Април 2006

• 28 953
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Boston, MA
И мен са ме наредили за длъжник, а преди не бях (отпреди здравна каса не живея в БГ, 98ма, ни лекар съм избирала, ни нищо). Трябва да се направят две неща - едното декларация занапред да не се набират нови дължимости, и друго, за назад, да се изчистят старите. Подкрепено със справка от Гранична полиция.

Ами ако докарам до България тази година, няма с това да ми се занимава, честно. Дани има ЕГН, за Боби може и да се замисля. За мен освен, че българският паспорт е европейски, друго преимущество няма.

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 19:30 от Бубка

# 691
А за мен и това го няма, имам си друг ЕС-ски паспорт. Но и отказването не било лесно, консултирах се още лятото с адвокат, молбите са в мен, ама дълга и широка, лично президента решавал дали освобождава някого от гражданството или не  ooooh!

# 692
Бубка, как разбра, че си длъжник? Къде се проверява? И ние сме извън България от 98-ма година.

Татянка, не може ли да влизаш и излизаш свободно от страната, нищо, че се водиш длъжник на здравната каса?

Тина, защо с помпа, Ема не може ли да духа сополите? Мимата от януари е със сополи (слава богу почна да духа), според доктора са на алергична основа и съм склонна да му вярвам, защото са гъсти, но безцветни. В един момент станаха жълто-зелени и почна антибиотик, но сега пак се обезцвтиха. В момента е на антибиотик, Кларитин и стероиден спрей  ooooh!. Имаме час за уши-нос-гърло през април чак, а ще трябва и на алерголог да я водя. Аз толкова си мислех, че този вид алергии са малко измислена работа (по мое време ги нямаше  Confused), ама детето като 2 месеца не може да диша през носа и хърка и съня й е неспокоен, ще ходим, какво да правим  Confused.

Болните да оздравяват  Praynig!

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 20:07 от Зaрка

# 693
Бубка, справката за пребибаването в страната се взима за 10 дни, няма екресна услуга  ooooh! В София и пълнимощия не признавали  ooooh!  ooooh!  ooooh!

Зарка, има цяла тема за това безумие в чужбинския, там има линк към сайта на НАП ли беше, НОЙ ли беше, и там си въвеждаш ЕГНто и ти излиза статута.

Плашили хората че не можели да излизат от страната ако дължат суми, но баща ми каза че това важело само за данъци, а това са осигуровки, не данъци.... Не знам.

Дано разбирате причината за хроничните сополи на Мимата  Hug

# 694
  • София
Тая нашата държава става все по-объркана вместо да се оправя. Вече като пусна новините да слушам и имам чувството, че не може да са реалност глупостите, които измислят.

Аз нещо съм яхнала метлата тая вечер - цял следобед викам по домашните. Подлудихме се взаимно и сега се успокоявам с едно питие.

Това със сополите е много гадна работа. И четиримата ги изкарахме, а пък борбата с пневмококите на Влади продължава. Педиатърката настоява да му сложим пневмококова ваксина на пролет, че били много вредни и упорити тия гадинки. Трябва да попрочета повече.

За Пленума имаме желание и се пиша, пък да видим дали ще успеем тази година.
1. Раче, Косе, Емо, Веси
2. Ренката + В + П
3. Вени+М+Л
4. Тина + В + Е + Н
5. Рени+Соня +Влади +Любо

# 695
Татянка, мерси! Проверих и двамата с мъжа ми сме с прекъснати здравно-осигурителни права, слава богу! А не сме подавали никакви документи, как ли е станало Thinking?.

# 696
  • нейде там, където ....
Прекъснати здравно-осигурителни права обикновено означава, че дължиш пари за здравно-осигурителни вноски, не че сте освободени по някакъв начин.

# 697
jd, мерси за пояснението! Значи и ние сме в кюпа  Tired.

# 698
Добро утро! Grinning

Татянка, ако те притеснява това, че няма да те пуснат, да излезеш от страната - за това трябва изрична забрана точно за тебе, редът за това е относително тромав и пр., т.е. ако дойдеш за две седмици напр. - едва ли ще се предприемат спешни мерки точно за твоя случай. Thinking

Замислих се, а как ли стои въпросът в другите страни за техните граждани, пребваващи извън граница!? Thinking

Зарка, да не е трета сливица това!?  Thinking Петър е подобен, но по-скоро с вечно запушен нос.

Юлче, не разбрах, вие ли сте претърпели ПТП!? Иначе е кофти, да, но трябва да си доста упорит и КАТ идва, дори и за дупка, после ако имаш Каско, ама пак трябва да си упорит, застрахователят плаща, пък после има и осъдени общини за дупки. Но нервите са си нерви, да! Rolling Eyes

Кой ще пее по 22-23 юни!?
Blush

# 699
Плашили хората че не можели да излизат от страната ако дължат суми, но баща ми каза че това важело само за данъци, а това са осигуровки, не данъци.... Не знам.

При условие, че ти си и чужд поданик, освен български, не виждам как ще се опитат да те спрат да излезеш от страната.
Лошото е, че между институциите няма връзка - затова и НОИ реално няма как да знае вие действително били ли сте извън Бг или не... Но това естествено не оправдава бюрокрацията!

Енви, не сме претърпели ПТП, но като гледам размера на дупките, това е само въпрос на време  Tired

# 700
Зарка, добре дошли в кюпа  Laughing  Crazy А бе тъжна история. Няма управия, няма.

Бабълче, подготвяте ли се за утре?

# 701
  • София
Мислех, че вече никакви абсурди в нашата мила татковина не могат да ме изненадат, ама това с дупките и акта за ПТП направо ме втрещи!!! #Crazy Юлче, сигурна ли си, щото нещо ми звучи като виц?
А за здравната ни с-ма въобще не ми се коментира Close Че отгоре на всичкото вдигнаха и вноските, при положение, че не получаваш абсолютно нищо насреща, без да си платиш като пич.

Ето малко снимки от уикенда ни. Приключихме със зимните забавления и вече разрешаваме да идва пролетта, даже настояваме, тъй да се каже... Mr. Green

Валката иска за рождения ден трансформер. Ужас! Ама ние с баща му сме си виновни - видяхме мин. седмица, че го дават филма по ТВ-то и вместо да пуснем нещо друго, гледахме това.  ooooh!

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 11:33 от Renkata

# 702
 За пътищата и НОИ и аз няма какво да добавя  Twisted Evil. А мърсотията в София вече не мога да я трая, имам чувството , че съм на сметището.

Зарка, Ема духа , но явно не достатъчно щом го прави през две минути. Затова сега я карам да се издуха и след това минавам и с новата помпа  newsm79, така изкарва два, три часа.
А за Мимата въобще не изключвай вариант трета сливица. Племенникът ми две години пи какво ли не за алергия, бяха категорични , че не е сливица и накрая по смешност операция, защото не можеше въобще да диша през носа вече и нощем стискаше и устата, та посиняваше. Третата сливица се оказа ,че била огромна , ама наистина огромна. Та се чудя това не се ли вижда  newsm78.

Ренка, само първата снимка виждам  Rolling Eyes.

За Ема за РД търся едно такова танцувално килимче, не знам как точно се казва, дето светка къде да настъпваш. Ама идея нямам къде да го намеря, сигурна съм , че много ще й хареса. В Джъмбо няма, онзи ден ходихме . Ако някой мерне да даде инфо  Praynig.

# 703
# 704
  • София
Ренка, не я вдигнаха - отказаха се. Ама други зулуми обмислят!

Общи условия

Активация на акаунт