Франция чака затопляне - тема 24

• 35 109
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Не, Карла, не  го знам този Бон коан, ще погледна. Laughing

Ех, с тези интервюта ме разсмяхте. Аз никога няма да имам такова, освен ако не си сменя мъжа с френчи Crazy

Роца, целувки на Камбанката Wink Дано го намерим този наш апартамент, че вече започвам и аз да се колебая в смисъла на цялата тази работа

# 541
  • пак на Рив Гош
Ха,ха ,Роца подсети ме и за мойто интервю -аз казах ,че искам да се казвам Карла Бруни- Фернандес и лелката първо ме изгледа учудена,после избухна в смях. Laughing
А гледахте ми Shutter Island??

Mамбич, това преди или след като Карла стана мадам Първа дама?  Grinning
За Shutter Island чух много добри отзиви от една колежка, ама аз още не съм го гледала. Ще чакам някоя добра душа да го пусне като двд-рип  (докато не ни хване ХАДОПИ-то) Mr. Green

# 542
Ха,ха ,Роца подсети ме и за мойто интервю -аз казах ,че искам да се казвам Карла Бруни- Фернандес и лелката първо ме изгледа учудена,после избухна в смях. Laughing
А гледахте ми Shutter Island??

Mамбич, това преди или след като Карла стана мадам Първа дама?  Grinning
А Роца,как бе ,след като стана първа дама  . Laughing А чухте ли за слуха за изневерите на Карла и на Сарко ?

# 543
Много ви благодаря, момичета. Ще спретна една програма на мама да разучи - общината, социални и НОИ. За общината съм и приготвила въпросник относно бъдещия акт за раждане, да видим дали ще се отървем от -ова като е чужденец мъжа ми, както и дали и трите му лични имена ще бъдат "бащино" на малката, че ще стане цирк голям ..... и последния да затвори вратата Wink

Ай, как ви завидях за киното. Аз като съм закотвена у дома ... разминах се с киното, уроците по пиано - платих си до края на май...та не зная какво ще кажат утре за сумата..., и на кръчма не може да мръднем...за още 3,5 месеца де Wink добре, че подарих на мъжа ми уроци по голф, та му хареса и вече всяка събота ходи да види и други хора, че не мога да го изритам иначе. А ми се струва по-добре да поизлиза, иначе ще лудне с работа и жена на легло. Казах му и на пиано да ходи вместо мен, но такъв поглед ми хвърли ...хихихи ... нямало като неговата учителка от София друг такъв педагог ...ихааа!

Мария К., кураж за търсенето - ние около Париж докато върлувахме да търсим - същата история с първия етаж беше, но от моя страна. Та си представям колко ти е терсене, като не може да се угоди на инат в това отношение!

За името - има да се бъркам после и без това ... ще ми сложат бащиното към личното, а старата фамилия за моминско, а нали в БГ документи ми я няма старата фамилия...достатъчно. Ама така ме напуши "една Беатрис у дома как ще ти дойде, скъпи "... Моя мъж толкова ми обича името, че мислех, че ще каже някой бисер там, но се въздържа, само аз бърборих - нали да се види, че съм бърборатор и се оправям Wink

А Камбанката осигурена с кукли за РД на другарчето, браво! Постарало се е другарчето, за да е сигурен, че тя няма да откаже на поканата Wink
Като говорим за деца - мама ми изпрати детски книжки на български да чета на глас от сега на беба, че иначе чува само френско английска реч. Та така се радвах, такива са хубави илюстрациите, едни топли цветове и линии, нищо общо с някои картинки на Дисни, дето дори цветовата гама ме стряска, камо ли някои герои. Много се надух, сега чета на глас и разказвам на мъжа ми някои забравени истории Wink Той призна, че са много хубави Wink Жалко, че моите заминаха навремето в един пожар, иначе имах прекрасни детски книги, и пазех - но имало да се случвало!

Хубава неделя, момичета,  в списъка за пазар на мъжа ми съм сложила "великденска украса", та да подредя за празника Wink Вие украсявате ли си специално?

# 544
Здравейте,аз се поинтересувах и направих консултация в НОИ преди около 2 месеца.Опасявам се,че правилата се променят
и не може винаги човек да е в час,затова мисля че без тези два документа няма да мога да взема майчинството си от БГ.Съветвам
всяка майка да се интересува конкретно нейният проблем.Но не се притеснявайте всичко се оправя само когато е навреме  Hug
Информация получих от личният ми лекар във ФР,че Е115 Е116 се издава от секюрите социал без никакав проблем.
А проблема,за който прочетох по-горе свързан с евентуалното отказване от френските здравни услуги няма нищо общо.
Цоциални и здравни осигуровки са съвсем различни неща,Е115 и Е116 са конкретно свързани със социалният статус,а не със здравният.
Разбира се не е изключвам и това,че нещата се променят всеки ден.Запозната съм със системата в БГ,защото образуванието
ми е точно такова.За съжаление ми липсва информация за ФР.
Не се притеснявайте всичко,което написах за БГ е 100% така взела съм я директора на НОИ.Повече ме притеснява в моя случай Фр.
Затова мисаълта ми беше някой ползвал ли е тези два формуляра.
Знаеш ли Аби 777, няма да споря с теб .Сега видях този ти пост и да уточня  че информацията която аз имам е от НОИ в БГ и от френското секюрите сосиал Whistling....родих през юни 2008 , взех си първо този болничен от БГ с 90 процента заплащане ,и после и майчинството .
За документите Е115 и Е116 няма да споря,на мен ми отговориха това  от здравните и социалните  и да знам че са две различни неща  Wink,аз се оправих с моят личен лекар и счетоводителят ми в БГ и без тези документи ,пожелавам ти и на теб да успееш.
Не мога да ти разбера постовете ти помощ ли искаш,информация или да ни дадеш вече намерен информация??
А и още нещо  и аз преди да си дойда да родя във Франция се обадих до централата на НОИ в София ,информацията беше доста противоречива ,затова реших да послушам личният си лекар и счетоводителят на фирмата ми ,и всичко се уреди лесно и чудесно .Успех . Peace

# 545
Боби, не се притеснявай:
името на детето в българския акт за раждане е точен превод на името във френския такъв , без никакви промени нито добавки. Тоест няма никаква опасност да добавят -ова към фамилията, законът не им дава право. Аз съм "обратна жертва " на това правило-нашата дъщеря   е  без бащино име, просто във френския акт няма такова, не и добавиха "автоматично" в софийската община.
Според моят опит нямаш абсолютно никаква причина да се притесняваш за имената-няма да ги "изчанчат " в Бг, ще бъдат абсолютно същите каквито са във Франция.

Я кажете за тези изневери на царското семейство? Sunglasses

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 00:40 от Мария К.

# 546
Ооо, как ме успокояваш! Зашото сме и приготвили 2 лични, мъжа ми е с три, а фамилията е драматична и просто би станало ужас Wink хихихи

За тези изневери мама ме уведоми от бг преса, тук аз не съм срещала, може би чакат първия тур на изборите да минат Wink

За КАФ някой ме попита по-горе - 4- ти месец минава, след като изпратихме декларацията, даже за доходите не са ни питали още - ни звук, ни вопъл, ни стон. А пък социалното ми натрупа грешки във връщането на парите, връщат ни и листата от докторите на поразия, че не можел мъжа ми да си правел амниоцентеза ...а аз съм под неговия номер ... абе изобщо сме цирк.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 09:24 от bobi40

# 547
Боби, просто трябва да се разберете с преводачката на акта тук, от нея всичко зависи. Трябва да покаже ясно в превода , че детето е с две малки имена, ако трябва с тире да ги пише знам ли...Но пак ти повтарям няма никаква възможност да прибавят бащино име, нито да се забавляват да побългаряват френска фамилия.

Ох, Роца пусна ми муха с този ре дьо жардан, ама търсачките не са толкова прецизни, нищо не намирам Blush

# 548
Здравейте!
Много благодаря на всички за отговорите Hug.
Приятна неделя пожелавам на всички!

# 549
Добро утро девойки! Wink Неделята се очертава мрачна и студена...Мисля все пак след малко да стягам четата за парка, че иначе ще откача  с тях в къщи.

ЕЕее, рових вчера в Гугъл, ама полуспяща , нищо конкретно не научих за президентската двойка Joy

# 550
Здравейте девойки-французойте Hug
Как е времето там?Тук пече слънце та се късо но е студено,не става за хойкане по улуците.

Мария,надявам се скоро да намериш жилище,не се отказвай,грешни пари се дават за квартири.И ние догодина може би ще се ориентираме към купуване на нещо мъничко.Нямаме друга възможност засега,нищо не може да се продаде тук в БГ.Тук никой нищо не купува и освен да пащам данъци друго не мога да направя.

Щрумфет и аз така си оправих майчинството-с личния лекар и счетоводителя,и си получавах до последно,сега съм на трудовата борса и пак вземам обещетение за безработни.

Относно актовете за раждане-може и превод на БГ да се направи в БГ,по-евтино е.Няма нужда да се заверява в посолството За Франция ми отговориха ,че не е необходим Апостил/така се казва заверката/Може да се вади акт за раждане и от баби например.Ами ако детето е родено в БГ и таткото го няма да го запише...........майката не я изписват без акт за раждане.Брат ми го нямаше и тъща му записва детето.
По повод имената в нашата община ми казаха,че мога да си напиша детето като искам напр.моето синче е с 2 имена защото така го писахме във Франция но можехме да го запишем с 3 в БГ акта.
Но за социалните служби там не зная дали може да стане с пълномощно,там за всичко се заяждат сякаш ти плащат от техния джоб.Има давност за еднокр.помощ  3г.За детските -почват да се вземат от момента на подаване.За назад ги губиш.
За паспортите на децата-може да се извадят с пълномощно от двамата родители.

Хубава неделя ви желая на всички  bouquet

# 551
Здравейте и от мен ,
Мария К. ама как не намираш бе мила за президентската двойка ,аз толкова се смях като четох ... LaughingЕто.

http://fr.news.yahoo.com/4/20100312/tts-france-sarkozy-carla-ca02f96_1.html

http://fr.news.yahoo.com/63/20100311/tpl-carla-bruni-voque-sa-vi … -s-5cc6428_1.html

http://fr.news.yahoo.com/51/20100312/ten-carla-bruni-a-ouvert-le … -les-0111c6b.html

За актовете за раждане ,на мен ми искаха апостил на френският акт .
Хайде оставям ви ,приятна и спокойна неделя, и успешна нова седмица.

# 552
  • в сърцето на един мъж...
Малко информация, понеже лятото регистрирах дъщеря си - превод на акта за раждане може и в БГ да се направи, по-евтино е. Има легализирани фирми, те пращат акта до София, до министерството, ако не сте от там. Там се заверява превода, т.е. министерството го легализира. Иска се апостил - т.е. заверка от службите, в страната, в която се намирате. Акт за раждане може да извади и роднина - става с пълномощно.
Ако има някой да прави във Варна, да има предвид, че се бавят с месеци нещата Close

# 553
Гея е абсолютно изчерпателна,такъв е реда,навсякъде бавят,в нашия град също.
Апостил за Република Франция не се изисква.

хайде спорна седмица на всички  bouquet

# 554
По мое време също не искаха апостил от Франция , това лелките в общината го знаеха и не сме имали никакъв проблем, минахме само със заверката от посолството. Това обаче е информация от епохата преди влизането ни в ЕС, 2006 г. Оттогава може и да има изменения.
При нас и двата пъти издаването на акта в София, общ. Средец отне два работни дни. Явно имаме късмет. Sunglasses
Ох, измръзнахме в парка, ама поне подишаха чист въздух.
Не знам дали ви казах , че след месец сме в БГ за седмица. Дано случим на топло временце Praynig

Общи условия

Активация на акаунт