АКНЕ И РОАКУТАН

• 163 260
  • 760
  •   1
Отговори
# 15
Ако прочетеш други ми постове, ще разбереш, че пуснах тази тема, за да наблюдаваме лечението. За вредността на лекарството всеки може да разбере. Всеки нискоинтелигентен или по-скоро неразумен човек би вземал каквото и да е лекарство, като изключим разбира се тези, които всички пием, например когато ни заболи глава, без да е посетил лекар. Аз отначало също много се чудех дали да го взема, но след като минах през различни лечения без резултат, които също вярвай ми не бяха въобще безвредни /освен хомеопатията/, се реших да го пия. Не съм пуснала темата, за да казвам, че това лекарство е панацея - безвреднна, едва ли не билкова, а съм я пуснала, за да се информирам какво всъшност става с акнето при други случаи, защото около себе си няма ни един човек пиещ хапчето.  Много се избяга от темата. Ако имаш проблема - акне, особено, ако никога си го нямал /аз съм зле откак родих/, е много депресиращо, смазващо, дори и да звучи лигаво, затова както аз така си мисля и другите сме стигнали до това небезобидно лекарство, като никой не отрича това струва ми се. Затова си правим изследвания. Моля отново, споделете опита си.

# 16
Здравейте ! Аз започнах лечението с Роакутан преди 5 дни и вчера  се появиха първите странични ефекти като силно главоболие , нарушено зрение (свръхчувствителност към светлина ) и леко ми пролошаваше на моменти . Лекарката ми каза , че тези състояния са преходни . Заедно с него ми изписаха и противозачатъчни - Диане 35 Та , за това някой да си го "самоизписва" не препоръчвам , защото самото лекарство е много силно ,преди да се предпише се правят кръвни изследвания (холестерол , триглицериди и тем подобни ) . Поздрави  bowuu

# 17
Аз съм вече в третия месец и от края на втория спряха да ми излизат, само една, но мисля, че е заради МЦ. Дано ДАНО да се запази така положението. Аз съм нямала главоболие или нарушено зрение, само напуканите устни и тъй като спортувам, сега намирам разлика, че имам умора при тичане, смисъл намалена ми е издръжливостта, но ще изтърпя Simple Smile))

# 18
Здравей, Colourful  Simple Smile! Вероятно вече имаш лична представа колко може да съм доволна от това лекарство.../Виждам, че си към края на лечението си./ Моето акне беше леко, но проблемът ми беше лъщящата мазна кожа. Аз изпих 3 опаковки и смятам, че нямам нужда от повече /засега/. Преди десетина дни ги свърших. Пиех по една таблетка на ден в продължение на седмица, но забелязах, че изсъхването на устните беше слабо и тъй като това е критерият за оптимално действие на медикамента, удвоих дозата. Тежа 48 кг, но дори и по-малко от 1 мг на ден ми дойде в повече - изсъхването на кожата и устните стана прекомерно и издържах на тази доза около две седмици, след което продължих отново на 0,5 мг на ден. Още в началото на лечението изпаднах в дива радост от това, да видя как черните точки от носа и брадичката ми, буквално се ронеха! Лъщенето на кожата изчезна – няма мазнина дори и сутрин около носа. Вече си мия косата веднъж седмично, а преди – през два дни. Но най-хубавото е, че имах спукани капиляри по носа и те изчезнаха! Като го забелязах този ефект, се сетих, че бях чела в чужди сайтове, за използването на Роакутан при розацея. Явно помага и за това.
Относно страничните ефекти: при мен бяха само два – изсъхването на устните, което е нормално, и леки болки в коленете, които се появиха в края на лечението. Нищо друго от очакваните изсъхвания на нос, лигавици, очи и прочие, не съм усетила, при все че по цял ден съм на компа.
И тъй като не се притеснявам от модератори /аз самата съм такава/ Tired, ще си кажа най-откровено , че си купих лекарството, без да ходя при лекар за рецепта, абсолютно на своя глава,  което не значи, че одобрявам подобни действия, де. Просто съм все още млад и здрав организъм, без заболявания, които биха се усложнили от приема на Роакутан /то и на един Аспирин да му прочетеш листовката, ще се схванеш/. А и ми писна от дерматолози, които само гледат да пробутат разни кремчета за временен ефект и те разтакават във времето /и във финансите/ с безполезни спиртчета и помади. Изключвам ситуацията, където се касае за хормонален проблем.
Та, с две думи: страшно съм доволна, Colourful ! Заслужаваше си парите тоя Роакутан, колкото и много да бяха. Лицето ми светна, но не от мазнина, а от чиста кожа, без нито една черна точка или пъпчица. Вече не се налага да ползвам пудра, за да скривам червенината по носа си. Остава ми само да се надявам, че ефектът ще е траен /страх ме е да кажа „вечен”/. Но нека натъртя още веднъж, че моето акне беше в много лека форма, затова не искам да звуча като реклама и някой да остане разочарован. Просто споделям удовлетворението си след толкова години на „пробвай т’ва, пробвай он’ва”. Желая ти успех!

# 19
  • София и там където не се пуши
Синат ми на това лекарство от три дни. Племеникът ми трябва да изпие още една доза - в момента го няма по аптеките и завършва той 6 месечният си курс.

Ще следя темата с интерес.

# 20
Някой намира ли в момента това лекарство, нещо е изчерпано.  newsm78

# 21
Аз днес ще проверя и ще пиша, че и аз имам за два дни още.

# 22
В Гърция е много по евтино.

# 23
В Гърция е много по евтино.

Да 25 евро била опаковката - но как се купува от там - трябва ли рецепта.

# 24
... ще си кажа най-откровено , че си купих лекарството, без да ходя при лекар за рецепта, абсолютно на своя глава
...

Ето това ѝ е рискът на тази тема.  Tired И друг ще реши, че може да се лекува сам. Това е крайно безотговорно, предвид вида този антибиотик. Не случайно се прави ежемесечна кръвна картина, следят се показатели, дори при 20 годишни (млади и здрави). Бременност не се препоръчва до 2 години след прием и т.н. Иначе казано, "малко" по-опасно е от цитирания Аспирин.

# 25
Да и на синът ми направиха липиден профил, непрекъснато има прегледи. Не трябва дори да се правят физически упражнения по време на приема му. Никакви цигари и алкохол го предупредиха. Също и да намали шоколада.

В никакъв случай не трябва да се взима без лекарско предписание.

# 26
Брат ми си го взимаше от Гърция, много по-евтино е и се купува без рецепта.
Той проведе 4 месечен курс на лечение, много е доволен  Peace
Във България му го изписа Доц.Кадурина във ВМА, но го купувахме от Гърция без рецепта... Ако имате някой познат в Гърция може да ви го изпратят.

# 27
... ще си кажа най-откровено , че си купих лекарството, без да ходя при лекар за рецепта, абсолютно на своя глава
...

Ето това ѝ е рискът на тази тема.  Tired И друг ще реши, че може да се лекува сам. Това е крайно безотговорно, предвид вида този антибиотик. Не случайно се прави ежемесечна кръвна картина, следят се показатели, дори при 20 годишни (млади и здрави). Бременност не се препоръчва до 2 години след прием и т.н. Иначе казано, "малко" по-опасно е от цитирания Аспирин.
Мда, няма лошо човек да се изказва и така – по принцип. Нетът е многострадален. Но пък е хубаво, когато се пише в подобна тема, да се преценят границите на компетентността /пак по принцип/. Но да говориш по даден въпрос и същевременно да демонстрираш незнанието си по него, изглежда несериозно и едва ли помага в мисията. Иначе, щеше да знаеш, че Роакутан не е антибиотик. Вероятно си се заблудила от препоръката да не се употребява алкохол  Wink...Той се  забранява, за да се избегне допълнителното /голямо/ натоварване на черния дроб. Ама,... мързи ме да обяснявам – има достатъчно инфо в Гугъл, както и листовка за пациента.
Иначе, отлично разбирам за какво говориш и съм напълно съгласна! Даже изказах неодобрението си от подобни действия, но не знам защо, на теб услужливо ти е запецнал курсурът и не си могла да цитираш пълното изречение /апропо, често срещана практика е  Tired/. Мисля, че и добре разбираш, че контекстът беше друг и във връзка с друго. Но пак казвам – подкрепям мнението относно рецептата и прочие, ама всеки си носи глава на раменете и сам може да прецени дали и какво, от прочетеното по форумите, може да му е от полза.  Simple Smile

# 28
...

Лекарството не е антиботик, генериката е изотретиноин. Всеки може да си го купи без рецепта, всеки е отделен индивид, това не значи, че като ти предлагат например дрога, ти ще вземеш, едва ли темата би провокирала. За бремеността - периодът е 6 месеца след лечението, 1 месец преди и разбира се по време на. В моя град е 73 лв.

# 29
Моят лекар не ми е забранил алкохола, за цигарите - просто не пуша, за физическите упражнения - каза, чеможе да чувствам умора, тъй като е странче ефект, както се и получи, но не ми е забранил спорта. Не ходя всеки месец на преглед, но всеки месец си правя изследванията и не ходя, защото са ми ок показателите.

Общи условия

Активация на акаунт