Юлски бебета - тема 136

• 31 407
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Да бе за това влязох, пък забравих. Исках да питам има ли някой вече да е махнал успешно памперса? Или усоешно да напредва в тази посока? Сверявам си само часовника, защото ние все още ползваме гърнето само за седене под душа, че нямаме място за вана.
И ние ползваме гърнетАТА само за столчета. Вече имам вкъщи от всички модели и на нито едно не иска да свърши работата. Май ще си ходи Лора с памперс да 1-ви клас.  Joy

Е.Л., честита бременност! От снощи забравям да ти честитя! За кога ти е терминът? Ноември ли? И аз стискам палци Десита и Сакси да се похвалят скоро!
  bouquet Мерси! За 15 септември съм. Искам да те питам - имаш ли някакви проблеми с вдигането на Никола, че нали уж не трябва много тежко да вдигаме Rolling Eyes а Лора все иска да я нося. Добре че е от леките.

# 646
 wavey Много интересни дискусии сте заформили и понеже здравословното хранене, ваксините и лекарствата са нещата, които напоследък обсъждаме вкъщи снощи гледахме филмчето Food Matters (има го в Замундата). Препоръчвам го горещо - засягат се много теми за храненето, витамините, лекарствата, съвременната медицина и др.
NBM много хубави постинги  newsm10

В тази връзка (за да не мърморя и се оплаквам) към кого мога да се обърна и да съдействам за промяна на менюто в държавната кухня и в детските ясли/градини , понеже според мен са доста нездравословни. Четох някои стари теми във форума и останах с впечатление, че нещата са замрели на някакъв етап.

Ра поставям се на твое място и те разбирам. Аелиа добре го е казала, че ви обърнаха на писарушки с тази ЗК.

Астарта голямо гуш от мен придружено с много положителна енергия Hug

Оле Меги си ака в гърнето и си казва. С пишкането не можем още да се оправим. Казва ми след като го е свършила в памперса, обаче държи да си седне на гърнето. Поръчала съм й доста чифтове памучни гащички, чакам да пристигнат, да се постопли и смятам да пробвам да махаме памперса. Иначе редовно ми опикава ламината - става си от гърнето, разхожда се по голо дупе, прави локвичка и ми се смее Laughing

Добре дошла на ДжиджиБиджи с малкия Здравко    bouquet

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 13:58 от Kisa05

# 647
E.L., нон-стоп ми е в ръцете. Вкъщи не толкова, но навън не иска да ходи. Опитвам се да излизаме повече без количка, но просто се обричам да го нося тогава. Днес имахме излизане и го мъкнах на ръце (а и беше заспал) поне 0.5 км. После се качвах пеш до 4тия етаж, че сме без асансьор и така...

Аз не се тревожа, разчитам, че тялото ми е свикнало, а и то наистина е. И по принцип съм здрава-права, така че съм си ОК засега. НО много разчитам да свикне да върви сам, че ми е много досадно все пак това мъкнене.

# 648
 Евридик@ и аз гласувах "за".  Peace

ДжиджиБиджи, добре дошла.   bouquet

Астарта, убедена съм, че никой не е искал да те засегне- имай късмета и ти да напуснеш темата  Stop  Hug

ДеЩо , правилно ли разбрах- на посочения адрес да пускаме картички, и оттам всички ще бъдат пренасочени към премиера. Тази идея ми допада и ще пусна  Peace

# 649
Астарта, на мен ли се обиди? Аз си мисля, че пуснах закачлив и окуражителен пост към теб  Rolling Eyes Моля те, недей така и извинявай, ако съм те обидила  Hug   Heart Eyes

Kisa05 , май НБМ се занимаваше с това по едно време, Дещо също има представа  Wink

Гласувах и аз, в сряда ще дойда ако времето не е виелично/ама че дума  Laughing/ Мъжът ми ще е там със сигурност  Peace

НБМ, добре е съпружеското тяло. В понеделник му донабиха пирона без упойка и сложиха гипс  Crazy Къпя го, обличам го, обаче с храненето се справя сам  hahaha Малко е тегаво с възрастен човек, гипсиран мъж и дивичко момченце, но може и по зле да е  Wink

До година и 2-3 месеца Бобо си пишкаше и акаше в тоалетната чиния. После ме оперираха, баба му върна памперса и се почнаха мъките. Сега навън ходим с пампа, по скоро от страх да не настне, пишка на поразия в гащите, за акането си казва или аз го хващам в точния момент. Прането е доста, както казва Евридика  Mr. Green През нощта и сл. дрямка не пишка  Grinning

Дано се сдобием с Еко форум  Praynig

# 650
В събота организираме поредната мамешка среща. Зачекнахме темата, след поредната такава( в Руини), на която изкарахме страхотно! Разбрахме се да направим дневна среща, за да можем да оставим малчуганите на помощниците ни Grinning. Още се коментира заведението, защото се оказа, че в Лагуна не правят резервации, което е риск, тъй като очаквам, че ще се заформим пак прилична тайфа, пък и денят не е делничен. Дайте идеи за заведение в центъра. Дайте предложения и за час.
ЛИНК към темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=468736.0

# 651
  • София
Астарта  Hug Стягай се, не се предавай, ще свършат болестите и при вас!   bouquet

То Ра си го каза: по здравна каса заплащането е константа. А лекарите са затрупани с бумащина и пациенти. Ако разговарят по 1 час с всекиго, на ден ще приемат не повече от 10 души. Явно гледат и те да свършат спешната работа, да приемат повече хора. Не защото са алчни, гадни, мързеливи - а просто защото и те са притиснати. Системата ни е такава. Собственият ми опит: през първите години личната ми лекарка обясняваше надълго и нашироко, отделяше ми много време. Постепенно нарастна писането (макар че има и сестра в кабинета и именно тя се занимава с документацията, лекарката само диктува) и взе да намалява времето. Последния път, като отидох с оплаквания от цистит, ми отдели около 5 минути, в чакалнята след мен имаше още 5-6 души, макар че беше време за обедната почивка.
При специалистите може би нещата стоят по-различно, нямам личен опит с тях. Много ни е зле здравната система и не върви към подобрение.
Все пак настоявам, че това не оправдава грубо отношение и потъпкване на правата нито спрямо лекарите, нито спрямо пациентите Wink

Дуци защото така ми се губи?
ДжиджиБиджи, добре дошла!

О, забравих да отчета: при Дарина личната хигиена е на следното ниво: откакто застудя, я обличам повече (просто подът ни е леденостуден, в нова кооперация сме, недобре отоплена засега и т.н.) и затова започнах по-рядко да й предлагам да сяда на гърнето. Съответно многократните пелени пропускат и започнах пак да слагам еднократни, за да не стои мокра и да не се простуди  #Crazy Изобщо голям "назадък" имаме, половин година не бях купувала памперси, ама...  Rolling Eyes Иначе през нощта вече почти не пишка, след събуждането я слагам на гърнето и тя тогава пишка много и обикновено се и изаква. Това е. Като се стопли апартаментът напролет, ще махам памперсите, пък както дойде - гащи или пелени, ще видим.

# 652
леле хора тука сме затрупани, то сняг, сняг, нищо не се вижда, мъжа ми едвам се е прибрал... Tired утре майка ми ще пътува от София, дано да няма проблеми по пътя  Praynig
Астарта и аз се оплаквам много напоследък  Peace нормално е, надявам се като почна работа и аз да се настройвам по-философски  Peace
Гърнето се ползва един път  дневно за номер 2, а памперсите не мисля да ги спирам скоро защото както знаете ние сме на водомер  Mr. Green литър чай литър вода и така.....
за лекарите само да вметна нещичко: имаме в кварталното ДКЦ една УНГ - е, не съм виждала по-бавен лекар от нея, като влезем ланта-дранта и все за странични работи, 15 мин си сменяше мантите, че все нещо не се хареса, после счупи термометъра, после обсъждахме роднинската ми връзка с джи-пи-то, а Матейчо си чакаше чинно с пневмонията  ooooh! и всеки път е така  Tired дано не се налага да й ползвам пак услугите....за съжаление познавам няколко такива доктори затова споделям защото не е единичен случай  Naughty

# 653
  • Sofia
Нещо грешно ме разбрахте. Rolling Eyes Вие си се оплаквайте, то нали затова е темата, но мислете позитивно.
Аз нещо много вярвам в позитивното мислене напоследък, това е енергия, която няма как да не се отрази положително.
Ето например за ваксините имах предвид, не че не е възможно, но пък като се настрои човек така и някак негативната енергия започва да се връща, постоянно си мислите как детето ще е постоянно болно, и то усеща и наистина е постоянно болно. Не е съвсем такава зависимостта, но се надявам, че тоя път разбрахте какво имам предвид. Peace

И аз влизам да питам за гърнето, че мисля да влиза в действие вече, да видим дали ще ми се отвори парашута Mr. Green

# 654
Скок и аз тук. Не съм ви чела поне от седмица, че нямам никакво време.

Мернах, че Илия е болен. Бързо оздравяване, а на Астарта едно голямо гуш Hug

Памперса махнахме от раз преди около два месеца. От както реши, че ще пика на гърнето се е напикала броени пъти, да не кажа николко. Като и се пишка казва, а като нямам възможност да я изпишкам веднага си стиска Rolling Eyes До сега от яслата само веднъж ни върнаха напикани дрехи. Но разбира се, все още се изпуска през нощта Simple Smile

хо хо хо редактирам се, успях да ви прочета дори Mr. Greenнай хубавото от ходенето на ясла е, че в 8 часа като кажа "Алекс, в леглото" и тя вече се е паркирала и заспала Whistling

та да споделя, че за сега и Алекс се очертава абсолютна левичарка. Всичко прави с лявата ръка, от четката за зъби, химикали, игри, до вилицата и лъжицата. Нямаме левичари в рода и затова малко ми е странно засега, но не мисля че това е окончателно. Може би като почне да води по-съзнателен начин на живот, ще се промени Thinking

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 21:12 от amarinova

# 655
ДжиджиБиджи добре дошла Simple Smile

Ние също все още сме със памперси,гърнето така и си стои,но като се постопли ще започна да я слагам,та да видим Rolling Eyes

# 656
Добро утро Simple Smile
Николета кара с по един памперс на ден. Нощният също често остава сух. Това е благодарение и на Мими. Ния иначе си казва, но понякога лъже. Имаме разбира се напишкани памперси. Не се е научила да се стиска нацяло - ако каже 'пиш' и не я сложа на гърне леко се изпуска, но после си допишква в гърнето. Като се стопли ми се иска нацяло да го махна, но  за сега ми се струва студено да го правя.
Тази нощ не се е събуждала. Хора, кога бяха 'кризите на растежа'? Нашите да не да бяха в такава, че имаше будуващи?

# 657
Добро утро и от мен Grinning
Ивето още не желае да се запознае с гърнето, въпреки, че като се наака, започва да мрънка и да се пипа по памперса, което показва, че и е е неприятно.
Джоли,  не знам дали будуването е от кризите на растежа, но на Ива определено и влияе пълнолунието, неспокойна е и не спи.
Болничките да оздравяват Hug.

# 658
Поради изскванията на модератор, колажите бяха намалени с размери 500х500, като всеки от тях е директна връзка към големите изображения. От сега нататък трябва да се спазва това изискване.

скоро ще пиша пак, сега само да се оправдая, да е помислите, че е своеволие.  Mr. Green

# 659
АстартаHug да не би и аз да имам пръст за изводите, които си правиш?! Извинявай, ако съм те засегнала, но това, което написах изобщо не беше насочено към теб, изобщо към никого не беше насочено конкретно, просто това ми е мнението за скапания живот. Сега, ако спреш да пишеш, и ако имам дори грам вина, ще се самозастрелям, да знаеш  Tired

ДжиджиБиджи, добре дошла!

Ние с гърнето сме доникъде. Като свърши голямата работа в памперса и започва да се събува, но да свърши някаква работа на гърне или в тоалетната – далеч сме от такова постижение. Малко ми е криво, защото имахме един период, когато всичко си вършеше в тоалетната, но после просто отказваше  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт