Франция чака затопляне - тема 24

• 35 076
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • NICE,FRANCE
Геврече,доколкото съм запозната с френската бюрокрация,а тя никак не е малка #Cussing out,ако успееш да си намериш работодател,който да те назначи на работа,той се заема с ваденето на документи-карт де сежур,секюрите и т.н.От тук аз съм си теглила СВ,ако ти хареса моля http://cv.modele-cv-lettre.com/modele-cv.php
Чумби,ако наистина прибавяш нови имена в картата,ще се радвам и мен да ме ажутнеш Joy,плиииз!!!

# 676
Момичета, може ли малко помощ smile3547? Опитвам се да подновя картата, но не мога съвсем да се сетя кой къде се намира: Gogko i Verinka май са в Париж... La Pintade...?- къде си, Пинтадке? В Рон-Алп ли?  Ами MiqS  Има ли още някой, когото забравям?? newsm78

Май до следобед ще е добре да я подготвя, в случай че през уикенда стигнем до 5О-та страница

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 11:02 от chumbi

# 677
Чумби Запис и аз в Pays de la Loire  newsm03 момичета някой вече взел ли си е билети от БГ до Франс през това Буве, предполагам че юни ще стягам багажите, попаднах на някакви шатъл от Буве до Порт Мейо и оттам до Шарл де Гол и оттам ТЖВ до нашата хралупа ужас голям риск ми се струват тези прекачвания  newsm78

# 678
Кой, кой ме вика? Там съм, Чумби, точно там, където е и Пинка.
Много набързо влизам, зървам и изчезвам в последно време, уж все се организирам, и все организацията до под кривата круша!
Дори, за капак,  се наложи да спретна една леко опашата лъжа за пред училището,  но обърках датата, това само аз го мога! Пример не съм за праведниците, верно,  но още по-малко пък за грешниците! Да му мисли тоя, дето разпределя по казаните...
А и пророчески сънища нямам за отчет, вероятно защото още не съм се научила да сънувам будна...но на път съм де! Идеи за диагнозата?

Поздрави за всички празнуващи тези дни, които съм пропуснала! Здраве и щастие от сърце!

# 679
Геврече, ние правихме същото упражнение преди много години - преместихме се от Виена във Франция. Беше културен шок, трудно свикнахме с Франция. Нямахме търпение да си тръгнем от там, решихме дружно че това не е страната за нас. Но историите на повечено моичета тук са съвсем различни, повечето са доволни и перфектно адаптирани. Успех ви желая и на вас, дано намерите вашето място. Да, за детето ще е трудно, но точно сега е момента за местене. В училищна възраст е доста по-трудно за децата. Лион е страхотен град, с много възможности. Дано успееш да намериш работа, която да те удовлетворява.
Откъм документи и бюрокрация едва ли ще съм ти полезна, когато се занимавах с това ситуацията беше по-различна от сега.
Матернела - детската градина тоест - във Франция е доста по-различно организиран като философия и обучение, от колкото градините във Австрия. Това ще е малко по-трудно за детето, a с езика ще навакса бързо. Може би е добре да разучиш за матернели с чуждоезикови паралелки - немско/френски, за да може детето да свикне по-лесно с промяната. Може би Самурайка може да даде акъл по въпроса.... Като разбереш къде има такова училище, после да търсите жилище в района.

# 680
Ето адреса на последната редакция на картата. Има още възможност за корекции, така че  приемам критики и препоръки

http://farm3.static.flickr.com/2707/4465004844_35f1ffbc87_o.jpg

# 681
  • France,Mulhouse
привет момичета,  bouquet
 Confusedно,напоследък нямам време да ви чета а и дасе влючвам,но минах само да ви пожелая успех и пролетно настроение,при нас тук вече си е пролет,и успех на тези които се опитват да се преместват от други страни,не е толкова сташно,ще се оправите ако един от вас работи,за нас това вече стана като спорт Laughing,4 държави сменихме  ,с всичко се приспособява човек,стига да има воля и положетелно мислене
приятен следобед ви желая  bouquet

# 682
Запис и от мен   bouquet
Рядко пиша,но пък чета

Чумби-ще те помоля да ме добавиш
Представила съм се-пиша когато имам какво да кажа и споделя   bouquet

# 683
Карта - втори опит  Rolling Eyes

http://farm3.static.flickr.com/2678/4465154574_56fd71094f_o.jpg

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 18:16 от chumbi

# 684
  • France,Mulhouse
chumbi запиши и мен,
dala,щте ми баде приятно да се срешнем в paris в началото на април ако си там ,аз ще отскоча за седмица с децата или пък с други мами ако иматжелание с удоволствие

# 685
Благодаря Чумби   bouquet

Нарджиса-с удоволствие.
И за мен ще бъде приятно да се видим   bouquet

# 686

Ама много ни е красива картата!!! Великденско заглавие ли ще ни сложиш......малеее, нямам почивка, като съм добре и не мога да се удържа от енергия...спя по 6 часа нощем и мога планина да повдигна после... само дето бързо се уморявам, но поне разбрахме вече, че е от липсата на желязо това Wink

И да се похваля (дописвам тук да не пускам нов пост да хабя Wink - имам си шевна машина вече! Много и се радвам и сега чета книжката). Намалена доста Сингер в нашия Карфур, ние отидохме за Тойотата, която на сайта на Карфур беше намалена, но се оказа, че всеки магазин индивидуално намалява в зависимост от застоялите модели, та "отнесохме" предпоследната! После мъжа ми се хвърли в бебешките дрехи, а също и поръча количка, че бавно идвали (това в Autour de bebe) , а имало голямо намаление и ... Добре, че бях с него и трябваше бързичко да се прибираме, иначе кой знае какво още щеше да купи Wink

Хубав уикенд, момичета!

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 18:59 от bobi40

# 687
Здравейте!

чумби, благодаря че се грижиш за нас и ни правиш красива карта Wink

Аз нещо нямам време и сили да пиша. Исках само да спомена за майчето , което питаше за градините: след тригодишна възраст всички деца имат право на градина и кметството на града е длъжно да им намери място в градината по квартал или в краен случай някоя по-далечна, но няма начин детето да остане без. Няма условие двамата родители да работят. По принцип градините са безплатни. Плаща се храненето в столовата на обяд, което не е автоматичн право. При нас за това се изисква и двамата родители да работят. В противен случай майката взема детето на обяд за хранене в къщи и после пак го връща в градината....Това много затруднява и усложнява живота на майките, според мен. Wink

# 688
           Здравейте момичета-кокичета!

Честит Лазаровден.  bouquet

И аз като Мария тази седмица луднах,ама няма как. Joy
Чумбе много голямо мерси за новата карта! newsm10
Мария,защо така  нямаш сили,пак ли много работа?Направо ти съчувствам макар,че аз съм работохоличка. Rolling Eyes
Боби много сладка тая Котана,напомня ми за моя калпазанин,пак беше улична превъзходна,ама свръх интелигентен.Умря преди 1г не можаха да го спасят,беше с камъни в бъбреците.Още не мога да го прежаля и съм забранила всякъкви животни на децата в къщи. Stop

Оставям ви момичета утре е Цветница,ще ходя на църва и ще запаля една голяма свещ за всички вас.
 newsm51 smile3525Имаме ли именнички?

# 689
chumbi  Благодаря за картата много е красива и изпълнена с нови имена  Simple Smile Добре дошли  Hug

Gevrecheto  видях че повечето момичета са ти отговорили обстойно ... Най - важното е мъжа ти да има постоянен договор или СДИ и да е на пълен работен ден 35 часа ... Другото , което гледат е дали присъства професията , която ще упражнява в прословутия списък с разрешени професии ... Ако не трябва да се пита как стои въпроса ?  За жилище по скоро ще трябва да ви помогне работодателя с гаранции иначе ще ви е трудно ... Но това , което се сещам е че има вариант за стаи като хотел и са горе долу като да си наемеш боксионера като цена ... Един път мъжа ти вземе ли тази карта вече всичко ще е наред , но процедурата е няколко месеца ... В Париж знам , че дават за една година и после трябва да се обновява , а на мен ми дадоха за 10 години , защото отговарях на всички условия .... Но много ме връщаха за документи .... И има новости когато ти ще кандидатстваш за карта като съпруга , защото на една приятелка на нейна приятелка  Simple Smile са и отказали , но те пак живеят в Париж ... Явно в Париж е по затегнато положението , при всички случай трябва да се пита в перфектурата в самия град , в който ще живеете ... И да знаеш не съм песимистка , но хората са националисти и си държат на езика ... Хубаво е да говорите поне средно ниво френски , защото аз дойдох с никакъв френски и ми идеше да се гръмна на моменти  #2gunfire

Хубавата новина е че мине ли се този етап ще живеете добре в Франция ...Естествено има и трудности , но живота много ще ви се улесни  Wink Simple Smile Успех в решението ...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт