Франция чака затопляне - тема 24

• 35 088
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Мелинда, благодаря за милите думи! Да ти е жива и здрава малката калпазанка!

# 646
  • пак на Рив Гош
Мелинда, честита ти рожденичка! Да ти е жива и здрава! newsm59
Павчето, английската сол е магнезиев сулфат (sulfate de magnésium), наричат го още sel d'Epsom или sel amer.
Самурайка, мерси за пояснението  Hug И аз ги знаех като "гьоза", ама един колега ме убеждаваше, че били "геза", та реших да питам отбора на знаещите, да не се излагаме пред чужденците  Laughing Давай рецептата насам, предложения приемам всякакви  Grinning. Моята е от детска книжка, донесена от Камбанката от училище, ама сработи. Даже и тестото го точихме с помощничката  Laughing.
Аз миналата неделя си подкастрих дърветата на терасата, за идващия оставих да опоскам здравеца и падналите листа. Дотогава лайф и световно първенство по фигурно пързаляне  Laughing
Вие кога пътувате за Венеция?
Чумби, "гьоза" са японски равиоли (внесени от Китай) - ето как изглеждат в моя вариант (да са поФаля  Embarassed). Голяма забава ще да е било по време на рождения ден Simple Smile. Пропуснала съм леглото-мецанин, ще пуснеш ли линк?
Кат31, добре дошла в темата!  Hug Термометърът ми беше електронен, мерех температурата под мишницата и коригирах с 0,5 градуса (нагоре). В момента съм с един, който мери на челото, ама мамуната порасна междувременно  Grinning. Матрака на бабашкото легло беше твърд, третиран против акари и хипоалергичен. Но не се сещам колко струваше  newsm78
Мари, оправихте ли билетите?
Не се включвам в дескусията за къмпингите, че ние отпадаме - в почивка сме август, а аз дори и последните 2 седмици на август. Но обработвам Роцев за посещение в Лион Wink

# 647
Мерси, момичета! Наскоро четох старите ни теми и си припомних как ви държах в напрежение до последно с раждането! Стана ми така мило! Благодаря ви!
Чумби, вашият РД звучи много колоритен! Браво на кавалера!
Ние направихме нещо като малко тържество в едно училище, където се събираме всеки петък майки и деца от квартала. Лошото е, че по средата на партито след пеенето за ЧРД и духането на свещта трябваше да ходим при педиатърката да и сложат ваксините и изпуснахме най-готината част - тортояденето, но... какво да се прави!  Wink
Роца, много професионални изглеждат тези гьоза (дано това е мн.ч.  Grinning )! Направо ми се прияде! Както си падам по кухните от тези земииии!  Blush

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 00:22 от melinda

# 648
  • MERIGNAC, FRANCE
Честито на патерици на всички рожденници и благодаря за поздравленията за Тони!
Ние празнувахме в Рекреаланд с 13 деца + 2 бебета, беше супер. Голямо дивеене падна  Crazy

Боби, това дали ще е кротко бебето наистина зависи от самото бебе и от родителите. За мой късмет Никита е много спокойна, е има си и тя кризи, но общо взето не се оплаквам. Тази нощ е спала 9 часа без да се буди, наяде се и сега пак спи, на мама кротушката  baby_neutral  Кърмим се без проблеми и дори за Лактариума даваме мляко. Но денем наистина не ми остава време. За мой срам още не съм свалила снимки  Embarassed А и работа започнах...

Лек ден на всички   bouquet

# 649
Ах, че хубави бебешки новини от Мама Щрумпф! Браво на Никита, а ти като имаш време за снимки - тогава, ние няма да избягаме Wink А като кърмиш даваш ли водичка или беба няма нужда? Че се вихрят едни обсъждания ... аз мисля, че и това е индивидуално...просто ми е любопитно как е при кротушка като вашата ситуацията с водата.

# 650
  • MERIGNAC, FRANCE
Не, Боби, вода не давам, и като специалист по кърмаческите въпроси  Wink  твърдя че вода не се дава на кърмени бебета. Има само две изклиучения (липсва ми буквата) когато бебето е с висока температура и когато времето е много горещо.

# 651
  • в сърцето на един мъж...
Има и друго - бебето не иска да пие Mr. Green Моята не понася биберони и не иска да ги употребява Laughing Та с водата, соковете, чайовете и тем подобни ударихме на камък Grinning Сега пие от време на време от нормална чашка, като батко си Grinning

# 652
Привет-мривет, девойки!

Мама Щрумф, май пропуснах да те поздравя за РД на Тони, ама не съм го забравила като малка рибка!  Heart EyesЯ кажи доволен ли е, че има малка сестричка? Радва ли й се?

Роц, ама ти сериозно ли точи тесто за тези равиоли? Изглеждат наистина страшно вкусни - какво има вътре? (И не могат ли да се намерят някъде готови Embarassed)

Да ви кажа, леглото-мецанин е голям хит. Ние търсим още от миналата година разрешение на въпроса с детските легла, но май намерихме добрия вариант. Хубавото на мецанина е, че другото легло може да се мести (в момента е сложено напряко, а в някой момент ще отиде и в друга стая). След като ходих поне три пъти във Флай, Бют и всички други възможни магазини, и търсих по интернет сума време, това го намерихме в Конфорама. легло-мецанин. Изглеждаше стабилно, а като го сглобявахме на самото дърво пише, че производителят е датска фирма, под-фирма на Flexa, марка, която познавам все пак.

Дюшека/матрака е третиран против акарии и бактерии, твърд и високоиздръжлив (да видим колко ще издържи). И аз мисля, че си струва да се инвестира в матрак, като се има предвид колко е важно децата да спят добре Wink

# 653
Супер, много ви благодаря момичета! Така ми е по-ясно, от хора с опит не само теория, зная също че е до бебе - като не ще - не ще - като се захрани и с лъжица сок ще взема Wink Зълва ми не кърми, но според нея не се давало до годинка вода на бебетата, ама аз си трая, не е мое Wink

# 654
Боби40 и аз да кажа за водата, макар да си разбрала - кърмените бебта нямат нужда от вода, особенно тези кърмени на поискване.Кърмата има свойството да е по-концентрирана когато бебето суче нарядко и по-разредена когато го прави често (както урината ти е много наситено жълта когато ходиш нарядко и почти бяла, когато се наливаш с нещо и пишкаш през половин час - извини ме за твърде образния пример, но е разбираем).Това е природния механизъм да си регулират малчовците течностите.Докато АМ е с еднаква консистенция ако ще 100 пъти да го приготвиш.И аз с първото бебе търчах с водата, преварявах, изварявах, хвърлях и на другия ден пак доде ми светне в главицата че явно няма нужда детето от това чудо.С второто Ич не се и Абих  Peace
чумбе завиждам ви за леглото.Нашия батко има отколешен мерак за такова милия...Сега сме в обзаведена къща и няма концерт по желание, но поне спи на мецанин в стаята, та пак има стълбички.Много практично ми се вижда това, честита придобивка!А гьоза съм налирала замразена, точно в японския й вариант в азиатските магазини, поразтърси се.Мятка се замразена в тигана, като позахване коричка отдолу се налива малко водичка и се захлупва с капак за около десетина минутки, докато поизври водата.Сервира се с бял ориз и соев сос в който да се топва леко.Идеално върви с кимчи и бира.
Щрумфи завиждам ти и даже не е благородно  Mr. Green ей такава съм на цвят от завист...Уф ама ще взема и аз да си родя едно момиченце, ша видите вие  Crossing Arms Къде ги тия бебета дето спят по 9 часа!Пу-пу-пу да не взема да ви урочасам
мелинда то хубаво че и вие сте навити за къмпинг, ама съвсем се размихме във времето - освен да си наемем едно място и да си го предаваме едни на други - от юли до септември  newsm78 Уф, замалко да забравя - честито на сладуранката ти   bouquet
Роце ам хади дееее!Навивай го твойто момче и пристигайте!Айде че доде се наканите и ние ще отпрашим...знаеш как е.А гьозата ти е страхотна!Ма не само тя!Слюноотделям обилно след бегъл поглед на творенията ти...Незнам тук дали се намира нира но би могла да се замени с пресен чесън примерно.Я, сетих се!Няма да ти давам рецептата, ами като дойдете ще си спретнем угощение с гьоза, пролетни рулца (имам суперлесна и много добра рецепта от една китайка) и макита, а?Ей ся та зарибих  Wink

# 655
Самурайке, не само нея Mr. Green Ще видиш ти като ти дойда на гости Joy

# 656
УУУУУУУ, как ме уплаши само! newsm44 newsm68 smile3521 smile3508 newsm08

# 657
Самурайка, за кърменето знам и ви разбрах с другите мами, но съм още глупи и за АМ не разбрах - давате ли или не - то има винаги вода в това АМ, но отделно дава ли се newsm78... сори. Иначе за примера с пишкането - разбрах също (дайе знам, че като сме бременни и като е беличка, значи пием достатъчно течности).
  bouquet мерси за търпението да ми пишете на глупавите въпроси

# 658
УУУУУУУ, как ме уплаши само! newsm44 newsm68 smile3521 smile3508 newsm08

Хаха, знам аз, че ще те уплаша newsm53

Боби, по принцип ако имаш кърма - няма нужда да даваш АМ. Ако е на смесено хранене - пак си набавя достатъчно течности. Виж ако го пробваш и изяви желание - даваш, ако не - не Mr. Green

# 659
Здравейте девойки,

Радвате ли се на хубавото пролетно време?  Вчера бях на контролен преглед в 34 седмица и всичко е наред. Следващият път е след 1 месец което доста ме изненада. Предполагах че накрая на бременността прегледите са по-чести - ама явно съм в грешка. Кажете и при вас ли беше така?
Взех и списъка с нещата за носене в болницата - направо се хванах за главата - то са куфари и багажи все едно на ваканция за 1 месец ще ходим  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт