Юлски бебета - тема 136

• 31 408
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И аз не мога да карам ски пък  Crossing Arms

Ние в събота малко разнообразихме и ходихме тримата на гости, като  оставихме Дея при свекърва ми, защото тя рано заспива и щеше едва ли не да отидем там и да почвам да я присипвам, а и как щях да я удържа да заспи в чуждото легло ...  та затова решихме, че така ще е най-добре за всички Simple Smile Естествено е била най-доброто дете, което се събудило в същата поза, в която го оставили да заспи  Crazy Как го правят това тея деца не ми е ясно  Mr. Green

Относно темата-лекари пациенти : аз напоследък попадам все на свестни такива и то работещи със здравната каса, защото преди определено забелязвах разликата дори ако при един и същи лекар отида в частния му и в държавния му кабинет. Значи могло !
Последно се сещам за една очна лекарка, където водих Билянка и която беше много блага, усмихната и търпелива в частния й кабинет и която беше пълната противоположност в държавния й кабинет, държейки се все едно не тя, а аз съм завършила медицина и очаквайки от мен да знам всичко и която не пожела дори тя да ми обясни за манипулацията, за която ставаше дума, а ме препрати към сестрата, а ставаше дума и за интервенция под пълна упойка. Да не споменавам за държането и към Билянка. Ясно е, че на ден минават сума ти народ с едни и същи въпроси, но в крайна сметка кой за каквото е учил.  А и лекарите не са единствените, които работят с клиенти /пациенти/ все пак  Peace
Иначе съм напълно съгласна, че в държавните болници получват малко за отговорната работа, която вършат, но затова ние пациентите вина нямаме  Peace

Голямо гуш с искрено пожелание за бързо оздравяване на всички болнички  Hug

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 08:24 от Ninche

# 631
Изглежда, че винаги когато имам проблеми и ги споделям тук, темата става тегава, песимистична, мрънкаща и тн. Извинявам се за което. Повече няма да ви товаря с проблемите си. Забелязала съм, че никой друг не е такъв трън в очите. Има хора, които са се оплаквали системно за какво ли не, но те не правят впечатление. Аз обаче винаги когато споделя проблем, ви развалям темата. Няма да ви я развалям повече, бъдете спокойни. Вече ще е ведра и оптимистична темата!

# 632
Астарта, давай го малко по-лежерно. Много навътре ги взимаш нещата, а не искаме да те загубим  Hug Кофти време, много болни, всеки се оплаква. Аз почти винаги се оплаквам и не се обиждам от коментарите.

Оплаквам се ама няма начин. Причислявам се към майките с болни деца. Не сме спали. Текат сополи на поразия. Съмнявам се от зъбите, тъй като за сега няма нищо друго, нито Т, нито кашлица, но пък сополите хич не са бистри. От 3 до 7 игра, рева, пускахме прахосмукачки посред нощите и още не е заспала. Ние едвам гледаме, за нея незнам.

# 633
  • София
Изглежда, че винаги когато имам проблеми и ги споделям тук, темата става тегава, песимистична, мрънкаща и тн. Извинявам се за което. Повече няма да ви товаря с проблемите си. Забелязала съм, че никой друг не е такъв трън в очите. Има хора, които са се оплаквали системно за какво ли не, но те не правят впечатление. Аз обаче винаги когато споделя проблем, ви развалям темата. Няма да ви я развалям повече, бъдете спокойни. Вече ще е ведра и оптимистична темата!

Ей, Астарта, недей така  Hug Сигурна съм, че кой каквото е казал е с цел да те разведри  Simple Smile Всички тук както се хвалим, така се и оплакваме. Нали затова сме се събрали  Mr. Green

# 634
Астарта, разбирам те, но не се предреждай, аз повече реплики съм отнесла. Надявам се да ти мине, отношението към теб никога не е било негативно! Hug

# 635
  • Варна
Астарта, спреш ли да пишеш и ти да взема хич да не я отварям тази тема  Crossing Arms.

Дано всички болнички се чувстват по- добре днес.

Искате ли да направим преброяване на кърмачетата? Може и с анкета  Thinking.

# 636
Да бе за това влязох, пък забравих. Исках да питам има ли някой вече да е махнал успешно памперса? Или усоешно да напредва в тази посока? Сверявам си само часовника, защото ние все още ползваме гърнето само за седене под душа, че нямаме място за вана.

# 637
  • Варна
Преди да пътуваме, Бобо използваше гърнето по предназначение, като го слагах след сутрешния и следобедния сън. Сега отказва, дори плаче понякога като се опитвам да го сложа на него. Съответно аз се отказах временно да се занимавам с това. Та и на мен ще ми е интересен отговора на въпроса ти, Оле.

# 638
Здравейте!
Дали ще е много нахално да помоля да ме включите в прекрасната си групичка Embarassed
От около седмица надниквам тайничко , но не се престрашавам да питам.
Хубав ден и слънчево настроение!

# 639
Астарта,недей така душко!И аз съм от мрънкащите  Mr. Green Аз ще се оплача от варненки  Crossing Arms В събота излизахме на кръчма,но се събрахме само Тони-барабони,Весито,една приятелка на Тони и аз.Цяла тема пуснах за срещата   Crossing Arms За сметка на това си изкарахме много добре и смятаме да повторим  Mr. Green

За отчета : кърмя ,а Алекс е още с памперс и нямам идея кога ще го махнем.Бебешка история  hahaha

ДжиджиБиджи,добре дошла  Hug

# 640
Който желае, нека да гласува за Зелен подфорум в БГ-Мама тук  Peace

Мой Николчо е без памперс от 6-месечен. Тогава свалих нощния памперс, а през деня от 2-3-месечен го държа с многократни пелени.
Разделихме се с многократните пелени като беше на около годинка. Оттогава е с памучни гащи и го изпишквам/изаквам. Естествено, пера и купища напикани/наакани дрехи  Laughing

Ама каква виелица е в София! Исках да излизам на дълга разходка с Никола, но сега ще се наложи да си вземем такси поне в едната посока и да разчитаме, че като се връщаме, няма да вали така бръснещо.

Е.Л., честита бременност! От снощи забравям да ти честитя! За кога ти е терминът? Ноември ли? И аз стискам палци Десита и Сакси да се похвалят скоро!

# 641
Привет
Който се интересува от темата ГМО - ето една статия за протеста от вчера и конкретно предложения излезли от форума, с които и ние можем да се включим

http://www.bnews.bg/article-4956

А по-конкретно - Междувременно организациите, които организират протестите, стартираха и sms кампания „Да откупим България - чиста от ГМО". На кратък номер 1966 всеки желаещ може да изпрати със съдържание: BEZGMO на цена 0.30 лв с ДДС. Кампанията е символичен откуп за управляващите, в чиято почтеност се съмнява българското общество. Първоначално се планираше парите да бъдат използвани за глобата, която Брюксел щеше да наложи на България, ако не допусне ГМО на територията си. Впоследствие стана ясно, че няма такава наказателна процедура, а събраните средства ще отидат за разяснителна кампания за вредата от ГМО.

Това няма да е единствената акция на еко активистите. По инициатива на Рафаел Хачикян и www.bg-mamma.com се организира инициатива „Да изпратим картичка на Бойко Борисов". „Идеята е да засипем г-н Бойко Борисов с картички, повтарящи неговата идея за ЗЕЛЕНА България - с чиста храна, земя, природа (и чисти гени, нали?)!", обяснява в една от формираните Facebook групи Димитър Иванов. Картичките се събират на адрес:
гр. София 1164 пощенска кутия №38. „Нека обединим всичките си надежди и ги изпратим с цялата си положителна мисъл, с вяра в бъдещето на нашата Родина", призовава още Иванов.

Очаква се в сряда комисия да гласува на второ четене промените в закона. За същия ден природозащитниците вече са получили разрешение за нов протест, в градинката до Народното събрание.

ако времето е ок и успея да дойда по-рано в Сф ще намина на протеста преди прегледа.

# 642
  • София
Джиджибиджи, дай повече инфо - от къде си, кога е родено детенце, как се казва  Whistling

Ние гърне сме купили преди мноооого месеци, но така си стои в пликчето от магазина - разбирай, не сме махнали памперса, дори и на гърне не ходим още. До месец-два смятам да почваме на гърне, а лятото да махнем памперса. Дея сама понякога си казва като се е наакала, ама са единични случаите. Като се постопли почваме да действаме сериозно по въпроса  Simple Smile
С Билянка за един ден точно махнахме памперса на 1 г.10 м. Ще видим как ще е с Дея. Междудругото преди да махне памперса Билянка с месеци не пишкаше нощем, което знам, че е показателно, че детето е готово за махане на памперса, а Дея пълни памперса яко и нощем. Абе, ще видим.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 10:03 от Ninche

# 643
Благодаря , мамаиви!
И ние сме с памперси. Гърнето хич не го използваме по предназначение. Кога ли ще се взема в ръце?
 Blush То детето от време на време си казва "ако-ако", но аз докато сваля дрехите(панталон, боди) и памперса и то вече е късно... Ще чакам пролетта.
Иначе моето момче се казва Здравко и се роди на 21.07.08. Кърмен е една година и 16 дни. В момента е 11,200 кг, 81 см и има12 зъба. Чакам кучешките. Много обича да си"мие зъбите", но по-скоро харесва вкуса на пастата. Но нека придобива навици, пък по натам ще му взема истинска четка и с времето ще се научи как става точно.
Напоследък е "запален" по стайните ми растения. Има и няколко жертви на градинарските му упражнения....
Катери се като маймуна по секцията и където не може сам си помага с едно столче, дето свеки му го подари. И холната масичка е "покорена", бюрото на компа също. Само се надявам да не изгубя рефлекс и да съм навреме там където щъка, че да го спасявам.
Ровенето по шкафове и гардероби сигурно е позната на всички ви картинка. Сега като е студено суша дрехите вътре и момчето редовно ме издебва и ги връща обратно в легена. Друго не се сещам в момента , пък и той много ме ревнува от компютъра и ще стана за малко, да си поиграем.
Живеем в снежна(в момента) София. Имам и голяма дъщеря Габриела-тийнейджърка на 13 години. Ох, леле! Crazy
Ще ми се да сложа снимки , но не знам къде точно.

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 10:46 от ДжиджиБиджи

# 644
Астарта, недей така  Hug
Аз пък не мисля че свързването на болестите с ваксините е негативизъм. Това си е просто наблюдение и майчина интуиция. Честно казано не видях по-голям негативизъм от обикновено  newsm78 Всеки е натъжен като детето му е болно и пише тук да си сподели. А сега сезона е такъв че има доста болни за съжаление.
Евридика, гласувах  "за"  Simple Smile
Дещо, пуснах и СМС. Дано тук поне има по-голям отзвук сред хората  Praynig Ще информирам колкото се може повече хора, дано се включат.
ДжиджиБиджи, добре дошли със Здравко   bouquet
И аз не мога да карам ски (ако не се броят няколко дни спускания на рало Laughing)

За лекарите искам да се изкажа. Смятам че българският лекар е прекрасен специалист. Системата за здравеопазване е ужасно скапана и все повече съсипва и лекарите, и пациентите. От там идват проблемите. Иначе всеки има възможност да си подбере лекар според своите желания и виждания. Аз съм избрала на какви лекари да се доверя и съм безкрайно доволна от тях. Държа да са информирани, да се интересуват и да четат постоянно, да ме изслушват и да има комуникация и доверие помежду ни. Дразни ме много факта че лекарите по ЗК трябва да изписват тонове документи вместо да поговорят с пациента. Превърнаха ги на писари и администратори.  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт