Франция чака затопляне - тема 24

• 35 089
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • пак на Рив Гош
Gogko, пролетта не е ли утре?  newsm78
Мистикова, на много големи патерици - да ти е жива и здрава малката мишка!  Heart Eyes (и аз изпуснах снимките, ама нямам и профил във ФБ  Grinning)
Мари руж, дано да нямате проблеми с билетите. С Изи Джет нямам опит, но от Еър Лингус (също нискотарифни) ни ги пратиха на средващия ден по мейла.
Боби, радвам се, че всичко е наред с теб и настроението е чудесно! Възползвай се от почивката сега, че бебка като дойде, възможностите ще са по-нарядко Simple Smile.
Самурайка, тук съм, ама миналата седмица ме беше подгонила пролетна умора ли, що ли, вечер си лягах веднага след Камбанката (21ч)  #Crazy. Ни за форум, ни за блог имах време  Laughing Имах въпрос към теб от предните страници, ама май не си го видяла Simple Smile - как се произнася "gyoza"? Намерих 3 различни произношиния, ама кое е правилното?  newsm78 Я се изкажи ти като експерт  Grinning
Пантадка, и на мен ми беше интересен твоя сън. Предупреждавам, на срещи не само се представям, но и прилагам хореографията на мармота, завиващ шоколада в станиол - няма начин да ме сбъркате  Laughing

Хора, какво беше това време днес? След 1 седмица слънце, при нас се скъса да вали цял ден! Бях предвидила разходки и подобни, в крайна сметка само Роцев излезе да заведе Камбанката на рожден ден (да знаете, много трудно се опакова джедайски лазерен меч в подаръчна хартия  Laughing).

# 631
  • на езерото в града
Мари,проверихте ли Спам пощата-понякога отиват там  newsm78

Честита Първа Пролет на малки и големи smile3525

# 632
  • NICE,FRANCE
Честита първа пролет на всички момичета-кокичета!! newsm51

Мари Руж,брат ми и снахата пътуваха зимата с изи жет и аз им резервирах билетите.Още на др ден получих ел билет на мейла.
Още утре се обади да провериш.

# 633
Честита първа пролет! Дано най-после се реши да дойде!

Мари, аз не съм пътувала с йизи жет, но на уизеър ми изпратиха ел. билет доста бързо след резервацията. Доколкото си спомням за Райънеър, те нямат ел. билет, трябва да се пази номера от резервацията обаче и се дава на летището. Успех, дано да няма проблеми с италианското ви пътешествие!
Аз наминавам набързо, че нашата програма този уикенд беше свръхнатоварена и след малко пак поемаме с двете отрочета на детски РД на 50 км от нас, с влака ooooh!
Лека неделя и успешна седмица на всички!

# 634
Честита първа пролет на всички чакащи вече с нетърпение  хубавото време.

Момичета кажете и на вас ли термините ви ги изчисляват в 41-42 седмица???? Благодарение на вас си дадох сметка 4е не ми остават 7 седмици както го изчисли гинеколога ми до раждането а само 5!!!!!! А то може и по рано да стане.

Дайте ми съвет как да избера матрака за креватчето че съм се хванала за главата. Вие какъв матрак купихте?

# 635
Кат, във Франция е 41 пълни седмици, не като в БГ 40, затова има разлики. Нямаш ли от Секю-то един лист с всички дати и периоди?
Аз не мога да ти кажа за матрака нищо повече, освен, че с някои легла си има матрачета, можеш и да си избираш - в Икеа например, и е въпрос на финанси, личен избор - твърд, мек + препоръки на доктор/ педиатър. Аз не знам просто ако се втелясам с тези продукти докъде ще стигнем Wink звучи ми много повече въпрос на финанси, защото всичките матрачета са направени според изискванията за бебета, щом са на пазара Wink знам ли и аз. Вижпо-напред в темата коментирахме с френските мами креватите и ще видиш и линковете и мненията! Даже може да си наемеш от аптеката, докато дойде твоето ако се забави или просто решиш да не купуваш на първо време докато се ориентираш с бебето!

# 636
БОБИ мерси за съветите проблема е че като попитам за съвет в магазините винаги ми предлагат най скъпите а аз не съм убедена че по евтините са по лоши. Ще гледам пак през седмицата ако ми остане време защото тази седмица се очертава доста претоварена. Започвам активно курсовете по подготовка на раждането, среща с гинеколога ми и остеопата.
Аз имах същия проблем с количката - моделите които ми харесват не влизат и в моята Ярис. В крайна сметка купихме quinny zapp която е наистина много компактна и лака 6кг и взима много малко място в багажника.

# 637
И аз не мисля, че най-скъпите са най-добри винаги...има и момента, че плащаш за "името". Аз количка избрах citylink 2 на Red Castle.

# 638
Кат, гледам че си в южна Франция, жалко, иначе можех да ти подаря матрака на дъщеря ми. Онзи ден точно се чудех какво да го правя-много е качествен, с антиакарни защити, проветрение и разни екстри, навремето баща и го беше купил доста скъпо и е съвсем запазен. наистина ме е жал да го хвърлям, мислех на червения кръст да го давам....

# 639
Мария К, мерси от все сърце за предложението ама пусти разстояния дето ни делят  #Cussing out Ако имаш време и ти се разправя  може също да пробваш да го продадеш в някое Depot de Vente или Troc bébé.  След като е запазено мисля че ще го вземат без проблем.  Или евентуално ако има някоя бъдеща мама около теб - би и свършила страхотна услуга. Аз имам няколко мами около мен дето искаха да ми дадат дрешки ама то за пусти късмет техните бебоци са девойки и розовите им бодита хич няма да отиват на моето бъдещо момченце  Rolling Eyes

Мамите с опит могат ли да споделят с бъдещите мами като мен дето пък и чакат първо бебче и не са много ориентирани в нещата какъв термометър за мерене температурата на бебо ползват че то и това се оказва че е сложно да се избере.

Hug за всички и лека седмица

# 640
Роца отпочина ли си мадам? Има нещо с пролетната умора-апатия...и аз нещо се бях поскльофала ама като се позатопли и аз взех да се раззеленявам.Вилнея из градината. Произнася се "гьоза" на японски, имам хубава рецепта ако искаш.На китайски е нещо от сорта на "гяо дзъ" ама тоз език ни транскрибиране ни изговаряне има, та не мога да съм сигурна.Ястието в японския си вариант се леко запържва и задушава под капак.В китайската версия е варено във вода или пържено.Водния вариянт го има и в Япония - казва се "суй гьоза".
За къмпинга пак май не можахме да се разберем...Местоположението ще го натъкмим, ама нещо с времето как ще се напаснем незнам.
Значи дотука желание за къмпинг имат : Gogko ,Мария К, галандри Ще се ходи на юг, не се знае точно къде.Аз предложих Ардеш, предлагам и Анси (Annecy) сега, а може и по-близко до морето - както кажете.Може верно някъде край Боби хем да отпразнуваме подобаващо появата на бебка.Ама мястото е лесната част (Мария, нали помниш че предложих да се лагерува у нас за тези, които им е много далеч да вземат наведнъж разстоянието до юга.Ще го убедиш половинчо, споко).С времевия отрязък ще имаме проблем...Щото на мен юли не ми пасва - едно че пак съм нападната от гости и второ че мъжът ми почива август, колкото и да не ми се ще да се вра по навалиците и да плащам луди пари...Нещо няма ли начин как да го извъртим накъмто август все пак, а?Другите желаещи също моля да дадат мнения и дати  bowuu
кат31 за термометъра мога да споделя - хубав електронен, не много скъп, разбира се японски (какъв друг  Rolling Eyes ).Тия дето са за в ушенце не стават - уж мерят много бързо, но се изисква много прецизна позиция на ръката и неподвижност на главата за да отчете вярно - е няма такъв филм - да мушнеш нещо в ухото на бебе и то да не мърда - па било то и 3 секунди!
мари руж  Confused и аз не знам дали имаме билети??Нали и ние си купихме за Венеция, ама какво е дошло не знам, ще питам.Дано всичко да е ОК.

# 641
kat31, аз също не съм привърженик на даването на излишни пари за еднакво качество, но според мен в матрака си струва да се инвестира и повече, ако трябва. Все пак бебето особено в началните месеци прекарва на него по-голямат част от денонощието, трябва да е удобен, пък и се ползва 2-3 години. Нашият е P'tit Albatros Bambou Confort Duo или нещо от рода. Купихме го от Льоклер и не беше от най-евтините - около 50-60евро. Пак има разни антиакарени защити и т.н. Много сме доволни, достатъчно дебел и твърд е. А за най-първото и легло беше кокосов  Rolling Eyes . Абе най-важното според мен е да избегнеш тези най-дунапренените и меки, защото бебето си хлътва в тях, а и е изцяло изкуствена материя, затова купи на място, където можеш да пипнеш, а не онлайн.
Нашият термометър е електронен на Omron купен от БГ преди години, не специално бебешки. За нея бях купила специален за бебе не електронен, но нали се сещаш какво мърдане е докато измери температурата - мисия невъзможна. Ако имаш и други питанки, пиши, защото тук има много мами с опит, както виждаш, не само в бременните теми.  Peace
Самурайка, и ние сме навити за къмпинг, но август по никакъв начин не можем.  Sad Може би чак септември...
Мария К. , вие на какви разстояния сте предприели експедиция за РД! Браво за ентусиазма!
Вдругиден заминаваме двете мацки в БГ за 2 седмици - дано улучим хубаво време по Великден. От толкова години не съм си била вкъщи на Великден и много се вълнувам.  Blush
И понеже аз пък си мислех, че пролетта е днес... Честита ви първа пролет! Преди малко се сетих, че преди година на този ден си донесохме Алекс вкъщи!   ylinfant Стана ми много мило, а сега е маймуна и половина и ни командва тотално. Момичета, които сте бременни, наслаждавайте се на това време! После пак е наслаждение, но и доста жертви!  Laughing

# 642
Ихааа, Мелинда, ама ти си имала рожденичка! Да ти е здрава и весела маймунката!  newsm67 Много да ви радва и все повече на маймунки да ви прави и вас! (съдя по себе си  Laughing):

Аз нямах време да пиша, че още празнуваме - в събота организирахме най-после и детския рожден ден. За мое щастие, така се бяха организирали с поканите Мирянка и татко й, че дойдоха само две момиченца - но пък най-добрите приятелки! Липсваше момченцето, за което постоянно ми се говори, ама нейсе - следващия път ще взема нещата в свои ръце. Невероятно все пак колко олелия могат да вдигнат четири деца! Сашо беше много очарован да се занимава с три принцеси и бесня наравно с тях!

И понеже си говорите за дюшеци, вчера пък най-после сглобихме леглото-мецанин, което намерих след голямо търсене. Тази сутрин ходих да купувам дюшека  и вече инсталацията е готова! Голямо катерене пада, включително и аз си припомних детските години - и май доста време ще си ги припомням!

Та и аз вече имам за даване едно бебешко легълце с всички принадлежности - ако някой се интересува, да свирка

А какво е това "гяо дзъ" - може ли да просветите игнорантите? Outta Joint

# 643
Здравейте  на всички френски мами,и аз съм колежка,но за съжаление нямам никакво време да пиша,дори да чета по-често Cry
Интересува ме ,английската сол,която е в Бг,какво представлява тук,как се казва,това е зради детоксикацията?

# 644
Леле, мелиндааа! Честита ви рожденичка! Да ви е много здравичка, весела, палава, много усмивки и незабравими моменти!!!

Общи условия

Активация на акаунт