Франция чака затопляне - тема 24

• 35 099
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Привет момичета,

как сте днес  с това хубаво пролетно време почти из цяла Франция.
Аз мисля да се поразходя днес, ама те и мойте разходки едни не е за разправяне - още на 15-та минута започва да ме пристяга корема, даже и контракциики усещам по малко, а да не говориме за ходенето по малка нужда. Имам чувството че няма да устускам да намеря някое кафе и ще подмокря гащите.  Накрая след като открия заветното кафе се оказва че има само две капки  #Crazy
Чудя се бебето ли е слязло вече доста и непрекъснато ме натиска но съм станала по зле от бабичките само охкам и пъшкам. А иначе сум с +14 кг (не са 20)
Та кажете имате ли спомени вие как бяхте в 8 месец на бремеността че започва да си ме хваща шубето че няма да устискам до термина.

Кат ,спокойно ,всичко е нормално това с тоалетната  Hug И аз бях така през 5 минути и замалко .....бебето слиза надолу и притиска канала и всичко останало ,така че е нормално.Ако можеш се движи хубаво е .
Относно кг с първата бременност при мен положението беше трагично ,бях плюс 17 кг ,а с втората по малко ,но сега имам още да свалям малко ,а вече изминаха почти 2 години от втората бременност  ooooh!....но ти не го мисли ,кг са бял кахър . Hug

# 616
Привет момичета,

при нас пекнало едно слънце, но температурите не са от най-високите. 15 градуса, няма да се оплакваме де! Гледам Париж и  Бордо сте ударили 20-така май? Ние кротуваме с беба, трябваше да сме на контрола вчера, обаче доктора го нямаше...но не могли да ме намерят хубавиците, записали грешен номер, та довечера ще ходим пак. Мъжа ми се ядоса, че си беше взел 1/2 ден отпуск, но поне си беше у дома, с мен, погледна го от положителната страна. Видяхме, че друскането с кола не е за мен сега - бях като разбита, а беба се скъса да рита през цялото време и се намести пак напряко...сега ми е като топка за ръгби корема. (като казах ръгби - уикенда ще има екшън с последния мач от турнира на 6-те нации - Франция - Англия, моя любим играч е англичанин, който играе в Тулон, но сега с националните екипи ще си викам за франсетата, малко ми се струва, че може и да паднат, но да се надяваме на голям шлем тази година, от дълго време не са го правили).

Дюк, ще ти пиша на лични за развитието с моята шевна машина - по път за доктора вчера минахме в магазина на Сингер и добре, че не го пуснах сам да хооди моя мъж, иначе след сладкодумния представител на Сингер щеше да се е прибрал с една скъпа машина...за убиване са тия мъже понякога, акъл за 5 с'тинки нямат! Особено за неща дето не отбират, само един добър продавач и си загубен после ... като навремето с прахосмукачката ми старата...ууу, как се напуших!

Наболи са ми лалетата и зюмбюлите в градинчето, като нацъфтят ще ви ги снимам Wink

Мама Щрумпф, Ивенцето и Веринка, как са бебоците??? Остава ли ви време за нещо (аз като мара подробната да се подготвя психически)? Като гледам зълва ми (21.01.2010 роди) - на нея за нищо не и остава, даже много плаче с бебето, все колики, все повръща и все не спи ми плаче...и тя с него. Аз не смея да мъцна, като не знам какво е...ама много се плаша с нейните неволи. Мъжа ми твърди, че тя е била такова бебе и после като подрастващо дете все с рев и не спане свързва детските си спомени за нея. Много ме стряска обаче факта, че едно бебе вече 2 месеца е така и докторката казала - аааа, не се притеснявайте, още най-много месец да има тези диджестивни проблеми...ай,ай,ай! От сега ми щръква косата...

# 617
Ку-ку мандами!
Много хубаво временце (най-после) дано да е за по-дълго!
Мистик аз упущих снимките, ама хак ми е като не съм редовен посетител...Честито на сладуранката ти на патерици!
Пинтадкова паднАх с твоя сън! То верно, че често ме питат дали мъжа ми е японец, даже и като съм с децата (руси и синеоки колкото си щеш), ама тц, не е...само по характер.А за градината - сигурно съм била аз тая дето веднага се е хванала да сади - туй слънце така ме е амбицирало - садя, разсад слагам, копам, поливам, ще речеш че не 30 квадрата ми 3 декара градина имам!  ooooh! А стил индустеел мнооого ми хареса! С мойте две момчета смятам да го въведа в къщи като петната от мазни ръчички ще маскирам като следи от смазка и машинно масло.  Wink
МарияК жалко за проекта на трупчета...А за къмпинга - никой не поде ентусиазма ми и така си седи и тоя проект  Crossing Arms Кажете къде и кога нападаме и съм готова.Дебаркирам и забождам първа байрака!
кат31 добре дошла и лека бременност!  bouquet И аз да кажа - съвсем нормално е това с пишкането, мен много ме мъчеше че и нощем трябваше да ставам, а много мразя.Добре че в Япония на всяка крачка има тоалетни!
боби40 хич не се плаши!Всичко си е индивидуално и си е до бебе и мама.И да знаеш - ако ти си куул и бебо ще е спокоен - ако ти се панираш от всичко - и бебето ще е нервно.Много усещат душиците малки.
На мен ми беше на гости един стар приятел и направо ме хвърли в музиката - имат две дечица с жена му - на 3 и 1,5 годинки.И тя дотолкова не се справя, че изобщо не може да бъде сама с двете деца, вечно едното е командировано при баби, ами и с едното като е нощем спи в отделна стая за да "се възстанови"!  #Crazy(таткото и детето в едната - тя в другата стя, та ако случайно му се допие вода или се събуди за нещо да не я обезпокои) А дечицата са си съвсем нормални сладурчета, нищо хиперкинетично, да не си помислите!Семейството живее разделено, защото са в чужбина, а тя не може да се грижи за децата и затова е все в Бг при бабите.Просто не може - не знае какво да прави, напряга се, побърква се, изнервя се...И таквоз чудо не бях виждала  newsm78
На нас нещо ни се очертава ходене до Англия, ще разправям като се възвърна...
Роц къде се запиля?

# 618
Самурайка, ние и двамата с таткото сме бая куул, по принцип като се замисля...оставям настрана страховете на чакане на изследвания, че мисля хормоните и годоните са ми в повече... аз се зачудих как така не може да кротяса от рев това беби, а това което казваш за познатите ви - баш тъй ми изглежда и зълва ми - мъжа и така разказва (а той е вече супер изнервен и уморен) - ако аз го гушна, храня и се позанимая с бебо - ок, тишина велика - жена му дремне през това време, но като иде да работи - тя се грижи, или нощем ако не е на работа той (на смени е - мед. сестра бачка той) , а у дома и тя се "занимава" - ад,  smile3511бебо замрънка и тя с него - рев... драма.  smile3514Та той мисли, че тя просто се е шашнала и не може да се справи.

Да си допиша, както ми е последен поста WinkСнощи доктора каза - ок - пробвай да сядаш и движиш по малко без да се уморяваш, без домакинството ...е мога да опека едно пиле, както и правя досега, както и пица, просто да не седя права 20 -30 мин и да се катурна после Wink Та има надежда за раздвижване, бебата е екстра, вече съм +7 кила, утре захарта и желязо ще гледат.

По повод нивото на българския на френската ми половинка, Летиция беше коментирала преди, днес се присетих да споделя смешни ситуации ... сутринта се хилихме 10 минути бурно, мисля и съседите разбраха в 6:15 че сме будни. Та имам едно таралежче от Ив Роше, което ми е в коша с лекарства и кремове на нощното шкафче и тази сутрин обяснявам на бъдещия татко да знае, че за беба това ще бъде Ежко Бежко, а иначе е таралеж ...При което той се хили и казва"знам аз - за всичко имате по две-три думи, мечка - баба Меца, лисица - кума лиса, ама не ги ядем тях, нали! А някой да ми беше казал навремето, че Зайо байо е заек ... Как ме гледаха в Билла като питах като един идиот на щанда за месо "извинете, имате ли зайо байо?"...никога няма да забравя погледа на продавача, който смеейки се ми каза - на детски играчки потърсете..." и аз бях забравила за случката, но като си спомнихме днес - един кикот настана, та вярно и съседите вероятно събудихме... Та за българския - покрай беба ще понаучи, но и зор ще има де Wink

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 09:01 от bobi40

# 619
  • NICE,FRANCE
Разсмя ме Боби с твоя мъж,все едно разказваш за моят.Наистина покрай малката понаучи български,но не произнася мн добре и не му разрешавам да говори на малката,защото тя пък е като попивателна и веднага запомня с грешното произношение.Но от друга страна тя вече е доста напред с френския и започна да го поправя като сбърка някоя дума-обяснява на фр как да говори правилно.Голяма картинка са двамата Joy .

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 00:50 от galandri

# 620
Здравейте момичета кокичета!  bouquet

Боби,много се смях на мъжа ти Joy
Наистина пробвай да се движиш,не се залежавай особенно,да не станеш като мене серклаж ,3мес. на легло и после не ще и не ще да се ражда.И с двете гадинки бях така и раждах принудително.

Галандри,браво на малката.Мен все ме е страх как ще тръгне моето човече на училище там и как ще научи френски.Тук в БГ градината много го глезят,чак не иска да се прибира вечер,не знам как ще се разделят.

Самурайка,аз писах преди,че съм ЗА къмпинга,а пък мъжа ми още повече.Той има особени чувства за къмпингите,много е ходил навремето.
И си абсолютно права за бебетата,че много усещат миличките.И аз не мога да си обясня как не им млъкват децата.И аз имам такива приятели,ама те се глезят защото имат на кой.Ако нямат баба какво ще правят не знам.Все се оплакват,че бебето не спи а е вече на 10мес.Аз им казах да свикват,още зъбите не са излязли и т.н. казах им,че моя синковец още ме събужда а е вече на 3г. и половина.

Засега приключвам,хубав уикенд ви желая и хубаво посрещане на Първа пролет newsm51

# 621
Ехоо, здравейте от мен от психиатрията Sunglasses(дежурна съм тази вечер).

самурайка, моята седмица е първата на юли. После август и идея си нямам още какви ще ги вършим. Мястото-за южна Франция е далечко, ама мотивацията ми да я посетим е голяма. Проблемът е,че половинката ми не знае за тези планове Mr. Green, затънал е в грижи и не мис е ще да го шашкам. Бях му намекнала за юга и май не беше навит, но това може и да се промени. Та така, май не стана много ясно.
Аз съм решила със сигурност да идем някъде тази седмица на юли, така че да действаме, аз даже вече гледах някои неща ...

# 622
  • NICE,FRANCE
Оххх,къде ги правите тиа къмпинзи бе скъпи дами,няма ли някой по на юг да се присъединя и аз с фъстъка?! baby_neutral
Goqko,не се притеснявай за детенце,ще свикне много бързо.И аз се шашках в началото и се чудех как ще се разбира с децата и как ще я разбират newsm78,но се оправя много добре(даже лелките научиха наколко бг фрази Laughing).Сега бърбори и не млъква по цяла вечер с папа.Е....вярно,не е перфектно,но и аз че съм 6 год тук не го владея толкова добре.И при нас се с случвало да не иска да си тръгне от градината,че с кого ще играе в къщи,нали така Peace LaughingИмат много забавни игри и заниманията им са доста увлекателни и дори да не говори детето,може да разбере смисъла и да участва наравно с всички останали деца.Анимация на френски също ни беше много полезна.Първите месеци,след като дойдохме не ги поглеждаше,а сега може да ги гледа цял ден:roll:.
Хайде весел и слънчев уйкенд на всички  bouquet

# 623
Ха, галандри, то на кампинг още не сме ходили, това е смела форумска идея да се организираме група бг-мами, точно в южна Франция някъде. Да видим какви ще ги измъдрим Laughing

# 624
Gogko, мен ако питаш няма да се спра, ама не дават пущината. Вчера като първи ден с разрешение (имам много енергия, но бързо се уморявам) сготвих, изгладих си парчетата на бебешката жилетка дето я оплетох преди седмица и я "събрах". Сега ще правя на една кука да я "обиколя" цялата, връзвам панделките и ще ви я снимам.
Сега съм в лабо-то на диабетичен тест, вече им напо....щях коридора и wc-то, умрях от срам но не издържам на глад и стомашното съдържимо ...барабар с глюкозата ...ужас ви казвам!

Ако дойдете на юг да се обадите, ей! Къмпинговите мацки!

# 625
Мале, Боби, втора доза глюкоза ли изпи? Кураж!
Аз също правих теста навремето, изкараха ме даже с риск и ме сложиха на диета Shocked Благодарение на това обаче качих само 9 кг през втората бременост. Всяко зло за добро.

Ако дойдем на юг началото на юли-цоп право в родилното идваме да ви видим! По стара френска традиция!

# 626
Мале, Боби, втора доза глюкоза ли изпи? Кураж!
Аз също правих теста навремето, изкараха ме даже с риск и ме сложиха на диета Shocked Благодарение на това обаче качих само 9 кг през втората бременост. Всяко зло за добро.

Ако дойдем на юг началото на юли-цоп право в родилното идваме да ви видим! По стара френска традиция!

да, и ме сложихме да лежа, че бях червена като домат - от срам, ама те не знаеха и се шашнаха... Сега съм с котьо на дивана, топли ми краката, а мъжа - на пазар Wink

Ами ще ви чакам - и в родилното, и тука на терасата!

Летиция, сглобихте ли, загуби се и сигурно се потите с половинката?!?

Кефското сега е, че като не ме боли нищо и нямам проблем се чувствам прекрасно дебела, красива, фръцкам се с рокличка през деня - търкалям се демек, вечер като се прибере мъжа ми сияя цялата. Дано е така до края, много ми е особено това усещане да се чувствам красива ...ура!

# 627
Абе мацки, да ви питам, пътувалите с изи джет.Направихме резервация още преди месец, изтеглиха ни парите за билетите, но никакво потвърждение на имейла, нито електронни билети newsm78.Понеже не сме пътували до сега с тях, така ли процедират?

# 628
Обикновено от тях получаваме потвърждение по имейла и ел.билети. Нищичко ли не сте получили?  newsm78
Съветвам те да намериш начин да се свържеш с тях, защото ние имахме кофти изживяване с оподо за едни билети на луфтханса. Получихме потвърждение за поръчката и си дръпнаха парите, но понеже нямахме ел.билети на шега викам да звънна да се уверя 2 дни преди полета. Оказа се, че нямахме билети, системата автоматично си дръпнала парите и ни изкараха нас виновни, че не сме им се обадили като не сме получили втори имейл до 48ч. след първия (това го имаше с дребни букви в първия  Tired ).  Ако не се бяхме обадили нямаше и парите да ни върнат. На всичкото отгоре за същите полети вече нямаше билети, а на нас всичко си ни беше планувано и се наложи да купуваме супер скъпи билети. за др.полети същите дни.  #Cussing out

# 629
Честита Първа пролет момичета! smile3525 newsm51 smile3525
Дано стане с къмпинга,много ще се радвам и без това нямам намерение да се прибирам лятото в БГ.Каката ще дойде за цялата ваканция,тъкмо и тя да пообикаля Франция,че само в Париж е била.
Мари Руж дано няма проблеми с билетите,така е Мелинда е права ,до 48ч трябва да получите билетите.

Общи условия

Активация на акаунт