Парочистачка

• 277 840
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Питам просто. Като се поразмислих май няма да рискувам.

# 556
  • Варна
Не си заслужава риска, наистина, няма кой да ви даде гаранция. И да не е след година, след 3 може да има поражения, както казах.

# 557
  • в 1001-та нощ
Аз от 4г. ползвам парочистачките на паркет на максимална влага - поне веднъж седмично, и не е имало проблеми. Може би зависи и от паркета и от парочистачките.

# 558
Моята е Clatronic Dr. 3539 от емаг. Лека е, кабелът й е дълъг и чисти много добре. Иначе ние вкъщи сме само на ламинат и теракот. Ламинатът го минавам понякога през три дни и изглежда супер. Когато е леко замърсено, даже не си правя труда да мета преди това или да пускам прахосмукачка робот. Парочистачката обира дори косми. Недостатък е, че първите десетина пъти миришеше на пластмаса като чистех, но проветрявах хубаво след това. Пробвах я на фугите в банята, изкара много мръсотия, въпреки това още има какво да се желае. Thinking

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 17:47 от Monica Alexander 652646

# 559
Моята е Clatronic Dr. 3539 от емаг. Лека е, кабелът й е дълъг и чисти много добре. Иначе ние вкъщи сме само на ламинат и теракот. Ламинатът го минавам понякога през три дни и изглежда супер. Когато е леко замърсено, даже не си правя труда да мета преди това или да пускам прахосмукачка робот. Парочистачката обира дори косми. Недостатък е, че първите десетина пъти миришеше на пластмаса като чистех, но проветрявах хубаво след това. Пробвах я на фугите в банята, изкара много мръсотия, въпреки това още има какво да се желае. Thinking

Точно нея купих днес я пробвах малко, но тези дни ще я пробвам по обстойно и ще споделя мнение. Да попитам само за колко време ви загряваше, че днес за първи път я пуснах и се наложи да я изчакам малко повече. Звънях и в магазина, казаха че е нормално първите два три пъти да се чака повече докато се разработи. При вас така ли е било

# 560

Точно нея купих днес я пробвах малко, но тези дни ще я пробвам по обстойно и ще споделя мнение. Да попитам само за колко време ви загряваше, че днес за първи път я пуснах и се наложи да я изчакам малко повече. Звънях и в магазина, казаха че е нормално първите два три пъти да се чака повече докато се разработи. При вас така ли е било
Първия път малко й се зачудих, трябваха й 3-4 мин, но сега като е разработена, в рамките на минута е готова. Резервоарът ми се струва леко малък - за две стаи, кухня, коридори и баня трябва да го пълня на два пъти, но това е бял кахър.

# 561
  • София
Ние сме точно с SC2 и вече четвърта година минаваме естествен паркет с нея на слабата степен (ако не забравя да изключа силната) поне веднъж седмично. За период от около 4 месеца когато синът ми беше главно на пода лазейки и по 2 пъти седмично. На въпросът защо някой би си минавал естествения паркет с парочистачка - заради мъж с атопичен дерматит и остри реакции към препарати и бебе, което е гледано на пода, а не в кошарки.
Паркетът ни е лакиран, а не омаслен и е в перфектно състояние. Нямам идея как би се чувствал ако беше омаслен, но маслото не запечатва така добре както лака.

# 562
Моето лично мнение е, че парочистачките не си струват. Няма как да изчистите перфектно само с парочистачка, защото праха се разнася навсякъде в стаята. Първо трябва да минете с прахосмукачката, после да почистите с парочистачката. Много се колебах дали да купя на майка ми такава парочистачка, но тя не дърпа боклуците и праха. Тя ги размазва по цялата повърхност. Пак казвам това е лично мое мнение.

# 563
То това е известно, че няма как да размазваш прах и боклуци с парочистачка. Уредите премахват упорити замърсявания, чернилки по фуги, дезинфекцират, обеззаразяват, но не събират прах и боклуци.Така че зависи какво ти трябва, не са взаимозаменяеми. Иначе си струват.

# 564
Току що измих банята с Керхера, бързо, лесно и удобно. Имам и стъклен параван, него го минавам с малката четка с калъфче отгоре и с препарат, иначе на ръка абсурд тази площ да я изчистя лесно!
За пода и аз напоследък рядко я ползвам, не ми се перат мръсните калъфчета, а някак на пералнята не ми дава сърце да ги пусна...

# 565
  • София
Хм, моята е комбиниран уред прахосмукачка с парочистачка. Много сериозно си прахосмучи и мие. Прахосмученето се случва точно пред мопа, така че няма размазване и разнасяне на боклуци и прах.

# 566
Е, Sharky*, твоята е специален случай. Аз имах предвид само парочистачка, защото devilsfire за тях написа, че не си струват. Нямах предвид комбинираните. Аз в момента съм без парочистачка, та се оглеждам за модел, затова и чета темата. Но пък прахосмучката ми е добра и не ми се сменя, иначе комбиниран уред би ми вършил работа.

# 567
И аз искам май вече комбиниран уред....препоръчайте!

# 568
  • София
Аз съм с най-скучна Ровента. Малко ми идва тежка да чистя стените на банята с нея, с подовете навсякъде се справя отлично. На ламината я пускам на средна или слаба степен на парната функция.

И да си я похваля, в петък чистих след майстори (правихме ремонт на едната баня), почисти отлично.

# 569
Ровента, изправен модел ли Шарки?
Керхера също имали комбиниран модел...!
Иначе на моята керхер контейнера върви по земята!

Общи условия

Активация на акаунт