До бъдещите мами с висок диоптър и очни проблеми

• 1 980
  • 4
  •   1
Отговори
Мили бъдещи мами, ако ви предстои раждане и имате проблеми с очите, от личен опит знам, че се вълнувате и притеснявате по отношение на предстоящото събитие. И идва въпросът - секцио или нормално раждане. Ще ви разкажа накратко за мен, за да ви успокоя и окуража. Имам около 6 диоптъра късогледство и на двете очи. Родих първата си дъщеря нормално преди 8 години   ylinfant Преди 8 месеца пак станах мама. Около 1,5 години по-рано ми откриха макулна дегенерация на дясното око. В 5 м. от бременността си направих консултация с очен за становище как да протече раждането. След това в края на 8-ми и началото на 9-и също. Докторите потвърдиха, че няма противопоказания за нормално раждане. Бях много щастлива! За съжаление възникна проблем по време на самото раждане, не свързан с очите, и все пак родих със секио. Божа работа!

Координатите на очните специалисти, които ме следиха са:

Д-р Нелидия Танева[/b] (" Грийнберг", ж.к. Младост) - чудесни впечатления е оставила у мен!

Д-р Нина Николова - приема в Клиника "Светлина" ( диагностика и лазерно лечение на очните заболявания)( в 7-мо ДКЦ), ет.3 - тел. 0888 38 60 55 или 0888 38 69 16( мед. сестра Гаргова). Има кабинет и в Александровска болница. Този доктор се зае с макулната дегенерация и продължавам да ходя там на профилактични.

Успех на всички! Hug

# 1
Случайно попаднах на темата. Благодаря за споделения опит! Със сигурност ще ми е от полза  Peace

# 2
  • София
Темата е страхотна  Hug

Аз съм с кривогледство и още не съм раждала, но замисляме бебче. Затова искам да ви информирам, че майките с моя проблем задължително трябва да родят секцио. В противен случай има опасност очите да се изкривят повече от напрежението и напъните.
Искам да попитам дали има други жени с моите проблеми тук?
Надявам се да намеря сродни души, защото досега съм срещала само мъже с този проблем.
  bouquet

# 3
  • Бургас
Темата е страхотна  Hug

Аз съм с кривогледство и още не съм раждала, но замисляме бебче. Затова искам да ви информирам, че майките с моя проблем задължително трябва да родят секцио. В противен случай има опасност очите да се изкривят повече от напрежението и напъните.
Искам да попитам дали има други жени с моите проблеми тук?
Надявам се да намеря сродни души, защото досега съм срещала само мъже с този проблем.
  bouquet
Vanessa-princessa сигурна ли си, че могат да настъпят усложнения? Консултирала ли си се с лекар по този въпрос?
Аз също съм с кривогледство (сродна душа  Hug), само че ми е правена операция като дете (при мене положението е било много зле Rolling Eyes). Въпреки операцията пак не са успели да ми нагласят точно очите и се забелязва леко.
Родих преди 2 месеца с цезарово сечение, но по спешност, не заради зрението. Там се почудиха какво да ме правят, защото не се бях консултирала с офталмолог по време на бременността. В крайна сметка решиха, че щом виждам добре (зрението ми е перфектно, нямам никакъв диоптър) няма проблем да си родя нормално. Честно казано, никога не съм си мислила, че може да има проблем с кривогледството или с направената ми операция, защото операцията не се прави на самото око, а на мусклулите които го движат, пък и да си призная честно бях забравила за тази операция.  Embarassed
Докато лежах в болницата имаше с мен една жена за задържане, която също беше с кривогледство и с диоптър при това. Тя също си роди нормално, макар че беше в края на 7мия месец, ако има някакво значение.
Затова ми е интересно, ако можеш да споделиш дали си се консултирала с лекар по този въпрос?
Ако има и други със същите проблеми, моля пишете как са процедирали с вас?
А пък аз още при първото посещение при офталмолог ще си направя тази консултация Embarassed

# 4
  • София
Kojo аз след 2 операции като бебе нямах никакво изкривение на очите до пубертета. Лекарят ми ми каза, че ако не си нося очилата по време на пубертета е възможно да се изкривят, защото тялото расте и се променя. Аз естествено не ги носих от суета и за да ме харесват момчетата ( колко глупава съм била) и резултата е на лице - на 16 год. дясното око ми се изкриви наново.
 Направиха ми операция, но тя по-скоро беше козметична и не можаха да ми изправят пак окото и си остана гледащо в дясно.  #Cussing out
Същият лекар ми каза, че очите могат да ми се изкривят при по-силен удар, при естествено разждане и голямо напрягане. Склонна съм да му вярвам след като позна за пубертета, а и лично на мен не ми се рискува.
То проблема е, както каза и ти, при мускулите - разтягат се и по време на операцията се вързват - лекарите му викат затягане  Joy
Аз бях будна по време на 3-та ми операция и си спомянм всичко, коеот коментираха лекарите.
И аз също като теб нямам диоптър, дори сама научих мързеливото си око да вижда перфектно, за което съм много горда  Joy
Относно нормалното разждане - при късогледите жени проблема е, че може да им се отлепи ретината и да ослепеят. При нас кривогледите, че мускулчетата ни може да се разтегнат, а операция над определена възраст е невъзможна.
При теб май си е било на късмет. При следващо раждане задължително се консултирай с лекар  Hug
Радвам се, че намерих сродни души   bouquet

п.с. Аз наскоро открих, че не можем да гледаме 3D кино. Само за инфо ако не го знаеш  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт