Бебко с анемия:(

• 673
  • 13
  •   1
Отговори
Вчера ни откриха нисък хемоглобин - 102, бебко е на 2 мес. и 8 дни, аз имах нисък също през бременността (112, 107),106 след раждането. Пие сега капки Малтофер, на кърма сме само, но се чудя дали ще се оправи и кога? Някой имал ли е този проблем? Доки каза, че нещо с еритроцитите показва, че е желязодефицитна, има ли оправия тази гадория?

# 1
Взимай желязо докато кърмиш. След консултация с лекар, разбира се.
Или давай бебешки витамини на капки с желязо.

# 2
със сина ми имах такъв проблем.Не си спомням какви бяха неговите стойности, но аз също му давах Малтофер 6 месеца и на контролните изследвания всичко беше наред.Успех и на вас.

# 3
аз не мисля,че хемоглобина е нисък за двумесечно бебе - може ти да приемаш нещо за вдигане на хемоглобина...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.0

стойностите за деца 1 - 3 месеца са 92 - 150

# 4
Благодаря, направо ми изкочиха очите от орбитите! Чудя се как е възможно нашите лекарки да не знаят, че за деца са други границите? То и аз се замислих дали не е така при получаване на резултатите, ама... Сега се чудя откъде друг педи да търся за потвърждение - дали да продължаваме с Малтофера на капки или не, не смея сама да му го спра...

# 5
когато порасне детето хемоглобинът ще се вдигне сам.пък и ти сама виждаш колко е твоя-по-добре ти приемай нещо ,отколкото да даваш на детето нещо различно от кърма.на дъщеря ми хемоглобина на 6м също беше нисък,но лекарят не се впечатли-каза,че е нормално...

# 6
  • Видин
Запасите от желязо в детския организъм започват да се изчерпват на около 6-месечна възраст.
Защо му взимахте кръв?

# 7
Не мисля, че е с анемия, 102 е в границите стойност за бебе, Иво на 6месеца беше със 105(само на кърма).

# 8
Ами той имаше жълтеница (лекувахме вкъщи  с вода с 2 лъж. захар на 100 гр., но доста време - близо 2 мес., чудя се дали няма и от това някаква реакция!?!) и на мен ми се струваше, че оше жълтее та го заведох при доки,  която каза, че не жълтее, а бледнее (макар че си има розовичко, не е прекалено бял де!). Също установи себореен дерматит (веждичките му са с жълтеникави люспички, както и предната част на темето, но може би е от сапуна (Джонсън) на главичката, с който го мием. Каза ми да спра прясното и кисело мляко за 1 седмица да видим да не е алергия към белтъка на кравето мляко (аз много налитам на мляко). Козметика не изписа, ще търся друг доки за целта. Иначе си е жизнен, гука, рита, маха и подскача дори, смейка се (като се нахрани, а и на нас - ние като му се смеем).

# 9
не се ,,вглеждайте''прекалено в детето,защото може да му навредите...  Simple Smile
тези люспи ще се оправят-не са себореен дерматит... имам чувството,че всяко дете искат да изкарат с някаква алергия...

# 10
Според тези стойности и според мен бебето не е с анемия. Но е добре ти да приемаш храни богати на желязо и коприва например.

# 11
  • Видин
Смени Джонсъна  Peace Аз в началото правех масаж с него, след това спрях, на 4м пак пробвах и се изрина целия.Хем го бях ползвала преди. Сега сме на друга козметика и няма проблем.
Това със жълтите люспички ми прилича на крусти  newsm78 Малкият имаше точно в началото на окосмената част на главата  Peace
Педиатърката коментира ли резултатите от кръвните изследвания или ти сама се наплаши от четеното в нета? Hug

# 12
Е тя, педиатърката даде Малтофер на капки, както и каза "Себореен дерматит"(не е дерматоложка)... Може и крусти да са, аз само мия със сапун Джонсън, тялото мажа със зехтин, главичката и лицето - с нищо, но май и главичката ще почна половин час преди къпане със зехтин да мажа, както и ще взема измиващо средство без сапун...

# 13
  • Видин
Главичката мажи с олио/зехтин и след 5-10мин реши с гребенче и ако са крусти ще паднат  Hug

Общи условия

Активация на акаунт