ПЛЕВЕН - 127

• 24 373
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Чакайте да ви се оплача от Глобул,мама им...извинете.Значи получих си днес фактурата и една невероятна за мен сметка.Този тел ни има 100 безплатни минути и рядко ги надхвърляме с няколко.И като гледам разпечатката какво да видя-разговор със снаха ми ,продължил повече от час,който ми носи 17лв.На дата ,на която си бяхме във Враца.Аз разговори над 5 минути рядко провеждам,камо ли час.Проверявам си телефона,защото наистина съм го ползвала пет шест пъти тая година-на тази дата и в този час няма разговор такъв.Е айде кажете сега откъде се е взел?!Имам разговор с нея на предната дата и след няколко дни.По 3 минутки.Обадих се в Глобул и ще отида да си подам заявление да проверят що така.ама ме е много яд.Айде то бива 10 минутки отгоре,ама час и нещо.....

# 376
Еее, Атракция, аз само се хванах за думите ти, естествено, че ти най-добре си познаваш детето, наистина те нямах предвид.

Дикси, аз нали казах, че не желая да купувам тефлонови съдове и уреди, така че много мерси за информацията, ама няма да се възползвам.  Hug

Другите сега ще ви дочитам.

Това за 500гр млечни не си го вкарвайте толкова в главите, ако наистина се притеснявате вижте в темите за захранване, но винаги изхождайте от възрастта на детето и имайте предвид, че май става дума за калций и витамин Д, има вариант 10-20 грама масло да замествам по-голямо количество мляко или обратното, нещо такова беше. Изварата пък е най-концентрирана на калций, така че по-малки количества от нея отговарят със сигурност на по-големи мляко..абе тия неща трябва да се проверят, защото отдавна съм ги преглеждала отгоре отгоре и може да ви заблудя.  Peace

Веси, ти също виж в темите за АКБМ и в тези за цьолиакията, също и в тези за Диета без казеин и глутен - из линковете за деца аутисти ги има някъде, в тия теми майките си обсъждат менюта, има много варианти да разнообразявате, стига да и харесват и ако теб не те мързи. Сусамов тахан с мед е вариант, ако го харесва - по половин лъжица от всяко се взима и се омешват двете, става около лъжица смес - това се яде три пъти на ден, половин час преди ядене..това е за големи жени - профилактика на остеопороза и за нисък хемоглобин, ако се притесняваш, че не поема достатъчно калций - помага... НО - в по-малки количества - заради меда
Соево мляко и продукти не бих ти препоръчала, защото доста се внасят от Америка или Китай и вероятността да са от ГМО соя е огромна, да не си усложните алергията или да си докарате нещо друго. Киселото мляко от коза не го ли обича? С бисквити, на попара, или малко разредено и с съвсем малко захар  newsm78

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 17:19 от ДеЩоВиди

# 377
Валенце, отиди и им вдигни скандал. Не че ще направят нещо, но е изключително грозно големи компании да се тарикатят на дребно.

ДеЩо, какво им има на тефлоновите съдове, че нещо съм изтървала този момент?
Аз имам реално 2тигана такива, ама все пак да се информирам...)))

# 378
Аз съм много доволна от тефлоновите, не съм се информирала също за вреди.

# 379
Нещо вредно ще е, кво да е друго  Rolling Eyes

# 380
Нещо вредно ще е, кво да е друго  Rolling Eyes

Оххх, то всичко е вредно малко, или много. )

# 381
Ето това имам за млечните(за дневен прием):
Млечни продукти: поне 500 мл
- мляко (прясно, кърма и/или АМ): 300-500 мл
- сирене: поне 30 г
- или извара: 30-80 г
- или кашкавал: 30 г
- или детски млечни продукти: 60 г
- кисело мляко/йогурт: 75-150 г
- 40 г сирене = 200 мл мляко = 150 г кисело мляко

Нямам време да ви доизчета  Crazy

# 382
Божидар напоследък ми отказва сирене, но напъва на кашкавал.От друга страна кашкавалът е толкова изкуствен,че даже и по-скъпия.

# 383
500 гр. млечни продукти аз не мога да изям никога дневно, камо ли децата  Grinning

Веси, Кари също е с АБКМ, не яде никакво мляко и смея да кажа, че се храни супер разнообразно. Хапва всякакви плодове и зеленчуци, сирене, масло, тестени неща, всичко готвено. Не е никакъв проблем алергично дете да си хапва пълноценно. Аз за кравето мляко си имам едно наум и като вземат да го възхваляват колко е полезно, изобщо не слушам. Все повече заставам зад теорията, че за човека е полезно млякото, докато е бебе и се кърми, след 2-3 години реално изобщо не му трябва на организма мляко  Wink

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 17:53 от Tess

# 384
500 мл мляко означава всички млечни продукти и изобщо не е много като количество за деня.

АниДани е пуснала схемата:
40 г сирене или кашкавал/колкото кибритена кутийка/ е равно на 200 мл мляко/прясно,АМ,кърма/
150 г кисело мляко/половин кофичка/ е равно на 200 мл мляко/прясно,АМ,кърма/.
Ето ги 400 мл мляко  за деня Peace

Още от Косе Босе за млякото:
Конкретно за деца над 2 год.

Не се препоръчва голямо количество мляко, защото:
- млякото може да е за сметка на друга храна
- създава риск от желязодефицитна анемия (калцият измества конкурентно желязото и пречи на ефективното му усвояване)

Под голямо количество мляко се има предвид над 2-3 чаши дневно или над 450-700 мл.
Друг ориентир за деца на възраст 2-6 години: млякото и млечните са не повече от 25-30% от общото количество храна.

Калцият може да се набавя и от други източници на тази възраст - сусам, сьомга, тофу, фурми, амарант, спанак и т.н.
Освен това зависи дали калцият се комбинира с храни, богати на магнезий и цинк, за да се усвоява максимално ефективно.

Предозиране с калций не може да се получи само от пиенето на мляко. Организмът има самозащитна функция, защото големи количества калций могат да бъдат вредни за някои вътрешни органи - ако се приема калций над нужното, чревната система не го пропуска и си 'взима' от храната колкото е нужно на организма. Обратният механизъм се задейства, когато калцият е под нужните нива - тогава чревната система 'сигнализира' на костите и започва да черпи от тях.  

Симона  хапва всеки ден около 30-40 г кашкавал и половин кофичка кис.мляко.Това е откакто направи 2 години.
Сирене и прясно мляко не яде,но това изобщо не ме притеснява.
До 2 години основният й млечен продукт беше АМ-сутрин и вечер.Откакто тръгна на ясла го спрях.Пък и нещо му се мръщеше вече.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 18:54 от erota

# 385
  • Плевен
от тия пликовете на Лазарова и оБнова не ги тача хич....
За Обнова нищо лошо да не се чува Mr. Green Иначе млякото и аз не го харесвам.
А колко грис с козе мляко съм изяла като си ходех на село, преди доста години Grinning.

# 386
Докато на Анатоли баба му гледаше кози, пийвах и аз, че и Бужи намаза след 1-та си година за кремчета...то нали най-се доближавало до майчината кърма.

# 387
  • Плевен
Като дете колко козе мляко съм изпила / изяла (пр. мляко, сирене, кашкавал, кремчета, сладкиши), но на село имаше кози. Не ми е правило впечатление, но сега ми смърди и не мога да го вкуся. Бляк. Ама и кози вече няма на село. Сигурна съм, че ако го предложа на Виктор няма да го опита.
Веси, питай някой комшия които си ходят на село и имат кози. Да ти носят козе мляко.

# 388
В продължение на снощните линкове да дам още един, който съм пускал. Беше обаче отдавна. http://detstvoto.com/index.php

# 389
Ох, този сайт ми е любим.
Винаги ми е малко смешно, много тъжно и особено носталгично...
Да си разведря постинга, с цитат от там:

Иденлизе джуфай   hahaha

21 декември 2009 | Автор: рошав заек | Категория: Архивите са живи » Песнопойка 
Когато преди време нашумя „Кен Лий”, на мен ми беше смешно, дума да няма. И в същото време се питах – какво толкова? Едно време известните парчета ги пеехме така, че ум да ти зайде (а ресторантските певци с халваджийските тефтери с текстове пред тях ги пееха още по-умопомрачително.)
Ей тука съм наизвадила от касетките текстовете на няколко жестоки парчета на чист чуждестрански. Да си попеем!

Камон еврибари, еврибари камон!
(Или, ако предпочитате, Камион с едри баби, с едри баби камион!)

1.ИДЕНЛИЗЕ
Изпълнява „Супермакс”

А муведелон кол уинса тай
Трай ту фай дъ песивлай
Иденлизе
Иденлизе джуфай

2. ВАН ВЕЙ ЦИКЕЦ
Изпълнява „Иръпшън”

Ван вей цикец, ван вей цикец,
Ван вей цикец, ван вей цикец,
Ван вей цикец, ван вей цикец ту дъ блю.
Чула чула джвейна чокен дан дъ трек