Франция чака затопляне - тема 24

• 35 108
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета,
и аз се интересувам как да организираме документите на малката. Явно не е проблем в БГ да ти извадят акт за раждане (с пълномощно), а какво правим с паспорта? За него не трябва ли "припознаване" - да водиш бебето на място?

Ох и ние се борим с един апартамент тук при нас, направихме дори предварително споразумение, сега да видим банката е отпусне ли заем Simple Smile

Боби, нямам великденска украса Sad
Но сестра ми ще идва и с нея поне ще боядисваме яйца, че с малката нямаше да сколасам сама Simple Smile
Сега са ни на гости свекърите и виждам как после ще има превъзпитание на бебето, че не мога да се оправям - колкото и да говоря е едно постоянно носене на ръце и завиване - голяма драма!

Отивам да прочета за изневерите
Лека неделя на всички Simple Smile

# 556
Ивенце, навремето това "припознаване " ставаше в самото посолство. Двамата родители с бебето попълвахме и подписвахме формуляра за паспорт, всичо се заверяваше от консула, със снимки и всички екстри, все едно си в полицията в Бг и после само трябваше някой да подаде вече готовите документи в България.
Доколкото знам това вече не е възможно, но трябва да се пита в консулството за по-сигурно. Мисля, че сега става чрез пасаван-пак двамата родители с бебето отиват в консулството (с предварително направени снимки на бебето-по телефона се пита с кое фото работят, та да отговарят снимките на бг стандарта), прави се пасаван , който важи мисля един месец и с него бебето пътува го Бг. После там му правиш паспорта....
Браво за апартрамента. То почти станало Grinning

Ние с мъжа ми току що проведохме поредния "конструктивен" разговор на тази тема и мисля, че замразихме нашия проект за купуване поне за година -две. Така че от мен скоро новини не чакайте; язък ми за нервите дето изхабих последните седмици да гледам обяви ида ходя по срещи. Ще чакам "да станем готови" да купим къща.  #Cussing out

Къде изчезна самурайка с капарото за къмпинга? ( ей, майтапя се, да не помислите, че сме давали пари Laughing). като няма да купувам къща пак за ваканции взех да мисля...

# 557
Мария К., не се ядосвай - натрупала си опит! Аз докато открия нашата, посетих 42 (за по-малко от месец), бях се отчаяла! Ако искаш, прати ми на лични града и изискванията ви, да ровна, може пък нещо на нещо да попадна за ваш късмет Wink

Ивенце, това със свекърите винаги ще е така - от тук нататък, зареди се с енергия и търпение, че не е като на мама да кажеш "аз пък не искам така да е завита" и тя да разбере! Лошото е като пораснат и нахитреят, ако баби и деди ги глезотят ... след всяка ваканция ще има панаир Wink

# 558
Бобри, то при нас е забавно, защото майка ми е точно обратния случай  - ти това дете ще го претоплиш, не го гушкай ще свикне, остави я да реве да си тренира белите дробове Simple Smile Явно ще сме типичен пример на много баби - хилаво дете!

Мария, мерси за инфото, трябва да се обадя в посолството, ама все не стигам до там Sad
Айде отивам да сменя памперса на зверчето и се хвърляме по разходките!

# 559
Здравейте на всички от БГ, при нас си е пролет, вчера правих шопинг в Пловдив и умрях от жега само по едно тренч-че, между другото срещнах поне 10 групички говорещи на френски, замислих се за момент къде точно се намирам и да не би да ми се причува  hahaha като гледам какво сте изписали за майчинствата ми се зави свят от схемите  ooooh! ще му мисля като дойде времето  Shocked аз вече съм тъжна - половинчото вече е във Франция и се разправя със застрахователи  Simple Smile гледам да се разсейвам с многото работа. Поздрави на всички  Hug

# 560
Ивенце, мисля, че за паспорта трябва да присъства един от родителите  и малката, но не съм на сто процента сигурна!От тук временен пасаван, и в бг паспорт.
Нали знаете какво ни се случи 2008г Embarassed , голям срам, тръгнахме да се връщаме с половинката и малката към френско, но с пасавана,опиянени от лятната почивка, кой да се сети , че и трябва паспорт Embarassed и ни върнаха на летището Embarassed
Същата тази година си боядисах великденските яйца , ама  кой да се сети , че се варят преди това, после ги сварих и естественно боята падна, а я бях хвърлила преди да ми просветне какво съм направила Embarassed
Та същата тази година се номинирах автоматично за най-голяма Муня Grinning, опитвах се да се оправдавам с кърменето...ама... Grinning

# 561
Мари-рус, много сладко Joy Ама сигурно на момента не ви е било смешно.
Вие в Бг ли сте още?

Ние лятото вадихме нов паспорт на Яна и искаха и двамата да присъстваме в полицията при подаването на документите.

# 562
Мария К., да , още съвсем мъничко ни остана, на 18летим за Париж, но пък от бг ще си взема помощница за две седмици Simple Smile

# 563
Апостил за Република Франция не се изисква.

Мда, и аз исках да е така ,но не е....в БГ искат апостил на акт за раждане издаден от френските служби ...проблемът е ,че тук във Франция не искаха да ми сложат апостил щот не трябвало и се тръгна по едно обясняване на кой крив и кой прав и накрая си занесох акта за превод и легализация в БГ плюс да ми сложат апостил .Платих около 60 лв и повече в кметството в нашият град в БГ не ми се заяждаха вече имах апостил  Wink....Та един съвет от мен за по сигурно си словете апостил .
Мари Руж много ме разсмя ....ако не си чела за Каламити Мами прочети я ...една забавна детска поредица ,за една мами които се случват разни случки от недоглеждане... Whistling Laughing
Дюк много се радвам ,че се е стоплило в БГ ,аз се надявам че след две седмици няма да има сняг и студ , а само слънце . Hug

# 564
Mari rouge, вярно много сладко, посмяхме се на ваш гръб, мъжа ми каза, че и аз мога да го направя всичко това Wink особено с яйцата !

# 565
  • NICE,FRANCE
Здравейте мами,
ние също вадихме паспорт лятото и тъй като мъжът ми се беше прибрал във Франция,му казаха да направи пълномощно за паспорта на малката.Също така за акта за раждане,наистина трябва апостил.

А сега може ли да помоля за малко инфо относно времето в Париж,че мажо ми заминава за там тази вечер.Трябва да извади разрешение да пътувам сама с малката.Добре,че се усетих навреме за това Praynig.Заминаваме на 31.03 за БГ сами и на връщане ще ни трябва,нали!?

# 566
Само една вметка - ние не ходим до Париж, пращаме по пощата след като минем през консула ни в Марсилия- той слага негов печат,а ние самоадресиран плик, чек за 15 евро (ако е един подпис за заверка) и копие на картата/паспорта. Иначе много пари всеки път за пълномощни и заверки ако трябва да ходим до посолството.

# 567
Здравейте момичета.
От известно време ви чета но тъй като нямах кредор не можех да се включа по рано.
Бременна съм в 8ми месец с първо бебче и много бих искала да ви попитам някоя от вас запозната ли е как стой въпроса със замръзяване на стволови клетки ( Cellules Souche ) във Франция и каква е процедурата?
Благодаря ви предварително.

# 568
Здравейте момичета.
От известно време ви чета но тъй като нямах кредор не можех да се включа по рано.
Бременна съм в 8ми месец с първо бебче и много бих искала да ви попитам някоя от вас запозната ли е как стой въпроса със замръзяване на стволови клетки ( Cellules Souche ) във Франция и каква е процедурата?
Благодаря ви предварително.
Здравей Кат 31, добре дошла при нас . Hug
Мисля ,че Сбъдваща мечти може да ти помогне дано се влючи в нашата тема,ако не и пиши на лични .
Успех и леко бременеене. Hug

# 569
Мерси schtrumphete за бързия отговор.
Тъй като ми е първа бременност не съм наясно  много много с административната част по издаване на паспорт на бебето във Франция. Таткото е французин и предполагам че за издаване на паспорт няма да имам проблем. Ще ви бъда много благодарна ако можете да ми кажете как точно става. В префектурата ли трябва да подам досие и колко време отнема получаването му. Дали паспорта ще ми бъде  достатъчен за да пътувам сама с бебо извън граница без  пасаван и разни други документи?
С риск да стана досадна имам още един въпрос относно двойното гражданство на детето  и изобщо възможно ли е двойно гражданство във Франция?

Лека вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт