ПЛЕВЕН - 127

• 24 369
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Много драма вкара. Думата ми е, че се градят тези върху източник с произход "една жена каза". Вдигане на температура, болка на мястото, изтръпване на краче, истеричен рев и т.н.... Като имаш информация с неутрален източник я дай да я прочете който е заинтересуван. Това ми беше предложението. Пък и да не е неутрален, пак ще го прочетем. Обичам да съм информиран и се старая, но това дето си го описала не съм го срещал нито в нета, нито в масовата преса. А сериозна информация за медицина от форум със субективни мнения трусно се намира. Не те убеждама в нищо. Грешно си ме разбрала.

# 166
Мира, най-малкият проблем е реакцията след ваксина като температура, болка в крачето и истеричен рев.
Страшни са  други реакции, знаеш.

Слагам ваксини. Никога не съм спокойна преди и след това. Общо взето когато на Митко приключиха си отдъхнах. Сега се печа на огъня с Калин. Дори вече 5 месеца отлагам 3-я пентаксим.

Обаче съм съгласна и с бенсън, ако всички спрат да се ваксинират, какво ще стане?
Дали ще започнат епидемми от туберкулоза, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, морбили, епидемичен паротит, рубеола....

Сиси, не знам защо не си била ваксинирана срещу хепатит Б. От 1970г. насам се прави тази ваксина на всички новородени.

# 167
  • София
 Rolling EyesДикси,как от 1970,бре?Аз не съм ваксинирана също.И съответно съм носител. Confused

# 168
Слагам ваксини. Никога не съм спокойна преди и след това. Общо взето когато на Митко приключиха си отдъхнах. Сега се печа на огъня с Калин. Дори вече 5 месеца отлагам 3-я пентаксим.
Таман това щях да напиша и аз.

ДеЩо, сънувах те нощес Laughing

# 169
Днес е Антонов ден,
Честито на всички именяри!  bouquet
Много подходящо по темата - В народния календар Антоновден се празнува за предпазване от болести.
На този ден жените не предат, не плетат, не варят боб и леща, за да не разсърдят чумата, шарката и “синята пъпка”.  Laughing Laughing Laughing

# 170
  • София
Някой може ли да ми каже какво значи,че съм се сънувала бременна нощес? Rolling Eyes

# 171
Rolling EyesДикси,как от 1970,бре?Аз не съм ваксинирана също.И съответно съм носител. Confused
Извинявам се, май наистина греша. Сега разрових и видях, че след 1990г. е станала задължителна.
Обърках се, защото знам, че аз съм ваксинирана, но се сетих, че това стана 1993г. когато бях вече първи курс студентка. Всички ни имунизираха тогава. Заради това, че сме в контакт с пациенти.

Аз да се допълня, че преди малко Калин си искаше внимание  Grinning
Мнението ми за ваксините не е крайно в нито един от двата полюса. Мисля, че си има ваксини, които трябва да са си задължителни, предвид последиците от евентуално заболяване - като полиомиелит, тетанус, дифтерия, хепатит Б...това са страшни заболявания, които могат да завършат летално или да доведат до инвалидизиране.
А има и ваксини, които трябва да си по желание на индивида, като противогрипна например. Тя е по-скоро препоръчителна за възрастни хора с хронични заболявания, такива с нисък имунитет.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 11:44 от Дикси

# 172
Някой може ли да ми каже какво значи,че съм се сънувала бременна нощес? Rolling Eyes

Вариант 1   Да сънувате, че сте бременна, символизира част от Вас или Вашия живот, която се развива и расте, но може би не сте готова все още да говорите за нея. Може също така да е свързано с нова идея или поставянето на нова цел.

Вариант 2   Сънуваш ли, че си бременна, значи ще имаш дълго време неуспехи и затруднения

# 173
Като имаш информация с неутрален източник я дай да я прочете който е заинтересуван. Това ми беше предложението. Пък и да не е неутрален, пак ще го прочетем. Обичам да съм информиран и се старая, но това дето си го описала не съм го срещал нито в нета, нито в масовата преса. А сериозна информация за медицина от форум със субективни мнения трусно се намира. Не те убеждама в нищо. Грешно си ме разбрала.

Може ли аз? Simple Smile
Публикувам какво съм прочела, просто като инфо, да не бъда разбрана погрешно.
И аз с голям страх съм поставяла ваксините.

http://leftbrainrightbrain.co.uk/2007/06/generation-rescue-survey-results/

Generation Rescue commissioned an independent opinion research firm, SurveyUSA of Verona NJ, to conduct a telephone survey in nine counties in California and Oregon. Counties were selected by Generation Rescue. Interviews were successfully completed in 11,817 households with one or more children age 4 to 17...

Tuberculosis in BCG vaccinated and non-vaccinated children under 15 years of age
The study was conducted in Pediatric Unit II of Bahawal Victora Hospital Bahawalpur from May 10th, 2002 to May 10th 2003.
Цитат
Conclusion:- Protective role of BCG vaccination against tuberculosis was not found in our study.
http://www.pakmedinet.com/4677

Prevnar – the new Pneumococcal vaccine for children:

http://www.medicinetoday.com.pk/pdf/apr-jun2007/7%20EBM%20-%20Pr … %20pg%2064-65.pdf
The non-conjugate vaccines (NPCV) do not produce
adequate immunogenicity in children less than two
years of age. Also, with these, there is a concern of
decreasing antibody titers in other populations with
increasing time since immunization.

Anti-HBs in Immunized Children with Cuban Hepatitis B Vaccine and Impact of Booster Dose After five Years
This study was planned to find out the persistence of antibody against hepatitis B surface antigen in Iranian vaccinated children after five years.
Total mean anti-HBs titers in 36 (52.9%) children out of 68 (17 females, 19 males) were 38.3mIU/ml and 4(5.8%) of 68 children (two of each sexes) had no detectable antibody after five years.

There are however, some studies that do in fact compared vaccinated to non-vaccinated children….

http://www.andreabrisson.com/image011.jpg

Immunized children: 23.1% had asthma, 30% had other allergic illnesses.

Non-immunized children: 0% had asthma or other allergic illness

Pertussis vaccination and asthma

10.69% of children immunized (with pertussis) got asthma.
There was 1 case of asthma out of 91 who had no vaccinations at all.
Odent ME, Culpin EE, Kimmel T, Pertussis vaccination and asthma: is there a link? Letter. JAMA. 1994; 272(Sunglasses:593.

Asthma and vaccination

Vaccinated…25.6% asthma
Non-vaccinated…2.3% asthma
Vaccinated…>50% atopic disorders (allergies, rashes, chronic runny nose) Non-vaccinated…<10% atopic disorders
http://www.feingold.org/vaccinations.html#Yoneyama The effect of DPT and BCG vaccinations on atopic disorders. Yoneyama H, Suzuki M, Fujii K, Odajima Y, Arerugi. 2000;49 /7/ : 585-592.

“Japanese research indicates that adverse reactions to MMR vaccine are 78 times as frequent as the UK’s Chief Medical Officer of Health has admitted. If those figures are correct, then the vaccine is more dangerous than the illness.” Richard Barr, Alexander Harris, Mumps, Measles and Rubella (MMR) Vaccines and Measles Rubella (MR)
http://www.whale.to/vaccines/dawbarns.html

By December 2002,VAERS received 244,424 reports of possible reactions to vaccines including:

99,145 emergency room visits

5,149 life-threatening reactions

27,925 hospitalizations

5,775 disabilities and

5,309 deaths

“80% cases of measles are contracted in vaccinated people.” Morbidity and Mortality Weekly Report. US Govt. 6/6/86/35(22):366-70.

“The number of infants dying from whooping cough is raising despite record high vaccination levels. All the deaths in 2000 occurred among infants under the age of 4 months.”

Morbidity and Mortality Weekly Report is put out by the US Government.

“Since the early 1980s, reported pertussis incidence has increased cyclically with peaks occurring every 3-4 years.”
Morbidity and Mortality Weekly Report. Feb 1, 2002;51:73-76. http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5104a1.htm

Hepatitis B vaccine – more dangerous than the disease

“The risk of a serious vaccine reaction may be 100 times greater than the risk of hepatitis B….asthma and diabetes… autism and attention deficit/hyperactivity disorder have [increased greatly ] since the introduction of many new vaccines….” Jane Orient, MD, Executive Director Association of American Association of Physicians and Surgeons.

Vaccinations cause polio

http://www.andreabrisson.com/image023.jpg

Meningitis increased in 1990 after the MMR-vaccine was introduced in New Zealand. A meningitis outbreak in Brazil was linked to MMR vaccination 3 weeks after “National vaccination Day.” American Journal of Epidemiology. 2000;151:524-530.

Measles death rate had decreased by 98% before the vaccine was introduced.
http://www.andreabrisson.com/image018.jpg

The pertussis death rate had declined by 79% before the vaccine was introduced in 1935.
http://www.andreabrisson.com/image019.jpg

и т.н.
Извинявам се, че публикувам на английски, но се информирам предимно от чужди източници.
Извинявам се за дългия постинг.

Честит Антонов ден!

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 11:45 от Дивиана

# 174
ftall, не е драма съвсем. И какво означава източниците "една жена каза" че детето и вдигнало температура, болял го крака и т.н. не са верни ли според теб? Коя майка ще излъже за детето си....едва ли някоя ще го направи.
Казах ти къде има източници колкото искаш, ако ти си се интересувал си щял да попаднеш на въпросната тема и да ги прочетеш евентуално.
ето, тук горе-долу са събрани неща, макар че из темите има много други линкове към статии, изследвания и т.н. които не са систематизирани.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=450818.0
А ти какви доказателства ще ми предоставиш, че ваксините са безопасни, няма вредни вещества в тях и т.н. и т.н.?
Ето ти филм и на руски, изключително интересен. Дали всички, които са се изказали там са луди, ненормални, или нещо от сорта? Лекари са също....ама сигурно нещо ги е треснало по главите и са започнали да говорят глупости...
http://kinovegas.ru/news/gromkoe_delo_virus_na_sluzhbe_biznesa/2009-12-03-6081

# 175
Мира, как мислиш ще предпазиш Калина от тетанус или полиомиелит например?
Не се заяждам, интересно ми е, наистина какво мислиш по въпроса.

И в държавите, в които ваксинациите не са задължителни, а препоръчителни, как стои въпроса с интегрирането на децата в детски заведения?
И не са ли нашите ваксинации задължителни, за да може да ги плаща държавата? Иначе ако трябваше всеки да се бръкне в джоба, дали нямаше да има бум на туберкулоза, коклюш, детски паралич...?

# 176
Мира, как мислиш ще предпазиш Калина от тетанус или полиомиелит например?

Мисля че веднъж обсъждахме темата с тетанус....и предполагам като медицинско лице знаеш, че от обикновено порязване, одрастване, или нещо подобно няма как да се заразиш с тетанус.
За полиомиелит, доколкото зависи от мен спазваме добра хигиена, яде чиста храна и т.н. Един от начините за заразяване съм ги предотвратила.
Като неваксинирана има почти същият шанс да се разболее, колкото и ваксинирано дете.

# 177
Мира, точно като медицинско лице ще ти кажа, че си в голяма грешка и за двете неща. Сигурна съм, че си чела и за тетануса,  и за полиомиелита, няма как да не си чела щом си взела решение да не ваксинираш, но не си се задълбавала като, че ли.
Това за ръждивия пирон и тетануса не е класиката в жанра, да знаеш. Точно обикновено убождане и нарушаване целостта на кожата, бидейки замърсено (нима Калина не играе навън и не пипа пръст, например?) и заразено с Клостридиум тетани, който си живее безпроблемно в почвата си е сигурно заболяване.
А за полиомиелита – не само мръсни ръце са предпоставка, а и въздушно- капковото предаване на вируса. Това как смяташ да ограничиш?

И друго, на което ми е интересно да ми отговориш – утре ще ви се наложи да заминете за Африка с детето, където  тази болест и още един куп  взимат своите жертви все още, или за някои азиатски страни, за които са препоръчителни  имунизации за екзотичните им заболявания – например кримска хеморагична треска, малария, тиф, хепатит Б...като ви искат сертификат за проведена ваксинация, защото за някой искат?Какво ще правите? Ще си стоите само в Европа,все пак ще се решиш на ваксинация ли смело и безотговорно заминаваш и се опитваш да спазваш лична хигиена в Индия, например, където за мен това си е доста сложно?
Аз например съм ваксинирана когато бях първи клас и заминахме за Алжир. Не само аз ами и нашите. Но сега убий ме не мога да ти кажа за какво, защот тогава не ме е интересувало, предполагам за тиф. Ако нашите бяха забранили тогава какво - нямаше да живея с тях там, а да си седя в БГ при бабите?
Нямах форум от доста време.... Thinking

В Кауфланд ако си купиш пакет пелени Памперс и мокри кърпички ти дават патето за вана на Фишър Прайз.
Аз отидох точно за памперси, само, че имах намерение да си купя както обикновено Пуфис. Но мацката на входа ме посрещна с промоцията и се зарибих (нямам равна в зарибявките). Напазарувах, излизам отвън да си взема патето и изненада – няма ни вест, ни кост от промоутърката. Хладно, но любезно си поговорих със служител от магазина, в резултат днес ми се обадиха по телефона, да отида си получа въпросното пате.  Wink

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 16:46 от Дикси

# 178
Дикси, да, прочела съм и за двете болести както и съм се задълбочила достатъчно.
А ти ми кажи тогава, защо се разболяват деца, които са ваксинирани от същата болест, за която са ваксинирани? Това как ще ми го обясниш?

Имаме ваксини едва за 15-20болести, от които човек може да се зарази. А за всички останали? Защо тогава няма и за тях, смятат се за по-малко опасни, или какво?
Тоест дали ще се зарази от полиомиелит, или от грип....и двете могат да доведат до сериозни усложнения.
Но докато за ваксината против грип някой хора сядат и мислят....и накрая стигат до извода, че не е необходимо....то защо не сядат, не мислят и не се информират и за останалите ваксини?

За сега вариант да замина за където и да било нямам. )))) Та не виждам как ще ми се наложи да замина точно за Африка, или Индия. )

С този отговор към теб тотално приключвам темата по въпроса тук. ) Който има желание, има си подходяща тема, от която може да се информира.
Нямам намерение да убеждавам никого, в каквото и да било. Всяко едно решение, постъпка, действия водят след себе си последствия....но и са строго индивидуални. Единственото, за което моля и тръбя....е това човек да се информира.
И си представете, че един ден се случи нещо....след ваксинация....тогава кого ще обвинявате? Лекарите....или себе си?

и аз до сега нямах форум, от сутринта.

# 179
МИра, говоря конкретно за тези заболявания. Посочи ми дете, което се е разболяло от тетаус след като има ваксина.
ЗА коклюш, шарки разни, рубеола не претендирам.

Ваксините са за най-опасните заболявания, които водят до инвалидизиране или смърт в детска възраст. И за такива, които са силно инфекциозни и бързо пламват епидемии. Смешно е да се чудиш защо няма за всички останали заболявания.

За Африка и Азия не ми отговори, защото сигурна съм, че на теб самата няма да ти се хареса отговора  Peace
Защото аз не казвам, че имаш вариант да заминеш някъде, а да ми опишеш какво би направила ако трябваше да заминеш със семейството си. Хипотетично.
Поне ми отговори на този въпрос, иначе темата я приключваме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт