ПЛЕВЕН - 127

• 24 368
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Мира ще приема, че фталл като мъж ти е по-симпатичен от мен като жена, иначе това с нововъведенията го извадих като извод още в предната тема. Laughing Laughing Laughing Освен това и той не ме е чел щото пак още вчера ви пратих всички да си садите марулите.  Grinning Laughing Simple Smile Освен това се помайтапих с твойта информираност. Може би на първо място трябваше да заложа моята за да не ме приемаш като на партийно заседание.  Laughing Grinning Simple Smile
Абе хора знаете ли колко по-зловредна в живота ми днес е една проста счетоводителка от ГМО?!
Мария Кюри е дала живота си изследвайки непознатото в полза роду. Може ние да сме следващите макар и само анонимни.

# 91
ДеЩо.....охх, в случая не мога да се съглася с теб, защото твърде еднозначно разглеждаш нещата.
Точно преди дни, без да се интересувам особено от темата попаднах на филм по Дискавъри за ГМО. И едно изказване от генен инженер занимаващ се точно с това ми направи впечатление
"Лесно е да протестираме, когато имаме какво да ядем. А я попитайте тези, които нямат, дали им е до протести. За тях е важно да имат храна".
Тоест в началото ГМО са създадени точно с цел повишаване на продукцията, за да могат да се изхранят повече хора от страните от третият свят.
А относно твоите думи за екологично чисти продукти - абе какви екологично чисти, тя самата почва е замърсена с какво ли не, вали замърсен дъжд....и после някой ще ми говори за еко. А и каква гаранция имаш ти, че производителят все пак не си ги е напръскал с нещо? Не си ходила да му светиш как си гледа доматите, нали?
За мен всяко залитане в една посока е просто намиране на работа.

Хахах, Мира, ето това е първият мит, който разпространяват търговците на ГМО семена и прикрепените към тях генни инженери /защото има и генни инженери, които не твърдят това, а ине това им е работата/. Че разпространението на тези култури ще спаси определени региони на света от глада. Но на практика това не се е случило никъде, даже точно обратното. Разпространението на ГМО е такова, че например ако засееш такъв ориз - влияеш на разнообразието наоколо, изчезват други видове, които са традиционна храна за местното население. Индия на места е застрашена и хората са принудени да спасяват семената си. Кой се храни само с една култура? Проблемът с глада не е толкова, че няма какво да се яде, а че храната и водата в тези райони не е чиста или не е разнообразна, оскъдна е и в световен мащаб не е разпределена както трябва. Както и всички ресурси. Както и да е, факт е, че където ГМО са използвани с тази цел ефект не е постигнат и проблемът не е решен, затова и хората, които са засегнати протестират най-много. Аз пък мога да ти дам да гледаш филм, който показва точно обратното на това, което ти си гледала.

ГМО не са създадени с благородната цел да нахранят света, а определени компании да печелят от тях. Ако искаха да помогнат на тези региони нямаше да има патенти, осъдени фермери и нямаше да лъжат хората тенденциозно.

# 92
Добър ден !

Тризнаците много пораснали :
http://www.plevenlive.com/gallery/2/0/404/0/#selected

# 93
ДеЩо, то всичко е създадено с цел печелба и ще продължи да бъде така.
И няма как проблема да бъде решен само и единствено с това, що се касае за изхранването на тези региони. Но когато управниците там не ги е грижа за собственият им народ, какво очакваш да се случи? Някой да отиде и да ги нахрани всичките (не че не се прави), но не може да се огрее навсякъде.
За всяко нещо има за и против....но тези неща са неизменни и със, или без наше съгласие ще продължават да съществуват.
Ти какво си мислиш, че до сега не си яла генномодифицирани храни? Или че 200протестиращи пред народното събрание ще спрат този закон? Ами няма ад стане, докато интереса е кономически и са намесени пари.
И в тази връзка да те попитам, като си против ГМО, защо слагаш ваксини?  Wink нещата са много сходни...) ама за тях не си против. ) ако можеш да ми се обосновеш, ще се радвам. )

# 94
И пак към Мира- почвите в България не са така замърсени както в по-голяма част от страните в Европа, все още въздухът е по-чист дори. В България все още има шанс да може да се развива биологично земеделие и хората да печелят от това. Някои го правят. Само  че на държавно ниво още не е решено кое е приоритет в крайна сметка, само говорят по медиите как имаме шанса да печелим точно от това плюс туризъм, но не взимат конкретни мерки. За да купи някой такава продукция в Европа тя трябва да е доказана, че не е ГМО, изобщо никой няма да приеме, че България гледа и изнася чиста храна, ако на територията и се разреши отглеждането на ГМО. Да не говорим колко много хора няма да си купят продукти, на чиито етикети пише, че съдържат ГМО.

Кажете къде продават ролери като за Яна  Praynig

ПС: против повечето от ваксините съм, по инерция ги слагам, все още не съм се информирала, всичко по реда на нещата все пак/ако изобщо стигна до там/. Да си ме видяла да споря с теб по тая тема? Подкрепям те мълчаливо, просто не ми се занимава  Laughing Надявам се с времето да подобрят ваксините дотолкова, че да ги няма страничните ефекти.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 15:00 от ДеЩоВиди

# 95
На Деси въпроса за ролерите ме подсети да ви питам каква според вас е подходящата възраст за скейборд? Марти изявява голямо желание да му купим, но на мен ми се струва, че е малък още  Thinking

# 96
Ех, как обичам да си направя дълга разходка, да приспя детето, да си направя кафеце и да имам материал за четене в темата  Grinning

Като искате екологично чисти продукти - околните села са пълни с празни къщи идворове. Купувайте, копайте, садете, поливайте, берете и ни канете на гости.

Фталл, не ме устройва този вариант. Искам да има хора, които го правят, а аз обещавам да им стана редовен клиент. Засега се възползвам от съседите ни на балкана. Но те са възрастни хора (цялото население на селото, де) и бавно, но славно селото опустява. Оставаме само тези с вилите. Гражданя, дето уж нямаме време за земеделие. А и не само зеленчуци си взимаме от тях, и мляко, месо, сланинка, яйца....каквото имат хората. те с удоволствие ни предлагат стоката си.

Иначе благодаря за поканата за разходката с трактор. Но ще те разочаровам, като ти кажа, че съм се возила доста пак там - в никому неизвестното село Столът  Laughing И Балканче карам всяко лято. Няма втора скорост, ама става за пърпорене из селото, и Митко много се кефи. Даже ми помага да го бутаме по баирите чат-пат Mr. Green

В спор за ГМО няма да влизам, понеже съм съгласна и с двете страни отчасти  Laughing

Снимките са върхА! Препоръчвам мат с борд. Много са красиви. Както каза АниДани, че се видяхме, като картички са  Peace

Кънки търся аз за Митко. Ама къде ги търся и аз не знам  Mr. Green Само в нета съм намерила.

А, да, струва ви се абсурдно дете да си ляга в 22-23ч., ама защото вашите си лягат рано с охота. И аз не искам да е така, но я да дойде някой да го накара да легне в 20ч. Не и не! Фигури, пируети и челни стойки да му правя пак няма да стане.
Така, че моля, моля... Crossing Arms

Tризнаците са много, много сладки  Heart Eyes

Маргото, все забравям да напиша, че се радвам, че каката е вече с изяснена диагноза. Дано скоро овладеете положението  Hug

Днес се конкурираме по дълги постове  Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 15:45 от Дикси

# 97
Дикси има снимка някъде в Златният фонд нейде назад. Знаем за твоя професионализъм и умения  thumbsup С твоето Балканче имаме някаква косвена свързаност, но баща ти знае.

И аз за ГМО нищо няма да казвам. Мда.

Номадка сготви ли, че съм гладен?

# 98
Дикси има снимка някъде в Златният фонд нейде назад. Знаем за твоя професионализъм и умения  thumbsup С твоето Балканче имаме някаква косвена свързаност, но баща ти знае.

Аз не умея да карам трактор все пак  Wink
Да не би ти да си този, който е лишил балканчето от втора скорост?  Mr. Green

# 99
Аз се водя по детето, Яна не спи на обед, заспива към 22ч, но има дни, в които яко я слжа в 20-21 - ще заспи, например тая седмица и е такава. Но през лятото как да легне в 20-21 като тогава излизаме или е в разгара на най-интересната игра в Градската, а ние сме по средата между 1-2-3тата бира Laughing
Елена ако сутрин стане рано и заспи рано на обяд, също ще е заспала до десет. Но скоро не и се е случвало, много е държелива и вечер дълго играе в леглото. Но и двете заспиват в мое или на Марто присъствие, може би затова - докато се оправим след вечеря, да ги изкъпем и да им измием зъбите и става 22ч. Но пък хубавото е, че и двете взеха все по-бързо да заспиват, а Ели вече заспиваи само с баща си и си спи по цяла нощ.
Ако ги приспиваме към 20, това значи сутрин да се събудят в 6, а така не мие удобно.

# 100
  • Плевен
А, да, струва ви се абсурдно дете да си ляга в 22-23ч., ама защото вашите си лягат рано с охота. И аз не искам да е така, но я да дойде някой да го накара да легне в 20ч. Не и не! Фигури, пируети и челни стойки да му правя пак няма да стане.
Така, че моля, моля... Crossing Arms
E, добре де, като беше 1-2 годишен пак ли си лягаше в 23? За мен това е въпрос на режим. Аз като стане 20 часа и й казвам,че е време за сън, да се ориентира Mr. Green  ,ако виждам,че много й се спи я слагам, и в 20 понякога, но обикновено към 20,30 като кажа,че е време за приказка и тя се радва,но ако кажа,че е време за спане хич не ми се кефи. Къпане,миене и после в леглота, аз чета приказки и тя заспива ,често още докато чета. Надявам се да не се промени положението,че така идеално ме устройва.

Редактирам се с един материал http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=464804 .

Още една редакция The Rebound.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 16:25 от нади_миши

# 101
До дете си е. Габи заспива най-късно в 9, ако закъснее, му е криво, а малката от бебе още - най-рано в 10. Обикновено в 10,30 - 11. Всичко съм пробвала, и лягам с нея, и книжки чета по 2-3, не заспива и не заспива. След като изчета всичко, скача и отива да си играе с баща си  Simple Smile А Габи е супер - стане ли 8.30, къпе се, мие зъбите и си ляга, няма нужда нито да го подсещаме, нито нищо. Но истината е, че Кари сутрин си спи доколкото иска - 4 години не е ходила на ДГ, сега пък открихме опцията, че може да ходи в 10, вместо в 8,30 сутринта и пак си е наспана. Аз нямам нерви насила да приспивам дете, което скача като подивяло и не ще да спи.

# 102
E, добре де, като беше 1-2 годишен пак ли си лягаше в 23?
Не, нали това казвам. Лягаше си в 20ч.
Когато обърнаха времето май миналата пролет и край. Не мога да сложа по рано от 22ч.  То мога, де, ама няма да заспи хич.
Сега като стане 22, почваме тоалета, пижамата, приказката и до към 22.30-22.45 е заспал.
И става не по-късно от 8.00  Crazy

Тес, казвала съм май, че съм фен на Габи  Hug По писанията ти оставам с впечатление, че е много добро и умно момче!

# 103
Дикси, мъжът ми винаги казва, че ние трябва да се учим от Габи, а не той от нас  Wink

# 104
Нашата ситуация е същата като при Тесс, едно към едно, но да кажем децата вървят няколко години назад и сме с един час по-късно като лягане.  Laughing Иначе всичко е точно така както тя го е написала, Яна е като програмирана на моменти, а Ели като отвързана, но и тя сутрин може да си поспи до по-късно.

Ще водя Яна на сладкарница, до Стоматологията, някой ако иска да ни прави компания -към 18-18:30 сме там.

Общи условия

Активация на акаунт