но в градината.... при нужда винаги могат да повикат Андреева.

Що се отнася до постоянно кашлящото дете, не мисля че сме навътре в нещата, за да се изказваме категорично дали е алергия или не  Peace

В момента в държавната градина е боледувала много повече, отколкото за целия си престой в Доверие.

Явно си е до дете  Peace

# 24
 • София
 • Мнения: 653
Точно в това е проблема: Сестрата идва в 10 часа, а ние си оставяме децата към 8-8.30. Мисля, че ще се съгласиш, че не можем да разчитаме на отговорността на родителя, т.к. когато родителя плаща такса, независимо дали ходи детето или не, то той си го води. Аз съм присъствала на случай (всъщност капката, която преля чашата), в който казаха на една майка да си доведе детето на следващия ден, което дете не спираше да кашля, "ако е контактно". За какво говорим тук? Нормално ли е дете, което не спира да кашля да е на градина, независимо от причината - неспирната кашлица е дискомфорт за самото дете? Нормално ли е да ме убеждават, че детето ми е алергично и за това всяка седмица е със сополи, кашлица и бронхитче? каква е тази алергия, която я хващаме всички в къщи като я донесе детето? Защо причината се търсеше в моето дете и никога в обстановката и защо ми се налагаше да правя изследване след изследване за да докажа, че проблемът не е в детето? Защо миналата година като по-малък в яслата не боледуваше? Не, контролът не е на ниво и това го твърдя най-отговорно. Или по-точно здравния контрол не е на ниво, фейс контрол - има. И да, има държавни градини, където сутрин децата са преглеждани преди да влезнат - 104 ЦДГ (мисля, че това и е номера, до операта), например. Но не е въпроса дали се прави или не - въпроса е, че аз като родител поисках да има контрол на вратата поне в грипавия период, защото не веднъж се е случвало да виждам как се оставя болно дете, което е видимо с температура и как се подава торбичката с лекарствата. Мисля, че съм в правото си. Не е моя работа да кажа на майката, довела кашлящото дете да си го прибере, но никой друг не го прави. По-лошото е, че ми беше отнет и избора да си прибера детето, когато видя да се оставя болно дете - или по - точно такъв имах - но срещу заплащане. 

# 25
 • Мнения: 564
Maruma, незнам сега къде сте и в каква градина но ти сама ще се убедиш, че на първо място е отговорност и задължение на родителя да не си води болното дете. И цял полк медицински лица да се наредят на вратата пак ще има хора които да си водят болните деца и те няма да бъдат връщани, защото родителите ще  настояват и твърдят, че детето си е здраво. А ти говори ли с директорката, като видя да водят детето с торбата с лекарства?

# 26
 • София
 • Мнения: 653
Човечето, абсолютно съм съгласна за отговорността на родителя  Peace Права си, че родителя трябва първо да е отговорен към своето дете, а след това към другите  Hug С директорката съм говорила многократно, само месец и половина преди да го отпиша съм и звъняла поне 3 пъти по телефона и съм идвала 2 пъти на място за специална среща. Обяснението: имало лекарства, които продължавали да се пият след като детето е оздравяло и лечението, с които продължава по-дълго. Да, съгласна съм, има такива, но това не са антибиотици, нурофени и сиропчета за кашлица.

искам правилно да ме разберете, аз съм доволна от това което в "Доверие" дадоха на детето ми, особено в яслената група. Мисля, че педагогическия персонал е страхотен, всички са били много мили. Просто искам да подчетрая, че нещата в момента не са такива каквито бяха преди две години, когато им поверих детето си и ние родителите често сме си ги и говорили преди родителски срещи и единия от пропуските е именно допускането на болни деца и деца с лекарства. Сега от позицията на времето, виждам и други неща, които не са били така както изглеждат, но не са толкова значими, виждам и многото хубави неща, които честно казано ми липсват. Макар и по-малко, моето детенце беше в градината, в градинската група, преди да отворят новата яслена група на "Детелин Войвода" и знам колко хора, какви и как се грижеха за тях и сега просто не е същото.

# 27
 • София
 • Мнения: 578
Maruma, аз моето мнение за "Доверие" си го казах. Дъщеря ми беше в яслата повече от година и през седмица-две беше или болна или със сополки. Добре, че мога да си позволя да работя, когато искам, та си стояхме нон стоп у дома. След не знам колко изследвания се оказа, че сополите й са от една бактерия в носа, която не е заразна, но не може и да се лекува, освен чрез укрепване на организма. Приеха ни в държавна градина, където всички дечица преминаха през боледувания през седмица, а моето дете вече 6 месеца не се е разболявало /да чукна на дърво/. Е, изключвам една лека кашлица, която премина за 1 седмица.

Обяснявам ти на дълго и на широко, за да те уверя, че дори в държвна ДГ, където ги посреща сестра сутрин, пак се водят болни деца. Дори веднъж се разправях с директорката и сестрата, след като бяха домъкнали 3-5 деца от другия филиал, защото останалите 20 са болни. Обяснението беше, че нямат право да държат група под 12 деца и тези си били здрави, нищо че до вчера са били сред болните. Да не говорим за липсата на информация и слуховете, че става въпрос за вирусна пневмония. Трябвало ние родителите да си следим. Това е. Ако си мислиш, че в държавната ДГ има кой знае какъв контрол, ще трябва да приемеш, че не е така.

# 28
 • София
 • Мнения: 653
Малко Мишленце, съгласна съм с теб. Но мисля, че е нелепо да сравняваме държавната и частната градина, т.к. едното ти струва 50-60 лева на месец, а другото десет пъти повече. Аз съм далече от мисълта че няма да боледува. Но знам че не се вкарват лекарства. И знам, че не ми се налага да плащам 30 лв на ден, да си държа детето в къщи и да се чудя как да се изредим да го гледаме, за да ходят на градина болните деца.  Както и да е - градината има много добри страни, аз просто споделих моя опит и мнение Simple Smile  Hug  Peace

# 29
 • Мнения: 564
 Peace
Между другото на снимката на аватара ти, отдясно с червената блузка е моята девойка.

Общи условия

Активация на акаунт