Франция чака затопляне - тема 24

• 35 075
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм пробвала с обикновени миналата коледа и не се получиха нито на вкус, нито на форма, защото с попарване листата не станаха достатъчно меки и като ги прегъвах се чупеха. Май се продават листа в турските магазини или се бъркам?  newsm78 Със сигурност лозови. Във всеки случай аз си правих сама кисело зеле преди повече от година и се получи много добре, а не съм прочута кулинарка като някои в темата  Whistling (Роца и Сбъдваща да се сещат   chefLaughing

# 91
  • пак на Рив Гош
Минавам само набързо да честитя на Ивенце, утре ще ви чета подробно.  Simple Smile

Добре дошла на Моника, да расте здрава и щастлива и много радост да ви донесе!    newsm51
Иве, на теб бързо възстановяване!   Hug

(и чакаме снимки Simple Smile)
Амарант, благодаря за новината!

Боби, не бих пробвала сърми с тукашното бяло зеле, доста по-твърдо е от нашето и дори след попарване не смятам че ще омекнат (едно пиле с прясно зеле веднъж го варих близо 2 часа)  Peace. Но ако си експерименатор по душа, може да пробваш с едно зелено къдраво зеле, то по-крехко ми се вижда. Даже веднъж в едно предаване правеха нещо като сърми със сварени листа от такова зелено зеле, тоест, би трябвало да стане  newsm78. Но лично аз за сърмите съм пурист (по-добре без сърми, отколкото сърми с без кисело зеле  Grinning).

Отивам да се хоризонтирам, че съм каталясала... нищо, утре ще си почина на работа  Mr. Green.

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 23:44 от Роца

# 92
Мацки, много благодаря за отговорите!
Мария К, и на теб за менюто, изглежда много апетитно Hug
melinda , има ги в турските магазини и зелевите листа.Аз бях правила преди време, но и моите нещо не ги биваше.
bobi40 , от сега има вкусови предпочитания малката девойка Simple Smile

# 93
Здравейте!
Мария, благодаря за отговора. Да си призная и аз като теб не съм от най-изпълнителните пациентки, действам по собствена преценка. Нали и аз съм зодия близнаци Wink.
Боби, що се отнася до зелето, ние сме си взимали кисело нарязано зеле от Карефур, Люклер и сме си готвили. Но незнам дали продават на цели листа?

# 94
Честито бебе на Ивенце и бързо възстановяване!   bouquet

# 95
Честита дъщеричка на Ивенцето! Да е жива и здрава малката Моника и да расте с мама и тате!

Боби, и аз в началото на бременността, когато ми ставаше лошо хапвах доста попарени кремвирши с шарена сол, при условие че не ни е от предпочитаните храни.
Аз купувах зелеви листа за сърмички от българския магазин и станаха доста добри сърми, само като си помисля и ... А днес не смея да хапна нищо, че от нощеска съм с контракции и маѝ е по–добре да погладувам  Simple Smile Ама като чета за разни кулинарии и не знам как ли ще издържа  Grinning

# 96
Здравейте, мерси за указанията! Ще разгледам какво къде има като зеле, другата седмица. Жалко, че няма (поне още не съм намерила, а и другите момичета не знаят да има в региона) нито БГ, нито турски магазин тук. Имама братовчеди във Валенсиен, те имат някъде наблизо...май в Белгия, та са снабдени Wink
Иначе при мен новините са, че ща - не ща - отивам на амнио, защото ни липсва още една костица на носа на бебето (закъснява много с образуването) и това е опасен знак (смяхме се с доктора, че сме бели - при негрите било обратното...те нъамали такава кост, само 1 % имат, а при белите хора - 2-3 % нямали...) - та сега ще чета да видя какво е туй чудо. Майка ми и брат ми са със спескани носове ( казват им боксьорски) и се надявам ако малката е взела на баба си носа, дали няма да е взела и сините и очи!!!???
Ще пиша за резултата след 2 седмици, сега ще " с'бирам" сили и мозък (ако нещо е останало, де).

# 97
Боби, хвърли ме оркестъра с тази кост. Чак с такава прецизност ли виждат в такъв ранен стадий? Моята ехография в трети месец на Мадлен, да си кажа честно едва главата и се виждаше, заедно с мозъка вътре, много научно-фантастично изглеждаше.

Хора, от къде да си изтегля бг. филма, който е номинаран за Оскар? Някакъв качествен сайт ми трябва. И да е тукашен, а не бг. понеже не ме допускат нашенските.

Мадлен в събота е на детски РД на едно дете от градината. Ако купя една книжка за подарък, това малко ли ви се вижда? Ето, започнах да питам подобни тъпи въпроси, които много ме дразнят когато другите ги задават.

# 98
  • на езерото
 Честита малка принцеса на Ивенцето  bouquet
bobi40 стискам палци за костицата и амниото PeaceПредполагам в какъв шаш си.
 mystic, смятам че книжка е много добра идея Peace Аз на моята госпожица наскоро купих книжка с 365 истории , преразказани филмчета на Дисни с много красиви илюстрации за 12 евро.

# 99
  • в сърцето на един мъж...
Мистикова, ако си пуснеш скайпа, ще го получиш гратис Wink Без да се регистрираш никъде Mr. Green

# 100
Боби, а кога ще е амниото? Искрено се надявам тази история с костицата да е фалшива тревога! Стискам палци за вас!

Мистик, зависи от книжката Mr. Green
Тук да похваля "Съкровищата " препоръчани от чумби-аз настръхвам от тези страхотии, но децата ги обожават (то не бяха скелети, вълци, които изяждат прасенцата, децата, дядовците, крокодили... Joy)

А това с филма, номиниран за Оскар ме изуми. Кога нашите направиха филм, кога пък и до Америка стигна...

# 101
Мария, филма е копродукция и е селектиран в 9-ката за оскарите.
Светът е голям и спасение дебне отвсякъде
Боби, дано всичко мине леко и безопасно и да се окаже фалшива тревога!

# 102
Благодаря , Гея! Не бях чувала за този филм, запали се любопитството ми. Наистина международна продукция по-скоро.
(Правилно предположих, че доста дълго са го мътили-8 години, сериозна работа Mr. Green)

# 103
Аз го чаках доста дълго, обаче още не съм намерила време да го гледам Embarassed Дразни ме избора на сърбина за главната роля Embarassed

# 104
Мерси Гейски, ето, че спасение за мен дебне отвсякъде  Wink
Утре ще си напиша "професионалното" мнение.
Лека нощ сега.

Общи условия

Активация на акаунт