Франция чака затопляне - тема 24

• 35 105
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета.
От известно време ви чета но тъй като нямах кредор не можех да се включа по рано.
Бременна съм в 8ми месец с първо бебче и много бих искала да ви попитам някоя от вас запозната ли е как стой въпроса със замръзяване на стволови клетки ( Cellules Souche ) във Франция и каква е процедурата?
Благодаря ви предварително.

Здравей Kat31,

От собствен опит във Франция мога да ти кажа, че като споменеш за замразяване на стволови клетки те гледат като марсианец.
Ние все пак успяхме да го направим след куп уговорки в клиниката която родих, но аз организирах всичко. ние избрахме Cryo Save, но не мога да ти кажа дали са по-надеждни от останалите. Във няколко градове във големите болници  има общи банки за стволови клетки на които можеш да направиш дарение, но трябва да родиш в съответната болница. Ако искате да запазите за вас стволовите клетки трябва да се обърнете към частна банка. Всичките са горе-долу на една и съща цена около 2000 евро. Ако имаш други въпроси можеш да питаш. Аз бях направила доста пордобно проучване на въпроса, но сега ме мързи да пиша по-подробно (че отивам на step ще закъснея).

# 586
Така е bobi40  права си за ехографите в БГ. Аз имам чувството че там докторите гледат да ти правят какво ли не само и само за да ти вземат повече пари.
А що се отнася за пътуването ние предпочитаме по брързия варянт заради краткия престой в БГ (не повече от 2 седмици). Гледаме всеки път да съчетаем ходенето до БГ с друга почивка след това че то за мен ходенето до БГ не е почивка или по скоро не остава време за почивка докато обиколиш да се видиш със семейството и приятели.

Ина4е моя мъж пък не ще и да чуе вече за Алиталиа, откакто миналата коледа стояхме 24часа на летището заради стачка (50-60 полета бяха отменени) и се редихме повече от 10 часа на опашка да си вземем билет за друг полет. Освен това всички хотели бяха пълни заради стачката и ни изпратиха да спим на земята на летището без да осигирят поне вода и храна. Направо се чудех тия хора с малки бебета и деца дето пътуваха как издържаха на тоя ужас. И като капак на всичко това тамощните банкомати не приемаха френски кредитни карти - та и пари не успяхме да изтеглим за ядене.

Та един съвет от мен пътувайте винаги с малко кеш пари а не като мен (да слуша мъжа си че живеем в европа и навсякаде приемат кредитни карти);

# 587
zippar благодаря за отговора ти. И аз намерих инфо за тази фирма, и още се чудя какво да правя и заради това ми се иска да имам малко повече информация за и против, но както казваш ти тук те гледат доста странно като повдигнеш темата въпреки че Франция е първата държава в света правила операция с присаждане на стволови клетки.
Би ли ми обяснила по подробно каква е процедурата и колко време преди раждането трябва да направя заявление.

Мисля че темата може да бъде полезна и на други бъдещи мами, но ако предпочиташ може да ми пишеш на лични.
Приятно спортуване

# 588
Има ли някой , който се записвал в университет скоро ? Ако може някой да ме  светне какво се прави ... И къде трябва да отида ,за да видя каква диплома имам , да я приравня към френските . Изпускам вече всички срокове и се нервя и нищо не разбирам  #Cussing out

# 589
При моето проучване ми отговориха, че не правят вече приравняване. Ходих в една фирма за "приравняване на трудов стаж към професионално ниво" и съответно получаване на френски еквивалент (не учиш, а пишеш по темата на професията си - в afpa се прави, има и частни фирми). Та само до тази инфо стигнах, ще се радвам и аз ако някой има повечето инфо.

Летиция май е в университет, не?

# 590
Привет на новите попълнения сред френските мами!   bouquet

Едно важно уточнение: само няма да се шашкате,  АПОСТИЛ НЕ Е НУЖЕН! Има спогодба с Франция и още няколко държави.
La Pintade, знаят го това във външно, но го искат и това е. Без този апостил няма да направят документите. Независимо от спогодби и тем подобни. Акта за раждане го вадих миналото лято, така че инфото е прясно.
За да не върнат документите и да не се окаже, че има проблем е по-добре да го има, отколкото да се чуди някой как да си го набави, вече след като се е прибрал.
Потвърждавам ,потретвам ,ако трябва и четвърти път ще ви го потвърдя  PeaceАПОСТИЛА ГО ИСКАТ ОТ БГ НЕЗАВИСИМО ОТ СПОГОДБАТА и тн...В БГ БЕЗ АПОСТИЛ НЯМА ДА ВИ ИЗДАДАТ АКТ ЗА РАЖДАНЕ НА ДЕТЕТО . Peace
За Дипломите последната информация ,която аз имам ,но която не съм проверила е да се свържете с ето този организъм ,пак повтарям че не съм проверила .
ENIC NAREC CIEP
1 avenue Léon Journault
92318 Sèvres Cedex
tel:01.45.07.60.00
enic-naric@ciep.fr
A това което Боби е правила е новото VAE или старото VAP.
Боби как мина лесно ,трудно ?Колко време ти отне ?
Иначе за инфо за университети най прясно има Базука Джейн Hug Heart Eyes ,но дали ще се разпише в скоро време незнам.
Приятна вечер девойки  Hug

# 591
Здравейте момичета.
От известно време ви чета но тъй като нямах кредор не можех да се включа по рано.
Бременна съм в 8ми месец с първо бебче и много бих искала да ви попитам някоя от вас запозната ли е как стой въпроса със замръзяване на стволови клетки ( Cellules Souche ) във Франция и каква е процедурата?
Благодаря ви предварително.
Както са писали момичетата вече, аз съм ползвала услугите на Крио Сейв, за да запазим стволови клетки през далечната 2006. Сама се свързах с тях, сама уговорих всичко с клиниката в която бях избрала да раждам, наложи се разговор с шефа на клиниката и голямо убеждаване беше докато се съгласят. Тогава въпросите за стволовите клетки не бяха изобщо организирани законово във Франция, сега нямам представа как е. От клиниката приеха да го направим от чисто научен интерес, не бяха виждали каква е процедурата, интересно им беше. Крио сейф изпращат целия пакет с инструменти и консумативи, както и много подробни инструкции на какъвто език пожелаеш. Всяка медицинска сестра може да извърши манипулацията, която е елементарна. Куриоза при мен беше че родих само с една акушерка и 3 минути след това в стаята се изсипаха още 2 лекарки, 3 акушерки и още един куп студенти, за да гледат как шефа на родилното ще вземе кръв от пъпната връв.
От самата фирма съм много доволна, ммного коректни, точни и експедитивни. Ако избереш тях, те съветвам да се свържеш с тях възможно най-скоро, за да има време да се запознаеш с условията и документите им, и да получиш необходимия комплект материали навреме.
Успех!

# 592
Е, странна работа с тоя апостил Rolling Eyes! Специално питах приятелката ми за потвърждение, тя  е сигурна в това, а все пак това и е работата! Защо се циганят така в администрациите, някой обяснение някакво дава ли поне?
Когато правих акта за раждане на дъщеря ми преди 4г не ме притесниха за апостила, всъщност тъкмо май беше влязла в сила тая спогодба и май в преводаческата агенция от мен го научаваха, както и в общината, но на тях име простено, защото все пак става въпрс за малък град в провинцията.

# 593
La Pintade, най-новите майки ще кажат как стоят нещата след няколко месеца.
И на мен дори и не са ми споменавали за този пуст апостил, но това също беше през 2006. Епохата преди Wink
Какво искаше да ми сканираш, приемам всякаква информация. Hug

Да ви разкажа-тази година за първи път подарихме мартенички на децата и учителките от детската градина. В началото ми беше малко конфузно, не обичам да "натяквам" бг традициите без никой да ме е питал, но се осмелих. Направихме фурор и не съжалявам. Учителката на малкия все ме пита кога ще подейства "гривничката " да доведе пролетта Joy, прилежно си е сложила даже две.
Освен това ходя и с класа на голямата на басейн Crazy, много тонизиращо ми започва седмицата всеки понеделник от 9 часа. Е, голямо шубе нашата щерка, само седи на ръба и си кисне краката. Крушата не пада по-далече от дървото, няма да стане спортивна личност и тя Laughing.

# 594
Привет отново Кат31,

Трябва да се свържеш със някоя от фирмите най-добре преди началото на деветия месецм защото отнема известно време да им изпратиш подписания договор и преведеш 210 евро затака наречения кит, във които има всичко неодходимо за сърханение на пъпната връв със кръвта съдържаща стволовите клетки. След това Cryo save изпащат кит-а по DHL. Имаш десетина дни размисъл ако решиш да се откажеш от услугата им, можеш да върнеш кит-а неотворен и ти връщат парите. ( Междувременно отидох на site-a
на Cryo save  и с изненада видях,че вече цялата процедура струва около 2600 евро:(). Според мен преди да поръчаш кит-а е много важно да говориш със акушерка от клиниката дали са съгласни да извършат цялата процедура, защото много е вероятно и те за първи път да чуват за такова нещо. Аз първо говорих с акушерката която ми водеше курсовете за подготовка за раждането. Тя ми поиска процедурата ( всичко е описано на един лист в кит-а) за да е сигурна, че не отнема много време и не се изисква специални приготовления. За щастие тя вече беше правила подобна оперяция за военните и в цялата процедура нямаше нищо ново за нея. За мой огромен късмет тя беше на смяна когато родих и акушира на раждането на моето бебе и съответно всичко беше ок. След раждането трябва ти или таткото да се обадите на един телефон, и им казвате къде сте, в коя болница и т.н. След няколко часа доиде един господин в стаята ми в болницата и взе кит-а. След десетина дни ми изпратиха писмо, че са анализирали кръвта и има достатъчно клетки и могат да ги замразят. Имаш десетина дни, за да преведеш останалите пари и след това те ти изпращат всички необходими референции под които са сърханени клетките и какво трябва да направите ако имате нужда от тях.

Някои от фирмите искаха да им представиш резултати от изследвания правени през  подледния месец на бременността, че не си болна от СПИН, хепатит и други болести, които не позволяват да се сърханят стволовите клетки. Cryo save не ми искаха такива изследвания, доколто разбрах, те ги правят сами със кръвта от пъпната връв.

Не знам дали тези стволови клетки ще са изполваеми и се надявам да нямаме нужда да ги използваме, но поне ако има един единствен шанс да ни послужат сме направили правилния избор.

# 595
  • в сърцето на един мъж...
La Pintade, не мога да ти кажа защо е така с апостила, правят проблеми. Изрично ме предупредиха няколко пъти, че е желателно да го има, иначе без него не заверяват документи. А и все пак това е България, как очакваш да ти отговорят адекватно.
Аз съм изумена от безумията там - подавам за акт за раждане в Община Варна и документите ми преседяха 2 месеца там, за да получа подпис на кмет и становище от правен отдел, че съм родила дете от български произход Close Накрая, в резултат на дългото чакане, получих един хвърчащ лист, че ми разрешават да ми издадат акт за раждане #Cussing out Просто нямам думи да опиша колко бях бясна. Аз си стоя по 3 месеца в БГ, но ако не мога? Какво правя в такъв случай? Ще оставя кърмаче, да го гледа кмета Close Просто си нямате идея на моменти какви невероятни неща се случват. В полицията се подписаха, че ни познават и няма да си изнасям детето, за да мога да взема задграничен паспорт Close А аз влизам с пасаван... И я питах тая дама - абе аз ако искам да го изнеса, дали ще го внеса с пасавана.... #Crazy

# 596
Добрутро!

Мария, браво за мартеничките, децата наистина им се радват, макар и много да не схващат за какво са, но джиджаво да има! Обикновено голямата щерка носеще преди  в училище, и експозе дори е правила в СП, тя много държи на традициите! Малката като по-темерутче, си помислих че няма да я интересува, но не, и тя занесе тази година, а майките в двора на училището като не разбрали че детето е раздало на всоички такива гривнички, помичлили, че техните деца са ги откраднали и като се юрнаха да ми ги връщат! Едната вика "дъщеря ми прави трафик с червено бели гривнички!"
За  материала, за кредитите беше, кои са най-изгодни в момента, съобразно ситуацията, ще ти го метна, дано ти е полезно.  Всъщност, цялото списание беше посветено на имобилие.
За апостила, не споря, просто си мислех че с инфо от извора, няма как да е иначе, но явно в бг винаги има начин да те направят хахо, пък дори и пряко закона...Гейа, как 2 месеца, ужас, на голямата дъщеря акта и го правих във Варна, но май в обредната къща беше, заедно с брачното свидететство, не си спомням да са ме бавили. За малката стана номера у "наше село" за отрицателно време.

Сега да ви разсмея малко, сънувах ви!  hahaha Голям майтап беше, значи, аз още по пижама, и звъни ми някаква жена с едно малко русо детенце на вратата и казва че е Мама Щрумф! След нея се изреждате всички останали, с децата, мъжете (на Ивенцето и Боби най м се набиваха на очи, вероятно защото съм ги виждала на снимка), които се опитват да завържат разговори за градинарство и риболов с моя, а той, също по пижама, се чуди къде да се скрие #Crazy! А те му предлагат да излязат в градината, виждат че са нахвърляни разни саксии и почват да садят луковици в тях! Мистик беше руса, на Самурайка мъжа и беше японец и му търсих хайвер Laughing, а до последно две дами не се представиха и чак като свърши партито, пресявайки събитията открих, че това са Мария и Роца! Мария беше с късо каре и ме разпитва откъде ми е шкафа за телевизора, и като погледнах шкафа, той от едни счупени дъски, та се заоправдавах че е "стил индустриел" Whistling! Дали да не го пусна това да ми го разтълкуват в темата за сънищата?  newsm78 Както ми беше криво снощи преди лягане, така тази сутрин съм се смяла с глас! Joy

Айде, лек ден и да не ме разсейвате, днес съм решила да си окача новите предета!

# 597
  • в сърцето на един мъж...
La Pintade, мога много да говоря за безумните неща в бг документоиздаването...
Интересен сън си сънувала Joy

# 598
Мале, ла Пинтад, какви кошмари Joy (Аз наистина съм с късо каре Wink, вече за подстригване)

# 599
Пък аз по природа съм наистина руса  Mr. Green

Отключих си един албум от фейсбук, ще заключа утре, ако на някой му се гледат снимки на порасналото ми дете. Вчера стана на 4.
Не празнувахме както го бях замислила, след градината духна свещички ( оказа се, че съм купила бужи мажик, които не искаха да загаснат....), получи си подаръка и в 21ч. си легнахме. Догодина повече. Снимки

Отивам да ви чета сега.

Общи условия

Активация на акаунт