Франция чака затопляне - тема 24

• 35 101
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
La Pintade, ама и аз се смях сладко с твоя сън, чудна чуденица е това. Интересно ще е как се тълкуват подобни неща (аз преди месец сънувах една дружка, дето на времето я канихме за кума, но тя отказа ...оказа се, че с жената на брат ми имали проблем, та сънувах, че си показвам големия корем и споделям, че съм бременна ...после четох из нета разни страхотии ...едва намерих нещо по-лекичко - че ще имам новини от нея - и моля ви се тя ми писа, че е бременна ...).

Мистик, ама много ти е красива, пу пу да не и е уруки Wink Нали на бащите си уж приличали момите ? Твоята ти е откопирала очите, и като порасне - една двуцевка татко и ще трябва да си вземе да я пази .... така ми се струва, нали? Да ти е жива и здрава, много да ви радва, да расте обгрижена и доволна! А характер, че си има - явно си има - щом е намусена след градината! Много да те слуша, да и кажеш така сме поръчали! И да я нацелуваш много от нас с беба!

# 601
Вижте какво сега, ако случайно съня ми се окаже пророчески, обещавате да не ми тормозите половинчо на гореспоменатите тематики! И да не ми обсъждате мебелите, които май скоро наистина ще почнат да клонят ако не към стил индустриел, то към откровено  рекюп! Sick

Мистик, видях ти куклата, ама точно кукла е детето, но с характер! И с очи като езерца! Да ти е жива и здрава, честит рожден ден на патерици newsm67!  А ти си много стилна мадам! 

Боби, аз миналата година сънувах така дъщерята на една колежка, че чака бебе и майка и ме моли да и помогна да обзаведем стаята, която решихме в червено, защото не знаехме дали е момче или момиче. Прочетох че червеното било на хубаво, макар че колко ли вярвам на такива неща...нищо не и споменах. След месец момичето, уж с репродуктивни проблеми, беше бременна!

# 602
Вижте какво сега, ако случайно съня ми се окаже пророчески, обещавате да не ми тормозите половинчо на гореспоменатите тематики!

Обещаваме! Всичко Wink Напуши ме смях с градината и градинарството - ето ви един виден градинар: нашия купил един пакет семена на трева, това преди две седмици примерно - и един ден го наръсил в градината, че имало дупки без трева  Joy ама без нищо да сподели, самоинициатива! И ми казва този уикенд, че котката виновна - не гонела птиците от тревната площ (30 квадрата) и те му били изяли семената за тревата  hahaha а аз го питам , ти не разрови ли първо, да насипеш после и да зариеш семенцата, .... аааа, ми не, така ли трябвало??? newsm78 А после жените не четяли упътването за ползване, нали??? Joy

# 603
Ку ку симпатяги  Hug радвате ли се вече на пролетното време, аз дори правя инвентаризация на летните и пролетни обувки, за да знам накъде да разширявам Blush много интересни сънища момичета  Joy Ла Пинтад сънувай ме и мен щом така действат твоите сънища  hahaha Видяхте ли красавицата рожденичка на Мистик, аз съм си я харесала за модел, ако ми се осъществи мечтата да правя детски дрехи   Grinning Боби вие ли си взимахте мебели от БГ, я кажете как да си закарам една шевна машина до Франс, но от големите индустриалните  newsm78 едни мои познати си взимаха една машина за тесто от Германия и ги карали на границата в Сърбия да плащат някакви мита и такси, какви са тези неща, знаете ли нещо по въпроса?? За стволовите клетки съм много изненадана, мислех че във Франция е най-развито това в Европа, явно съм се заблудила, очаквах и да е доста по-скъпо... Слънчев ден на всички  Hug

# 604
Боби вие ли си взимахте мебели от БГ, я кажете как да си закарам една шевна машина до Франс, но от големите индустриалните  newsm78 едни мои познати си взимаха една машина за тесто от Германия и ги карали на границата в Сърбия да плащат някакви мита и такси, какви са тези неща, знаете ли нещо по въпроса??

Групаж с фирма за "деменажмент", копие от моя паспорт, опис на стоките, декларация, че са си мои и си ги пренасям, няма проблем. Ако искаш на лични да ти пусна контакт на една малка софийска фирма, с която си пренесох нещата (включително чисто нова кухненска техника, в оригиналните си кашони, просто в БГ е на 2 пъти по-ниски цени от тук)

# 605
Сбъдваща мечти , zippar ,
Благодаря ви момичета за изчерпателната информация. Единственото нещо което не ми е много ясно е дали има възможност сумата да се плати на няколко пъти.
Аз другата седмица съм на консултация и ще говоря с моя гинеколог дали в  клиниката ще са съгласни да ми вземат клетки в момента на раждането. Аз ще взема да се обадя на cryo-save преди да поръчам кит-а.

Бихте ли споделили когато решихте да замразявате клетки успяхте ли да се консултирате със специалисти и да чуете професионално (медицинско) мнение по въпроса. Аз където и на които да поставя този въпрос (включително и на доктори) никои не е достатъчно запознат за да ми каже какви са плюсовете (а ние сме почти наясно с тях) но и минусите. Доколкото разбрах по Френския закон за сега частните банки за замразяване на клетки са забранени от гледна точка на евентуални злоупотреби от морален характер (клониране на хора, създаване на вируси и т.н).
Питам ви защото още се колебая а от всичко което изчетох по въпроса излиза че с една банална липосукция по всяко време могат да се извлекат стволови клетки ако има нужда разбира се.

# 606
Кат31, Крио сейв имат от скоро офис в Лион, в лабораторията си взех една листовка, но съм я запокитила някъде, като я изровя ще ти изпратя координати. Изглежда декември са променили нещо из законите и вече "може" и във Франция легално да съществува частна банка. В моята болница ми казаха, че не правят нищо подобно, изгледаха ме странно от начало, после мъжа ми като потвърди, че за Франция става въпрос, не е африканска приумица запазването на клетки, казаха...ааа, не, при нас такива неща не правим... Утре сме на консултация 6-ти месец и вече при доктора от тази клиника, където сме се записали, та ще го попитаме. Процедурата е супер лесна, въпроса е да се съгласи.

За плащането - може и на части, ние си чакаме инфото по пощата ( по-подробно описание що е то) иначе знам, че излиза 3000 до навършване на 20 години на детето. После той си е собственик и решава дали да ги пази или не.

Колкото до стволови клетки от липосукция - това за първи път чувам, ако е така защо ще са важни единствено тези от пъпната връв. Аз зная, че от пъпната връв са единствените здрави и сигурни. Сподели на лични къде си чела за липосукцията, моля, да не спамим темата Wink

# 607
Kat31,

Колкото до компетентен съвет от доктор във Франция, аз така и не намерих. Със информацията, която прочетох попълних дупката в образованието на моята гинеколожка и личната ми лекарка и на всичкото отгоре им платих консултацията:). Аз това, поне което прочетох е че във момента се лекуват известен брой болести като левкемия и др, именно със стволови клетки от новородено. Имаше нияколко репортажа преди известно време по темата в Испания мисля беше родителите на едно дете болно от левкемия използвали именно стволовите клетки на новороденото му братче, Предимството е че от роднина стволовите клетки имат по голям шанс да са съвместими. Те могат да послужат не само за детето, но и за някои от семейството по същите причини.  Само,че ( поне от това което прочетох) количеството във пъпната връв понякога не е достатъчна за лечението на възрастен и за пълното лечение има нужда от други донори. Поради факта, че във франция няма все още развити банки за съхранение на стволови клетки, френската Securite sociale купува от чужбина стволови клетки за лечение на болни които струва около 20 000 евро и смятам ти е ясно кои плаща за това. Поради този факт започва създаването на общи банки в някои големи градове като Париж, Лион, има и в Гренобъл където живея от началото на 2009. В тези градове можеш да дариш стволовите клетки на тази обща банка. Аз малко късно го разбрах и трябваше да сменя болницата, в която трябваше да родя и в крайна сметка решихме, че сте ползваме услугите на частна банка.
Ето ти и един адрес за прокарването на закон именно във франция за заповнаването на бъдещите родители за възможните предимства от запазването на стволови клетки.
http://www.loi-cordon-ombilical.fr/

Тук в общи линии (и аз все пак не мога да се въздържа да не покритикувам любимите ми французи) средният французин си мисли, че държавата се грижи за всичко и плащането за нещо свързано със здравето идва от лошо американско влияние (цитирам мойта акушерка).

Мисля, че имаш възможност да платиш разрочено, но струва малко по-скъпо.

# 608
Дюк, само кажи как искаш да те сънувам, поръчки приемаме! Особено след като си купих билет за бг (голем дерт! ooooh!) , закачих пердетата, пуснах за продан старите в бон коен, вероятно тази нощ ще спа като къпана!
Малкото мистиче наистина е страхотна! И с тая хитра физиономийка би "продала " и чувал за картофи, добре си се ориентирала за моделката!
За шевната машина обаче не мога да помогна...дано да не е сложнои да можеш да с я донесеш, ще ти пускаме поръчки (виж каква бартерна сделка се заформя, аз ще те сънувам преуспяла дизайнерка  Blush, пък ти ще шиеш на щерката к'вот си избере, че и аз си имам една модистка у дома, дето всяка сутрин ме вади от релси...)

За стволовите клетки, да си призная и аз не съм особено информирна как се процедира, верно че във Франция всичко което не се поема от здравната каса трудно си пробива популярност! Кат, абсолютно си в десятката с "лошото американско влияние" hahaha
Но се сещам кого мога да попитам, имам позната мед сестра в клиниката тук. Ако имам нещо ще пиша.

И да ви се оплача, преди малко, когато завеждах децата на училище, виждам, улицата затворена,полиция, помпие, малко преди нас е станала ужасна катастрофа, две коли намлени, възрастен мъж в кома! И най-лошото е че причинителката е една жена, от която се оплакваме вече пет години, почти целия квартал. Улицата ни е с ограничение до 30км и легнали полицаи на всеки 50м, а тя редовно "лети ниско", изпреварва,  дори съм я виждала да се качва по тротоара с колата! #2gunfire Луда за връзване, но полицията досега не си мръдна пръста поне да я посплаши, нямали нищо конкретно, е сега имат! Но така ли трябваше?

Айде, пак се ядосах, а не трябва, иначе няма да ми се получи съня с Дюк милионерка! Money

# 609
zippar, боби40, то както се вижда сами ще трябва да си я свършим тая работа със замразяването на клетки. Само се надявам в клиниката дето ще раждам да не ми откажат вземането на клетките, че то и без това моя мъж не е убеден в необходимостта на тази процедура откакто прочете някаква статия в която пишеше че вероятността човек да се разболее от левкемия или друг вид "кръвна" болест е 0,20%.
Абе то да чукаме на дърво на никои да не му стигат такива проблеми до главата.

Хайде спирам да ви занимавам с тая тема че тя не е от най приятните а да се насладим най-накрай на хубаво време и слънчице навън.

# 610
Привет, девойки! Чета ви, но такава глава ме цепи, че изобщо не успявам да си събера мислите.
Все пак сутринта точно преди да тръгна към офиса се сетих, че вчера беше 15-ти и рожденния ден на малкото Мистиче! Малко на патерици, ама от сърце, честито на порасналото момиче!  Heart Eyes

Мистик, я кажи каква е рецептата за тези хубави гъсти и дълги коси... (айде за руси няма да питам). Едвам успявам да увардя косиците на моята хубавица - всички искат да й ги подстригват, че били много тънки и рошави... а тя си иска опашки, пък и аз.

# 611
Мистик, честита ти пораснала девойка! Да е много щастлива!

# 612
La Pintade имаме сделка  Joy  Letizia i Bobi вече ми помогнаха с много полезно инфо и вече действам за пращането на нещата, даже се чудя какво още да прибавя, което не можем да съберем в колата, сега пък ми присветна нещо да пращам платове от Франс за БГ... оф и аз с мойте измишльотини, но тук наистина платовете не са кой знае какво, а са на двойни цени  newsm78 За нашата врата да спомена набързо срещу 200 евро ключар оправи бравата  ooooh! оказа се че човека предимно за такива поводи го викат и светнал половинчото по разни въпроси, някои обстоятелства остават все още много съмнителни, написал писмо милото и го пратил и те сега трябва да върнат обяснение какво точно се е случило и тогава чак ще се занимаваме със застрахователите  #Crazy като се изясни всичко ще ви пиша. Кат31 тези проценти колкото и да са верни, като я има тая процедура и хората могат да си я позволят, как да не се направи, най-близката ми приятелка вече четвърти безуспешен опит има за взимане на стволови клетки от самата нея, а ако имаше от пъпна връв вече да е забравила за всички проблеми, абсолютно съм за, пък дано не се налага  Praynig

# 613
  • на езерото в града
Здравейте,мацки   bouquet
Радвам се,че ви заварвам в добро настроение.Пинтад,вземи и мен да ме посънуваш ,плийййсе,все ще намерим някое бартерче Hug
Много набързо наминавам,че съм кът с времето #Crazy Аз пак с моите изследвания на френското общество,супер ми е интересно  JoyВидях сега една реклама на Envoyé Spécial за утре и направо се облещих #Crazy Мария,изкажи се професионално,как може 6 000 000 французи да вземат успокоителни медикаменти newsm78 Това са около 10 % от населението?Много се разтревожих аз за здравето на хората newsm08 ама нещо не мога да го повярвам това.
Хайде,казах си какво ми тежи,много слънце ви желая и Пинтаде-ти си знаеш  smile3508

# 614
Привет момичета,

как сте днес  с това хубаво пролетно време почти из цяла Франция.
Аз мисля да се поразходя днес, ама те и мойте разходки едни не е за разправяне - още на 15-та минута започва да ме пристяга корема, даже и контракциики усещам по малко, а да не говориме за ходенето по малка нужда. Имам чувството че няма да устускам да намеря някое кафе и ще подмокря гащите.  Накрая след като открия заветното кафе се оказва че има само две капки  #Crazy
Чудя се бебето ли е слязло вече доста и непрекъснато ме натиска но съм станала по зле от бабичките само охкам и пъшкам. А иначе сум с +14 кг (не са 20)
Та кажете имате ли спомени вие как бяхте в 8 месец на бремеността че започва да си ме хваща шубето че няма да устискам до термина.

thé vert то Франция е на първо място в европа по консумиране на антидепресанти. Аз има една позната французойка дето като слагаше дущеря и да спи и даваше бонбони и и казваше че са приспиватени защото иначе малката не иска да заспи. Та кво да ти кажа - то май вече е в културата им за какво ли не да взимат успокоителни.

Общи условия

Активация на акаунт