ПЛЕВЕН - 127

• 24 367
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
За мен да се спори за ГМО на база прочетени няколко публикации е меко казано неоснователно. Превръща се буквално в чесане на езиците и никаква аргументирана и научна обосновка на това.
Естествено, ако човек се задълбочи в проучването на въпроса и успее да вникне в материята и да я разбере, ок....но колко хора си правят този труд?
Така че, всеки прочел от тук от там по нещо, и вече може да изказва компетентно мнение....

# 76
Малката като спи час-час и половина следобед и заспива 20.30-21 вечер но доста често и по нощите се буди да си играе детенцето и после като се измори си заспива пак.Но и аз по което и време да заспи лягам с нея задължително.Някой път спи и по цяла нощ като е много изморена.

# 77
А да се  сравнява гмо с пестициди, нитрати и тн е супер неудачно, защото е коренно различно, едното е химически замърсител, другото е генетичен, едното може да е обратимо, а другото не и това му е страшното.  Peace

Едното и другото са нарочно създадени психози с нечисти мотиви.

И понеже все земеделки и агрономки се извъдихте да ви питам кога за последно сте хващали мотика  newsm78

# 78
фталл, не съм хващала май никога.
Но съм брала царевица. Помагах на приятелка -съседка на балкана, да я обере, че да я пуснат на дискотека  Laughing И я ронехме даже.И не един път, а поредни лета.
Хич не търся под вола теле и не споря за ГМО, защото наистина не съм запозната из основи.

Затова пък излизам на разходка с Калинко, защото нещо слънце пекна  Wink
Айде до следобедното му спане  Hug

# 79
Права си за това, че може да се превърне в "пестицид"
Говоря за това, че едното е химическо и действа локално - на конкретното растение, почва, на хората, които консумират културата /това може и да не е локално вече/, но според пестицида има време на изчистване - на почвата, на въздуха наоколо и тн, супер опростено го представям де. Другото води до генерална промяна и не можеш да го ограничиш локално - ако Петко е решил да си пръска неговата нива ок - решението си е негово, но ако Петко е решил да сади ГМО, това ГМО преминава и на моята нива/нарича се генетично замърсяване, растенията се размножават/, а аз не го искам. Отделно има патенти за на Петко семената, които като бъдат намерени в моята нива аз плащам за тях цял живот, а отиват и към съседната нива на друг съсед и тн. Това първо вреди на икономиката, ставаш зависим без дори да си подписал договор с фирмите, които държат патентите, правят те роб за цял живот, а много фермери по света вече са разорени по тая причина. Второ вреди на биоземеделието, защото ако аз съм решила да се занимавам с биоземеделие, а Петко е решил да отглежда ГМО - аз духам супата. Трето вреди на биологичното разнообразие, защото някои ГМО култури са много агресивни и на много места по света вече изчезват естествените култури. Мен лично ме касае как нещо вреди на биологичното разнообразие, защото всяка калинка ми е важна, всичко си има място в хранителната верига и изобщо във вселената, независимо какво ям аз. За вредата върху човека - не ми харесва да си правят експерименти с мен. Опитите върху животни доказват вредата от ГМО, а за хората вече са доказани вреди в някои области - алергии и други. Но както казах на мен не са ми важни само хората, а цялата околна среда, най-малкото поради причината че и аз съм част от нея, а в по-широк смисъл - защото ми пука за всички същества. А вредите за околната среда СА доказани, каквото и да пише тук Бойко, че не намерил изследвания и тн - най-вероятно търсиш изследвания за вреди върху хората само.
петнайсто - ГМО не е просто като да кърстосаш два вида рози и да създадеш трети декоративен или някакви такива, или елха, която си седи само в саксия и прочие. Технологията на ГМО е много грубо казано следната - генетична информация от животно се внася в растение, от бактерия в растение и тн. Не е като с ин витро, което също е в областта на генетиката да внесеш човешко в човешко. Тоест прескача се видовата бариера - нещо, което по естествен път не става, не би се получило. При царевицата, от която тръгна протеста има внесена генетична информация от бактерия. Така спрягания домат - информация от риба и тн. Ако на някой това му се струва нормално ок - нека си яде такива неща. както казах - мен ми пука не само какво ям.
И точно както се направи конспирацията около грипа, по същия начин производителите и разпространителите на ГМО семената дезинформират, лъжат, че няма вреди, в същото време съдят фермери, че има попаднали ГМО семена в техните ниви. Не ме кефи две или три конкретни големи фирми да си правят експерименти с човечеството и околната среда, за да печелят, въпросните фирми са производителите и на някои пестициди, които вече са генерално забранени и са нанесли доказани щети. Някои ГМО-та пък си вървят в комплект с конкретни препарати при продажбата - чуден бизнес. За наша сметка.

дикси, може да се засечем

# 80
  • София
Мира,разбрах те много добре,просто не мисля за това какво може да стане,да се счупи и прочие.Като се счупи,ще я оправим,ако не я оправим,ще я изхвърлим...нали ние сме живи и здрави.
Дотук с моята машинка. Grinning
Моите деца са големи,до ден днешен си лягат в осем.Наобяд не спят.Не че заспиват веднага като си легнат,но си почиват качественно.И за мен е абсурдно дете на 2-3-4 години да стои до 23часа,да гледа Шоуто на Слави и да завива майка си и баща си като заспят. Laughing
Аз също обичам да си лягам рано,като оправя децата си обличам пижамата и се моткам-ту на компа,ту в леглото. Laughing

# 81
За ГМО съм на мнението на Деси.
Сериалите, турските - бактън. Който канал да включа, все такъв дават.
Това със семейството на маса, чакащо сериала ме потресе, но още повече ме потрисат медиите, когато отразяват такива теми. Къде му е мястото на това да го дават по телевизията, в новините Shocked... не знам.
По времето, когато даваха за Изаура, градът се изпразваше, все едно бомба беше паднала.
Бенсън, дано със съня стане, както си го намислила. Hug
Дъщеря ми спеше до 3.5-4 г. всеки ден по 4 ч. следобед. Не лягаше късно вечер, при все това.
След като отказа дневния сън, започна да ляга много късно и досега е така - 23-23.30 ч., а някога и след полунощ. Сутрин не се буди рано.

Валенце, тук дали продават такива трансформатори? Ние си ги донесохме от Канада. Внимавай с тях, на мен един такъв ми изгори зарядното за батерии и хлебопекарната. Cry
Честита ти придобивка! Да си я ползваш със здраве и радост! Да ти служи дълго време!

# 82
  • София
Мерси,Диди,ама по добре ми честити като си получа машинката. Wink
Продават трансформатори,да.Няколко форумки вече са си купили.И това проучих предварително.Обаче Ангел иска да смени самия трансформатор вътре в машинката,а не да слагаме отвън такъв.Мисля да се доверя на инДЖИнерските му умения. Mr. Green
За сериалите-лошото е,че наводниха много такива.Аз гледах Перла,понякога и Брак с чужденец,ако имам възможност.Той също беше хубаво филмче,много разтоварващо.

# 83
ДеЩо.....охх, в случая не мога да се съглася с теб, защото твърде еднозначно разглеждаш нещата.
Точно преди дни, без да се интересувам особено от темата попаднах на филм по Дискавъри за ГМО. И едно изказване от генен инженер занимаващ се точно с това ми направи впечатление
"Лесно е да протестираме, когато имаме какво да ядем. А я попитайте тези, които нямат, дали им е до протести. За тях е важно да имат храна".
Тоест в началото ГМО са създадени точно с цел повишаване на продукцията, за да могат да се изхранят повече хора от страните от третият свят.
А относно твоите думи за екологично чисти продукти - абе какви екологично чисти, тя самата почва е замърсена с какво ли не, вали замърсен дъжд....и после някой ще ми говори за еко. А и каква гаранция имаш ти, че производителят все пак не си ги е напръскал с нещо? Не си ходила да му светиш как си гледа доматите, нали?
За мен всяко залитане в една посока е просто намиране на работа.

# 84
Валенце, браво за децата ти! И аз мисля че не е правилно малко дете да ляга след 21 ч., а твоите са големи и въпреки това не стоят до късно.

Марти ляга в 22 ч. и до 23 ч. не може да заспи. Затова и не се опитвам да го слагам по-рано...явно не му се спи. Светли ляга към 20,30 и се надявам още дълго да заспива толкова рано  Grinning

За сериалите  - обичам Медиум и Закон и ред по Холмарк.

# 85
Мира ти не си чела две - три публикации, ти си гледала един филм. Laughing Laughing Laughing Иначе размяната на реплики е в естеството на заниманието ни тук.  Grinning Обещавам ти обаче ще се задълбоча по темата и то толкова, колкото ми позволяват химичните увлечения и знания.  Wink В посоката на размисли от Деси хвърлена, обявявам че съм абсолютно подкрепяща всяко усилие, дори недостатъчното, когато се касае за личното оцеляване. Обаче законът на джунглата гласи: "Силният изяжда по-слабия!".

# 86
Като финал по темата за тенетично изменените видове ще кажа, че си доста далече от земеделието. Нищо не е доказано или не е показано да е доказано, защото това са разсъждения по картинка, а научни доказателства за тази вреда така и не намерих нито по зелени нито по червени сайтове. Не казвам, че е тотално вредно или безвредно, а казвам, че разполагаш с много малко информация за такъв патос. Неунищожими семена, патенти, Петко и супата... Деси. Това е теорията на конспирацията. На практика са неунищожими май само хлебарките. За мен това е психоза, създадена изкуствено, за теб не е. За мен тълпите активни еколози, зелени и прочие са хора без работа, чиято единствена цел е комай да пречат. Важно е да уточня, че не визирам теб. Екологията разбира се е важна, но май стана изгоден бизнес. Научни доказателства за вредата не съм срещал, но ако случайно не на себе си реша да се подведа от менторският ти тон и пожелая да намеря там, където некомпетентно съм търсил ще можеш ли да ми посочиш? Дай ми 3 произволни линка на сериозни институти, а не на голобради еколози, където пише на база опит, анализ извод за вредността. Така и така си ангажирана и ми се ще да не допускам, че цялото ти инфо е придобито от чели недочели. Защото това, дето си написала е поредната лирика, патос и нищо конкретно. Като искаш да спасяваш света - в ООН има достатъчно мисии и места за доброволци. Иначе от каскадата и компютъра и баба знае.

За генните истории до тук. Знам, че навремето индианците са приемали влаковете като зловредни, че села са отказвали защото щели да спрат да носят кокошките, че на първата прожекция зрителите са се изплашили от идващия влак, че църквата е твърдяла за киното, че е изчядие дяволско, че телевизора е клеймен като проводник към ада, че гръмотевите не са били електрически разряди, а пратени от Бог наказаня и тн и тн.

Като искате екологично чисти продукти - околните села са пълни с празни къщи идворове. Купувайте, копайте, садете, поливайте, берете и ни канете на гости.

Аман от пропаганда. Нямам намерение да хабя ценна енергия  Laughing Ама ха  smile3558 а се занимавам с глупости.

ПС В днешно време половинчати знания лесно се придобиват от нета, но като спре тока и нета всичко рухва  newsm78

Дикси, наесен ще ти се обадим за царевицата  perko Може да ти дадем да се повозиш и на трактор. Номадка ще ти е инструктор  Wink

ПС2 Баси дългия пост  Shocked Замина ми обедната почивка в писане...

# 87
  • гр.Плевен
Мира и Бенсън, добре дошли в моя отбор! Голямата ми дъщеря от 1,5 годишна отказа да спи след обяд и си лягаше в 23 часа. Какво ли не се опитвахме с мъжа ми - и ние си лягахме в 21 с нея (тя си спеше на тъмно), и по цял ден я влачех навън да играе, за да се измори (само мрънкаше повече и в най-добрия случай заспиваше в 22) и сама в леглото сме я оставяли - изобщо не промени режима, сега вече с голяма мъка я вкарваме в леглото към 24 часа. Някой път се стига до големи скандали. Малката до преди два месеца заспиваше още в 19,30,  но сега започна да заспива в 21, а понякога и по-късно. А през деня спи на два пъти по 15 до 30 мин. Така че всичко си е от децата... Пожелавам ви вашите да си пооправят режима по-нататък, щото иначе ще гледате накрая като мен стерео... Joy

За сериалите - в къщи гледаме само сериали по АХN и то много малка част. Иначе най-много гледаме детски филмчета  Grinning

# 88
nomadka, казах, че наскоро гледах филма, не съм казала дали съм чела, или не. ) Пък ти не си прави изводи толкова бързо все пак. )))))
Аз съм съгласна с фтал, като всяко ново нещо, юруш да го отричаме....без да имаме представа дали е добре, или зле. Дали ще има някакъв ефект върху нас, дали добър, или лош. То и вредните газове от колите нон стоп замърсяват природата и ни тровят...ама колите не сме ги забранили и никой не се е вдигнал още на протест срещу тях...

margoto66, аз изобщо не се оплаквам от късното заспиване на Калина, идеално ми е. )
Не се притеснявам колко ми е силно пуснат телевизора и т.н. Е, сега от 2месеца ме дразни това, че се приспива с детски филмчета, и докато не заспи друго не може да се гледа, ама карай. )
Сутрин става в 9ч най-рано, понякога спи и до 11ч. ))))

# 89
  • гр.Плевен
О, Мира, ти си щастливка - малката ми става в 8, след като кака й вечерта си е легнала в 12, а ние с баща им най-рано в 1! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт